Stran: [1] 2 3 ... 10
  Tisk  
Autor Téma: Proč se muži bojí plodit děti?  (Přečteno 1895 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil WWW Email
0 0
« kdy: 10. Únor, 2010, 18:28:33 »

Budu ráda za názory žen i mužů ! Máte opačnou zkušenost? Nebo si myslíte, že ženy s tím mají problém.. ?
Zaznamenáno

Andrea
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
0 0
« Odpověď #1 kdy: 10. Únor, 2010, 18:40:07 »

Tak tohle by mě taky vážně zajímalo .... a taky - proč o tom vůbec nechtějí ani mluvit??? Proč se vyhýbají tomuto tématu a najednou mají tolik práce a jiných činností?
Zaznamenáno

Andy Rinchen
La Tibor
Sr. Member

0 0
« Odpověď #2 kdy: 10. Únor, 2010, 18:47:38 »

Myslim ze mas pravdu: boji se.
Respektive ti alepson mirne zodpovedni. Pak jsou jeste i ti, co se toho vubec neboji, deti plodi radi. Poznal jsem zde jednoho, mel 5 deti s 5ti zenami a v pozehnanem veku 30ti let, tyden pote, co jsem ho poznal, ho zabili jeho kamaradi z traffico. Ale to je spis anomalie.

Chlap, jak ho vidim ja, proste chce obvykle nebyt rusen, sedet u tv a penize nevrazet do alimentu, ale do svych konicku jako je vykon automobilu nebo jeho vlastni duchovni rozvoj Smiley Vyjde to na stejno.

Chlapi se nejen boji plodit deti, ale boji se i toho, skutecne mit zenskou a starat se o ni. Od zenske mohou teoreticky pozadovat alepson nejake kompenzace, od ditete obvykle jen rev a provetranou penezenku. Zkratka je za tim sobectvi a obvykle taky vlastni zranenost, protoze uz lidi nejak obecne moc nedoufaji, ze muzou neco dostat, kdyz neco daji. Jsou zvykli jen na to byt zdimani, takze se chteji zavrit do sve ulity.

Lidi taky radi maji jistoty a dokud clovek nema dite, tak proste nevi jake to je a lidem uz se nechce to ani nejak moc zjistovat. Lepsi vrabec v hrsti...

Ono kdyz se vezme sobectvi opravdu hodne vazne, tak pro chlapa je lepsi byt svobodnej, uzivat si holek a svobodneho rozpoctu a kdyz je starej, tak socialniho zabezpeceni/sve maminky/nejake zakomplexovane chudinky, co se o nej vzdy postara. Pokud se chlap/clovek nenauci radovat z davani, tak nema duvod mit deti.

Disclaimer: vyse uvedene neni muj nazor, jen tak nejak tlumocim ten mem, co se nachazi mezi mymi vrstevniky a stydim se i za ne.

Jinak me napada i dalsi vysvetleni a myslim, ze je to duvod, proc jsem nechtel mit deti ja. Svet v Cesku mi prisel proste dost hroznej a nechtel jsem riskovat, ze se me nekdy v budoucnu muj potomek zepta: "ty kretene, co sis to dovolil me do tohohle stvorit".
Zaznamenáno

El
Hero Member

0 0
« Odpověď #3 kdy: 10. Únor, 2010, 18:54:30 »

A proč, když o tom chce žena mluvit, to muž bere jako "tlačení" ?

Jak tedy v muži vzbudit touhu dělit se a dávat?  Dá se to ?

A co pocit ženy : Nechce se mnou mít dítě, jak se mnou může žít? Má mě vůbec rád?

A nemělo by tohle být tak, že ženy pokud dojde do stavu, že se na to cítí říct : jupí ! cítím, že jsem zralá na to stát se matkou.. proč žena musí čekat až se muž bude cítit , že se může stát otcem ?

Zaznamenáno

neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« Odpověď #4 kdy: 10. Únor, 2010, 19:01:00 »

Nemá to žena v důsledku celé pod kotrolou zhlediska antikoncepce?
Chlap může kecat, že nechce dítě sebevíc, ale když nebude žádná antikoncepce, tak co udělá?
Bez sexu asi nebude.
Nebylo to tak i dřív?
Nemuseli se o tom tak bavit, ale byla to spíš samozřejmost, že to prostě nevyjde/vyjde při běžném sexu?
Jen přemýšlím.

Jinak si v uplném globálu myslím - že nás doba zdegenerovala, jsme větší egoisti, jak píše Tibor.
Ale tímhle se dá vysvětlit všechno a určitě ten dopad doby/společnosti bude stejný i na ženách.
Zaznamenáno
El
Hero Member

0 0
« Odpověď #5 kdy: 10. Únor, 2010, 19:02:51 »

co když antikoncepci nebere ? a muž si i přesto dá natolik velký pozor, že se prostě chyba nestane? (vlastní zkušenost)
Zaznamenáno

neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« Odpověď #6 kdy: 10. Únor, 2010, 19:07:29 »

A nakonec z hlediska Všehomíra, energíí.. je to tak jak to je.
Jsme více zdegenerovaní, je nás spousta, žijeme v umělém prostředí, tak v nás nejsou základní instinkty.
Teď jsem někde v radiu slyšel pěknou teorii, že dříve na vesnici, ta pořeba manželství a mít děti byla vyloženě pud sebezáchovy, přežití.
O tom není pochyb.
Ženy dříve byly více přírodou donucené mít vedle sebe chlapa, opatrovníka a nemohly si tak dlouze vybírat/přebírat.. prostě drsná doba to zařídila.
Ted je doba, kdy si každá žena, každý chlap, může dovolit žít ve svém 2kk, chodit do své práce, do svého Tesca a mít svůj počítač a internet.. je o něj v systému relativně postaráno, takže nějaká fyzická potřeba ochrany tu není.
Což ale znamená, že jsme v jednom extrému a ten se jak známo musí zákonitě přelít v ten druhý.. a už se to pomalu/rychle děje.
Ona nás přiroda zase nakopne brzo Smiley
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« Odpověď #7 kdy: 10. Únor, 2010, 19:10:22 »

V době válek se plodilo statisticky více než v době míru.. pokud to říkám dobře.
To by mluvilo za vše.
Ale to už převádím do moc obecné roviny.
Chápu, že i v době míru se prostě pořád plodí.. takže přestanu radši tak široce teoretizovat.
Zaznamenáno
La Tibor
Sr. Member

0 0
« Odpověď #8 kdy: 10. Únor, 2010, 19:11:27 »

A proč, když o tom chce žena mluvit, to muž bere jako "tlačení" ?
Protoze zena, kdyz chce o diteti mluvit, tak to znamena ze to dite chce. Predstav si chlapa, co by s tebou jen tak chtel mluvit o trojce s jinou holkou. Je to totez. Je to srabsky samozrejme. Proste chlapovi neco vyhovuje a nechce to menit. Ma svuj klidecek. Pochopitelne ze to znamena i to, ze s tim chlapem nejsi/neni ona zenska na jedny vlne. Nechapou se a kazdej si frci na svym pisecku.
Jak tedy v muži vzbudit touhu dělit se a dávat?  Dá se to ?
Je mozne ze to jde, ale nesazel bych na to. Myslim, ze chlap k tomu musi dojit sam a blby je to, ze kdyz je "zaseklej" v nejakym vztahu, tak na nic prichazet nebude chtit. Chlap potrebuje tvorit, potrebuje si udelat svoje veci, potrebuje najit kontrolu nad zivotem uplne sam a pak teprv dokaze davat. Svy zene a svymu diteti. Jsou vyjimky, strasne vzacne, co to maji nejak vrozeny. Zbytek to bude muset naucit zivot. Podle me je miziva sance, ze se behem vztahu chlap zmeni tak, ze by najednou chtel mimco, kvuli te slecne. Muzes ho samozrejme podvest "nehodou", slabsiho chlapa muzes zlomit a zmanipulovat ho tak, ze na to kyvne "at uz ma klid", ale podle me je to strasnej pruser, kterej se da do vinku predevsim tomu decku i vam dvema. Nekde v sobe zacne ten chlap vse nenavidet, i kdyz pak patrne zjisti, ze to detatko je fajn. Beru to ze svyho pohledu, jak bych se citil, kdybych byl jinej a chtel mit ten svuj klidecek.
A co pocit ženy : Nechce se mnou mít dítě, jak se mnou může žít? Má mě vůbec rád?
Co je to slovo "rad". ON te urcite ma rad. Ale patrne jinak, nez si to vykladas ty. Pocit, ze se o decku nebo CEMKOLIV nechce bavit, neciti to s tebou, neresi to s tebou, nebo dokonce za tebe je podle me spravnej. IMHO te nema rad tak, jako ma chlap mit rad zenskou. Myslim ze to souvisi nejak s tim, ze chlapi jsou fakt o hodne moc roku pozadu.
A nemělo by tohle být tak, že ženy pokud dojde do stavu, že se na to cítí říct : jupí ! cítím, že jsem zralá na to stát se matkou.. proč žena musí čekat až se muž bude cítit , že se může stát otcem ?
Protoze svet je nespravedlivej. Nebo protoze si zkratka vybiras spatnyho partnera. Kdyz je chlap mladej tak z 95% (stilim od boku) si proste chce jen zasukat a dal si hrat svuj tenis, pocitacove hry, nebo sbirat svoje broucky. Kdyz starne, tak se to procento meni, ale nijak dramaticky. Je v tom strasna nerovnovaha a je to proste nemocnosti cele spolecnosti. Chlapi dosli k totalnimu cynizmu. I prave proto tvrdim, ze je potreba vse vyhodit do vzduchu, protoze mi ver, ze chlapi v tom svym svete, kterej tak strasne moc brani, stastni nejsou.
Zaznamenáno

La Tibor
Sr. Member

0 0
« Odpověď #9 kdy: 10. Únor, 2010, 19:14:27 »

co když antikoncepci nebere ? a muž si i přesto dá natolik velký pozor, že se prostě chyba nestane? (vlastní zkušenost)
ano, taky vlastni zkusenost, neni to zenska, kdo kontroluje poceti, je to chlap, pokud se dokaze aspon trochu ovladat

a ten egoismus/cynismus uz fakt dochazi tak daleko, jak pise neon, ze i zensky deti nechteji (mozna je to ta maskulinizace sveta o ktere mluvi feministky)

Zaznamenáno

La Tibor
Sr. Member

0 0
« Odpověď #10 kdy: 10. Únor, 2010, 19:17:15 »

Ona nás přiroda zase nakopne brzo Smiley
To ano, ale to dnesnim fertilnim holkam nepomuze. Proste je potreba jit za svym stestim. Tady v Brazilii je plno kluku, co ti El radi udelaji dite hned prvni vecer a nekteri z nich se o tebe budou i starat a mit te radi. Bila rasa je tu velmi zadana.
Zaznamenáno

El
Hero Member

0 0
« Odpověď #11 kdy: 10. Únor, 2010, 19:25:25 »

Já se dnes ani nedívím ženám, který prostě přestaly brát antikoncepci nebo udělaly jiný podvod...  ale něco ve mě mi taky říká, že to není to pravý, protože to dítě to od začátku cítí, že ho prostě táta nechce, jak píšeš, pak zjistí, že to dítě je vlastně fajn a že se nemusel tolik bát, jen už tý ženský asi neuvěří..  
jsou ženy, které to udělají , tak že udělají podvod a od chlapa odejdou a starají se samy... i tohle ale musí to dítě cítit.

A co to vymýšlení různých důvodů- zkráceně řečeno je jich miliarda.... co znamenají?

Rozum mi taky říká, že je spousta jiných mužů, kteří hledají ženu co chce mít děti....   jenže ono to s tím rozumem není tak jednoduchý..  nebo já jsem moc zasekaná..   Huh?Huh?Huh??

Zaznamenáno

neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« Odpověď #12 kdy: 10. Únor, 2010, 19:30:16 »

Mě ještě napadlo, jestli tohle není opravdu obecné téma, nejenom o dětech, ale celkově o tom, že chlapi neumí otevřeně komunikovat o dalších důležitých věcech.
Že jsou moc uzavření, sami sobě si něco nalhávají a neumí vyjadřvat city, emoce.
Nesouvisí tohle všechno?
Mě nějak sedne k otevřenému citlivému chlapovi, že dítě mít dokáže a chce.
A k tomu uzavřenému potom to chování, kdy to okecává a vyhýbá se tomu.. ale nevyhýbá se tak spoustě zásadních témat?
Zaznamenáno
El
Hero Member

0 0
« Odpověď #13 kdy: 10. Únor, 2010, 19:34:44 »

Tohle téma se dá dobře rozvíjet na obecné i osobní rovině...  taky si myslím, že to je problém uzavřenosti, nebo něčeho co je zablokované..   možná má jiný přístup muž, který byl spokojeným dítětem a naopak..   
Když budu řešit v osobní rovině, tak asi nejvíc hledám odpověď na otázku, má cenu se snažit tohle v mužovi změnit?Není to něco jako bojovat s větrným mlejnem? Bojovat proti společenskému problému? To já nechci, není to moje taktika..
Zaznamenáno

La Tibor
Sr. Member

0 0
« Odpověď #14 kdy: 10. Únor, 2010, 19:42:59 »

Já se dnes ani nedívím ženám, který prostě přestaly brát antikoncepci nebo udělaly jiný podvod...  ale něco ve mě mi taky říká, že to není to pravý, protože to dítě to od začátku cítí, že ho prostě táta nechce, jak píšeš, pak zjistí, že to dítě je vlastně fajn a že se nemusel tolik bát, jen už tý ženský asi neuvěří..  
jsou ženy, které to udělají , tak že udělají podvod a od chlapa odejdou a starají se samy... i tohle ale musí to dítě cítit.

A co to vymýšlení různých důvodů- zkráceně řečeno je jich miliarda.... co znamenají?

Rozum mi taky říká, že je spousta jiných mužů, kteří hledají ženu co chce mít děti....   jenže ono to s tím rozumem není tak jednoduchý..  nebo já jsem moc zasekaná..   Huh?Huh?Huh??

El, ty to nevidis tak jako ja, ale ver mi, ze jakykoliv podvod, a ze existuje i podvod, kterej si muzes zamaskovat sama pred sebou, je neco naprosto prisernyho. Fakt. Prisernyho. Ta roztrhanost, ze chlap ma tu zenu rad, ma pak i to dite rad a zaroven je nenavidi, protoze jedno nezadal a ten druhy ho obelhal. Je to strasne spatne.

Pokud zenska odejde, tak mam nejak intuitivni pocit nejaky karmy, co na vsech trech stejne ulpeje. Sakra. Mame vsichni pravo na to byt stastni a milovat se ne. Jde prave o to strasny usili. Odejit od chlapa, kterej te tak moc nemiluje. A pak byt sama. Treba i dlouho a pokorne cekat. Presne jako holcicka, kterou jsem potkal pred par dny. http://brazlie.blogspot.com/2010/02/lsd.html Ono rceni jit za laskou na kraj sveta mozna neni tak uplne obrazny. V Cesku podle me tech muzu, co hledaji zenskou a dite tolik nebude a spousta z nich budou zoufalci, co se neumi postarat ani o sebe a to jiste nehledas. Ale jinde to bude jine. Chce to moc odvahy, pokory a soustredeni. V Cesku je fakt neco perverzniho. Je potreba se z toho odsekat.

A co to vymýšlení různých důvodů, tuhle vetu nechapu. Pokud to rika chlap, proc nemuze mit dite, tak je proste srab. Tecka. Ma odejit sam a vnimat te, ma vnimat to, co chces a ma te opustit treba i proto, ze te miluje a jste zasekli, ale jelikoz je srab, tak to neumi. Ale mozna to chapu spatne.
Zaznamenáno

Stran: [1] 2 3 ... 10
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení