Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
Kde se stala chyba?
Stran: [
1
]
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Kde se stala chyba? (Přečteno 866 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
panama
Newbie
Kde se stala chyba?
«
kdy:
19. Leden, 2008, 22:55:17 »
Ahoj všichni!
Před půl rokem jsem se pokusila z vegetariánství přejít na makkrobiotiku. Sháněla jsem neustále nové informace a postupně jsem řekněme čím dál tím víc vařila a jedla makrobioticky. Nebylo to 100%, ale bylo to v poho( a kdo říká, že 100%ní je, tak pěkně kecá:-)). Jenže ta idylka se začala rozbíjet. Asi po měsíci jsem dostala zánět ledvin a močového měchýře - ze zimy v práci - než na to doktoři přišli, trvalo to měsíc.Cpali mě antibiotikama, sežrala bych tenkrát všechno, jen aby mi bylo líp. Pak mě vyhodili pro nemoc z práce, pak mi přítel řekl, že si mě nevezme a pak jsem se dozvěděla, že jsem těhotná. Pak...jsem o dítě přišla a než jsem se vrátila z nemocnice, přítel bydlel již u jiné slečny. Jenže mě se už v těhotenství tak nějak změnily chutě a prostě mě ty zdravá jídla nechutnala, hlavně teda zelenina. Pořád jsem nemocná, nastydlá, unavená a hlavně - a to je nejhorší - často se mo motá hlava. Nedávno jsem dostala hroznou chuť na maso(snad proto, že je značně agresivní), ale musim říct, že se mi výrazně ulevilo. Nic méně úplně fit se necítím. Hlava se mi motá stále a viróza se vrací....Ráda bych zase začala, ale jak konkrétně v mým případě, aby mě to ještě víc nepoložilo? Poradí mi prosím někdo? Jinak jsem nejspíš prvek dřeva(22.2.1984). Předem díky za každou radu....
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member
Re: Kde se stala chyba?
«
Odpověď #1 kdy:
20. Leden, 2008, 09:33:37 »
Ahoj panamo
Vítej na ostrůvku, kam moře zaneslo nejednoho trosečníka s podobnými problémy jako máš ty, někteří sem dopluli dobrovolně a pár jich sem připlavalo z pevniny s velkým nadšením, aby zde začali nový život.
Tvůj příběh je když to trochu zlehčím "vcelku normální". Podle Murphyho zákonů když se pokazí jedna věc, pokazí se i ty ostatní. Nicméně jsi to přežila a jako ročník 84tý jsi vlastně ještě na začátku své cesty. Můžeš to změnit a žít život jaký by jsi chtěla.
Z toho co jsi napsala cítím, že zdravotní problémy souvisejí s tou stránkou nehmotnou, na kterou se těžko dávají rady typu jez víc zelené zeleniny, zařaď pohankové nudle a dělej si na ledviny zázvorové obklady. Kdybych měl potíže jako ty, šel bych k někomu, kdo je "odborník" přes makrobiotiku, ale zároveň člověk, se kterým se dají probrat i ta trápení osobní. Zašel bych za někým ze čtveřice Kubíková, Průchová, Chasáková, Dvořák, popřípadně ti tu někdo poradí další, abych získal bod, od kterého se můžu odrazit. A pak u je to tvém přístupu a chuti radami se řídit, nelze pominout i to, jak máš život načrtnutý ve svém plánu, kterému tu říkáme osud....
A kdybys neuspěla, děj vědět.
Měj se krásně a přeji ti hodně sil!
Zaznamenáno
vlkos
Jr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #2 kdy:
20. Leden, 2008, 12:08:36 »
ahoj,
to je opravdu tezke zjistit,kde je prapricina tvych problemu, chce to za odbornikem, jak ti zde radi.
skus trochu zpomalit zivot, nikam se nehnat, zamyslet se nad chybami z minulosti, kde si co udelala spatne a snaz se tomu vyvarovat...makrobiotika ti hodne pomuze, ale musis myslet i nasvou psychickou stranku, tzn. nesnazit se za kazdou cenu jit 100mb a kuli tomu se honit a stresovat s hledanim nejlepsich potravin, shaneni knizek, informaci- to ti zezacatku udela v hlave hrozny zmatek, a muzes ztratit chut v to pokracovat. zamer se prozatim na odstraneni tech nejextrmnejsich potravin ze sveho jidelnicku , a pomalu hledej informace....taky by ti mohla pomoci dechova cviceni na uvoneni vnitrniho napeti.pozitivni mysleni je take dulezite,kdyz si budes porad myslet na spatne veci, tak te budou doprovazet.
ja sem take vecny zacatecnik, chyby delame kazdy, a je potreba se jim vyvarovat..
obcas se mi nejake to jidlo nepovede,tak uz se tesim na nejaky prakticky kurz.
hodne stesti
H.
Zaznamenáno
Kamika
Full Member
«
Odpověď #3 kdy:
20. Leden, 2008, 23:12:50 »
ahoj panamo!
jako holka tvoje trapeni jako roman "zlehcit" nemohu a nemohu ani napsat, ze bych vedela, jak se muzes citit.., ale jak kluci pekne radi, chce to utridit trochu svoje myslenky a opravdu nejlepe ve spolecnosti "makrobiotickeho poradce". Byla jsem jen u pani Kubikove, tak ackoliv bez srovnani, mohu ji doporucit i pro tu lidskou stranku, jeji velkou dusevni silu a poradi i s tim cvicenim na vnitrni napeti!
Kdybys na ni nemela kontakt, tak sem pisni a nejak si ho predame (pani Kubikova nechce zverejnovat svoje cislo na webu). Preji hodne sil pro nalezeni vnitrni vyrovnanosti a dobrych lidicek kolem tebe!
Zaznamenáno
beruška
Newbie
Pohlaví:
«
Odpověď #4 kdy:
21. Leden, 2008, 09:01:21 »
Ahoj Panamo,
dovolím si sem přihodit něco z trochu jiného soudku - podle etikoterapie signalizují problémi s ledvinami, že není něco v pořádku v partnerských vztazích, což ostatně potvrzuješ sama. No a pokud nemáš ten elán co dříve - zkus se trochu zamyslet nejen nad tím, co jíš, ale i nad tím, co činíš - třeba to chce někde ubrat plyn ...
Zaznamenáno
panama
Newbie
«
Odpověď #5 kdy:
23. Leden, 2008, 13:19:26 »
Ahoj!
Je pracda, že když je rozbité auto, tak je také jedno co do něj lejete. Pojede špatně nebo nepojede vůbec. Kamiko, prosím zaslala bys mi ten kontakt na mail
shamis@seznam.cz
? Díky moc a Vám všem též na názor
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------