Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Jí makrobiotiku jen samé holky?  (Přečteno 918 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Roman
Host
« kdy: 13. Prosinec, 2006, 04:21:22 »

To vypada ze makrobiotiku ji jenom same holky Smiley Celkem by me zajimalo, co vas ktomu privedlo?
Zaznamenáno
Jahodie
Host
« Odpověď #1 kdy: 13. Prosinec, 2006, 04:22:51 »

No bude to asi tím, že máme ve vínku mateřství a tím pádem i odpovědnost za naše potomstvo, když budou zdravé maminky tak budou zdravé i děti Smiley
Zaznamenáno
neon
Administrator
Sr. Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13. Prosinec, 2006, 04:23:18 »

Jahodie: to stim materstvim je nadherny pristup, skoda ze to tak nebere vice holek, ale vidim to jako problem zacarovaneho kruhu. takovy zdravy pristup a mysleni bude clovek mit jen kdyz ma zdrave telo, ale to musi prvni z nejakeho duvodu zacit jist makrobiotiku a vydrzet nekolik tydnu/mesicu, ale tohle tezko pochopi nekdo kdo nezacal, placa se proste ve spatnem mysleni i nazorech a tezko je zmeni.. snazim se lidem rikat at to zkusi jen na smesnych 7 dni a sami uvidi jaky to bude mit vliv, moje zkusenost je ze to meni psychiku po par dnech, clovek vidi vsechno tak nejak zdraveji Smiley ale vazne si myslim, ze je to proste bludny kruh zavislosti na jidle, ze ktereho se hrozne tezce vyskakuje, sam si to na sobe dobre pamatuji. my lidi uz jsme takovi ze hledame zmeny az kdyz nam tece do bot a mame nejake zdravotni nebo psychicke problemy. chtelo by to makrobiotiku od narozeni Wink
Zaznamenáno
Luckdragon
Newbie
*
Pohlaví: Ženské

497747374
Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 29. Červen, 2008, 16:20:06 »

Ahoj neone, přesně tak..všechno souvisí se vším. Samotné makrobiotické stravování nestačí. Bez změny přístupu může člověk jíst makrobiotiku, ale nepomůžu mu, jestliže tomu nevěří. A moc dlouho u ní ani nevydrží. Taky jsem se snažila ukázat ostatním, jak je tenhle styl života skvělej, ale když prostě člověk nechce, tak s ním nikdo nehne. Důležité je nenutit. Pokud bude mít zájem. Sám se o makrobiotiku začne zajímat. Já jsem se dostala k makrobiotice ve svým 12 letech, což je poměrně brzy. Začátky byly těžké. Bylo obtížné zvyknout si na stravu poměrně bez chuti a podivného vzhledu. Ale časem mi to začalo chutnat natolik, že jsem u toho zůstala. Dnes už je to 10 let a cítím se stále líp a líp. Je fakt, že kdyby nás makrobiotiků bylo víc, tak by bylo snažší se seznamovat..ale tak buďme rádi i za to málo lidiček, kteří prohlédli. A dík za tuhle diskuzi. Wink 
Zaznamenáno
romanS
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 30. Červen, 2008, 19:26:04 »

Milý jmenovče,
to se ti jen něco zdálo. Dámy mají sice většinu, ale náš hlas je tu slyšet poměrně dost. Chápu, že po chlapech nekoukáš.... Wink Cool
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil Email
« Odpověď #5 kdy: 13. Červenec, 2008, 15:56:26 »

A hlavně člověk musí jít příkladem a nefrčet do ostatních agitačně a nepříjemně..
Udám příklad - když má někdo depky a bolí ho hlava a je mu celkově blbě, tak místo toho, abych do něj hučela že nemá jíst mlíko a že jsou to jedy a že je to humus, tak mu nabídnu společnej oběd, popovídáme, napapáme.. a je to.
Člověk se na tom pak zamyslí. Je strašně důležitej i přístup k těm ostatním mlíkomilům, masojedům, cukroušům a soličům..
Ten příklad, co jsem uvedla - tak to se mnou udělal Vlkoš. Nebo spíš nějak podobně.. a díky tomu, jak byl milej, vyrovnanej a příjemnej, usmíval se a nabízel (místo aby nutil) - tak mě to motivovalo, sama jsem ho požádala o literaturu, zkušenosti, jsme v kontaktu  a bojujem tak nějak společně..

A jestli mb jí samý holky? - abych se udržela původní otázky - myslím že ne. Ale bylo by fajn, kdyby jich bylo víc.. ( a nejen holek )...

Já jsem začátečník - jen pro informaci, nejsem prostě žádnej desetiletej mbtik, jako vy ostatní, ale drobné zkušenosti už mám.. tak proč nepřispět.

Mějte se krásně

pa pa pa  Wink
Zaznamenáno
Nena
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 15. Červenec, 2008, 14:05:33 »

Rozhodne to nejsou same holky. Ty o tom mozna vice mluvi (a tedy i diskutuji na tomto foru)... Minuly tyden jsem byla na dovolene, kde bylo nekolik makrobiotickych rodin.
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení