Stran: 1 [2]
  Tisk  
Autor Téma: Kurzy makrobiotiky na Ibize  (Přečteno 1899 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
ivela
Newbie
*
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: 16. Červenec, 2008, 15:18:06 »

Ahoj Peta, ja cvičím jogu 8 rokov, systém "Joga v dennom živote". Finačne je to za veľmi prijateľné ceny. Ja mám len veľmi dobré skúsenosti s cvičením jogy, relax, pohoda a odpočinok.

Auto Paramhans svámi Mahéšvaránanda pochádza z Indie a od roku 1972 vyučuje jogu v Európe. Vytvoril systém telesných, dychových, relaxačných a meditačných cvičení, ktorých cieľom je upevnenie fyzického, psychického a sociálneho zdravia. Tento súbor techník bol pomenovaný Systém Joga v dennom živote, aby zdôraznil, že sa nejedná len o telesné cvičenia, ale o harmonické zapojenie jogy do každodenného života. Cvičenia sú vhodné pre ľudí všetkých vekových kategórií a fyzickej kondície, majú komplexný účinok a podľa náročnosti sú zoradené do ôsmich stupňov.

Paramhans svámi Mahéšvaránanda žije a pôsobí v jogovom stredisku vo Viedni a pravidelne navštevuje všetky jogové strediská v 18 krajinách Európy, Ázii, Austrálii a v Amerike, kde vedie semináre a prednáša. Na svojich cestách šíri myšlienky svetového mieru, ochrany životného prostredia, intenzívne propaguje vegetariánsku stravu a ľudské hodnoty.

Bližšie info o jogacentrách, rozvrhy cičení a pod. sú na stránkach www.yoga.sk, www.yoga.cz

Prajem pekný deň

Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 16. Červenec, 2008, 18:36:50 »

Ahoj Ivelo, tu Jogu v dennim zivote znam. Byla jsem na ni pred 2 lety, dokonce jsem si i koupila knihu. Josu tam pekne vyobrazeny asany. Jenze ze zacatku to muze cloveku pripadat trochu nudne. Me to teda tak pripadalo, proto jsem byla zvedava, jakou jogu budeme delat na Ibize. Tech typu jogy je moc, kazda je trochu jina. Clovek si musi najit to svoje. Sla jsem na Jogu v dennim zivote vcera. No v podstate to bylo stejne jako pred 2 roky. Na me je to moc pomale, ale kdo vi, treba budu chodit. Chci se aspon pro zacatek naucit spravne dychat. Na druhou stranu nas tam bylo vazne docela hodne a tim padem chybi ten individualni pristup, co byl na Ibize. Proto jsem psala, ze bych neco takoveho ani nebyla schopna normalne zaplatit. I kdyz i do tech drazsich joga studii pry chodi docela dost lidi. Chtela bych najit neco dynamickeho, vhodneho pro zacatecniky, kde by se nam trochu i venovali. No asi to bude chtit toho vyzkouset vic. Tak pa.
Zaznamenáno
ivela
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 17. Červenec, 2008, 08:33:33 »

Peta, viem o čom hovoríš. Zo začiatku sa to môže fakt zdať pomalé a jednoduché. Ja som tiež začínala 2x. Napodruhé som sa v joge našla. Mám tiež knihu "Joga v dennom živote". Na kurzoch som sa dostala až k asanam v stoji na hlave a to už bolo na mňa trocha priveľa. Naučila som sa správne dýchať, nemám problém s pohybom. Cvičím každé ráno asi 40 min. Pociťujem pozitívne účinky ako na psychickom, tak aj na fyzickom tele.
     Vyskúšala som aj Power jogu, určitú dobu som to kombinovala s klasickou jogou, a nakoniec som ostala pri klasike. Moja priateľka cvičí Hatha jogu a je nadšená. Tongue
     Koľko ľudí, toľko chutí. Držím palce v hľadaní, pretože všetko je o hľadaní a je si z čoho vyberať, joga Ti musí vyhovovať. Wink
Zaznamenáno
Nena
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 17. Červenec, 2008, 09:32:05 »

ahoj Ivelo, diky moc za sdileni tvojich zkusenosti. ja premyslim nad tou Hatha jogou.  Smiley mej se hezky.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení