Stran: [1] 2
  Tisk  
Autor Téma: Náramek přátelství pro autismus  (Přečteno 515 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
dáma s čápem
Newbie
*
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
0 0
« kdy: 05. Únor, 2010, 18:04:57 »

Nechci vám tu spamovat, snad to tak nebude bráno (přece jen to není nějaký hloupá řetězovka postrádající nějaký hlubší smysl a možná by to třeba někoho zdejšího skutečně zaujme...). Moc místa to tu snad nezabere, koho to nezajímá, číst to nemusí, koho to zaujme, směle do toho  Wink

Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM, o.s. vyhlašuje časově neomezenou akci "Náramek přátelství pro autismus"
Jako symbol autismu je po celém světě používána barevná stužka s motivem skládanky (puzzle) nebo jen samotný motiv skládanky ve standardní kombinaci barev tmavě modrá + světle modrá + červená + žlutá -> http://photos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs264.ash1/19143_301829758412_301764543412_4539184_3199402_n.jpg

Svoji podporu a přátelství lidem s autismem můžete vyjádřit:
· nošením náramku přátelství,
· uvázáním náramku přátelství,
· poskytnutím uvázaného náramku neziskovce APLA-JM
· zakoupením náramku v APLA-JM

Návody na uvázání náramku přátelství pro autismus najdete na webové stránce naramky.info:
http://naramky.info/vzory/puzzle4x6.html
http://naramky.info/vzory/puzzle4x10.html
Náramky zasílejte na adresu:
APLA-JM, o.s., Fügnerova 30, 613 00 Brno
K výrobku ve standardních barvách připojte jméno, věk autora a místo, kde byl náramek zhotoven. Na obálku připište heslo „Náramek přátelství pro autismus“

Koho by dál tato problematika zajímala a byl by z Brna či blízkého okolí (pobočky jsou i jinde v ČR, s těmi už ale zkušensot nemám), můžete se v této organizaci stát dobrovolníkem nebo asistentem, obojí spočívá převážně v doprovodech autistů z/do školy, kroužků, případně děláte klientovi jednou, dvakrát týdně společnost...vše podle Vašich časových možností, které máte a jste ochotni této aktivitě věnovat...
Více informací v případě zájmu buď u mě, nebo přímo na stránkách http://www.apla-jm.cz/.
Zaznamenáno
La Tibor
Sr. Member

Zobrazit profil WWW Email
0 0
« Odpověď #1 kdy: 07. Únor, 2010, 20:36:17 »

Muzu se zeptat na nejaky novinky ohledne financovani asistentu a tak nejak cehokoliv kolem?

Kdyz uz to tu je, tak by se dala o autizmu rozvinout nejaka poradne kontroverzni a nelidska debata. No, patrne nebude zajem - tak i ty objektivni informace by me zajimaly. Preci jen: financovat neco pres naramky nebude asi to prave. Motiv se mi moc libi, takovy autisticky rastafare Smiley
Zaznamenáno

pozorovatel
Full Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #2 kdy: 08. Únor, 2010, 15:04:00 »

Citace
La Tibor : Kdyz uz to tu je, tak by se dala o autizmu rozvinout nejaka poradne kontroverzni a nelidska debata.
La Tibor : Víš vůbec něco o tomto tématu (autismus, mentální postižení)?
Zaznamenáno
La Tibor
Sr. Member

0 0
« Odpověď #3 kdy: 09. Únor, 2010, 00:15:44 »

Mily pozorovateli,
davej si bacha na svoje ego. Jsi pomaly, jak rikas, tak jeste jednou. Davej si bacha na svoje ego a nestalkuj me s offtopicem.

Ptam se tu docela konkretne, takze si vypady vuci me, na ktere mas samozrejme narok a jsou skryty v tvym dotazu nech na PMka nebo specialni thread. Taktez ocekavam po primou odpoved, coze jako konkretne alternativniho delas, ted se te ptam po 5te a ja jsem narozdil od tebe ve svych aktivitach otevrenej.

Muj bratranec dela asi 7 let osobniho asistenta hluchonememu autistovi. S tim klukem jsem stravil docela dost casu, vcetne vikendu i celych tydnu. Je to bozi chlapik. Navic i ja mam, dle meho bratrance dost autistickejch rysu. Autismus bych, alepson u toho kluka co znam, nebral jako mentalni postizeni.

Takze jeste jednou - prestan se do me bezduvodne navazet. Opravdu nejsem debil, kterej se "jen vozi autobusama a fetuje", jak si me sam interne chces zplostit. Kazi to naladu na foru a jestli ode me chces opravdu vyprovokovat utocnou reakci, kterou mi tu porad podsouvas, tak jsi vazne na dobry ceste. Jednoho dne tak prijde, ja odejdu a budes mit svuj smradlavej autistickej rybnicek, ve kterym te nebude nic rusit a budes moc dale "od zivota vubec nic nechtit".

*Neone, tohle pripadne presun nekam jinam, uznas-li za vhodne
Zaznamenáno

pozorovatel
Full Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #4 kdy: 09. Únor, 2010, 15:20:49 »

La Tibore : Moc nechápu, co Tě tak vytočilo. Ve svém dotazu nic neskrývám (pouze si vytváříš nějaké domněnky). Jen jsem reagoval na Tvou poznámku-
Citace
Kdyz uz to tu je, tak by se dala o autizmu rozvinout nejaka poradne kontroverzni a nelidska debata.
Mám sám kvalifikaci na asistenta pro lidi s mentálním postižením, mezi které (i když to je na debatu) je obecně zařazován i autismus. Dřív jsem byl určité období s různými lidmi s postižením (down syndrom, lehká mozková dysfunkce i autismus) v kontaktu poměrně intenzivně jako dobrovolník jedné neziskovky. Viděl jsem desítky lidí, kteří hnijí v ústavech sociální péče a zakrňují jen proto, že na ně nikdo nemá čas. Takže to téma pro mě není na žertování. Patrně jsem si vytvořil svou domněnku, že si z toho chceš utahovat, proto jsem se Tě zeptal, abych si to ujasnil, nic víc.
Jestli si myslíš, že vytahovat věci z PM je hodno bojovníka, Tvoje věc. Já jsem o věcech z našich PM tady nepsal. Maximálně jsem mohl komentovat věci, které jsou na Tvém blogu, který propaguješ pod každým svým příspěvkem, takže ho pokládám za veřejný.
Pokud se o tom ještě chceš dál bavit, tak bych byl rád, kdybys použil PM, protože jestli něco kazí náladu na fóru, tak jsou to podobné žabo-myší války.
Zaznamenáno
La Tibor
Sr. Member

0 0
« Odpověď #5 kdy: 09. Únor, 2010, 16:04:54 »

co je hodno bojovnika, nech laskave na bojovnicih, ty jim nejsi, jak jsem pochopil; pokud chces abych pouzival tve schopnosti (tj. zapomenoiut na to, co vim z jinych zdroju a v kazdem threadu vzdy zacinal s nulovymi znalostmi o realite a hral si tu na objevovani a tabulu rasu, tak mi je lito - pozadovat to muzes akorat tak sam od sebe)

pokud nechces zacinat flame na foru, tak se ptej offtopic jinde nez v tematu TY

nezajima me absolutne tvoje kvalifikace pro mentalni postizeni, zajima me co delas alternativniho (dotaz po 6te, odpovedim se vyhybas umne)

ja si z toho klidne srandu delat budu, prestoze objektivne je to tak jak pises, protoze ono jaksi na svete nic jineho nezbyva

cela zapadni spolecnost si hraje na humanizmus, ale odmita vytvorit nejakej smysluplnej model financovani..to neni o case, to je o tom, ze osobniho asistenta dnes muze jit delat akorat silenec, kterej si proste znici zivot tim stylem, ze napriklad pocita s tim, ze nikdy nebude rozumne bydlet / takze postizeni nejsou jen "postizeni", ale i osobni asistentni... btw. argument, nekdo to delat musi fakt miluju

takze hura do hura akci na podporu postizenych chudacku, stejne jsou 99% populace u prdele, dost casto i rodicum, jen pssst hlavne to nerikat nahlas a nedelat si z toho srandu, protoze zde jde o tema nad kterym musime plakat, hrozit prstem a hlavne dal nic nedelat, napriklad nebojovat s realitou, nesnazit se z ni vytahnout zdroje, bydlet dal s postizenyma na hnoji atd.
Zaznamenáno

neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« Odpověď #6 kdy: 09. Únor, 2010, 16:34:55 »

Opet se mi moc libi jak La Tibor narovinu uvazuje. Nemuzu si pomoct.
Pamatuju si, jak jsem chtel hned reagovat na "dámu s čápem", kdyz tady tuto diskuzi zacala.
Byl jsem hodne radikalni v tom co jsem rozepsal, ale pak jsem to cele smazal, ponevadz jsem na to nemel, dostal jsem strach z nazoru ostatnich.

Podle me jsou tyto veci chozeni kolem horke kase, jak pise Tibor.
To se jako vsichni onaramkujem az budeme mit rakoviny a tim se ma neco vyresit?
Opet je to o tom resit pricinu a ne symptomy.

Ale ono se to samozrejme lehce rika. Nechtel jsem to taky odeslat proto, ze mi neni jasne reseni.
Takhle pro ne aspon nekdo neco dela, i kdyz je ten opatrovnik treba sam zasekany, asi lepsi nez kdyby makal v bance.

Z pohledu makrobiotiky reseni chapu - ale je to castecne utopie, jako se vsim.. utopie za kterou je ale zabava bojovat.
Zajimalo by me, jake by videl reseni La Tibor?

Z hlediska ted tak popularniho hoppoono (nebo jak se to pise) a dalsich teorii, ktere tvrdi - zmente sebe a zmenite venek - jsou ti opatrovnici opravdu prispevateli k tomu, aby se nic nezmenilo.
Tohle rikal davno Osho (od nej si to teda pamatuju nejlip), ze lidi, kteri takhle pomahaji, jezdi na ruzne zachrane mise a pracuji v neziskovkach, tak maji sami nejvic problemu a tyto problemy na danem miste pomahaji jenom udrzovat, protoze prichazeji s mysli "vy jste chudacci, ja vam musim pomoct".
Neresi se tak stale pricina.. jen ji obchazime.

A to je to do ceho zacinam v zivote taky cim dal vic ryt.
Uvedomuju si, ze treba s alkoholikem se musi tvrde.. nevcitovat se do nej, ale jit na nej razne (jangove), protoze to kratkodobe peklo co mu zpusobim je pro jeho dlouhodobe dobro.
V tomhle jsem byl casto slaby.. moc jsem se vcitoval a snazil se videt pohled z druhe strany, ze strany tech co trpi ve svoji slabosti.. ale chtel bych ja sam takovy pristup ke me? Aby se tak ke me nekdo choval a nenakopal me do zadku? Vim ze nechtel.. i kdyz jsou lidi na dne a ruzne postizeni, tak podle me neni jina cesta nez na to jit neustale radikalne, od zakladu.

A to ze to nikdo nedela? To ze to je utopie, nerealna?
To je pro me otazka tupu.. kdyby vsichni na lidi se vrazdili navzajem a ja jsem citil lasku, oni by mi tvrdili ze jsem blazen.. co pak? Byl bych sam, ale veril bych v lasku, ve zdravi.. podlehnout vetsine? Nebo bojovat i kdyz vim, ze me stejne sejmou velice rychle? Smiley

pozorovateli: jinak si myslim, ze konflikt mezi rozumnyma lidma je uzasna vec.. nebude to kazit forum, diskuzi.. ale jak rikam "mezi rozumnyma" a to vy jste Smiley
Zaznamenáno
vcelka
Newbie
*

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #7 kdy: 09. Únor, 2010, 17:57:23 »

Tibore, sama jsem asistentku dělala..  nikdy jsem nepřišla na to, jak by se další zdroje daly získat..Obecně se nedá čekat, že by dnešní ekonomika pustila více peněz... Spíš se náklady na podobné účely budou snižovat..  Podobně "postižení" jsou ale nejen asistenti, spousta lidí dělá těžkou práci za mizerný platy, bere si hypošky, maká od nevidím do nevidím...  Když čtu o postižených chudáčcích, hned si představím namachrovance, co ví o světě málo. Čemu ty vděčíš za to, že nejsi postiženej chudáček? (Nemyšleno jako útok!) Tomu, že jsi se stal bojovníkem? Každej člověk je v něčem slabší a v něčem silák... Postižení není žádná výhra, ale také to není prokletí...

Pokud vím, asistenti i neziskovky se snaží řadu věcí zlepšit (bezbarierovost apod.), ne s lidmi s postižením  bydlet na hnoji.. Ale protože jsou věci propojené, nejde v rámci dnešního systému čekat zázraky. Ono to tak asi bude - budou se zachraňovat půlkilové mimča, budou nějak žít... Budou lidi, kteří najdou smysl v práci s lidmi s postižením.. Co dělat, aby to nebyla znouzectnost?
Zaznamenáno
La Tibor
Sr. Member

0 0
« Odpověď #8 kdy: 09. Únor, 2010, 18:45:58 »

hele ja mam zkusenost s jednim autistou a neni to zadnej asperger

oproti mentalne postizenym bych rekl, ze mu mozek jede HODNE, mozna vic nez prumernemu cloveku, ale jede mu uplne jinak

ale stejne je objektivni pritezi pro lidi, co ziji v nasem svete... pokud s nim clovek vyrazil treba do hor nebo na open air, tak je hned pritezi mensi, protoze tam dokaze rozdavat radost, ale i tak, je to proste clovek, co vic bere nez dava

a jsou i jini ujeti lidi (a i "normalni" lidi), co vic berou nez davaji [sem bych neradil lidi stare, kteri maji "odslouzino"]

a jake je reseni? proste neni.
- daji se zabijet jako v nacistickym nemecku, coz je pro vyrovannost energetickych toku asi nejvic koser, ale je to uplne antihumanni a potrebovalo by to jinou spolecnost
- daji se jim, ale patrne jen nekterym, dat sance jako samanum a buhvicemu, ale opet, k tomu je potreba jina spolecnost, plus existuji fakt "lidi" retardovani pod uroven zvirat

spolecnost my nezmenime; ona se maximalne zmeni sama, takze 2 vyse uvedeny reseni nejdou

- da se zlepsit jejich postaveni tak, ze se do nich vrazi vic penez... nikoliv pres naramky, ale pres solidarni pojisteni... je to spravne, kdyz uz ted je plno mladych lidi paralyzovano danema? Pokud zijete svuj MB zivot nekde se zahradkou a jste tzv. sobestacni, tak si prosim uvedomte, ze prave na tyhle lidi neprispivate nic. Stejne tak neprispivate na silnice a sanitku, kterou pravdepodobne vyuzijete, az si nejakou vetvi probodnete tepnu. Proto mj. tvrdim, ze "mainstreamova levicova alternativa" je tezkej parazitismus a nemuze sama sebe prohlasovat za nejakou harmonii, protoze je sama cernym pasazerem spolecnosti (nemam nic proti tomu to delat, naopak to podporuju, ale nelze si lhat)

- penize nejsou a bude jen hur, svet smeruje k vetsi drsnosti, decentralizaci, slabym vladam, osobnim uctum, plus si lidi uvedomi nedostatek... ano, ve svete neni lepsi investice nez darku, ale lidi, co rezignuji na to, dostavat energii zpet, proste tezce pohori... a nemusim chodit daleko: osobni asistenti jsou velci altruisti, jenze ze sveho platu nepreziji, takze frustrace z nenaplneneho zivota je prenasena jinam... mluvim o tech, co jsem poznal; kurva i osobni asistent ma pravo a dokonce povinnost pozadovat od zivota aby byl stastnej, zvlast, kdyz pro lidi dela opravdu dost a prave proto by se na tu praci za almuznu mel vykaslat a system by se mel zhroutit... co jineho bych sem asi mohl napsat  Wink

co by anstalo pak..tezko rict? Mozna bychom neprenesli pres srdce videt umirat retardovane lidi na ulicich, ale mozna bychom se projevili jako sobci. Muzu vam rict, ze v Brazilii se tohle deje. A taky vam reknu, ze jakkoliv je to kruty je tu videt postizeny prolezly nemocema na chodnicich a v odpadcich, tak mi to prijde mnohem prirozenejsi, nez si lhat do kapsy, ze nam o tyhle lidi jde, pak si ulivat penize na danich offshore a pak si jako odpustek koupit naramek.

Zdroje nejsou pro vsechny. Kdo si je zaslouzi vic? Ten schopnej nebo ten neschopenej? Podobna debata: je dobre oddelovat schopne studenty do elitnich trid, nebo je naopak lepsi je michat dohromady? Myslim, ze evoluce a boj systemu rozhodne. Humanni Evropa vs. Asie a Jizni Amerika. Jo, je to hodne fasisticky, ale pomahat "jen tak" nelze. Je to samozrejme komplikovanejsi, protoze za svoji pomoc nemuzete pozadovat penize nebo okamzite plneni, ale obdarovany si musi byt vedom zavazku. Pokud to tak ale neni, tak se system stava nefunkcni. Na tohle ale my, odkojenci humanizmu, pristoupime tezko. Takze na to IMHO dojedeme. Ne na to procento postizenych, ale na stejny princip aplikovany v jinych oblastech, napriklad u pristehovalcu.
Zaznamenáno

La Tibor
Sr. Member

0 0
« Odpověď #9 kdy: 09. Únor, 2010, 18:57:14 »

Tibore, sama jsem asistentku dělala..  nikdy jsem nepřišla na to, jak by se další zdroje daly získat..Obecně se nedá čekat, že by dnešní ekonomika pustila více peněz... Spíš se náklady na podobné účely budou snižovat..  Podobně "postižení" jsou ale nejen asistenti, spousta lidí dělá těžkou práci za mizerný platy, bere si hypošky, maká od nevidím do nevidím...  Když čtu o postižených chudáčcích, hned si představím namachrovance, co ví o světě málo. Čemu ty vděčíš za to, že nejsi postiženej chudáček? (Nemyšleno jako útok!) Tomu, že jsi se stal bojovníkem? Každej člověk je v něčem slabší a v něčem silák... Postižení není žádná výhra, ale také to není prokletí...

Pokud vím, asistenti i neziskovky se snaží řadu věcí zlepšit (bezbarierovost apod.), ne s lidmi s postižením  bydlet na hnoji.. Ale protože jsou věci propojené, nejde v rámci dnešního systému čekat zázraky. Ono to tak asi bude - budou se zachraňovat půlkilové mimča, budou nějak žít... Budou lidi, kteří najdou smysl v práci s lidmi s postižením.. Co dělat, aby to nebyla znouzectnost?
Zdroje se uz neziskaji, bude v tomhle jen "hur". Staty a verejne instituce a pojisteni se do nekolika let rozpadnou. Nejsem postizenej chudacek, protoze mi proste nezmutovala DNA a kdyz jsem skocil z okna, tak jsem si neprerazil michu. I kdyz bejt na vozejku a hybat rukama neni nic az tak hroznyho IMHO.

Neni to tak, ze kazdej je v necme slabsi a v necem silak. Nekdo je proste obecne silnejsi. Kdyz vidis ty deti, co je fakt musis prebalovat ve 20ti a vsichni podvedome doufaji, ze brzo umrou. Deti co neumi komunikovat a obcas daji osobnimu asistentovi po tlame, protoze maji treba krece z obrny. Co s tim? Moje nazory jsou nedulezity. Ale neudela se s tim nic. Zatim se s tim dela to, ze lidi to nechteji videt, takze davaji penez akorat tolik na to, aby se ty deti uklidily, plus se udelaji nejake integrovane tridy, kde si vetsinova spolecnost koupi odpustek a za mizernou gazi tam dela asistenty par mladych lidi, co nestihaji.

Bezbarierovost jsou opet naklady pro spolecnost. Nejsou male, ale bezbarierovaost se spolecnosti myslim vyplati. Lidi, co se mohou pohybovat na voziku mohou energii "vracet", i kdyz se to zatim az tak moc nedeje. O tech bych se prilis nebavil. U autistu je to fakt horsi. Neobvinujte me z toho, ze tu delam ekonomicky kalkulace a na zaklade toho zavery. Kdybych byl diktator a mel rozhodnout, tak se asi spis zastrelim. Ale na zaklade sirsich nakladu a vynosu tenhle problem je resen a bude resen. Momentalne v evropske spolecnosti je jako subjektivne velky "naklad" brana euthanasie/vrazda. V Asii nebo nazi-Nemecku to bylo/je jinak a svet se, jak znamo, meni.

Pulkilova mimca se budou zachranovat jiz brzo jen u lidi, kteri na to maji. Nebude to placeno z rozpoctu, ale od rodicu. A pribude nam Sofiinych voleb. To bude sok pro celou Evropu a i tohle rozvrati spolecnost. Nejsme na tuhle krutost pripraveni.

Smysl muze clovek najit v cemkoliv. I na osobni asistenty dopadne tvrda realita. Muj bratranec miri ke 40ce bez zensky, ponevadz zensky jaksi jdou pomerne prirozene i po penezich, takze pravdepodobnost, ze sve altruisticke geny preda, jde dolu.
Zaznamenáno

vcelka
Newbie
*

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #10 kdy: 09. Únor, 2010, 19:35:38 »

Tibor: odpověď na předposlední příspěvek

Souhlas, co píše o asistentech... ale říkám, jsou lidi, kteří dělají méně naplňující práci za podobných mzdových podmínek a dělají ji... Hold, většina lidí se rozhodne pro "jistotu", udržení toho, co je; i když jim v tom není lehko...

jo, podle mě země, které zbohatly (také)  díky koloniím, musí počítat, že to, co mají, někde jinde chybí.. I když to už teď nemají země, ale pár jedinců.. (řekněmě  mužů převážně..)

Podobnou zátěž jako lidi s postižením (ale on už skoro každý má těžší nemoc a jejími náklady se stává zátěží), představují i lidi, kteří hrabou, hrabou... a s jídlem roste chuť... Což je pro většinu lidí a  pro planetu Zemi s omezenými zdroji dost blbý.. 

Nemyslím si, že na přistěhovalce apod. Evropa a spol. dojede, spíš se bude opevňovat...
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« Odpověď #11 kdy: 09. Únor, 2010, 19:40:24 »

Pěkná diskuze, děkuju za poučné pohledy Wink

Jen věcná

- omezené zdroje Země jsou jen systemově špatně nastavené, nejíst tolik masa, tak se tu uživí mnohem více lidí, ale to je nám asi všem jasné
- a na přistěhovalce jsme už možná dávno "doplatili", viz. Islám (pokud to nejsou zase další konspirační teorie o tom jejich rapidním přemnožování a propočtech do blízké budoucnosti)
Zaznamenáno
dáma s čápem
Newbie
*
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #12 kdy: 09. Únor, 2010, 20:29:30 »

Inu, asi takto:

Vyjádřím se tak nějak stručně, svým způsobem totiž vlastně ani nemám slov k tomu, co se tu děje.

Dík těm, kteří se do akce zapojí víc, než jen písmenkováním zde. Upřímě, drahý neone, každý kdo se byť jen onáramkuje hloupým náramkem, udělá víc, než momentálně vy zde. To zaprvé.
Za druhé, ano financování takovéhoto projektu pouhými náramky je krajně nedostačující, ba dokonce naivní...ovšem každá velká řeka není nic než jen spousta malých potůčků...  Roll Eyes Mimochodem, nikdo vám neuřeže ruce za to, když jim pošlete dar, který je dle vašeho mínění dostačující, když tu tak podcěńujete tuto formu získávání financí   Tongue
A za třetí, řešení příčin je obecně vzato nýnějším postiženým lidem platné asi jako mrtvému zimník.

Mohla bych toho napsat spoustu (vlastně jsem toho už spoustu napsala, jen jsem to zase smazala) no nějak nemám chuť ani sílu, vážné zájemnce uvítám na svém mejlu (což platí stále , rozumněj tedy kldině i za měsíc, dva, nebo rok), ti ostatní nechť si tu dál vesele vypisují, mně už je to fuk. Inu někdo žvaní, někdo koná... (a pak, kdo chodí kolem horké kaše  Tongue)
Jinak já se odtud tak nějak poroučím, cítila jsem se tu moc fajn, a tak bych nikdy nevěřila, že mi tu jednoho krásného dne bude tak strašně na nic.
Zaznamenáno
vcelka
Newbie
*

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #13 kdy: 09. Únor, 2010, 20:43:12 »

Neon: s masem jasně...

Islám: Propočty jsou přesvědčivé jako všechny kvantifikační metody:)

nezastávala bych se stinné stránky žádného náboženství, ani islámu...Natož ho chtít tady aplikovat... stačí křesťanství v institucionalizované podobě mnoha církví... Smiley  brrr. Ale islám jako takový jako hrozbu nevidím.  Potkala jsem velmi inspirativního profesora L. Kropáčka,
http://ubva.ff.cuni.cz/kropacek.htm   který, přestože katolík, říkal, že islám do Evropy historicky patří a usiloval o mezináboženský dialog. Nejvroucněji se přiblížil své víře v době studií v islámské zemi a islámu si váží...  Asi se to různě přelívá, křesťansví se také nelítostně šířilo...
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« Odpověď #14 kdy: 09. Únor, 2010, 20:49:08 »

dámo s čápem: tohle je podle mě velká škola.. nebrat si věci tak osobně a necítit se nepochopena, když někdo neuznává tvůj pohled na svět.. to tě bude potkávat neustále.. útěkem to dlouhodobě nevyřešíš
Zaznamenáno
Stran: [1] 2
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení