Stran: 1 2 3 [4] 5
  Tisk  
Autor Téma: Boj so sladkostami  (Přečteno 4713 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Veronika
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #45 kdy: 11. Březen, 2008, 11:08:59 »

Děkuji všem za rady!Taky se mi zdálo,že už je dost velký,starší děti my spaly celou noc  na půl roce sami od sebe,jen jsem neměla to srdce,mu to prso odepřít a vyměnit za lahev.Pořád se uklidnuji,že do roka to vydržím.Za noc se budí 6-8x,to je moc,vid?Viva,myslíš,že čím dýl mu budu vyhovovat,tím se potom bude odnaučovat hůř než líp?Díky
Zaznamenáno
role
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 11. Březen, 2008, 13:25:03 »

Souhlasím s Vivou, my noční kojení odbourali asi v 9měs, k malé začal vstávat taťka  a najednou spala klidně celou noc  Wink
Zaznamenáno
Viva
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: 11. Březen, 2008, 17:05:16 »

No, ja zase nie som nejaký expert na deti, ale ľudia hovoria, že dieťa je čím staršie tým chytrejšie a už nie je také ľahké ho preučiť na iné. A aj na mojom malom to vidím, že čím je starší, tým lepšie vie, čo on chce a aj ako si to vymôcť.
Skús nech manžel stáva v noci k malému a určite sa to rýchlo spraví.
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 11. Březen, 2008, 17:28:40 »

Zkusíme,díky holky 8)Muž z toho moc nadšený není :DJestě se chci zeptat jaké obilné mléko dáváte?Oves milk se mi moc nelíbí....
Zaznamenáno
Pavlínka
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #49 kdy: 11. Březen, 2008, 20:53:19 »

Ideální je obilné mléko domácí. V oves milku je dost E a není zrovna super ani pro dospělé ne tak pro mimča. Strnadelová má ve své knížce recept na obilné mléko pro kojence, pokud nemáš její knížku, tak i tady na fóru je recept...
Zaznamenáno
role
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 11. Březen, 2008, 23:04:53 »

Lepší jsou bio obilná mléka krabicová, jelikož neobsakují éčka. Ale je nutné si pročíst složení, protože některé jsou doslazované sirupy. Osobně doporučuji pro spestření pro mimi nápoj z amasaké, viz:
http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=202
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 14. Březen, 2008, 10:45:09 »

Děkuji všem za odpovědi On Fire
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #52 kdy: 16. Březen, 2008, 13:38:26 »

Sice nevím, kam přesně jste v této diskuzi pokročili, ale abych přihodil polénko, tak můj boj se sladkostmi je ve formě karobové tyčinky s kokosem od firmy Natural. Nemůžu se jí nabažit Grin Sice je tam psáno nečokoládová a bez cukru, ve složení je ale krystalická fruktóza, což cukr je a dále lecitin, což přesně nevím, co je. Respektive nevím, jak dalece je tato tyčinka nevhodná....ale vím, že mi děsně chutná.
Znáte někdo tuto dobrotu? Very Happy http://www.obchod-usmev.cz/eshop-polozka-69-602
Sice třeba tady (http://www.vyziva.estranky.cz/clanky/Zdrava-vyziva/Karob---svatojansky-chleb) o karobu píšou přednosti, ale z pohledu MB to asi není úplně ok, co?
« Poslední změna: 16. Březen, 2008, 13:40:45 od Petr Toman » Zaznamenáno
aknela75
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 16. Březen, 2008, 14:26:07 »

Tu já taky občas papám a taky mi nejvíc  chutná s kokosem. Dokonce, když jsme byli u p. Zerzána, tak mi ji občas jako dobrůtku řekl. Asi jí taky občas baští.  A děsně se rozplýval, jak je dobrá. A je. Very Happy
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 16. Březen, 2008, 14:32:44 »

Taky jsem ji občas měl.. makroideální určitě není.
Když jsem přemýšlel čím ji nahradit, tak nám Wieke Nelissen říkala, že při chuti na čokoládu si udělat azuki+sušené meruňky+kůra z trochy pomeranče - vařene v tlakáči 40 min a pomixované. Minimálně hnědou barvou je to podobné Smiley
Když mám chuť na čokoládu nebo tuhle tyčinku, tak mi přijde, že nemám chuť jen na sladké, na cukr, ale i na tu lepící hmotu, tuk.. a ty adzuki fazole tomu trochu odpovídají.
Možná znáte někdo lepší náhražku.
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 16. Březen, 2008, 16:33:13 »

No,nevím dobrá sice je,ale příjde mi šíleně tučná a zahlenující.A ta fruktóza...Když už mls z obchodu,tak Carobella od Molenaartje.Jsou sice z holandska a ne z čech,ale jsou se sladem,ne tak tučné,v Bio kvalitě a je jich víc druhů(třeba s kokosem) Wink
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #56 kdy: 16. Březen, 2008, 21:31:13 »

Tu adzuki mlsku už jsem zkoušel a mohu potvrdit, že mi to čokoládu skutečně dosti připomínalo Wink
Jinak od Carobelly jsem narazil pouze na varianty duo a jenom karob, nikdy s kokosem..... Tongue
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 17. Březen, 2008, 10:46:55 »

Tak ta je právě nejlepší Potlesk Není ve sklenici,ale ve formě menší tyčinky.U nás jí mají často,dokonce i v Hypernově.Tak hledej,myslím,že to za to stojí Wink
Zaznamenáno
martula
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: 18. Březen, 2008, 22:24:24 »

Taky jsem si jí koupila, tak se těším, až ochutnám. Ale pozor, všimla jsem si, že obsahuje sojovou mouku, která je pro člověka nestravitelná, stejně jako sojové boby. Pokud si ji člověk občas dá, asi to není nic tragického, ale pozor na častější pojídání.
« Poslední změna: 18. Březen, 2008, 22:25:59 od martula » Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: 19. Březen, 2008, 12:10:36 »

Tý jo,já sice sojovou mouku nepoužívám,ale myslela jsem,že nestravitelné jsou jen boby,že i mouka v takhle malým množství,to mi nák nedošlo ???Díky za varování!
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4] 5
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení