Stran: 1 [2]
  Tisk  
Autor Téma: MISO polévky  (Přečteno 2375 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #15 kdy: 25. Březen, 2008, 11:19:25 »

Sunfood nabízí miso bílé v prášku. Myslíte, že je to vhodné řešení pro ty pracovní polévky, kde není možné polévku vařit, ale pouze použít vroucí vodu?? Už mám vyzkoušené, že natrhané wakame, nasekaná zelená nať, najemno listová zelenina či mrkev, plus luštěniny....to vše po zalití vroucí vodou pěkně změnkne. Jenom to miso mi trochu vrtá hlavou, když vím, že by mělo chvíli pobublávat, tak jestli tím, že se jen zalije, to není poloviční výsledek.... Huh?
Zaznamenáno
Lord Kikin
Full Member

97044257
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #16 kdy: 25. Březen, 2008, 11:40:26 »

Ja bych si Petre s misem nedelal takovou hlavu. Jednou to vyjde tak, jednou onak.. Vsak Pruchova nerika nadarmo, ze to chce Strida Strida a Stridat...
Mimochodem, neni to dlouho, co se v MB razil smer, ze se miso nesmi vubec varit, aby se zachovaly vsechny enzymy... Podle me je susene miso dobra alternativa na cesty, ale preci jen nema takovou silu.
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 25. Březen, 2008, 12:40:23 »

No ono hlavně nemá ty enzymy pokud se nepletu.. nebo je to jinak?
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #18 kdy: 25. Březen, 2008, 15:38:00 »

No, že se nemá miso vařit, vím už nějakou dobu. Respektive, že by voda měla jenom pobublávat, nikoli vařit.
No...tak si asi koupím turistický hořák a bude klid... Very Happy
Ono v tom zahřátí jde v podstatě o to, aby se sůl stala méně intenzivní a stravotelnější, ne? Jinak enzymy a sílu misa zužitkuji s vařením i bez něj, ne?
Zaznamenáno
Zoanka
Newbie
*
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil Email
« Odpověď #19 kdy: 06. Srpen, 2008, 13:27:34 »

Chtela bych vas poprosit o inspiraci na ranni miso polevky Smiley Ja delam vzdy cibule-mkrkev-porek. A  nevim, jake dalsi zeleniny mam davat, protoze ruzicky brokolice mi prijdou moc velke a kvetaku taky - jedine ze bych je nejak rozkrajela, pak se tam taky muze dat dyne... mno porad nevim, jake vsechny zeleniny pod korenovou-kulatou-listova zaradit... Smiley
Zaznamenáno
role
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 12. Srpen, 2008, 20:36:38 »

Zoa, představa že bych měla každý den tutéž zeleninu je dost nudná a odpudivá... To my máme každý den jinou. Někdy osmahnu cibulku na tuku a pak přidávám zeleninu, jindy ji dávám vařit jen tak do vody. A zeleninu pokaždé jinou. Pro zpestření:
kulatá: cibule, celer, kedluben, růž. kapusta,...
kořenová: mrkev, pastiňák, petržel, daikon, lotos, černý kořen, ředkvička,...
listová: porek, mangold, kapusta, zelí, veškeré natě na zahradě, brokolice,...

a pro změnu pak cukety, dýně, meloun, fazolky, kukuřice, ...
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #21 kdy: 05. Listopad, 2008, 14:31:35 »

začal jsem praktikovat to, že se z www.e-sunfood.cz objednávám častěji používané potraviny, jako miso, ve velkém balení. je to super, přijdou 2kg pytlíky a člověk tím pak tolik nešetří. ale musím tedy moc vyzdvihnout, zkusil jsem miso-natto a byl jsem úplně ohromen......neuvěřitelná bašta:-))) složení je soja, slad, řasy, zázvor a možná ještě něco....ale ta chuť je fatk luxusní:-) doporučuji.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení