Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Pickles a množství soli  (Přečteno 641 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
giorgino
Host
« kdy: 19. Prosinec, 2006, 18:22:04 »

ahoj,chtěl bych se jen zeptat,jak je to se solením pickles..totiž už delší dobu mám následky přesolování a nechci to furt řešit přesolením a následným nedosolením..totiž orgasimus to už nekompenzuje.došel jsem k závěru,že obilí potřebuje opravdu minimální dávku soli,aby bylo dosolené,olej taky ne moc,aby to bylo akorát,luštěnina nabere docela dost sójové omáčky,ale ta zelenina opravdu minimum,a když se naváží na 1kg zeleniny sůl,tak to je opravdu hódně moc!já vím sice 1 lžíce pickles na den..já teda dávám 5 gramů soli na 1kg zeleniny..na tomto množství zelenina pustí všechnu štávu,na čtyřech gramech už jen minimum...přitom ale do zeleniny a lisovaných salátů se dává asi tak 50x méně soli..sice je pravda, že ta sůl pustí šťávu a podrží zeleninu až do kvašení..njn,ale je to moc tak nevím..jde o to,že se snažím všchny pokrmy správně dosolovat,ale vždycky po pickles mám hypoglykémii,a pak někde podsolit..nebo si vzít pickles a někde nedosolit.gomasio,umeboshi,tekka,už nepoužívám,ani žádné přesolené produkty firmy Sunfood...ono asi jiné řešení není,bez pickles se totiž nedá žít,a ta jedna lžíce se dá snést..no jen jestli někdo nemá náhodou zkušenosti..
Zaznamenáno
Peta
Host
« Odpověď #1 kdy: 19. Prosinec, 2006, 18:22:22 »

Na pickles jsme se ucili, ze se dava 1% soli, takze kdyz mas 1 kg zeleniny, tak 10 gramu soli. Tak to davas pomerne malo. Zeleninu kdyz tepelne upravuji, tak dochucuji jen omackou Shoyu nebo Tamari. Nesolim a na obilniny jen speticku, co se vejde mezi palec a ukazovacek, je to vazne malinko. Salaty nesolim, ochucuji treba umeoctem, ale vseho davam velice malo.
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 19. Prosinec, 2006, 18:24:02 »

giorgiono, já jsem přesolování zatím moc nezkoumal, co tím myslíš - následky přesolování? Že seš moc jang a pak to musíš dorovnávat jinem? Na pickles hodně hřeším a dělám si ho málo často. Sůl tam dávám tak nějak od oka. Nepřišlo mi, že bych po něm byl přesolený i když ho sním víc jak lžičku za den. Gomasio si nedělám teď vůbec a ani mi moc nechybí.
Zaznamenáno
giorgino
Host
« Odpověď #3 kdy: 19. Prosinec, 2006, 18:28:14 »

Neone,vubec nejsem moc jang,jen jsem se ptal,jak solíte pickles.je možný že přesoluju někde jinde,hold do pickles budu dávat těch 5g soli na 1kg zeleniny..totiž sem z počátku makrobiotiky používal dost tekky a dostal jsem se do vážných zdravotních problémů,vlastně mi to dlouho nic nedělalo (vzpomínám si,že sem i dost solil) a už za dva měsíce,na smrt staženej tekkou..a z neskušenosti jsem nevěděl jak z toho,tak sem to vrátil megadávkami tropického ovoce,ale za cenu vážných zdravotních problémů.takže momentálně strava mírně jang,ale organismus už nevyrovnává sůl..takže třeba gomasio nepatří do mého jídelníčku,na to abych ho srovnal,bych musel dát řasu do obilí a na to gomasio..a to pickles mi to taky dělá,ale tu lžíci kompenzuju třeba poloviční dávkou misa do polévky nebo propláchnutým lisovaným salátem..navíc organismus mi taky už nekompenzuje energii kovu (prostě mě stáhne),takže už dlouho nejím rýži natural,jím tedy méně kořenové zeleniny a v luštěninách střídám řasu kombu s arame..
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení