Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Recepty
>
Makrobiotické recepty pro úplné začátečníky
Stran:
1
2
3
[
4
]
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Makrobiotické recepty pro úplné začátečníky (Přečteno 10467 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
Re: Makrobiotické recepty pro úplné začátečníky
«
Odpověď #45 kdy:
14. Leden, 2008, 07:36:56 »
Ajia: Ahoj, já jsem toho názoru, že aby si člověk v začátku uklidnil tento svůj myšlenkový zmatek, je nutné začít literaturou. Je to moment, kdy je člověk pouze sám se sebou a nové informace vyhodnocuje a přijímá dle vlastní kondice a chuti, aniž by byl pod tlakem jiné osoby. Je to, myslím si, ideální start v čemkoli novém. Na mnoha místech zde byla doporučovaná praktická a čtivá Makrobiotická cesta od M.Kushiho, tak ji zkus, určitě budeš mile zaujmutá -
http://zbozi.cz/searchScreen?q=makrobiotick%C3%A1%20cesta&r=hint
Jinak další literatury je mnoho. Osobně nejraději čtu Průchovou. Každá její kniha je nesmírně zajímavá a čtivá.
Zaznamenáno
ajia
Newbie
Pohlaví:
«
Odpověď #46 kdy:
15. Leden, 2008, 21:15:24 »
Všem vám moc děkuji. Knížku si určitě koupím, už to nejde jinak... A.
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member
«
Odpověď #47 kdy:
12. Březen, 2008, 18:50:03 »
http://www.sunfood.cz/recepty.phtml
Zaznamenáno
Pedro
Newbie
«
Odpověď #48 kdy:
17. Duben, 2008, 12:06:00 »
Proč je lépe kupovat miso ve skle a ne v sáčku ? Píšou tam,že to ty bakterie obsahuje...a s tím související dotaz: nestačí používat SHOYU omáčku z countrylifu,kde jsou také ty bakterie a jakou max.teplotu přažijí ? Bod varu asi sotva....
Zaznamenáno
vlkos
Jr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #49 kdy:
17. Duben, 2008, 14:21:56 »
cau
jake pouzivate miso? je jedno jestli pouzivam ryzove sojove,nebo jine? jaky je v noch rozdil?
mel sem zatim jen sojove, a ted sem si koupil ryzove- prijde mi ale ze nejak divne ( jinak nez sojove) voni. nemuze byt zkazene? ma svetlejsi barvu nej to sojove co jsem mel a taky je mnohem mekcejsi..
diky
h.
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #50 kdy:
17. Duben, 2008, 14:28:53 »
Vlkosi, tobe jelo od zacatku sojove ? To jses teda machr !!!! Ja jsem se zezacatku MB zeptala opatrne v prodejne a nastesti mi poradila prodavacka, ze pokud jsem zacatecnik, at si koupim jecne. A dobre jsem udelala, jecne mi moc chutna i voni. Koupila jsem pak sojove, ale to mam dodnes v lednici, vubec mi nechutna, udajne je ale nejzdravejsi. Pak jsou ruzna ryzova misa, hnede a bile. Bile je dobre do tech kremovych omacek a bilych polevek - kvetakova atd. Nebo treba jako napln do pecenych jablek, je asi takove nejjemnejsi. Pak obcas mivaji natto miso, ale velice zridka a to obsahuje navic zazvor, a morske rasy, je to takova fajnovost, rekla bych, na ozvlastneni polevky (treba porkove). No a co se tyce baleni, sunfood je ma ve sklenici, ty jsou obzvlast kvalitni, ale ja kupuji nekdy i ty v pytliku od firmy MUSO, protoze kdo se s tim ma tahat, ze ? Ja proste misa stridam, podle toho, co varim. A to sojove asi obcas v zime bych ho mohla zaradit, no tuto zimu jsem ho mela jen jednou, ach jo...proste mi fakt nechutna....
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #51 kdy:
17. Duben, 2008, 14:29:22 »
pedro- myslim si , že tam jde o ten sáček- sáčkem neprostupuje energie a takové potraviny jsou mrtvé. Proč by ses chtěl ochudit o miso ?- nevim jestli šoju stačí- mě ne:) já mám miso ráda
vlkos- já mám doma sojové, rýžové- hnědé a bílé, ječmenné... rozdíly jsem nezkoumala, ale asi nejdůležitější je střídat je. neboj neni zkažené
každé je jiné a má jinou chuť
Zaznamenáno
vlkos
Jr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #52 kdy:
17. Duben, 2008, 15:08:36 »
cau,jo to sojove mi prislo v pohode..prave to ryzove mi nejak nevoni-proto sem se ptal jestli muze byt zkazene.ma takovou zvlastni chut-to sojove sem skoro v polivce nepoznal. po tom ryzovem ta polevka zvlastne voni i chutna-ale asi to tak ma byt.uvidime jak mi bude chtunat jine miso
toz diky
Zaznamenáno
lenka
Full Member
«
Odpověď #53 kdy:
17. Duben, 2008, 15:38:00 »
pokud vim, tak ty v sacku jsou pry pasterovane... nikde se to moc nepise, ale tim padem je veskere bakterie jsou davno mrtve... prijde mi to i po chuti, kdyz clovek srovna miso MUSO s tim z Dobrusky nebo Danfoodu
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #54 kdy:
17. Duben, 2008, 15:48:58 »
A existuje teda bile ryzove miso ve sklenicce od Sunfoodu ? Nevidela jsem ho teda nikde, to bile miso jsem zahledla pouze v pytliku.
Zaznamenáno
Lord Kikin
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #55 kdy:
18. Duben, 2008, 11:19:49 »
Bily ryzovy miso urcite existuje, ale mam pocit, ze je od Danfoodu. Mam ho doma v lednicce, ale ted si nevybavim co tam ma za nalepku :-)
Zaznamenáno
Stran:
1
2
3
[
4
]
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na: