Stran: 1 ... 19 20 [21] 22
  Tisk  
Autor Téma: prosím o radu  (Přečteno 17966 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
kukicha
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil Email
« Odpověď #300 kdy: 03. Červenec, 2008, 05:21:52 »

ahoj Yro,
já jsem čajovnice v třípatrové čajovně a někdy se celý den nezastavím a lítám ze schodů do schodů obložená konvičkami, taky ty tři patra skoro denně vysaju či vytřu či obé, běhám po městě a tahám nákupy do čajdy - o to vše se dělím s kolegou, ale stejně musím musím musím ráno brzo vstát a vyrazit do lesa a do kopců a stejně mám stále pocit, že pohybu je málo, myslím, že je důležité hlavně hýbat se v lese, na louce, brodit potůčky, bosky se chodidly mazlit se zemí...  co nejvíc... a s láskou... s vírou, že Tě to uzdravuje. A denně cvičit, mít třeba nějakou sestavu, ve které se denně zlepšuju, aby mi to dělalo radost. A trochu ji obměňovat. Já chodím teď cvičit na louku, vysoko v kopcích, za lesem, potokem, loukou, lesem, loukou... takže se předtím pořádně rozhýbu chůzí. Někdy je mi i dost mizerně a vyčítám si, že jsem raději neležela doma v posteli... ale po návratu do města to vždy ocením, jako bych se napila pramene života. Nebo si chodím pro vodu do lesní kaple vysoko v kopci. často se v půli cesty rozplácnu na louce a usnu, nebo jen tak ležím a čučím.

naše čajovnička je tři patra do sklepa pod zem, tak asi víc než jiní potřebuju pohyb a hlavně čerstvý vzduch a les a kopce. ten tlak, tma a necirkulující vzduch dělá s člověkem své, když tam tráví většinu svého aktivního dne, proto oba s kolegou každý po svém sportujeme, já klidněji jogou a procházkami, on velmi aktivně během a na kole, procházky jsou pro něj asi trapný  Grin

neumím si představit, že bych v práci celý den proseděla... u nás to záleží na návštěvnosti  Wink někdy hodiny sedím u akvária a čtu

papa razím v kopce...
Zaznamenáno
tiffany
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #301 kdy: 08. Červenec, 2008, 13:17:28 »

Ahoj všichni MB, právě jsem se přihlásila. Tahle adresa mi byla doporučena od kamarádky,která si myslí, že by mi zde mohl někdo pomoct.
Můj problém je v tom, že mám roztroušenou sklerózu a běžná léčba mi jaksi nepomáhá, tak bych to chtěla zkusit s makrobiotikou, když dokázala pomoct i v horších nemocech - rakovině. Jestli má někdo zkušenosti s touto chorobou a její léčbou pomocí makrobiotiky, napište mi prosím. Dík
Zaznamenáno
Petr Toman
Full Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #302 kdy: 10. Červenec, 2008, 16:20:12 »

Měl bych otázečku? Jsou ječné kroupy od Probia to samé jako ječmen nahý od Sunfood? Wink Jde stále o kroupy?
Nejsem úplně jist pojmem jogurtová kultura (v souvislosti se Sojkyškou) - je to něco jako kyselina mléčná pravotočivá v kvašeném zelí?

Díky a pěkný den... Wink
Zaznamenáno
milan
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #303 kdy: 10. Červenec, 2008, 21:09:02 »

ahoj petre, nevim jak nyni, ale kroupy byly drive vice obrousene.
co se tyce jogurtove kultury - smes bakterii mlecneho kvaseni (pomer cca 1:2) - Lactobacillus delbrueckii sp. bulgaricus - dela vice kyselinu mlecnou D(-) a Streptococus thermophilus - delá vice L(+).  Ta druha je pro telo trochu lepsi, na tento izomer je telo lepe vybaveno...
« Poslední změna: 10. Červenec, 2008, 21:12:23 od milan » Zaznamenáno
Petr Toman
Full Member

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #304 kdy: 16. Červenec, 2008, 13:16:20 »

Díky Milane  Wink
Ještě by mě zajímalo, jestli někdy používáte bio kypřící prášek při výrobě buchet? Nebo je tam něco mimo toleranci?  Grin

Kypřící prášek do pečiva bez fosfátů Složení: vinný kámen, kukuř. škrob, BIO jedlá soda Hmotnost: 40g (20g na 0,5kg mouky) Země původu: ČR
Zaznamenáno
role
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #305 kdy: 16. Červenec, 2008, 22:26:24 »

Vinný kámen občas používám, ale spíše tam kde to chci nakypřit aby to nebylo moc hutné (korpus buchty, bublanina, ...) ale z mouky dělám fakt málokdy. Do buchet zkrátka tam kam se běžně dávají kvasnice tě asi kypř. prášek nepomůže. Tam to chce dobrý kvásek.

Ječmen nahý - vypadá jak poloobroušené obilí, na chuť není tak jemný jak kroupy a má výraznější chuť. Když se slupka obrousí úplně máš z toho kroupy. Používám obojí, ale vzhledem k dostupnosti ječmen spíše zřídka. A když už tak ho vařívám půl na půl s rýží natural.
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #306 kdy: 30. Červenec, 2008, 07:37:41 »

ahojky, lidičkové

prosím o radu... na pravé noze vedle kolena se mi objevilo červené kolo asi 10cm v průměru... už si přesně nepamatuji, jestli mě hryznul komár nebo jsem tam měla klíště, flek tam trůní už dva týdny, myslela jsem, že je to jen rozškrábané, ale není...

kolega čajovník tvrdí, že je to borelka a že si mám jít pro antibiotika...  Eek ovšem má střeva jsou teď v nepořádku, jelikož jsem si je nějakých pár týdnů huntovala mandličkami, rýžovým mlíčkem z obchodu a pšeničným sirupem a lecčím dalším, na co bych asi ve svém stavu neměla ani pohlédnout, natožpak si to strkat do pusy a do bříška  Wink

mandle - byla jsem jako šílená, závislačka, denně hrst i více, střeva chuděry... měla jsem z toho křeče a zhoršila se pleť, ale nemohla jsem se zastavit, zakázat si to nepomohlo, udělala jsem se sebou dohodu, že si to jako nezakazuju, ale že za každou snězenou mandli vyběhnu libín - místní hora...  Grin Grin Grin funguje to dokonale, už jsem se jich přes týden nedotkla  Grin a fakt se mi ulevilo...

mám teď problémy být opravdu poctivá, cítím, že nejsem úplně v pohodě a někdy docela pokouším tělíčko, tak se bojím, že bych ty antibiotika nerozdýchala, že by se vrátila kandida a celkově bych šla do kopřiv....
prosím poraďte, co dělat, existuje nějaký jiný způsob, jak to zaléčit, nebo mám jen zpřísnit stravu a spoléhat na imunitu...

díky moc za odpověď a mějte krásné dny
kuki
Zaznamenáno
role
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #307 kdy: 30. Červenec, 2008, 14:27:12 »

Kukicho, myslíš Libín u Prachatic? Na jaře jsme tam byli a je to fakt hora  Wink
Zaznamenáno
Nena
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #308 kdy: 30. Červenec, 2008, 14:53:24 »

no asi to neni jednoduche rozhodnuti. zeptala bych se nejakeho mb poradce. jinak bych to neriskovala a radeji si antibiotika vzala. porad se s nekym zkusenym. je to hodne nebezpecne. ale kdo vi, co to nakonec je...
Zaznamenáno
El
Sr. Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #309 kdy: 30. Červenec, 2008, 15:01:24 »

Kuki, jak přesně vypadá ten flek? Je uprostřed světlejší? je tam uprostřed hnis?

Rozhodně nemysli na nejhorší... může to být cokoliv jiného.

Na ty atb se určitě zeptej pana Dvořáka( psala jsi, že tě viděl viď..nebo ti doporučoval co a jak jíst..nebo se pletu?)
Určitě existuje jinej způsob než antiboule... Bude fajn, když nám to sem pak napíšeš, ať jsme chytřejší Smiley
Zaznamenáno
milan
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #310 kdy: 30. Červenec, 2008, 18:33:43 »

ahojky, napada mne taky borelka, ale muze to byt i treba neco jineho, jiny druh aleg. reakce, ikdyz priznaky jsou asi jasne. myslim si, ze to nebude sranda. znam pripad, ze kliste udelalo sve. staci kdyz clovek je jen trochu oslabeny a to muze delat MB a pak se deji veci... a obzvlaste, kdyz se to zjisti docela pozde... unava, bolesti hlavy, clovek nevi co se deje...  Nejlepsi je nasadit hned nekolik umeboshi a spec. umeboshi pastu a ryzovou dietu. Kdyz se to odchyti vcas, tak je to rychle zlepsi a mikrous dostane nakladacku. Problem je, ze kdyz se to neodchyti vcas a mikrous se dostane do kosti, kde preziva a ceka na oslabenou imunitu cloveka a znovu se zacne projevovat...  podle kamose doktora ani antibiotika pak nemusi pomoci... casem se da zlikvidovat... zaklad je dobra imunita...
Zaznamenáno
giorgino
Jr. Member
**

227663642
Zobrazit profil Email
« Odpověď #311 kdy: 30. Červenec, 2008, 19:17:30 »

jj to je borelka.
kdyz jsem byl maly, taky jsem mel to "červené oko" po klíštěni.. jenže já nešel k doktoru a za rok byly takové příznaky, že jsem to měl, a ještě částečně mám, po celém těle a v chronické formě.. je to vážně prevít! tím, že se při mb nekonzumují hlenotvorné látky, tak naštěstí akutní infekce nepřechází do chronické formy..

Zaznamenáno
Fiona
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #312 kdy: 30. Červenec, 2008, 20:42:50 »

Zatim jsem ohledne borelie slysela jen o jednom "alternativnim" zpusobu jak s tim zachazet, tady: http://forum.vitarian.cz/viewtopic.php?f=3&t=1053
On ten pan je vubec takovy podivny saman (zaroven i Dr a clen Mensy), ze se mu da dost dobre i verit  Cool
Jinak samozrejme preju at je to radsi neco jinyho...
Zaznamenáno
El
Sr. Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #313 kdy: 30. Červenec, 2008, 20:51:18 »

Kuki, hlavně to neber tragicky. Pro jistotu si dej umeboši nášup Smiley a dietku...  ale opravdu to může být cokoliv jiného. Aby se z klíštěte pěkně přenesla infekce, tak se musí pořádně nažrat- on totiž na konci toho krvavýho obžerství vypustí  ten bordel, co v sobě má..  já myslim, že vedle kolena bysis nacucanýho klíštěte všimla...

Já si pořád myslim, že na šumavě nic takovýho být nemůže...vždyť je to tam tak panenský Smiley Za to tady u nás je na louce jedno nemocný klíště vedle druhýho... aby ne v tomhle nemocnym ústeckym kraji :/

Mohlo tě kousnout něco jinýho...zrovna jsi nejedla jak bys měla a tělíčko holt reaguje, tak bych to viděla já...

Takže honem naprav jídlo a všechny neřesti, choď hezky spát a brzo vstávej , dej si nášup ume a bude to OK Smiley

A víš co Fiono- jsou různé alternativy , ale taky experimenty, které se lehce můžou stát nebezpečnými. Makrobiotika má velice důkladný a rozsáhlý léčebný systém ( měla by sis o něm něco předčíst) a lidé pojídající mb a žijící podle vesmírného řádu žádné experimenty nepotřebují.
Zaznamenáno
Fiona
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #314 kdy: 30. Červenec, 2008, 21:00:55 »

Beru na vedomi, El  Wink
Jen pro upresneni, odkaz ktery uvadim nenavadi k lecbe syrovou stravou. Jde o jediny pramen o kterem vim, ze resi borelie jinak nez antibiotiky a v souladu s prirodou. Makrobiotice respekt, a pokud by vedela o necem lepsim, rada se poucim Smiley
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 19 20 [21] 22
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení