Stran: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30
  Tisk  
Autor Téma: Brno  (Přečteno 29990 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
milan
Sr. Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #285 kdy: 03. Květen, 2008, 20:23:54 »

zdar, brnaci! a co takhle sraz mimo Brno? Co takhle udelat nejakou vikendovou akci... treba nekde na horach??? Prazaci by nebyli urcite proti... akce by se mohla udelat spolecna...
Zaznamenáno
snowdrop
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #286 kdy: 03. Květen, 2008, 20:57:59 »

Zdravím akční Brno,

Ajii, četla jsem si, že bys ráda šla sázet stromky a tak...napadlo mě dát jeden tip. Jsem už delší dobu dobrovolnice v hnutí Duha v Brně, která dělá spostu takových akcí jako např. sází stromky v Moravským krase apod., jsou zde fajn lidi a je to vždy moc příjemný. Nebo jsme třeba vyrazili na víkend ďo Šumavských hvozdů na rysí hlídky - ocharana rysů před pytláky, nebo do beskyd na vlčí hlídky atd. atd. Nebo Nadace Veronica v Brně taky pořádá sázení vánočních jedliček....tak to jen tak informace na okraj.

RomaneS...chystáš si opravdu vysázet lesík? To je krásný.  Vždycky mi to přišlo jako takový vzkaz do budoucnosti. Prarodiče mně, když jsem byla malá, zasadili na zahradě  "můj" strom, třešeň, pamatuju si jak byla malinká, jako proutek a teď už je z ní dospělá třešeň, roste se mnou. Vysázet les je odkaz pro další generace....nádherný. A teď dost filozofování, přejdu k věci...jak je to prosím v Brně s těmi kurzy??? Nebývají  náhodou tady v Lužánkách ve středisku VČ? Byli jsme tam tak dva roky zpět na pedagogické exkurzi a procházeli kolem kuchyňky, kde to moc hezky vonělo. Mysleli jsme si se spolužáky,že nám něco dobrýho připravují, ale bylo nám sděleno, že tam kuchtí makrobiotici a není to určeno nám. To bylo zklamání...  Huh?

Leni...co studuješ??? Zkouškový je perný období,tak ať Ti všechny zkoušky dobře dopadnou.  Zvládáš učení bez chutí na sladký? Upřímně řečeno, já ne a ve zkouškovým teprv ne Embarrassed
Dobrou

Zaznamenáno
ajia
Newbie
*
Pohlaví: Ženské

352243800
Zobrazit profil Email
« Odpověď #287 kdy: 04. Květen, 2008, 08:15:55 »

Snowdrop: Ahojky, já sleduju Brontosaura a chtěla bych s nima jet na konci května sázet stromy do Rychlebských hor. Už jsem propásla dost víkendovek, co byly blíž, ale to jsem pořád nevěděla, co se sebou a to mi bránilo se pohnout. Byla to chyba, kdybych jela, mohla jsem být na cestě už dřív, ale to neva, lepší teď než nikdy  Wink  Jinak by bylo asi nejlepší, kdybych mohla ty stromy sázet někde poblíž Brna. Chtělo by to sehnat nějakýho hajnýho nebo polesnýho a zkusit se ho zeptat... No to neva, šak já to nějak udělám. Jako už mě napadlo si i nějaký stromky koupit a jít si je zasadit někam do lesa sama, ale zas to se asi nesmí, ne?  Roll Eyes
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #288 kdy: 04. Květen, 2008, 09:19:50 »

A četla jsi už Muž, který sázel stromy ?
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #289 kdy: 04. Květen, 2008, 10:44:25 »

milane
nápad máš hezký, jen s tím sladěním z hlediska obsazenosti víkendů lidiček je to těžší. Nám to vyjde většinou jen odpoledne v týdnu. Někteří jedinci totiž mají počmáraný diáře až do Vánoc.
 Roll Eyes

snowdrop
Jak moc jsi v Duze zaangažovaná a co konkrétně máš  na starosti? /abych věděl z koho tahat rozumy...... Wink /
Lužánky jsou zrušené, vaření přešlo do soukromých prostor. A je to tak lepší.
Na svém budoucím pozemku bych chtěl  vysadit mimo jiné hektarový lesík. Jestli to do podzimu stihnem nevím, zatím je to ve fázi jednání. Lesík bude ale v každém případě, stejně jako sad, louka, rybníček a jiný blbůstky pro zpestření.....

ajio
Za hajnýma nechoď. Oni stejně sází pořád smrky jeden vedle druhýho. Navíc jako státní podnik /LČR/ na to mají zaměstnance. To už si raději zkus zasadit strom do volné krajiny. Nedávno jsem byl dvakrát na Drahanské vrchovině a příjemně mě překvapilo, že někde se nové stromy /dokonce i aleje/ objevily. U Krásenska jsem ty lidičky dokonce potkal. Když si vyhlídneš nějakou mez, kde už nějaký stromy jsou a ty k nim přisadíš další, nikdo se zlobit nebude. Dnes je taková situace, že se ani pořádně neví, komu ty meze a remízky patří. Každý se stará jen o to, co nese zisk a to jsou pole nebo louky.
Jak píše snowdrop, možná je nejlepší se k někomu přidat. Ale mít svůj stromeček někde na mezi a pozorovat ho jak roste a vyjímá se v krajině, je hezký romantický počin.
 Wink
« Poslední změna: 04. Květen, 2008, 10:47:08 od romanS » Zaznamenáno
lenka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #290 kdy: 04. Květen, 2008, 11:25:46 »

Ahojky,
díky za povzbuzeni. studuju psychologii Very Happy ja se paradoxne udrzuju spis v jangu a docela mi to vyhovuje, abych vse zvladla... takze holduju spis gomasiu nez sladkym dezertum Grin
Zaznamenáno
snowdrop
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #291 kdy: 04. Květen, 2008, 20:32:00 »

Ajio, máš pravdu..."bronťáci" mají taky spustu takových akcí,  s nimi hodně jezdí moje bývalá spolužačka.  Polesný by Tě najspíš opravdu zaangažoval hlavně do "výstavby" smrkové monokultury i když jsem slyšela, že se to pomale začíná na některých místech měnit. Nemyslím si, že kdyby sis šla zasadit stromky do lesa by Tě zrovna někdo musel nachytat a až tam budou, tak pokud je lesáci nepořežou a srnky neokoušou a mráz nespálí Wink, tak by tam měly začít žít svůj život... Nevím ani přesně, jak to s lesním zákonem je, ale možná na tom něco  bude, že by se do lesa nemělo zasahovat i v tomto smyslu, ale semínka stromů tam taky přirozeně zakořeňují...takže bych to jako nějaký přečin, kterým by jsi se měla trápit, neviděla. Lesáci tam tropí mnohdy děsnou paseku a prochází to, tak proč by někdo nemohl zasadit stroměčky Very Happy

romaneS, hmmm jak to říct, jak už jsem psala, zaangažovaná jsem tam jako dobrovolnice sice dva roky, ale nevím, jestli ze mě tahat rozumy je to to nejlepší. Pomáhla jsem zatím vždycky s přípravou různých víkendových akcí, festivalu ekofilmů, dnem Země a hlavně(ač necyklistka) a s kampaní na podporu cyklodopravy. Enviromentální oblasti se věnuju spíš protože mě to baví a zajímá, jinak to není můj obor, o spoustě věcí vím jen tak okrajově. Ale rozumy můžu zprostředkovat Grin
Ještě k těm "blbůstkám na zpestření"...to zní moc dobře...takový malý biotop. Permakulturní zahrádka se nechystá???

neone, máme stejný myšlenky...taky jsem si na to včera vzpomněla. Četla jsem ten příběh jednou v angličtině a pak viděla animovaný film, je to moc krásný příběh o lidské skromnosti, trpělivosti, pokoře a o tom, jak může člověk vnést do kajiny život (no, nebo aspoň já si  tak interpretuju Wink

Zaznamenáno
romanS
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #292 kdy: 05. Květen, 2008, 09:35:13 »

snowdrop
Chystá, chystá.... akorát trošku ve větším než obsahuje pojem "zahrádka".
Ty rozumy jsem pochopitelně myslel i zprostředkované, není nad to mít dobrý "kontakt" mezi zájmovými osobami.  Wink A pro kterou pobočku pracuješ, Brno?
Zaznamenáno
snowdrop
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #293 kdy: 06. Květen, 2008, 08:20:18 »

jo jo, pro brno Wink
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #294 kdy: 06. Květen, 2008, 10:19:18 »

Proč tedy nepřijdeš mezi nás? My tě nesníme, my radši kaši
 rice eat
Zaznamenáno
snowdrop
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #295 kdy: 06. Květen, 2008, 17:55:40 »

Fakt mě nesníte? No vidíš a toho já jsem se právě bála Grin Ale teď vážně...moc ráda někdy za váma přijdu posedět, ale momentálně nestíhám dost věcí. Až trochu odezní školní povinnosti, tak už to snad bude lepší Wink
Jinak když budeš potřebovat, zprostředkování eko rad určo platí.

Zaznamenáno
quitko
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #296 kdy: 07. Květen, 2008, 14:13:56 »

Ahoj, zvu Vas v utery 13.5. na vernisaz obrazku, od 18.00 Kozi ul.8-je to v Galerii Studentskeho Centra v 1.patre. Wink

Romane, dyne uz nemaji kam rust, a pristi tyden uz bude dobra doba na sazeni...co takhle kdybych Ti je dovezla v patek ke Kamce?pokud je teda uvezu...snad jo!

Honzo, doufam, ze az zvladnes diplomku,tak dorazis sem*

mejte se vsichni krasne, a varte! Very Happy ahoj, Nada
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #297 kdy: 07. Květen, 2008, 17:16:13 »

quitko, to budeš hodná, taky jsem to tak plánoval.
Akorát že Kamča nám chce s termínem hýbat a to se mi nelíbí  Cry
Pátek je ideální....
Na vernisáži budeš od kolika, že bych si to prohlídl dřív? Nevím co mám od tří do šesti jinak dělat.
R
Zaznamenáno
lenka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #298 kdy: 09. Květen, 2008, 12:02:58 »

Zdravim Brno,
chci se zeptat ohledne nejblizsiho srazu, Kami-plati ten patek 16.5. od 16h uTebe?
Diky
Zaznamenáno
Kamika
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #299 kdy: 11. Květen, 2008, 18:59:52 »

Ahojky, ahojky,
srazik plati, od 16h u me, kdo prijde driv, bude varit, kdo pozdeji, bude umyvat nadobi po jidle Wink Tesim se na Vas..
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení