Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Plynový ohřev, domácí spotřebiče, nádobí atd.  (Přečteno 645 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Petr Toman
Full Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil WWW
« kdy: 17. Říjen, 2007, 09:42:54 »

Ahoj. Už jsem pochopil, že elektrický (sklokeramický) ohřev je prostě pro MB nevhodný pro svou energetickou nefyziologičnost. Ač máme doma relativně novou sklokermaickou desku a nevede nám do domu plyn, řešení by se našlo v přenosné velké bombě, ikdyž bližší info jsem nezjišťoval. Ale zajímá mě ještě jedna věc – je stejně tak nevhodné používat parní troubu? Zvykl jsem si na ni, vaření zeleniny v páře je zde velmi snadné, párou tam peču i kváskový chleba a díky nastavitelnosti teplot je skvělá i pro kompotování atd.
Rád si vyslechnu Vaše názory, rady, doporučení.
Stejně tak by bylo fajn se zde podělit o doporučení, co se kde dá koupit, na co si dát pozor, atd.
Díky.  Wink
Zaznamenáno
milan
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 01. Červenec, 2008, 20:59:08 »

plyn je lepsi, uz jsme to na foru probirali. zemni plyn je na spotrebu levnejsi, velka bomba na vareni vydrzi cca 3 tydny. Nevim jak ted zemni plyn v prepostu na kJ vysel cca 4-6x levneji nez propan-butan.
Co se tyce naparovani, tak energie pary je super, bez ohledu na energii, kterou je generovana para.  Vzdy je z energ. hlediska lepsi plyn, ale pro regulaci vzdy elektrika. To same plati i u trouby... s plynovou troubou se pracuje spatne... Pokud budes mit plotynky na plyn, tak bych to neresil...
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil Email
« Odpověď #2 kdy: 13. Červenec, 2008, 11:56:46 »

A co mikrovlnka? Můžu si ohřát něco v mikrovlnce, nebo to zase není košer???
Zaznamenáno
Cpt_Morgan
Jr. Member
**

419315231
Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 13. Červenec, 2008, 16:40:32 »

Mikrovlnka je ze vsech brutalit uplne nejbrutálnejsi. Mikrovlnku jsem nepoužíval ani jako masoterián.Mikrovlnka Ti vyrobi z jakehokoliv pokrmu jenom hmotu.To je vynalez zkázy.Urcite se tady nekdo najde,kdo Ti vysvetli co to dela.Ja jsem o tom hodne cetl,ale nedokazi Ti to vysvetlit.
Zaznamenáno
vlkos
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 13. Červenec, 2008, 19:21:47 »

Ahoj ELis,
mikrovlnku nebrat- bud rada ze mas doma plyn.ja mam elektriku-podle MB je nejdulezitejsi varit na to m co je nejblize ohni, tzn, ze plyn je lepsi nez el. a mikrovlnka je opravdu fuj.nici vse zive...
prijed zejtra na stenu.
cau Wink
Zaznamenáno
Elvis
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #5 kdy: 13. Červenec, 2008, 19:41:02 »

Dobre Vlku,
nebuudu mikrovlnkovat, a dojedu na stěnu. Zítra mě tam máš .. hehe.
A nacpi si kapsy.. :-)  Embarrassed

A až budeš mít čas, zvu tě na mungo.
Zaznamenáno
Petr Toman
Full Member

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 kdy: 14. Červenec, 2008, 01:04:25 »

Mikrovlnka je energetický lividátor. Pokud si to dobře pamatuji, tak v jedné z knih pí.Průchové byl popsán příměr, že oheň má energetický kmitočet 1:60, což je tělu nejblíže, tudíž nejpřirozenější. Elektrika už pak 1:600, takže to už není moc ok. A mikrovlnka 1:6 000 000...hustý, co Eek
Osobně vřele doporučuji pořízení parní trouby - sice ohřev jídla netrvá minutu, ale třeba deset, ovšem výsledek je nesrovnatelný. Už jenom fakt, že jídlo si zachová vlhkost a není vysušené. Parní trouby fungují obvykle v rozpětí 60 až 100 stupňů, takže je použitelná jak pro napařovní zeleniny či ryb, tak i pro zavařování při 80 nebo ohřevu, kde stačí 70 stupňů. 
Zaznamenáno
Elvis
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #7 kdy: 20. Červenec, 2008, 14:40:38 »

Vlk ví jak zvednout náladu. Má kouzelný kapsy a nosí v nich kouzelný věci a nikdy jich neubyde. Psali to na internetu :-)
Mám novej čaj, suprovej. V pondělí ti dosypu zase něco já a ještě ti donesu knížku. Pa
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení