Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
Boj so sladkostami
Stran:
1
2
[
3
]
4
5
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Boj so sladkostami (Přečteno 4660 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Veronika
Jr. Member
Re: Boj so sladkostami
«
Odpověď #30 kdy:
08. Březen, 2008, 10:59:02 »
Tak ted už v tom mám úplný bordel.Radši budu kupovat je slady:)
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #31 kdy:
08. Březen, 2008, 11:01:50 »
To asi bude nejlepší
)) Ale pokud jsi zdravá, tak maličkatý množství glukozy neva. Ale je lepší se bez toho obejít
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
«
Odpověď #32 kdy:
09. Březen, 2008, 21:42:53 »
Chtěla jsem se ještě zeptat,jestli se slad v malém množství nemůže jíst téměř každý den.Už šestý rok kojím a ještě aspon rok budu a jsem čím dál hubenější a už to začíná být moc,tak se sladem snaším nabrat trochu kalorií.Nebo je lepší přidat olej?Prosím,poradte.Dík
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #33 kdy:
09. Březen, 2008, 22:03:00 »
Někdy se to pozná podle mimča. Taky jde o to, jestli se cítíš dobře, nebo jen hubneš...
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #34 kdy:
09. Březen, 2008, 22:16:53 »
Podle mimča to jde jen když ještě nepřikrmuješ. Jsem šťastná, že ještě existujou maminky, ketré kojej takhle dlouho
))))
Zaznamenáno
role
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #35 kdy:
09. Březen, 2008, 22:50:05 »
Veroniko, slad v malém množství určitě můžeš každý den a o to víc, pokud tak dlouho kojíš. Na doplnění krve a energie je výborná polévka koikoku z kapra.
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
«
Odpověď #36 kdy:
10. Březen, 2008, 10:22:45 »
Díky,polévku z kapra od Kušiho mám někde napsanou,ale nikdy jsem si na ní netroufla,ale má chudokrevnost je velká(po tředím porodu jsem jen stěží uhádala,aby mi nedali cizí krev),tak jí ráda zkusím.I přesto se cítím dobře,Na to ,že si už opravdu nepamatuju,kdy jsem spala celou noc,tak unavená vůbec nejsem.Jen mám nízký tlak a tak občas omdlím.Muž začíná bručet,že i přes to,že jsou mi vidět žebra,tak doted to šlo,ale když ted začínám ztrácet i(pro ženu tolik důležitý)zadek,to ho fakt štve
.Sebastiankovi je 9 měsíců,tak ho už trošku dokrmuju(jáhly,rýže,pohanková krupice,dušná mrkev....nic moc,ještě se mu moc nechce),ale kojím tak 20x za den i noc.Přemýšlela jsem i o nákých doplnkách,jako mladý ječmen nebo Bio syrovátka.
Zaznamenáno
pešule
Newbie
«
Odpověď #37 kdy:
10. Březen, 2008, 10:30:41 »
http://www.ikona.cz/slunecnice/slady.html
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #38 kdy:
10. Březen, 2008, 13:07:49 »
Určitě jez větší porce, klidně se můžeš i trošíčku cpát
A taky to chce hodně kvašenýho- b12- nejlepší je na to zelí protože má i hodně železa.
A k tomu zkus víc pít..
To jejich podávání krve stejně neřeší příčinu. A podle výsledků který jsem v nemocnici viděla se ta hladina krvinek zvedne jen na nějakou dobu.. nikdy jsem je v nemocnici neviděla řešit příčinu chudokrevnosti..
Na ten tlak by to chtělo párkrát za den zvýšit tepovou frekvenci. Na to je supr ta trampoška
Zaznamenáno
role
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #39 kdy:
10. Březen, 2008, 19:50:30 »
Jíst větší porce a cpát se je podle mě hloupost, protože tělo s větší porcí má víc práce a musí vynaložit víc energie. Já bych radila spíše přidat jedno jidlo denně navíc a celkově se neodbývat. Neštřit tukem ani sladkostmi.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #40 kdy:
10. Březen, 2008, 19:52:30 »
Já to myslela o trošíčku
Zaznamenáno
role
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #41 kdy:
10. Březen, 2008, 19:57:25 »
http://www.ikona.cz/slunecnice/slady.html
bohužel jsem se ani v tomto článku nedozvěděla faktický a energetický rozdíl mezi sladem a sirupem. Rozdíl v konzistenci a sladivosti
Já si prostě myslím, že sirupy jsou cukrem naředěné slady. Nedokážu si představit, že by něco tak sladkého vzniklo přirozeně.
Jo a v tom článku je elementární chyba:
Sladěnka - neboli ječmenný sirup
- sladěnka je přece slad
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #42 kdy:
10. Březen, 2008, 21:04:47 »
taky je na tom obalu napsáno: Invertovaný škrob... jestli ti to pomůže.. mně moc ne
Zaznamenáno
Pavlínka
Full Member
«
Odpověď #43 kdy:
10. Březen, 2008, 22:23:57 »
K tomu těhotenství: pokud jsi tam hubená a pořád kojíš, tak je důležité mít ve stravě dostatek tuků, tzn. klidně i vícekrát týdně smažené, nebo tuky v jakékoliv jiné podobě. Koikoku jsi měla jíst cca od 4. měsíce těhotenství + vývar z lněného semínka. Ale nikdy není pozdě s tím začít. Tuky jsou důležité hlavně pro dítě - rozvoj mozku. A pokud ty nemáš dostatečnou výživu, tak ani dítě.
Doporučovala bych ti si o tom promluvit s někým zkušeným.
Zaznamenáno
Viva
Newbie
«
Odpověď #44 kdy:
10. Březen, 2008, 22:48:52 »
Ahoj Veronika, nedá mi, aby som ti neodpísala - najmä to kojenie 20 X za deň a noc ma k tomu prinútilo. Plne s dievčatami súhlasím. Ja by som ešte pridala viac bielkovín - pri kojení je to dôležité. Takže strukoviny, tofu, ... a to koi-kokku na dolnenie minerálov, určite.
Mne bolo povedané, že v 9 meisacoch má už dieťa prespať celú noc a že keď v noci kojím, tak dieťaťu sa to prirodzene viac páči, lebo vtedy je mlieko sladšie (lebo spíš, aj keď prerušovane - takže jin spánok = sladšie mlieko), ale treba ho od toho v záujme matky a aj jeho oddychu odučiť.
A náš malý, predtým veľký nočný výmyselník, hneď od prvej noci odúčacej nezjedol nič iné (manželovi som pripravila obilné mlieko) a ani ráno nebol hladný. Proste jeho zaujímalo iba MM. A odvtedy v noci spíme, iba raz - dva krát mu manžel dá dudlík, keď pomrnká. A ani to nebolelo, žiaden veľký plač.
Zaznamenáno
Stran:
1
2
[
3
]
4
5
Tisk
« předchozí
další »