Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Povídání jen tak
>
Partnerství makrobiotika s nemakrobiotikem...
Stran:
1
...
3
4
[
5
]
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Partnerství makrobiotika s nemakrobiotikem... (Přečteno 4517 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
aknela75
Newbie
Re: Partnerství makrobiotika s nemakrobiotikem...
«
Odpověď #60 kdy:
07. Srpen, 2008, 16:16:09 »
Tak dneska jsem se ostře kvůli MB pohádala s manžou. Udělala jsem knedlík ze zbylých jahel a slunečnicového semínka ze včera, to jsem rozmixovala a přidala mouku kukuřičnou hladkou. Udělala jsem dle mého názoru krásný knedlík podobný bramborovému. I se hezky uvařil. Děti to ale nechtěly baštit. Měly dnes oběd později a byl to nový knedlík. Myslím si, že v budoucnu, když ho udělám, tak ho zbaští. Snad. Ale mně chutnal. Manžel ho prý ochutnal a potom řekl, že už ho nikdy neudělám. A to mne dostalo a já řekla, že udělám. Protože i když děti nějaké nové jídlo nejí hned, pozdějí např. ano. No a po o byla Lucinka kakat, již po několikáté. A já pitomec manžovi připoměla, že (měla průjmík) to ještě nemá v pořádku. A on, že se nediví z takových hnusů, co vařím. Já jako cholerik jsem mohla vyletět z kůže. Já se snažím a snaha je jaksi vniveč. Asi o tom moc mluvím před manžou. Ale jemu vařím podle jeho. Jenže děti jsou naše společné. Ach jo. Jak byste se zachovali? Když jim budu dávat "normální jídlo" i doma, tak se bojím, že budou často nemocné. Ve školce budou dostávat školkovské. Nebo mám dávat jiné jídlo než MB jen před manželem? Mně se takto nechce ustupovat. Alešek má břísko oslabené často. Vidím to na stoličce, jenže mi to nikdo nevěří, i když se mnou manžel byl u Strnadelové. Asi jsem to napsala chaoticky, ale jsem z toho hotová. Teprve se uklidňuji.
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #61 kdy:
07. Srpen, 2008, 16:27:34 »
Ahoj, no nemáš to jednoduchý - hlavně díky povaze, cholerici mají všecko na světě trochu těžší - protože to tak vnímají.
Normálně se na něj vyprdni a dětem vař to, co jim chutná - jestli to snědí a je to nebo to není mb, tak to manžovi může bejt jedno - hlavně že budou spokojený. NO.. a co se týče jeho - je to dospělej člověk, ať si dělá co chce. Je blbý vařit deset jídel pro 4členou rodinu.. ale co se dá dělat.
Já jsem taky na kompromisu - udělám steaky a k tomu mb přílohu, já si dám jen tu přílohu a k tomu třeba extra udělanou zeleninu jen pro sebe a pupík (přítel) si dá ten steak s přílohou.. k tomu zeleninovej salát a oba dva jsme spokojení, napapaní a je to.
Sám mi řekl, že mu to nemám cpát, že to nechce.. fajn, tak si vařím sobě, a jemu zvlášť.. a je to. Jak to bude časem - to se uvidí.. ale beztak se přidá on ke mě. Děti zatím nemáme, takže ti nepovím jak to řešit s těma dětma - ale pokud dětem chutná, tak je to to hlavní a manža by to měl tolerovat.. "my chceme jáhelník" je slovo do pranice - ale všecko se časem poddá :-)
Hlavně ti držím pěsti, kdybys třeba chtěla popovídat jen tak .. tak moje icq je 326 156 412, občas to pomůže, někomu se "vykecat"..
Hlavně "vyděržaj pijanjer, ty paněmaješ?" ..
Hodně zdaru
Zaznamenáno
xylda
Newbie
«
Odpověď #62 kdy:
07. Srpen, 2008, 18:23:13 »
Já mám tedy výhodu, že jsme k MB, tedy zatím spíš pokusům oni, dospěli oba tak nějak přirozeně, bez nějakých musů. Pravda je, že mléko jsme už dříve omezili, protože náš mladší syn stále kašlal. Teď už jsme ve fázi úplného vyloučení mléčných výrobků, téměř bez masa a téměř bez cukru. Manžel jí doma to, co uvařím MB, ráno je líný si i ohřát kaši, takže snídá chleba a v práci to, co si koupí. Dětem se snažím dávat pouze MB, ale když jdeme na návštěvu, tak občas nějaká sušenka proběhne. Jak to bude od září ve školce ještě přesně nevím, z mléčných obědů je odhlásím a zkusím donášku vlastních jogurtů.
aknelo, tobě držím palce a zkus se tím moc nestresovat. Život není jen o jídle a dětem stejně můžeme jen ukázat cestu a na nich bude, co si vyberou.
Zaznamenáno
Fiona
Full Member
«
Odpověď #63 kdy:
08. Srpen, 2008, 07:28:29 »
Aknelo, myslim ze tvuj problem neni ve spatnem vareni, nybrz ve spatne drezure manzela. Ja se tedy osobne povazuju spis za flegmatika, ovsem pokud bych muzskemu navarila a on misto "dekuju" na me houknul neco v tom smyslu, ze jako tenhle knedlik jsem delala naposledy, vylila bych mu ten knedlik na hlavu i s polivkou. S usmevem samozrejme, vsak rikam ze jsem flegmatik
Aby nedoslo k nedorozumeni, nejsem feministka a neverim v nadvladu zen. Pouze trvam na tom aby se lidi v me pritomnosti chovali slusne, bez ohledu na pohlavi ci nazor. Nemusi prece predstirat ze mu chutna co udelam k veceri. Ono se to da rict treba takhle - "Promin zlato, dik ze sis dala tu praci, ale mne tohle jaksi nejede a priste uz bych neprosil..." A pak ma taky ruce a nohy, muze se obslouzit podle vlastnich predstav. Muj mily ma take o spravne veceri jine predstavy nez ja, ale ma rozum. Takze vi, ze se mnou se ji salaty a chodi na koncerty. Na pivo/fotbal/hokej se chodi s kamarady, ne se mnou. Na pizzu se chodi do pizzerie, a kdo ma chut na palacinky, prosim, vi kde je sporak a panvicka. Jasne ze si obcas vyjdeme vstric a udelame pro toho druheho neco "nad ramec" nebo vylozene jako mile prekvapeni. Ale neni to samozrejmost, a kdyz mi nekdo udela radost, zaslouzi si podekovat, pusu na celo a podrbat za ouskem, asi tak
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #64 kdy:
08. Srpen, 2008, 13:06:32 »
Fiono,
máš to výborně zařízené. Opravdu je to tak jak říkáš a nebo spíš - mělo by to tak být. Ženská není otrok, ani není její životní úlohou snažit se všem maximálně vyhovět..
Myslím, žes to velmi vystihla.
Zaznamenáno
Stran:
1
...
3
4
[
5
]
Tisk
« předchozí