Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
Moje makrobiotická literatura
Stran: [
1
]
2
3
4
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Moje makrobiotická literatura (Přečteno 4806 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví:
Moje makrobiotická literatura
«
kdy:
23. Říjen, 2007, 16:21:48 »
Tak jsem při hledání informací ohledně doby varu krup a namáčení zjistil, že mám trochu chaos v makrobiotické literatuře, která se mi válí doma. Chaos ve smyslu, že nevím jaké knihy vlastně mám a pak to přešlo do údivu, když jsem zjistil kolik toho už mám/e doma.
Přemýšlel jsem jak bych to všechno zaevidoval, ať mám přehled a napadlo mě jednoduché řešení.. prostě si to vyfotit
Tak tady je k nahlédnutí menší stoh makrobiotických knih.
Kdyžtak rád zapůjčím lidem z okolí, i poslat poštou by nebyl problém.
Na obrázcích z toho co ještě mám mi chybí:
Jarmila Průchová - Rizika léčivých bylin
Jarmila Průchová - Není jiné cesty
Obrázky jsou rozklikávací.
«
Poslední změna: 24. Říjen, 2007, 21:46:36 od neon
»
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
Re: Moje makrobiotická literatura
«
Odpověď #1 kdy:
25. Říjen, 2007, 08:01:09 »
Tak to je vtipné téma.
Myslíš, že bys mohl udělat nějaký TOP10 nebo TOP20? Některé knihy mám (zejména Průchovou), ale řadu ne. Zajímalo by mě, které bys vypíchnul jako skutečně klíčové. Na druhou stranu vím, že každá kniha, kterou jsem přečetl, byla něčím podstatná, takže se to asi bude těžko hodnotit. Zejména Kushi mi doma chybí. Mám pouze Makrobiotika – Řád Vesmíru. Ale zvažuji Makrobiotickou cestu a Kámen filozofů.
Díky za názor.
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #2 kdy:
25. Říjen, 2007, 10:16:59 »
No hele, já v těch knihách mám celkem zmatek.
Nedokážu říct, která byla dobrá, ani lepší než jiná, ani je seřadit.
Je to dáno hodně tím, že jsem je asi četl už celkem dávno a pokaždé když chytnu i tu samou knihu, tak mi určité věci docházejí jinak a nově a tím pádem z knihy, kterou bych označil jako nic moc by se stala moje top10 kniha, ale to jen díky tomu jak to momentálně vnímám.
Hodně z nich jsem ani nečetl stylem od začátku do konce.
Ty knihy se mi prostě prolínají a splívají do sebe, vždy mám problém si vzpomenout, ve které jsem vlastně četl to a to.
V Průchovkách mám chaos totální, ale přihlašte se kdo nemá
V nich mám klasický problém dohledat se informace, kterou jsem četl třeba před týdnem, ale už si za boha nevzpomenu kde to bylo.
Taky se mi těžko řadí knihy, které vlastně všechny mluví pořád o stejném tématu, jen trošku jinak.
Proto možná mi ze všech těch knih vyvstanou jako něčím vyjímečné, zvláštní a ty u kterých si řeknu, že mi fakt daly jiný pohled na svět, právě ty, které od toho hlavního tématu něčím vybočují.
A to jsou např:
Kámen filosofů - kde jsem poprvé četl o transmutaci prvků, na které je vlastně Oshawowa makrobiotika založena, ale o které jsem se v jiných knihách snad nic nedočetl.. já se totiž v Oshawových angl. knihách jednou konečně dozvěděl např. jak je podle něj pěkně spojena transmutace prvků a doba vaření zeleniny.. psal tam asi tohle, že klasicky se lidé bojí, že vařením zelenina přichází o vitamíny a nevím co ještě a on tam právě píše, že díky tomu vaření, dostane vše potřebný jang náboj, který je důležitý pro následnou transmutaci prvků v těle a díky transmutaci si naše tělo "vyrobí" veškeré minerály, vitamíny, prvky podle potřeby.. věřte/nevěřte.. já věřím
Duchovní cesta - při prvním přečtení v mých 18ti letech mi to neříkalo skoro nic, při čtení před rokem jsem žasl nad touto knihou
One peaceful world (v Angl.) - obsahuje životopis Kushiho, který mi hodně dal.. dále teorie spirály vesmíru, teorie válek, podnebných pásů a hodně dalších pro mě velice důležitých věcí.. bohužel v češtině jsem tohle zatím v takové šíři a ucelené formě nečetl.. pokud někdo ví, kde to najít, tak prosím pište
Tyhle knihy zmiňuju né proto, že by byly lepší než ty jiné, ale prostě proto, že ty ostatní mám v kategorii kuchařek a vaření a tyhle jsou prostě něčím jiné a tím pádem si je dokonce i pamatuju
Jinak ale bez "Kushiho - Makrobiotické cesty" bych se klidně obešel. Radši mám "Makrobiotika - Preventivní energetická medicína budoucnosti", "Cukr a sůl, dva bíle jedy", "Dieta pro silné srdce".
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #3 kdy:
25. Říjen, 2007, 10:32:53 »
Díky za obsáhlou odpověď!
Ten výňatek z knihy Kámen filozofů je vážně velmi zajímavý!! Síla
Minimalně tuto knihu si seženu.
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #4 kdy:
25. Říjen, 2007, 16:50:06 »
Neone, to je uctyhodna sbirka! Hned jsi me inspiroval a sla jsem si doplnit knihovnicku a koupila Dietu pro silne srdce. Jednou jsem si ji pujcila v knihovne, je to super knizka. Zavidim tak rozsahlou sbirku knih !
Zaznamenáno
Milka
Full Member
«
Odpověď #5 kdy:
31. Říjen, 2007, 09:01:42 »
Tiež som si utekala urobiť inventúru. A objavila som zabudnuté knihy, ktoré si s radosťou a s novým pohľadom znovu prečítam.
Chcem len spomenúť moju prvú knihu od JP. Makrobiotika - zázrak či liek ?, ktorá je už možná zastaralá, ale ja na ňu nedám dopustiť, lebo podľa nej som pochopila 2 energie.
A od Kuschiho nádhernú knižočku Výživou ke zdraví tělesnému, duševnímu a duchovnímu, kde svojím typickým zrozumiteľným štýlom píše o láske, agresivite a javoch modernej spoločnosti a otvára tému duchovno.
Ešte je fajn knižočka od Williama Duftyho Cukrové trápení, dobrá pre začiatočníkov.
Ten program na ČT 2 - juchúú - i keď kvapka v mori, tiež som upozornila pár známych, ďakujem.
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #6 kdy:
31. Říjen, 2007, 12:45:18 »
Milko, jaky program na CT 2 ? Neco mi uniklo ?
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #7 kdy:
31. Říjen, 2007, 13:32:48 »
Jak se žije těm, kteří vědí co jedí
Zaznamenáno
Packa
Newbie
«
Odpověď #8 kdy:
31. Říjen, 2007, 22:31:11 »
to neon: Díky za inspiraci Tvou sbírkou MB literatury! Snažila jsem se sehnat něco od Shizuko Yamamoto v angličtině (nakonec jsem byla úspěšná s Macrobiotic Shiatsu Workbook od Shizuko a Patrica McCartyho), ale vůbec mě nenapadlo, že něco vyšlo i v češtině. Bosonohé shiatsu už je ojednané, tak mám velkou radost. Ještě jednou díky.
Snad se taky časem dostanu k nafocení mého knižního fondu - některé knížky, co máš mi chybí, ale mohla bych se podělit o jiné, hlavně v angličtině.
Zaznamenáno
Nena
Full Member
«
Odpověď #9 kdy:
18. Listopad, 2007, 21:22:54 »
ahoj, dostala jsem tento týden k narozeninám dvě stejné knihy - Na stupních vítězů od J. Průchové. Nechtěl byste někdo jednu koupit? Stojí 349 Kč. Jsem z Prahy, mohu někde předat nebo zaslat poštou. Díky.
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #10 kdy:
29. Listopad, 2007, 13:30:17 »
Neone, přestože Kushiho Makrobiotická cesta je kniha doporučovaná zcela neznalé veřejnosti pro seznámení s MB, koupil jsem si tu knihu, protože ze zkušenosti vím, že v každé knize jsou nějaké informace, které se jinde nevyskytují. Jsem v půlce a koupě nelituji, jenom si říkám, že v některých oblastech už jsou některá doporučení překonaná, že? Jsi stejného názoru? Kniha byla vydaná 1997, ale psaná ještě dávno před tím...
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #11 kdy:
07. Prosinec, 2007, 22:15:20 »
Dle informace z nakladatelství Svítání by se měla po Novém roce objevit na trhu kniha Kushiho a Alexe - Makrobiotikou k absolutnimu zdraví - má 546 stran a je údajně vrcholem jejich literární činnosti.
Zaznamenáno
lenka
Full Member
«
Odpověď #12 kdy:
09. Prosinec, 2007, 21:45:51 »
ahojte!
rada bych se zaptala, zda nahodou nekdo nevlastnite tyto knizky: Tara William: Macrobiotics and Human Behavior, Briscoe David: A Personal Peace - recovering of schizophrenia with the hepl of macrobiotics, Kushi Michio: The Book of Marcobiotics(1997, Tokyo) Price Weston: Nutrition and Physical Degeneration. Tara Wiliam: Crime and Diet.
potrebuju je k psani sve diplomove prace na tema: vliv stravy na psychiku cloveka (no, konkretne budu zkoumat hodnoty a zivotni spokojenost bezne populace a makrousu:-) tak kdybyste vedeli o nejake vhodne literature, ktera se timto tematem zabyva, budu vdecna za kazde doporuceni. u nas toho moc neni, tak patram po zahranicnich zdrojich. a taky prosim vsechny dobrovolniky, ktari by byli ochotni spolupracovat na me studii (vseho vsudy to obnasi vyplneni kratkeho dotazniku:-)
tak predem moc dekuji!!!
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #13 kdy:
10. Leden, 2008, 14:34:01 »
Tak mě tak napadlo, jestli by se zde ctěným majitelům literatury, která již nejde sehnat, nechtělo ochotně některé hodnotné knihy oscanovat a umístit na internet k stažení? Vím, je to celkem pracné, ale věřím, že řada lidí by za to byla velice vděčná. Koneckonců, šlo by o šíření dobré věci, aniž by majitel trpěl pocitem, že okrádá autora či jeho práci znehodnocuje. Budu-li skromný, osobně bych měl zájem o Potraviny – lék náš vezdejší a Cukr a sůl – dva bílé jedy. Bylo by toho samozřejmě víc.
Zaznamenáno
lenka
Full Member
«
Odpověď #14 kdy:
10. Leden, 2008, 14:54:13 »
Petre, to je uplne vyborny napad! zrovna vcera jsem se rozhodla doplnit (nebo spis zalozit :)mb knihovnicku a lamala si hlavu, jak ziskat jiz nevychazejici tituly, samozrejme zejmena cenneho kushiho. pridavam se k prosbe vsem, co tyto tituly vlastni a oplyvaji trochou volneho casu na skenovani ;Dpredem velky dik!!!
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
2
3
4
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl: