Stran: 1 2 3 [4] 5
  Tisk  
Autor Téma: Partnerství makrobiotika s nemakrobiotikem...  (Přečteno 4501 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #45 kdy: 17. Červenec, 2008, 12:29:50 »

Doufám, že to nebude znít zaujatě. Ale člověk, který jí potravu nabízenou touto společností nemůže být nikdy vyrovnaný. A pokud je v pohodě, tak je buď uzavřený a nedá na sobě nic znát, nebo je mu to jedno nebo je to prostě flegmatik... ale v žádným případě vyrovnaný člověk. To z pohledu mb není možné. A nemyslím si, že je to jen můj názor- zkrátka energeticky( podle jin jang ) to nelze. Dokonce si dovolím tvrdit, že člověk, který si myslí, že člověk maso mlíko vejco a bůhvíco žravec může být vyrovnaný si jen něco nalhává...
Snad někoho neurazím, ale sama jsem si dlouho nalhávala různé hlouposti. Pravda je totiž dost tvrdá pro toho, kdo ji nechce přijmout..
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: 17. Červenec, 2008, 14:17:48 »

El, to zni docela zaujate a tvrde, asi  jsi jen nemela stesti poznat vyrovnane vsezravce, ale vazne existuji ! A vskutku to nebyli uzavreni jedinci, ba naopak otevreni, vreli a pomahajici ostatnim. Ja jich potkala hned nekolik, jen ve strave to opravdu neni.
Zaznamenáno
Rege
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #47 kdy: 17. Červenec, 2008, 19:47:20 »

El, ani ti nezávidím tvou sebejistotu. Mosožravci jsou přeci různí, stejně jako makrouši. Nemyslím si, že je to tak jednoduché.
Zaznamenáno
role
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: 17. Červenec, 2008, 21:16:43 »

Přesně tak, znám pár lidí, kteří jsou tak vyrovnaní a duševně na výši a otevření energiím i bez mb. Podle mě mají prostě z hůry dáno  Wink
Zaznamenáno
Milka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 18. Červenec, 2008, 07:46:27 »

Tiež poznám vyrovnaných ľudí nemakro.
Hlavne u niektorých starých ľudí, ktorí sa začali zle stravovať až vo vyššom veku. Alebo u mladých, ktoré dostali veľa lásky v detstve a relatívne vyrovnanú stravu.

Je to asi tým, že trvá určitú dobu, kým sa vplyv stravy prejaví, a to v oboch smeroch, či je to zlepšovanie alebo zhoršovanie. Ja keď som prešla na makro, začala som sa cítiť lepšie, ale okolie to hneď nepoznalo. Niekedy to trvá roky. Dôležitá je cesta a smer.

Podľa diagnostiky sa dá na nás poznať celá minulosť, i vplyv stravy v detstve, matky v tehotenstve, vplyv rodičov, prarodičov /a možno i ďalej/. Je tu vplyv planét pri narodení, dostatok alebo nedostatok lásky ... Vplyv stravy posledných období je ale dôležitý pre našu budúcnosť.
Zaznamenáno
snowdrop
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: 18. Červenec, 2008, 09:51:36 »

Přesně tak, mám taky takovou zkušenost. Znám skvělé lidi, kteří se obětují pro druhé, dokáží rozdávat lásku, pohodu, vyslechnout. Umí se radovat ze života a nejsou makrobiotici. V MB to podle mě není.
Zaznamenáno
giorgino
Full Member
Pohlaví: Mužské

227663642
Zobrazit profil Email
« Odpověď #51 kdy: 18. Červenec, 2008, 15:13:59 »

El, tys tématu teda dala náboj Smiley
jak tady ostatní píší, tak to asi opravdu není jen v MB.. po přečtení příspěvků od role, Péti.. a zamyšlení, si myslím, že to asi fakt fungovat může, i když mi to přijde vzácný. určitě souhlasím, že jsou tací, neMb, kteří mají nádherný charakter, třeba jako to popsala snowdrop..
upřímně, v současné době bych také raději měl dívku, která by makro nebyla, ale měla pochopení a občas by jí to "rostlinstvo na talíři" nevadilo..
« Poslední změna: 18. Červenec, 2008, 15:17:18 od giorgino » Zaznamenáno
role
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 18. Červenec, 2008, 18:13:15 »

Však ono to přijde  Wink
Zaznamenáno
snowdrop
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 18. Červenec, 2008, 21:17:23 »

K tomu hledání partnerů, či našich představách o nich...Taky mám představu, kdo by se mi líbil. Já třeba striktně  MB nedodržuji, poslední dobou hodně málo, protože se  poddávám okolí a jsem líná si sama něco uvařit a takové ty další výmluvy...  Radši bych poznala partnera, který  má k mb blízko, protože vím, že potřebuju, aby mě někdo nakopl a inspiroval,možná trochu i hlídal moje "cukrové" úlety, na druhou stranu si podle žádných kritérií nikoho cíleně nevybírám, protože ČLOVĚK MÍNÍ A PÁNBŮH MĚNÍ Wink Zatím jsem potkala jen ty, kteří třeba nejsou(když už to teda vemu z hlediska toho stravování) názorově stejně jako já, ale možná je to proto, abych pořád nečekala, že mě někdo povede a uměla se probojovat sama a to mě mají naučit...Kdo ví Roll Eyes
Zaznamenáno
giorgino
Full Member

227663642
Zobrazit profil Email
« Odpověď #54 kdy: 18. Červenec, 2008, 21:28:53 »

možná je lepší to neřešit a příroda si s náma nějak poradí  Smiley
Zaznamenáno
aknela75
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: 19. Červenec, 2008, 09:52:20 »

Tak já se musím přiznat, že jsem taky poslední dobou líná dodržovat MB. Je to děs. Manžel je právě, jak jsem již dříve psala maso. vejco, uzenino, pečivo, sladko žrout. Bohužel, jak ujíždím, tak on to vidí a říká "to je ta zdravá strava". Nebo když mají děti po něčem průjem. Prostě eliminují to špatné, což je dobře, ale ono se mu to nezdá. Já musím kvůli M vařit na dvakrát. Kdybych mu nevařila to "jeho", tak se asi rozvedeme. Nejen to, kdybych ho do něčeho nutila. Ale to samé ví on, že mne do něčeho nutit nemůže. Taky bych potřebovala nad sebou pevnou ruku nějakého MB, jenže si říkám, že bych se tím nezměnila. Takto mne to vrtá hlavou proč to stále dělám tak, jak to dělám a snažím se s tím něco dělat. Otázkou je, jestli se mi to povede v té míře, že budu hřešit jen občas a bez výčitek. Právě já moc problémy zdravotní nepociťuji a to je zrádné. Byla jsem u zubaře, kde mi dělal snímek celé pusy a ptal se mne, zda nemám potíže s dutinami, že je pravá zastřená. Takže klasicky zahleněná. Já to bohužel necítím. Jen tedy v hlavě.
Tak ráda bych na kurz, abych se potkala se stejně smýšlejícími lidmi, ale letost to nevyjde. Doufám, že příští rok mi to vyjde. Už několikrát jsem měla chuť MB zabalit, jenže "naštěstí jsem moooc utahaná, když porušuji MB" a právě naopak, tak mne to nakopne, že to smysl má. Vždyť já potřebuji tolik energie!!! Tak jsem se tu trošku vypovídala.
Zaznamenáno
snowdrop
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: 19. Červenec, 2008, 12:55:36 »

Nemáš to ankelo lehký vařit na dvakrát, já bych asi neměla sílu. Já si myslím, že by mi pomohlo, kdybych vedle sebe měla nějkou pevnou ruku, když se s kámoškou rozhodnem a nadchneme, tak jíme a vaříme zdravě a většinou žádné velké úlety. Takže když se navzájem podporujeme jsme doststečně silné ale i spokojené z tohom, jak papkáme a cítíme se dobře. Já nemám problém s lidmi kolem mně, že by nerespektovali moje jídla, spíš sama se sebou, protože často utápím emoce v jídle a sklouznu k úplně jinému, než jsem měla původně v plánu uvařit Embarrassed
Zaznamenáno
Elvis
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #57 kdy: 20. Červenec, 2008, 08:22:29 »

Abych pravdu řekla, tak znám taky spoustu lidí, kteří nejsou MB a jsou úžasní, umí naslouchat, podrží když se něco hroutí, pomůžou slovem i jinak, potěší, jsou "vyrovnaní" (jak je tu oblíbeným termínem)..
Můj přítel není MB a přesto těmito vlastnostmi vládne, mimo jiné je ještě tolerantní (což já jsem k němu taky) a podporující. Chce abych jedla MB, pokud si myslím, že mi to svědčí, nejen že mi uvaří, ale i sám si občas dá mungo, nebo naturalku.. Rozumíme si a náš pohled na svět je v mnohém stejný, asi je to tím, že nejsem ortodoxní, že nejsem fanatik, tím ale nechci nikoho osočit.
Prostě ho miluju a jestli si dá občas kuřecí steak, nebo míchaný vejce, s tím nadělám jen to, že mu ukážu že to jde jinak, že půjdu příkladem, že mu nabídnu ale nebudu ho kritizovat, poučovat ani nutit. A abych se s ním rozešla a hledala někoho kdo je MB.. to by byla opravdu strašná hovadina. Možná bych pa měla snažší jíst MB ale šťastná bych nebyla, chyběl by mi. Taky jsem to kdysi jedla a změnilo se to..
ALE JEN DÍKY TĚM, CO JDOU PŘÍKLADEM, NIKDO ORTODOXNÍ A ZAUJATÝ A PROTIVNÝ A NEKOMPROMISNÍ BY SE MNOU NEHNUL.
Jsme spolu už nějakej ten rok a stále zamilovaní a v objetí. Jestli je MB to pravé, pak se k tomu obrátí i on, když půjdu dobrým příkladem.. a když to pro něj nebude, tak prostě nevím, uvidím, prostě nebude.  Jestli ten člověk ale jí, nebo nejí MB, není směrodatné (pro mě, prvotně). Děti a takové ty věci jsou strašně daleko, těžko říct jak se co kdy a kudy vyvrbí..
Ne každej masožrout je blbec a zlej bůh ví co ještě .. Ten můj je moje srdce, moje "všechno". A až budu deset let stoprocentně MB, pak budu mluvit. Zatím začínám a daří se.. tak pokračuju.
Jdu si uvařit. Pa
Zaznamenáno
giorgino
Full Member

227663642
Zobrazit profil Email
« Odpověď #58 kdy: 23. Červenec, 2008, 10:39:49 »

včera jsem se sešel s jednou dívkou přes internet. očekával jsem, že v ní najdu zaplnění mezírky, jenž mi hluboko v duši leží.. slunce se zlatavě odráželo od jejích dlouhých vlasů, tj., ale to bylo všechno. ale člověku úplně dojde jak mu v takovém setkání něco chybí, třeba popovídání o přesolených okurkách a pod., i ten celkový pohled na život je jiný..

tak jsem dal zas jednou vědět, jak jsem na tom s ženskejma  Very Happy
« Poslední změna: 23. Červenec, 2008, 10:58:56 od giorgino » Zaznamenáno
Elvis
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #59 kdy: 23. Červenec, 2008, 17:00:01 »

:-D promiň, ale znělo to komicky. Neboj, ta pravá někde čeká. Pa a hodně štěstí
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4] 5
  Tisk  

Skočit na: