Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
varena zelenina
Stran: [
1
]
2
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: varena zelenina (Přečteno 1441 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
vlkos
Jr. Member
Pohlaví:
varena zelenina
«
kdy:
04. Prosinec, 2007, 09:54:10 »
ahojte, muze mi rposim nekdo osvetlit problem ohledne varene zeleniny-pani Strnadelova rika,ze uvarena zelenina by se mela jist ihned,jinak se stava kyselinotvornou,a zacina pomalu hnit.je to mysleno tak,ze se toto stane az zelenina vychladne? nebo se do tohoto procesu dostava i pokud si uvarim obed a vezmu si jej do skoly v termosce a jim jej za 3-4hod jeste "jaks taks" teply ? diky
Zaznamenáno
role
Full Member
Pohlaví:
Re: varena zelenina
«
Odpověď #1 kdy:
04. Prosinec, 2007, 11:02:49 »
Na stejný dotaz nám strnadelová odpověděla že je to výběr mezi dvěma zly
Nicméně je prý o něco lepší jídlo uchovat co nejteplejší. Hnilobne procesy myslim zacinaji po zchladnuti, kyselinotvornost asi po pul hodine....
(Tomu se rika rada nad zlato, co?)
Zaznamenáno
vlkos
Jr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #2 kdy:
04. Prosinec, 2007, 14:08:34 »
hm.. to neni moc pozitivni
...asi si budu brat na obed jen obiloviny s pickles a zeleninu jist v rani kasi nebo az vecer v polevce...nenapada te,jak misto teto zeleniny doplnit chybejici,latky v zelenine obsazene? nerad bych byl cely den o neplnohodnotne strave,rano totiz stavam tak ze bych musel snidat o pul 7 a to je prilis brzy,jestli se nepletu...myslis ze by mohlo pomoct vzit si obilovinu(s lusteninou) s piskles a pak zakousnout naka olejnata semena(dyne,slunecnice,mandle)? diky za nazory vsech cau
Zaznamenáno
Lord Kikin
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #3 kdy:
05. Prosinec, 2007, 13:29:24 »
Ja to rezim tak, ze si sem tam dam zeleninu s ostatnim do termosky a obcas si ji dam do sklenice, kde vychladne a nestane se kyselinotvorna. Myslim, ze to je asi tak nejlepsi co se da...
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #4 kdy:
05. Prosinec, 2007, 14:14:20 »
Teď nevím, jestli jsem Tě dobře pochopil Lorde. Já teda když si udělám večeři, kterou si pak připravím i na druhý den na oběd, používám k tomu skleněné vakuové misky VaCsy a dávám do ledničky. Tím zamezím přístupu vzduchu a i jej odčerpám, tudíž bych měl zamezit oxidaci. Nebo mi to snad někdo vyvrátíte? Doufám, že ne, jinak budu
Zaznamenáno
155
Newbie
«
Odpověď #5 kdy:
05. Prosinec, 2007, 18:34:24 »
to Petr Toman
mohl bys dát link nebo info,kde jsi koupil ty vakuovací nádoby ze skla VaCsy...děkuji
Zaznamenáno
role
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #6 kdy:
05. Prosinec, 2007, 19:07:15 »
Lorde, to slyším poprvé, že když zelenina vychladne a nestane se kyselinotvorná. Prosím vysvětli
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #7 kdy:
05. Prosinec, 2007, 20:08:10 »
Citace: 155 05. Prosinec, 2007, 18:34:24
to Petr Toman
mohl bys dát link nebo info,kde jsi koupil ty vakuovací nádoby ze skla VaCsy...děkuji
Jedná se o výrobky firmy Zepter:
http://www.zepter-homeart.com/cs_CZ/index.php?m=225
Je to samozřejmě dražší záležitost, takže mám jednu menší na luštěniny, jednu větší na oběd a jednu velkou na navařené obiloviny. Ale koukal jsem, že jsou i jiné firmy na trhu.
«
Poslední změna: 05. Prosinec, 2007, 20:09:59 od Petr Toman
»
Zaznamenáno
155
Newbie
«
Odpověď #8 kdy:
05. Prosinec, 2007, 22:35:42 »
Citace: Petr Toman 05. Prosinec, 2007, 20:08:10
Citace: 155 05. Prosinec, 2007, 18:34:24
to Petr Toman
Jedná se o výrobky firmy Zepter:
http://www.zepter-homeart.com/cs_CZ/index.php?m=225
Je to samozřejmě dražší záležitost, takže mám jednu menší na luštěniny, jednu větší na oběd a jednu velkou na navařené obiloviny. Ale koukal jsem, že jsou i jiné firmy na trhu.
díky Petře,a kolik prosím Tě stojí ta průměrná střední nádoba a ta pumpa...díky
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #9 kdy:
05. Prosinec, 2007, 22:51:39 »
No ta střední nádoba byla kolem 1500,-
Tu pumpu bohužel nevím.
Zaznamenáno
vlkos
Jr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #10 kdy:
06. Prosinec, 2007, 12:32:41 »
to se mi zda taky divne co pise lord - beru to jako fakt ze zelenina po uvareni se stane kyselinotvornou po vychladnuti a i po pul hodine¨(i kdyz ji udrzujete teplou v termosce)..prosim o vysvetleni. myslim si ze material tomu¨nezebrani (sklo,plast,...) beru to jako prirouzeny jev
Zaznamenáno
Kata
Newbie
«
Odpověď #11 kdy:
06. Prosinec, 2007, 18:42:53 »
No, take z toho nejsem moudra. Za jakych okolnosti se tedy ta zelenina vlastne stava kyselinotvornou? Pokud se tak stane i po pul hodine v termosce, tak to je tedy spatna zprava. Makrobiotikuv zivot neni lehky...
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #12 kdy:
07. Prosinec, 2007, 10:22:16 »
Z teorie vím, že se zelenina stává kyselinotvornou pokud přesáhne doba tepelného zpracování 20min. Do té doby je jinak přirozeně alkalická. Že by se stala kyselinotvornou po vychladnutí jsem se nikde nedočetl. Ale Lord nám svůj postup jistě objasní a třeba to nebude tak horký.
Zaznamenáno
Lord Kikin
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #13 kdy:
07. Prosinec, 2007, 11:47:03 »
Rikal to Dvorak a ja uz si to presne nepamatuju. Ale zjistim Vam to.
Kazdopadne zelenina se stava kyselinotvournu pri delsim jak 15-20timinutovem vareni a mela by se jist co nejdrive po tom co je uvarena.
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #14 kdy:
18. Prosinec, 2007, 13:12:41 »
Delate si take takove ty klasicke gulasky ? Jako napriklad na oleji cibulku, pridame treba na kostky dyni hokaido, nechame podusit az zmekne, pripadne podlijeme a pridane predem uvarene fazole a ochutime shoyu. Tak preci tam je take zelenina. Ale ja si to udelam vecer predem na druhy den do prace a pak ozivim treba petzelkou, pripadne pickles, k tomu obilninu a hotovo. Ze je to ohrivana zelenina me netrapi. Rozhodne lepsi, nez si koupit nejakou zdravou hotovku. Ty zase lezi nekolik dni v lednici nekde v obchode a to take neni uplne ono. Take tam je zelenina treba. I kdyz v nouzi to muze byt reseni. Ne kazdy ma ten luxus, ze si muze varit denne jidlo k obedu cerstve. Takze se tim moc netrapte. O vikendu to je neco jineho, rada si uvarim vse cerstve. Jde take o to, nebyt stereotypni a stridat ruzna jidla, postupy atd., takze takovy maly "prohresek" podle me nevadi.
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
2
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
General Category