Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Kruhy pod ocima  (Přečteno 368 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
antar
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« kdy: 26. Říjen, 2008, 21:07:50 »

Zdravim vsechny priznivce MB!
Rada bych se zeptala, co kdo vi o kruzich pod ocima. Ona oblast je spojena s ledvinami a pak jeste se slezinou a to v koutcich oci. Myslim si, ze mam vyvazenou stravu a nikterak ledvinam neskodim, avsak delsi dobu zapasim s timto problemem a to ikdyz mam dostatek spanku. Premyslela jsem, ze by to mohlo spocivat v prijmu tekutin. Piji tak dva litry denne a mozna to je mnoho? Vi nekdo, kolik se ma pit, jaky je optimalni prijem? Take jsem nekde cetla, ze si kazdy musi vypocitat sve idealni mnozstvi tekutin a to k pomeru k vaze jednotlivce. Dekuji za radu
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #1 kdy: 26. Říjen, 2008, 21:24:01 »

Ahojky,

to je podle toho kde ty kruhy jsou a jak vypadají. Když jsou nateklé-jakože váčky tak to bývají ledviny. Když jsou tmavé tak je to spíš problém jater.

To je těžký s tim pitím, je to hodně individuální. Někdo říká dva až tři litry, jinej litr a půl, jinej míň než litr. Já myslím, že to záleží na tom, co jíšt, na tom co děláš, jestli je teplo nebo zima, jestli jsi spíš jin nebo jang..
Hlavní u pití je : pít tak půl hodiny před jídlem a půl hodiony po jídle. Když jsem jedla opravdu pravidelně, tak mi to vycházelo asi na šest mističek(200ml) a to bylo na začátku léta..

Pokud máš pod očima spíš váčky, tak bys měla ubrat.

No a taky je důležitý co piješ.. drunksing

Zaznamenáno
Sunny
Newbie
*

224257055
Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 26. Říjen, 2008, 21:24:51 »

Nevím jak je to z MB hlediska, ale radila jsem se o kruzích pod očima s kosmetičkou, která radila rozložit denní příjem tekutin spíše do dopoledních a časných odpoledních hodin, a večer už pít méně, protože tělo má údajně přes noc tendenci vodu zadržovat a mohou vznikat kruhy pod očima.
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #3 kdy: 26. Říjen, 2008, 21:27:13 »

Pití má být pravidelně rozložené po celý den- i odpoledne. hodně lidí celý den nepije a pak to dohání večer- to je velkej problém.Takže pití rozložit po celý den..

A jak jsem psala záleží na tom, jak vypadají..
Zaznamenáno
antar
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #4 kdy: 26. Říjen, 2008, 22:17:16 »

Ja jsem prave take slysela, ze se ma vice pit v odpolednich hodinach, protoze se pry voda zapracovava lepe do organizmu a navecer uz ubrat, nevim, co je na tom pravdy. Ja nemam vacky pod ocima, jsou to spise tmavsi kruhy. Usuzuji, ze to jsou spise ledviny nez jatra i kvuli meridianovym cvicenim, protoze je pro me vetsi makacka protahnout drahu ledvin nez jater. Take jsem premyslela, ze by to mohlo mit i vyznam emocionalni, protoze ledviny jsou spojene s nasi minulosti a s vybavu s jakou jsme se narodili. Dekuji za typ s pulhodinovy odstupem pred jidlem a po jidle. Asi mi to bude chvili trvat si na to privyknout, protoze jsem zvykla pit tesne po jidle...
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #5 kdy: 26. Říjen, 2008, 22:25:33 »

No dobrá, tmavší kruhy jsou v mb knížkách popsány opravdu jako problémy jater.
Když nejsou v poho ledviny, tak ani játra.
PA Wink
Zaznamenáno
Jezour
Jr. Member
**
Pohlaví: Mužské

405663052
Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 27. Říjen, 2008, 22:20:45 »

Take jsem slysel, ze vacky pod ocima mohou byt usazene tuky.
Co se tyce piti a jidla, je to opravdu individualni; ja pres den piju max.par salku, pri uceni, pohybu atd.vic, a telo si o to vetsinou rekne. horsi je pokud na to clovek zapomina. Rovnovahu tekutin hodne ovlivnis take tim, jestli je v jidle vetsi nebo mensi mnozstvi vody. Napr.s pravidelnymi rannimi kasemi a dobre rozzvykanym jidlem potreba piti(a jidla) klesa.
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 kdy: 29. Říjen, 2008, 13:11:51 »

ráno je příjem tekutin, ať už ve formě kaše, důležitý, abychom se uvolnili. i proto nejsou k snídani moc vhodné vysušené věci, jako chleba. kushi píše obecná doporučení - jíst 3h před spaní a pít 30min před spaním. pít by se mělo pocitově s ohledem na kondici a činnosti. tělo si o to řekne samo. je nesmysl se trápit žízní stejně jako převod'novat - v obou případech trpí ledviny. obecný příměr je jít na záchod 4x za den. toho si myslím, však docílí člověk až po letech makrobiotiky. protože eleminace ledvin je i zvýšená potřeba močení...
z knih mám informace, že váčky pod očima jsou dilatované ledviny a tmavé kruhy jsou naopak stažené přesolené ledviny.
Zaznamenáno
Milka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 29. Říjen, 2008, 14:21:36 »

Po čase sa naučíme vnímať potrebu tekutín. Prevodnenie sa prejaví častým močením a vysušenie na popraskanej pokožke úst.
Tmavé kruhy pod očami znamenajú stagnáciu v ladvinách a treba prikladať horúci zázvorový obklad. To súvisí i s nahromadením toxínov z nedokonalého trávenia a vylučovania. /A máme tu pečeň-játra. Stav pečene zistíme podľa kolmých vrások mezi obočím./   Samozrejme že je nutné  sledovať soľ v potrave a vylúčiť pečené a suché potraviny.  Ladviny sú tiež citlivé na zahlienenie, vtedy sa tiež zjavia stagnácie, ale i vačky pod očami.
Oblasť ladvín a  celú spodnú časť tela treba držať v teple.
Ak je celá oblasť okolo očí červená,  príčina je jin. Spôsobuje i precitlivenosť nervového systému - z ovocia, cukru, liekov sladkých nápojov. Ladviny sú hlboko uložené a náprava trvá trochu dlhšie, ale raz to príde ! Tongue
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení