Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Phiya's opinion about the macrobiotic movement  (Přečteno 181 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« kdy: 04. Březen, 2010, 17:45:11 »

Další plnohodnotný článek!!

http://health.groups.yahoo.com/group/moderndaymacrobiotics/message/7903

Tohle je jen malý výběr z mnoha témat, do kterých se Phiya pustil:

What has been missing is the application of yin/yang principles for predicting things beyond food and health.   Aside from an effort by Ed Esko and friends to continue the alchemical/cold fusion pursuits of Ohsawa and Kushi (see: http://www.rexresearch.com/adept/aa3car~1.htm#AAII31Kushi  ) no one else has been concerned with applying the predicitve abilities of yin and yang in other areas like, say, the economy, politics, science and the creative arts  in spite of the many books and years of teachings by Ohsawa and Kushi on many diverse topics.  (Anyone interested in pursuing any of this?)
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« Odpověď #1 kdy: 04. Březen, 2010, 18:12:08 »

Tohle je pro mě True Spirit of Life Smiley

I personally prefer and respect the company of extremely original and
creative thinkers; people who are willing to question everyone and
everything and formulate their own ideas. ~ Phiya Kushi
Zaznamenáno
Iren
Full Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #2 kdy: 04. Březen, 2010, 23:15:46 »

Citace
I personally prefer and respect the company of extremely original and
creative thinkers
Ona rovnováha na světě je i v tom, že jsou na jedné straně dokonale vyvážení lidé (ideálně, při správné aplikaci makrobiotiky, toť vlastně cíl)
- a na druhé straně extrémisti, vychýlenci.
Kdyby všichni byli tak dokonale balancovaní, možná bychom se nikam zvlášť neposunovali (jo aha - dochází mi, už by nebylo třeba se posunovat, svět by byl už v ideálním stavu). Umění by nekvetlo. Nejsou totiž umělci vždycky nějak "vyšinutí"?
Není ten nevyvážený svět zajímavější a inspirativnější...?

Teď jsem všechno asi přemrštila. Taky vím, že jsem šla trochu jiným směrem, než Kushi měl na mysli tou originalitou
« Poslední změna: 04. Březen, 2010, 23:22:44 od Iren » Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« Odpověď #3 kdy: 04. Březen, 2010, 23:31:34 »

Iren: mluvíš mi z duše, podle mě nepřemrštila.. genialita je odměna za pobyt v extrémech (pokud to člověk ustojí) - kdyby byli všichni blízko středu, tak tu nemáme takovou variabilitu lidí, kultury, knih, poznání, herců - nestěžovali bysme si, protože člověk vždy akceptuje s oblibou okolní stav, který souzní s jeho vnitřním - byli bysme spokojení.
Takhle to máme sice těžší, ale o to větší škola a sranda.

Vyrovnaný život blízko středové hladiny je v globálu podle mě utopie.
Museli by všichni chápat jak vesmír funguje a na základě toho se rozhodnout, že se budou udržovat blízko středu, jídlem počínaje - což je nesmysl.
Takže jakýkoli extrém musí splodit okamžitě extrém opačný a vibrace se rozjíždějí Smiley

Čím blíže je něco středu, tím více to malý závan vychýlí - to samé i v makrobiotice - nejde nám o hledání harmonie, ale o jemnou oscilaci blízko ní.
Ve stavu harmonie právě dochází k tomu sebenepatrnějšímu zabrnknutí a už je člověk mimo rovnováhu.. stejně jako provazochodec - neustále vyvažuje mírné oscilace, nikdy není v uplné harmonii.
Zaznamenáno
Iren
Full Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #4 kdy: 05. Březen, 2010, 22:19:32 »

Nevím přesně, jak to je.
O rovnováhu asi ani v cíli nejde...
Co třeba tohle - když se nám podaří dokonale otevřít všechny čakry a prasíla bude volně proudit/sjednotíme se se vším/dosáhneme seberealizace či osvícení, probuzení nebo jak se to kde nazve
- pak nás hned tak nějaké brnknutí nerozháže. Rozkolísáme se možná sice, ale nedotkne se nás to a zůstaneme "nad věcí". Nad věcí neustále rozdvojovaného světa
Dokonce ani pokoušení velkým výkyvem pak nevadí. V jídle např. - indičtí guruové, kteří se ládují cukrem

Nic se nedá jednoduše vysvětlit. 
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« Odpověď #5 kdy: 05. Březen, 2010, 22:48:25 »

Citace
Rozkolísáme se možná sice, ale nedotkne se nás to a zůstaneme "nad věcí".

Tohle prožívám jako pravdu. Narozdíl od těch teorií, že existuje určitý stav 'osvícení', kde neexistují žádné problémy, trápení, jen blaženost, spokojenost.
Pro mě to je o tom, že se dějou všechny sračky a radosti života, jen tam není stotožňování se - což se lehce dělá při těch radostech a velice těžko při sračkách Smiley
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení