Stran: 1 2 3 [4]
  Tisk  
Autor Téma: Makrobiotické recepty pro úplné začátečníky  (Přečteno 10462 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #45 kdy: 14. Leden, 2008, 07:36:56 »

Ajia: Ahoj, já jsem toho názoru, že aby si člověk v začátku uklidnil tento svůj myšlenkový zmatek, je nutné začít literaturou. Je to moment, kdy je člověk pouze sám se sebou a nové informace vyhodnocuje a přijímá dle vlastní kondice a chuti, aniž by byl pod tlakem jiné osoby. Je to, myslím si, ideální start v čemkoli novém. Na mnoha místech zde byla doporučovaná praktická a čtivá Makrobiotická cesta od M.Kushiho, tak ji zkus, určitě budeš mile zaujmutá - http://zbozi.cz/searchScreen?q=makrobiotick%C3%A1%20cesta&r=hint   
Jinak další literatury je mnoho. Osobně nejraději čtu Průchovou. Každá její kniha je nesmírně zajímavá a čtivá.
Zaznamenáno
ajia
Newbie
*
Pohlaví: Ženské

352243800
Zobrazit profil Email
« Odpověď #46 kdy: 15. Leden, 2008, 21:15:24 »

Všem vám moc děkuji. Knížku si určitě koupím, už to nejde jinak... A.
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 12. Březen, 2008, 18:50:03 »

http://www.sunfood.cz/recepty.phtml
Zaznamenáno
Pedro
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 17. Duben, 2008, 12:06:00 »

Proč je lépe kupovat miso ve skle a ne v sáčku ? Píšou tam,že to ty bakterie obsahuje...a s tím související dotaz: nestačí používat SHOYU omáčku z countrylifu,kde jsou také ty bakterie a jakou max.teplotu přažijí ? Bod varu asi sotva....
Zaznamenáno
vlkos
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 17. Duben, 2008, 14:21:56 »

cau Very Happy
jake pouzivate miso? je jedno jestli pouzivam ryzove sojove,nebo jine? jaky je v noch rozdil?
mel sem zatim jen sojove, a ted sem si koupil ryzove- prijde mi ale ze nejak divne ( jinak nez sojove) voni. nemuze byt zkazene? ma svetlejsi barvu nej to sojove co jsem mel a taky je mnohem mekcejsi.. Roll Eyes
diky
h.
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 17. Duben, 2008, 14:28:53 »

Vlkosi, tobe jelo od zacatku sojove ? To jses teda machr !!!! Ja jsem se zezacatku MB zeptala opatrne v prodejne a nastesti mi poradila prodavacka, ze pokud jsem zacatecnik, at si koupim jecne. A dobre jsem udelala, jecne mi moc chutna i voni. Koupila jsem pak sojove, ale to mam dodnes v lednici, vubec mi nechutna, udajne je ale nejzdravejsi. Pak jsou ruzna ryzova misa, hnede a bile. Bile je dobre do tech kremovych omacek a bilych polevek - kvetakova atd. Nebo treba jako napln do pecenych jablek, je asi takove nejjemnejsi. Pak obcas mivaji natto miso, ale velice zridka a to obsahuje navic zazvor, a morske rasy, je to takova fajnovost, rekla bych, na ozvlastneni polevky (treba porkove). No a co se tyce baleni, sunfood je ma ve sklenici, ty jsou obzvlast kvalitni, ale ja kupuji nekdy i ty v pytliku od firmy MUSO, protoze kdo se s tim ma tahat, ze ? Ja proste misa stridam, podle toho, co varim. A to sojove asi obcas v zime bych ho mohla zaradit, no tuto zimu jsem ho mela jen jednou, ach jo...proste mi fakt nechutna....
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #51 kdy: 17. Duben, 2008, 14:29:22 »

pedro- myslim si , že tam jde o ten sáček- sáčkem neprostupuje energie a takové potraviny jsou mrtvé. Proč by ses chtěl ochudit o miso ?- nevim jestli šoju stačí- mě ne:) já mám miso ráda Smiley

vlkos- já mám doma sojové, rýžové- hnědé a bílé, ječmenné...  rozdíly jsem nezkoumala, ale asi nejdůležitější je střídat je. neboj neni zkažené Smiley  každé je jiné a má jinou chuť Smiley
Zaznamenáno
vlkos
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 17. Duben, 2008, 15:08:36 »

cau,jo to sojove mi prislo v pohode..prave to ryzove mi nejak nevoni-proto sem se ptal jestli muze byt zkazene.ma takovou zvlastni chut-to sojove sem skoro v polivce nepoznal. po tom ryzovem ta polevka zvlastne voni i chutna-ale asi to tak ma byt.uvidime jak mi bude chtunat jine miso Roll Eyes
toz diky Wink
Zaznamenáno
lenka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 17. Duben, 2008, 15:38:00 »

pokud vim, tak ty v sacku jsou pry pasterovane... nikde se to moc nepise, ale tim padem je veskere bakterie jsou davno mrtve... prijde mi to i po chuti, kdyz clovek srovna miso MUSO s tim z Dobrusky nebo Danfoodu
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 17. Duben, 2008, 15:48:58 »

A existuje teda bile ryzove miso ve sklenicce od Sunfoodu ? Nevidela jsem ho teda nikde, to bile miso jsem zahledla pouze v pytliku.
Zaznamenáno
Lord Kikin
Full Member

97044257
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #55 kdy: 18. Duben, 2008, 11:19:49 »

Bily ryzovy miso urcite existuje, ale mam pocit, ze je od Danfoodu. Mam ho doma v lednicce, ale ted si nevybavim co tam ma za nalepku :-)
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení