Stran: [1] 2
  Tisk  
Autor Téma: detoxikace  (Přečteno 2523 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
vlkos
Jr. Member
**
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« kdy: 12. Prosinec, 2007, 12:09:42 »

ahoj,muzete nekdo prosim poradit s detoxikaci strev po lecbe antibiotiky? ...diky
Zaznamenáno
genna
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #1 kdy: 28. Prosinec, 2007, 23:02:55 »

Nejlepsi co znam je koloidni stribro.
Zaznamenáno
seishi
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #2 kdy: 07. Únor, 2008, 14:14:08 »

Zdravíčko Very Happy,
no já mám, co se týče detoxikace célého trávení, nejlepší zkušenost se šankprakšálanou.
Je to stará jogínská krija. Pije se asi 1,5l teplé slané vody...přibližně jako mořská voda. Vypiješ
sklenici (tak 2,5 deci), cvičíš 4 speciální cviky a zas vyješ sklenici a cvičíš. Po pár takových kolech se chce na
záchod...vše se opakuje dokud neteče voda barvy světlé moči....Ukončení se dělá vypitím několika sklenic teplé
neslané vody a vyzvracením - to aby se ukončil sifonový efekt Eek
No a do  dvou hodin od ukončení se má jíst. Nejlíp rýže se zahřívacím kořením a nastrouhanou mrkvičkou Smiley
O šankprakšálaně se píše v různých knížkách o józe.
Je to super, člověk má jaksi vyčištěnou i mysl.
Takže to testněte,namasté
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #3 kdy: 06. Březen, 2008, 18:19:32 »

To je hnus!

Na makrobiotiku se mi to zdá moc přehnaný a drastický. V žádnym případě bych se dobrovolně nevyzvracela...

Střeva se postupně vyčistí působením vlákniny-nerozpustné- přírodní čistič('kartáč´) a netrvá to dlouho a hlavně je to plynulé. Rozpustná vláknina vyživý střeva. Miso, mořské řasy a kvašená zelenina dodají ty správné bakterie.

Držím pěsti Smiley El

Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 07. Březen, 2008, 11:24:45 »

Sankprakšalána je v pohodě,ale určitě by to neměl nikdo zkoušet jen podle popisu na netu,ale s odborníkem!Aspon napoprvé.Tělo je složitý systém a nejde si s ním jen tak hrát.Teda jde,ale může to být průšvih.Ve většině případech je MB dostačující a příjemnější:)
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #5 kdy: 07. Březen, 2008, 14:05:15 »

Když na to má žaludek Smiley a nervy Smiley

Zaznamenáno
Jani
Host
« Odpověď #6 kdy: 10. Březen, 2008, 10:02:45 »

Sankpraksalana je v pohode, voda se dostane z tela ven driv, nez se zacne vstrebavat. Sul zajisti potrebny osmoticky tlak, ktery zbavi strevni floru nastradanych toxinu a podobnych zviratek.
Kazdopadne je to ucinne cisteni strev a neni tak drasticke, jak by se na prvni pohled (poslech) mohlo zdat. Clovek si musi dat pozor, co potom ji, coz u makrobiotiku neni problem.

Sankpraksalana, jak ji znam ja a jak jsem ji praktikovala v Indii, neni zakoncena zvracenim.
To je jina technika, ktere se rika vaman, kdy clovek vypije 4-6 sklenic teple vody se soli a vyzvraci to. Zvraceni samo o sobe je v pohode, da se tim prekonat i hodne fobii. Jenom pozor na psychiku. Oblast zaludku a bricha je misto, kam si radi schovavame ruzne pocity a ty se urcite dostanou na povrch.

Pokud ma nekdo zajem o serii cviku, ktera se provadi pri sankpraksalane, dejte vedet.
Zaznamenáno
Chiquita
Full Member

276071646
Zobrazit profil Email
« Odpověď #7 kdy: 11. Březen, 2008, 11:47:54 »

Ahojte vsichni Smiley, začinam s makro uz jsem odhodlana se ji konecne poradne venovat parkrat jsem to uz zkousela ale potom se mi to nejak vymklo....
Chtela jsem se zeptat poradit....mam ted nejake nafoukle brisko a nevim z ceho to je ne ze bych byla prejedena ....a jeste chtela bych trosku zhubnout protoze jsem nejak pribrala vubec nijak vyrazne ale necitim se...muzete mi nekdo poradit prosim?diky moc  Wink
Zaznamenáno
snowdrop
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 14. Březen, 2008, 09:37:11 »

Ještě k té šank prakšálaně. je to výborná technika, ale souhlasím s Veronikou. Minimálně poprvé by se měla provádět pod dohledem člověka, který je k tomu kompetentní (např. cvičitel jógy) Jsou u ní také kontraindikace - těhotenství, velké žlučové a ledvinové kameny, cukrovka a zánět střeva. Ale jinak přináší samé plus...čistí krev, zbavuje tělo zplodin, podporuje trávení atd. atd. Wink
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #9 kdy: 16. Březen, 2008, 09:32:26 »

ahoj...

přihodím... a co vyplach strev odspoda? nevěděla jsem že se nemá spranksalama provádět u cukrovky... proč ne?? a klystyr??? je tu také kontraiindikace???

s tím nafouklym bříškem... já mám zas věčně nafouklá střeva, i když jsem poctiva a fakt se hlídam... až na vyjímky... včera jsem byla na koncertě a dala jsem si po x dlouhé době sodovku - v noci pak bylo peklo se střevama, nafouklá jak balonek, málem jsem odletěla jak medvídek Pu  Grin
ráno křeče ve střevech, jak se to dralo ven, hnedka šupky na wc... ale střeva mám nafouklá i když jsem jen na celozrnném obilí, vařené zelenině, řasách, dobře vařenych luštěninách s řasou, hlídám si porce i tekutiny, dobře žvykám, žádné ovoce, slady, oleje... já to prostě fakt nechápu...

přemyšlím o klystyru, ale nemyslím, že by to bylo nějaké dlouhodobé řešení, moc na to nesázím... a nevím, jestli bych si tím spíš u své cukrovky neublížila... hlavně jsem to už dřív praktikovala, ale to jsem ještě nebyla na mb a na velkou jsem bez klystyru šla tak jednou za tyden!!! strašny!!! už bych to nechtěla nikdy nikdy nikdy... teď chodím denně... tohle se krásně upravilo, ale musím byt opravdu poctivka poctivá...

určitě správná vyživa je opravdovější a dlouhodobější řešení detoxikace organismu... odstraní se příčina, proč je tělo zanesené... ne jen následky...
nejsem náhodou začarovaná???  Roll Eyes

a ještě dotaz ohledně marihuany... jak se na tohle dívá mb??? občas si ještě dám, ale mám z toho čím dál menší požitek, jen mě to uspává, cítím, že už je to pryč, tělo už nemá zájem ani mysl... ale zvyk je železná košile...

pa
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 16. Březen, 2008, 09:45:26 »

Marihuana je extrémně jin, vůbec se nedoporučuje.
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 16. Březen, 2008, 11:24:59 »

Můj muž makrobiotik trávu kouří.Nepřehání to,alkohol a cigarety nasnáší.Jelikož je to člověk vyrovnaný,který cítí své tělo,tak ani po sedmi letech mého zkoumání,némám pocit,že by mu to škodilo,měnilo nebo cokoli jiného.Jen mu peču v troubě víc koláčů:)A hlavně je naprosto zdraví,což si myslím,je důležitý předpoklad toho,aby si mohl člověk trochu ulítnout.Hezké dny!!!
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 16. Březen, 2008, 13:31:56 »

Veroniko,
Když je tvůj muž vyrovnaný, cítí své tělo, proč tedy kouří? Hledá "duchovní" zážitky nebo něco jiného? Opravdu by mě to zajímalo.....
 Cool
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 16. Březen, 2008, 17:15:15 »

Romane,myslím,že můj muž bere ganju hodne vážně,zodpovědne a s úctou.Kouří jí pouze ve vhodnou dobu a vždy ve formě očistného rituálu.Myslím,že původní indiáni jsou taky hodně vyrovnaní lidé a ještě dnes,když pořádají obřady před sbíráním léčivých rostlin,tak kouří balený tabák na očištění aury a jeho zbytky obětují bohu.Nezastávám se ho,taky se mi to dlouho nelíbilo,ale pomohlo mi to pochopit,že každý jsme úplně jiný a co by zabilo jednoho,může léčit druhého.Můj muž vede firmu,je mu teprve 24 a má tři děti,shání barák,studuje co může a perfektně MB vaří.A i přes to je naprosto v pohodě.Prostě i když mě to hulení štvalo,nemám proti němu sebemenší argument,proč by mu mělo škodit.To,že to někdo někdy řek"s tím fakt neuspěju Smiley Nezapomen,vse si vytváříme-i to co škodí i to co prospívá.Měj se fajn
A neboj,Kukichu v tom rozhodně nepodporuju,naopak,proto jsem psala,že je důležité být zdravý.
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #14 kdy: 16. Březen, 2008, 20:56:40 »

už nehulím... teď jsem to jednou po velmi dlouhé době zkusila... prostě se to naskytlo... tak jsem si aspoň potvrdila, že mě to už fakt nebere...

ale po cukru, sklence vína, jediném plátku chleba nebo jediném jablíčku by mi bylo stokrát hůř... sorry, prostě je to tak
Zaznamenáno
Stran: [1] 2
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení