Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
detoxikace
Stran:
1
[
2
]
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: detoxikace (Přečteno 2514 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví:
Re: detoxikace
«
Odpověď #15 kdy:
16. Březen, 2008, 21:13:57 »
Tak tu marihuanu předpokládám nejíš, aby ti udělala paseku se zažíváním.
Cigarety jsou tomuhle tématu trochu podobné a podívejme se na Ohsawu, Kushiho a Nelissena
«
Poslední změna: 16. Březen, 2008, 21:16:27 od neon
»
Zaznamenáno
seishi
Jr. Member
«
Odpověď #16 kdy:
17. Březen, 2008, 11:39:17 »
No, když se vrátíme k té šankprakšálaně...
ty kontraindikace jsou pravda.Taky jsem si myslel,že je třeba začít s odborníkem.Na poprvé jsem byl
ve Střílkách v ášramu Jógy v denním životě a pochopil jsem,že je to vyloženě jen o psychice.
El, čistě zelenina a mb strava větši lidí s detoxikací nepomůže, protože jejich střeva jsou plná svinstev a na sliznicích
mají tvdý nános,na který vláknina nemá nejmenší šanci.
Jogíni jsou velmi čistí lidé a šankprakšálanu dělají 4x do roka. Je to proto, že tato technika čistí dost podvědomí.Jak bylo řečeno, v břiše je toho hodně. Ale dle zkušeností mé přítelkyně,která je instruktorkou jógy a mých zkušeností, se kolem toho všeho dělá zbytečný humbuk
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #17 kdy:
18. Březen, 2008, 14:56:17 »
Já bych to brala bez toho zvracení
To s tím nánosem chápu... A jogíni jsou určitě lidi, kteří ví co dělají. Já mám jen raději pozvolné a nenásilné postupy
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
«
Odpověď #18 kdy:
19. Březen, 2008, 12:49:24 »
Seishi a právě protože většina(nejenom tato) detoxikačních technik čistí současně i psychiku člověka,myslím,že není dobré vytáhnou toho z podvědomí víc,než si dotyčný dokáže zpracovat.Přijde mi hloupé,aby si amatér,po přečtení na netu,udělal sám očistu,která mu vyplaví nánosy emocí a strachů nastřádané za třeba 20 života a pak se s tím sám potýkal.U jogínů je to přeci jen něco jiného.Nevím jestli není lepší dělat "zbytečný" humbuk,než postoj-takhle se to dělá,tak to zkus a vyžer si to!Nezlob se,prosím,ale já to tak prostě cítím...
Zaznamenáno
seishi
Jr. Member
«
Odpověď #19 kdy:
19. Březen, 2008, 13:30:33 »
Jasně, já jsem to ani nemyslel jako návod...jen, že něco tak účiného existuje
Krom toho...asi lze předpokládat, že pecivál cpoucí se bůčkama a pivem u TV, šankprakšálanu dělat nebude
El,...ono to jde dělat i bez toho zvracení, ale je to lepší, protože z žaludku dostaneš tu přebytečnou sůl.
Je to přirozená metoda - nic drastického...jen podpoření normálních funkcí organismu
Zaznamenáno
Milka
Full Member
«
Odpověď #20 kdy:
19. Březen, 2008, 14:56:42 »
Ako sa to u teba prejavuje - ten prebytok soli v žalúdku
Zaznamenáno
seishi
Jr. Member
«
Odpověď #21 kdy:
19. Březen, 2008, 19:36:21 »
Pocit sevřenosti...
Obvykle pak zvracíš i nějaké ty žaludeční šťávy....fakt se uleví
Zaznamenáno
Milka
Full Member
«
Odpověď #22 kdy:
20. Březen, 2008, 13:34:39 »
Tým je to jasné. Myslím, tá zovretosť a soľ vysvetľuje zároveň
aj tvoju príťažlivosť k zelenému jačmeňu.
Príjemné sviatky, užime si všetci voľnaaaa.
Zaznamenáno
milan
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #23 kdy:
24. Březen, 2008, 01:13:59 »
ahoj, s tim koloidnim stribrem bych byl velmi opatrny. Ag muze totalne znicit zbylou mikrofloru, coz je velky problem a nedovedu si predstavit co v tele muze dalsiho provest, kdyby tam trochu uvizlo. Stribro bych pouzil spise pri bileni, pokud by byla nekde na stenach v dome plisen...
co se tyce vyplachu strev, tak bych to neprehanel (pouzil bych bancha caj s trochou morske soli) - je to trochu slozitejsi kdyz tak ti poslu jak spravne mas vyplach delat. Hlavne nepouzivej destilovanou vodu, muze ti vlivem osmotickych deju popraskat strevni bunky! Pro cinnost strev je nutne mit i strevni sliz, pokud se vycisti a nebude, tak se mohou poskodit streva.
Nicmene je nutno pochopit, ze krom vlastniho vycisteni strev (po aplikaci antibiotik, se znici vse zive ve strevech!) je nutne osadit spravnou mikrofloru, ktera bude utuzovat imunitu pres T-bunky. Nejvhodnejsi kmeny jsou probioticke laktobacily a bifidobakterie. nekdy se pouziva i dominantni kmen nepatogenni E. coli nissle a dalsi. Takze pravidelne pouzivat bud prirodni preparaty ve forme kapsli (slozeni-mikrousi+prebiotikum jitrocel indicky), nebo pravidelne po malych davkach jogurtovou kulturu. V Praze jsem videl sojovy jogurt s ABT kulturou od franc. firmy SOJADE, je to zatim nejkvalitnejsi sojovy jogurt na ceskem trhu. Lze pouzit i pravidelne lzicku kysanych mlecnych vyrobku, pokud to je nezbytne nutne. To neznamena, ze doporucuji bezne konzumovat mlecne vyrobky.
Dale jsou dobre prebiotika - oligosacharidy(jemna vlaknina) a pro tvorbu slizu betaglukany (jecmen, oves).
Zaznamenáno
Stimpin
Newbie
«
Odpověď #24 kdy:
26. Březen, 2008, 22:20:28 »
Ahoj vsem, po dlouhe dobe jsem opet navstivil tyto fajn stranky a vidim, ze porad je co probirat. K detoxikaci bych mel taky par vet...vidim, ze zde probirate joginskou ocistu traviciho traktu Sankhapraksalanu- z vlastni zkusenosti musim rict, ze mi opravdu pomohla v prvnim roce makrobiotiky (pred cca 6 lety). Mel jsem streva tak zanesena vsim moznym (a to mi bylo tehdy teprve 21 let), ze jsem zpocatku nektere veci vubec nemohl stravit, byl jsem tak nafoukly a pripadalo mi, ze potrava mnou spis jen tak prochazi a - ted naprosto otevrene - stolice teda vubec nevypadala a nevonela "zdrave". Streva jsem mel zahlenena od jogurtu, bile mouky, cukru a vseho ostatniho, co jsem do te doby konzumoval ve velkem mnozstvi. Kdyz se nad tim ted zamyslim, napada me, ze spousta lidi od MB treba odejde prave kvuli temto pocatecnim problemum, ktere je nadobro otravi a po zbytek zivota je pro ne MB synonymem pro nadymani a nestravitelne jidlo, co myslite? V knizce od A.V. Lysebetha jsem si dukladne nastudoval postup a cviky a jedno sobotni rano jsem sel do toho. Jeho navod je podle meho nazoru dostacujici, je zde vse dukladne vysvetleno i s moznymi vedlejsimi efekty atd. Nicmene i ja jsem mel oporu v jednom svem znamem, ktery mi byl radou dost uzitecny, protoze napoprve to muze byt velka neznama a je dobre mit nekoho "na telefonu". Vsechno probehlo docela hladce, "vyslo" ze me spousta kalu a usazenin az jsem sam hledel, ze jsem je porad mel v sobe...a to prineslo opravdu ulevu, kdyz prvni vyprazdnovani jde spis ztuha a vydite ten "odpad" a ve finale opravdu jen temer cista voda...to uz jsem si uzival :-) Nicmene je to docela vycerpavajici fyzicky, tech cviku je potreba opakovat hodne a to porad dokola, takze pokud uz jste nekdo unaveny nebo oslabeny, nevim, nevim...dalsi veci je, jak uz zde nekdo jmenoval, psychicky "vyplach" - ten se dostavi velmi rychle a je to opravdu velmi blahodarne. Tluste strevo, jak jiste vite, je spojeno s minulosti, a ta kdyz se vyplavi ven, tak to neni na skodu - pocity byly opravdu jen prijemne a nemyslim si, ze by se u nekoho dostavily snad nejake deprese, nebo spatne vzpominky, aspon nikdy jsem to neslysel. A pokud by se v nasich/vasich strevech nejake zasute negativni zkusenosti prece jen schovaly, tak se prave tou slanou vodou odplavi...Asi bych Sankhupraksalanu nespojoval s nejakym katalyzatorem nasi psychiky, je to opravdu velmi prakticka vec, ktera spis jen mechanicky cisti a tim se nam pak procisti i hlava. Ty jogurty od Sojade mi prijdou jako dobry napad po teto ociste, urcite lepsi nez klasicke mlecne vyrobky, jak pisi jogini, navic je ten bily opravdu dobry a na to, ze jsem ho snedl vic, nez bych mozna mel, tak...
Zaznamenáno
Stimpin
Newbie
«
Odpověď #25 kdy:
26. Březen, 2008, 22:41:43 »
...jsem nezaznamenal ani zadne zahleneni, jak to u soj. tekutych vyrobku zpravidla je. Sankhapr. jsem od te doby opakoval jeste mnohokrat a vzdy uz to bylo lepsi, rychlejsi, jakoby moje telo nabylo dobrou zkusenost a vyplach bralo jako dovolenou...Zvraceni na konec vyplachu jsem zkousel jen jednou, musim rict, ze to melo urcity efekt (bylo videt, ze i v zaludku mame opravdu docela hodne usazenin), pamatuji si, ze me to az vylekalo, protoze jsme prece jenom zvykli na to chodit na zachod a vime, jak to probiha, vime jak to vypada, ze :-), ale myslim, ze videt poprve usazeniny ktere mame v zaludku je minimalne prekvapenim...Jde to tedy zakoncit i bez zvraceni, jen tak, ze prestanete pit slanou vodu, jeste parkrat zacvicite, voda z vas jeste po chvili tece a pak cekate...Po zhruba hodine po jsem uz mel pripravenou do mekka az kasovita uvarenou bilou ryzi s jemne nastrohanou mrkvi a trochou sezamoveho oleje. Pripravte se, ze budete mit opravdu velkou zizen, protoze nadbytecna voda se pri osmoze dostava z celeho tela, takze i z mezibunecnych prostor atd...takze pak hodne pijte prazeny caj nebo jen cistou vodu. Byl bych opatrny v pripadech, kdy je clovek JANG az vysuseny, to z hlediska ubytku vody muze byt az nebezpecne. Co se tyka klystyru, ten je myslim prijatelny v pripadech, kdy opravdu ztlaskate vsechno mozne, citite se mizerne a chcete to proste rychle dostat z tela ven...ale nemam moc zkusenosti. Kamarad, dlouhodoby makrous, je dela celkem pravidelne a dost si to pochvaluje, takze vse je jen o zkusenostech. J. Pruchova mi na dotaz ohledne joginskych ocist i klystyru rekla jednoznacne, ze je nedoporucuje, ze se tim streva jen roztahuji. Dle meho nazoru hraji roli faktory jako opotrebovanost organismu, vase sila a odhodlani k ociste atd. Takze pokud se nekdo chystate na Sankhapraksalanu, preju hodne uspechu, a rozhodne budte predtim psychicky v pohode, uvolneni, teste se na to, rozhodne ji nedelejte, protoze musite....Zdravi, Lukas
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #26 kdy:
05. Srpen, 2008, 16:47:34 »
Normální detoxikace - prostě normální detoxikace - jak na ni, co se doporučuje, co ne.. atd.
Hledala jsem na netu, ale tam to není spolehlivé - je tam spousta mýtů. Knihy - no tam je to občas podobně. Zrovna dneska jsem našla knihu, která údajně hovoří o detoxikaci těla a druhou větou mluví o soleném kuřecím mase.. takže to jistě nebylo to pravé.
Makrobiotice věřím a tak se ptám vás.. moji milí, jak na to?
Je dobré třeba začít týdenním půstem na čajích, nebo co? Myslím, že bych detoxikační kůru na začátek potřebovala.
Díky všem laskavým a milým odpovídajícím..
Elviska
Zaznamenáno
Stran:
1
[
2
]
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl: