Stran: 1 2 3 [4]
  Tisk  
Autor Téma: Jin a jang v makrobiotice  (Přečteno 3120 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
neon
Administrator
Sr. Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #45 kdy: 11. Březen, 2008, 13:21:03 »

Jasně, boj. sporty, meditace, to jsou určitě další zajímavé (důležité) kroky...
Já předtím myslel začít s tou propagací s humorem  Very Happy
Zaznamenáno
seishi
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #46 kdy: 11. Březen, 2008, 14:54:54 »

No jo,
...ale víš jak to je v tom zenu Very Happy,mlátit lidi bambusovou holí a řvat na ně.... Smich
...no ikdyž u někoho by  asi ani jiná možnost nebyla...třeba u mého taťky Banan
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 11. Březen, 2008, 17:43:53 »

a u mí mamky,táty,ségry,tchýně a asi tak u dalších 500 lidí co znám. Banan Banan
Zaznamenáno
romanS
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 11. Březen, 2008, 19:13:58 »

Seishi
ses nám ňák rozkecal. Very Happy Je vidět, že tvé oblíbené filozoficko-praktické pohledy našly čtenáře a diskutéry. Wink
V čajovně jsi posledně tak sdílný nebyl, asi to bylo tím, že jste dorazili pozdějš a ještě ti dali do ruky dotazník. Eek
Jsi v kontaktu s Kamčou? /aby z tebe dostala nějaký volný termín....../

Hlavolam:
Vařím podle obecných makrobiotických zásad, předtím coby vegetarián, dodnes neakceptuji pojídání masa obecně.
Kam já vlastně patřím?

Jin a jang mě taky dvakrát neberou, vařím podle svých potřeb a chutí, a když to nejde, podle výběru. Bambusovou holí léčba nebude fungovat. Kdo chce zamyslí se a možná něco změní, kdo nechce, natoho nic neplatí....

Zaznamenáno
seishi
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #49 kdy: 13. Březen, 2008, 10:13:29 »

Romane, to máš pravdu..s tou holí Very Happy
...ty ses přece nikdy nenechal "narvat" do škatulek...s Kamčou v kontaktu jsme,ale momentálně spíš řešíme
termín na shiatsu...
Mistr Lin - ťi přišel k chrámu,u jehož vchodu seděl mistr Pchu - chua, který tam jedl surovou zeleninu.
Lin - ťi mu řekl: "vypadáš jako osel"
Pchu - chua: "íííí áááá" Banan Banan
To je teda čchanový příběh
Zaznamenáno
neon
Administrator
Sr. Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 06. Květen, 2008, 10:31:11 »

Dotaz nejspíše na coronera, nebo kohokoli, kdo v tom mám trochu jasno:

Přemýšlím nad tímhle.. coroner na různých místech zmínil tohle:

Citace
4. Proudící jang energie vytváří v konečném důsledku orgán s převažujícím energetickým charakterem jin.
5. Proudící jin energie vytváří v konečném důsledku orgán s převažujícím energetickým charakterem jang.

A taky:

Citace
Kondenzované slunce je energetická blbost, protože když na nějakou plodinu praží dlouhodobě slunce, tak dotyčná plodina má energii opačnou, aby na tom slunci vůbec přežila.

Nechápu jednu věc. Kdy se určuje, že daná věc bude mít energii opačnou než na ni působí, aby ji tím vyrovnala? A kdy se určuje, že daná věc bude mít energii toho daného vlivu/jevu?

Proč se potravina bere tak, že nám předá energii, kterou sama obsahuje a nebere se to tak, že naše tělo by se mělo snažit získat energii opačnou k dané potravině, aby se tak srovnalo?
Doufám, že jsem to napsal srozumitelně. Možná je to uplně jednoduché, jen mě to zrovna vrtá hlavou.
Zaznamenáno
seishi
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #51 kdy: 07. Květen, 2008, 10:43:38 »

No jo,
Neone, to je přesně to, co mě na MB vcelku odpuzuje...Kdyby byla pravda to, co MB tvrdí, pak, kdybys snědl extrémě yin banán ( teda pro Středoevropana ), dostal by Tě do yang kondice Banan   a to je kravina.
TČM říká, že to funguje jednoduše tak, že yang potravina Ti dodá yang kondici a opačně yin Ti dá yin....
Ne Smiley,vím, jak to myslíš....jak je možné,že horké léto produkuje právě třeba ten yinový banán...nebo broskev Roll Eyes
Extrémní yang slunce působí na strom, který na to reaguje "otevřením se",což taky yangový proces...a protože se extrém mění ve svůj protiklad.....Květ je yang...na stromě nic yangovějšího být nemůže, tento yang "kondenzuje" v yin ovoce....
To je podle mě normální vysvětlení toho, jak může yangovém prostředí vzniknout yinový produkt. MB zas zabředla do zbytečně složitých ( nebo zjednodušených ) spekulací, jako že yang energie produkuje yin struktury. To je ale jen v případě extrémů.....Takže, lidské tělo je dokonalé. Tak, jak ho příroda stvořila, je perfektní rovnováhou mezi nebem a zemí...normálně v něm není prostoru pro extrémy, protože je vyvažuje třeba nemocí a emocemi...,ale kdyby mělo být tvořeno tak, že yang vytvoří yin strukturu, tak by vznikl chaos = od extrému do extrému.
Když se to vezme zjednodušeně, tkáně jsou spíš yin ( nefunkční hmota ), funkce a procesy jsou yang....takže yang je elektrický proud našich vnitřností, které by bez něho byly k ničemu Afro
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení