Stran: 1 2 [3]
  Tisk  
Autor Téma: Jak Připravit Králíka  (Přečteno 1797 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Wl
Makrobioklub
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #30 kdy: 01. Únor, 2010, 20:49:45 »

To je úplně na tobě: ). Tady je každopádně ještě jeden (lepší) literární tip. (Myslel jsem si původně, že to každý zná, ale ukázalo se, že to tak není.) Je to komiks, napsal ho David B. a jmenuje se PADOUCNICE. Je to autobiografická záležitost o tom, jak se jeho rodina potýkala s padoucnicí jeho bratra od doby, kdy mu bylo 7 let (bratrovi). Vypravěčovi bylo tenkrát 5. A je to výborné. Po zkušenostech s klasickou medicínou vyzkoušeli všemožnou alternativu včetně MB a  jejich MB období  je tam vylíčeno „úžasným“ způsobem (na asi 30 stranách na konci prvního a začátku druhého dílu). Na pozadí probíhají tehdejší údalosti, válka v Alžíru, květen 68, atd. atd. Je to psáno velice otevřeně a některých hlavních „hrdinů“ se to pak docela dotklo. Jinak, francouzský komiks je úplně jiná liga než Kačer Donald, je to spíš ilustrovaný román se spoustou odkazů. Tenhle navíc dostal i nějakou literární cenu, alespoň myslím. Už kvůli těm třiceti stranám má cenu si ho sehnat. Nechci to ale přechválit, znáte to, člověk se pak těší a ... Takže se spokojím jen s konstatováním, že je to fakt velkej nářez!! : ).

Zaujal mě tu ten názor, že by člověk měl jíst ty zvířata, která si je schopen zabít. Pár věcí by se tím změnilo. Když si představím ty dialogy v „Masně“...
„Tak co to dneska bude pane/paní? Hovězí? Znamenitá volba! Tady je palice a přes dvůr a doleva...Nebo snad raději kachničku a nožík?“
Zaznamenáno
pozorovatel
Full Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: 01. Únor, 2010, 21:41:22 »

Citace
Wl : Zaujal mě tu ten názor, že by člověk měl jíst ty zvířata, která si je schopen zabít. Pár věcí by se tím změnilo. Když si představím ty dialogy v „Masně“...
„Tak co to dneska bude pane/paní? Hovězí? Znamenitá volba! Tady je palice a přes dvůr a doleva...Nebo snad raději kachničku a nožík?“

Grin
Díky Wl za připomenutí Padoucnice, četl jsem její první díly v době, kdy to pro mě bylo velmi kontroverzní dílko, protože MB se tam opravdu podává velmi "syrově". Je to už tak dlouho, že jsem na to úpně zapomenul. Doporučuji si to sehnat, i když třeba komix není váš oblíbený žánr, protože tohle není to, co si pod pojmem komix vetšina z nás asi představuje.
Jedna starší recenze je zde : http://www.motkomiks.cz/media.php?id=24 http://eshop.inter-zone.cz/product/Padoucnice_1-6-komiks

Zaznamenáno
Wl
Makrobioklub
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #32 kdy: 02. Únor, 2010, 11:16:06 »

Jj. syrové to teda je, ale i tak jsem se pobavil  : )
Zaznamenáno
Stran: 1 2 [3]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení