Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Povídání jen tak
>
Co jsou ti doktoři zač?
Stran: [
1
]
2
3
4
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Co jsou ti doktoři zač? (Přečteno 2430 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
majkl
Full Member
Pohlaví:
Co jsou ti doktoři zač?
«
kdy:
08. Březen, 2008, 16:02:49 »
Poslední dobou se zamýšlím nad psychologií (většiny) lékařů. Musí být přesvědčeni o své dobrotě - jinak by se sebou nevydrželi - ale jakými mechanismy je možné, že za svůj život zabijí víc lidí než vyléčí a přitom umírají s čistým svědomím?
Je mi jasné, že je to směs iluzí, sebeklamů, hlouposti, cynismu, dogmatizmu a spousty dalších věcí, ale rád bych pochopil, jak přesně to funguje.
Vždyť na lékařskou fakultu chodí lidé, kteří od malička chtějí pomáhat a léčit...
Je možné, aby slušný a dostatečně inteligentní člověk pracoval v této profesi?
Poradíte mi, jak se o tomto dozvědět více?
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
Re: Co jsou ti doktoři zač?
«
Odpověď #1 kdy:
08. Březen, 2008, 17:10:31 »
Ahoj,
zkusim ti trošku pomoct.
Sice nejsem doktorka, ale mám střední zdrávku- jsem všeobecná sestra. Potom jsem dva a půl měsíce dělala v nemocnici na lůžkovým oddělení na interně- ttam jsou cukrovkáři, nemoci srdce, vysokej tlak, nemoci ledvin, jater... starý na sklonku smrti...
Moje zkušenosti s doktory jsou asi takový jak píšeš ty.
Až na jednu doktorku kterou jsem tam poznala, je mladá asi tak po škole. Chtěla dělat něco pro lid. Je opravdu příjemná, milá. Ale primář a hlavní doktor jí nenechali prostor. Často jsem, ji slyšela argumentovat proti jejich postuipům, ale všechna její snaha byla marná. A tak se stalo to, že odešla...a stím i někdo kdo na to oddělení mohl vnést něco novýho.
Byli tam i jiní mladý doktoři, ale ti se nechali pohltit.Věří všem těm lžím a zabíjí tak lidi...legálně.
Asi nejlepší je setkat se s nějakym doktorem a ptát se ho například na vegetariánství, makrobiotiku, přirozený porod, chemické léky... Je dobrý znát i nemoci-například tak jak nás to učikli na zdrávce, s postupy léčby a vyšetřeními.Pak taky náhled na tuhle věc z východu. Taky je potřeba si nastudovat argumenty, protože doktoři jssou cvičení na komunikaci a přesvědčování o jejich pitomostech.A slabšího člověka lehce dostanou do úzkých....
Možná je to lepší přes nějakou internetovou poradnu..
Zkušenosti na tohle téma získá člověk při hospitalizaci.
Věř tomu, že neumírají s čistým svědomím a určitě se odrazí v jejich karmě pokud na ni věříš.Jestli nevěříš tak určitě zemřou těžce.
Některým to dojde když jsou těžce nemocní..že na to nemaj lék.Jiní tuhle myšlenku rychle zapudí...a dál věří svým iluzím.
Oni jsou přesvědčení, že by lidi bez nich umírali, že jsou tady nutní.
Že dělaj všechno tak jak to má bejt, že je to správný...
Mě bylo jasný už ve škole, že sestru dělat nemůžu. Ale pak jsem si řekla, že to třeba bude lepší když tam nebudu jako studentka.A hlavně jinou práci jsem neměla. Ale bylo pro mě hrozný pouštět lidem do těla litrey tekutin s chemikáliema přes žíly nebo tepny.a léčit je chemickýma látka a koukat na to jak jim k obídku dávaj masíčko, knedlíček a omáčku.K snídaní každodeně bílá houska máslo a marmoška,salám, pomazánka......
A to ani neni všechno.
Možná jsi četli Egypťana Sinuheta- tam je to vidět moc dobře. A přístup lidí je pořád stejný...
Klidně se ptej , jestli tě něco zajímá víc..
EL
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #2 kdy:
09. Březen, 2008, 17:29:36 »
Brouzdala jsem po starších diskuzích a našla jsem povídání o rakovině. Hlavně chci zmínit jedno.
Žádnej člověk, kterej má rakovinu nebo kteroukoliv jinou nemoc se nemusí nechat léčit způsebem který je u nás standartní- to znamená u nějakýho doktora, nechávat si dělat různý nepříjemný vyšetření a prodělávat léčbu která většinou nikam nevede. Je to na rozhodnutí každýho člověka, co chce se sebou dělat. Právně je to tak, že služby od doktorů nejsou poviné a nikdo vás k tomu nemůže nutit. Snad jen v případě akutního ohrožení vašeho života nebo života vašeho nezletilého dítěte. A akutní je myšleno tak, že je to zásah bez kterého hned zemřeli.
Žádné právní důsledky pro člověka, který druhému(nemocnému rakovinou) pomůže nebo něco poradí nejsou.
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
«
Odpověď #3 kdy:
09. Březen, 2008, 20:23:45 »
Tak tohle jsem při prvním těhotenstvý nevěděla,tak jsem pořád běhala po ultrzvukách a doktorech kvůli chudokrevnosti.Pak mě,když jsem měla horší krevní obraz,ale cítila jsem se dobře,zavřeli na čtrnáct dnů do špitálu,odkud jsem vylezla uplně hotová.Pořád mě strašili a já jim věřila,že to je opravdu důležitý a nutný.Porod byl strašnej.Né,že by to tak bolelo,ale ten jejich přístup.Chtěli se mě samozřejmě co nejrychleji zbavit,tak to podle toho vypadalo.Transfúze oxitocinu,tlustá sestra,která měla fak blbej den a to ,že má na stole rodící dredatou sedmnáctku s typem,který ji trochu děsil,ji fakt nenadchlo,mi hupsla na břicho,velkej nástřih a dítě mi odnesli téměř hned i přes to ,že jsme v předem odsouhlaseném porodním plánu měli něco jiného.Byli jsme tak v šoku a po 22hodinách tak unavený,že jsme se nezmohli na slovo.A pak ten pobyt.Boj se sestrou,která mi tentýž den porodu přišla vykoupat Kryštofa šamponem johanson baby,nebo jak se to píše,strava,kdy přišla dětská sestra s tím,že hlavně nesmím jíst čerstvý rohlíky,aby se miminko nenadýmalo a záhy druhá,že musím hodně jíst a dala mi k snídani dva bílý rohlíky s máslem a mlíko atd...Když jsem otěhotněla podruhé,zážitek z prvního porodu ve mě vzbudil obrovský vztek a sílu na kretény,který manipulují s lidma,přitom by jim měli pomoci.Hned od začátku jsem si pevně hájila své přání a názory,nenechala jsem se vystrašit a najednou nebyl problém nedělat víc,jak jeden ultrazvuk ani odmítnout vyšetření dawn.syndromu.Za celý těhotenství jsem šla na gynek. třikrát.A rodit jsme radši jeli do Vrchlabí do vody,žádný nástřih,žádný spěch.Bylo tam překrásně.I tam jsem se sice hádala s koupací sestřičkou,ale už jsem neustoupila!Jak si psala,EL,doktoři jsou výborný řečníci a všechno uměj zdůvodnit(i když by měli kecat),tak se lidičky nenechte strašit a zblbnout a stůjte si za svým srdcem pevně!!
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #4 kdy:
09. Březen, 2008, 21:05:11 »
Porody a doktoři je tak strašný téma, že když o něm začnu psát, tak budu strašně naštvaná na to jak to tady funguje!!
Stačí si předčíst knihy: Přirozený porod, Nová doba porodní, Všichni jsme děti vody, Porod doma....
Zaznamenáno
majkl
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #5 kdy:
10. Březen, 2008, 08:58:20 »
Doktoři bohužel díky placeboefektu pochopili, jak je důležitá víra pacienta, a tak se naučili vystupovat naprosto sebejistě a vzbuzovat víru pacientů.
Problém je v tom, že to působí i obráceně a pak i doktor slepě věří postupům, které se naučil a které provádí, aniž by o nich pochyboval.
Přitom skepticismus je a stěžejní pro vývoj každého vědeckého poznání - pokrok nastává, když se podaří vyvrátit současnou teorii a hledá se nová.
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
«
Odpověď #6 kdy:
10. Březen, 2008, 09:30:51 »
To zní povzbudivě
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #7 kdy:
11. Březen, 2008, 12:31:06 »
Teď už jen najít ten správný způsob jak to těm doktůrkům našroubovat do hlavy.
Ale jak
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
«
Odpověď #8 kdy:
11. Březen, 2008, 16:36:59 »
No,ty- mladá,hezká sestřička bys jich aspon pár přesvědšit mohla
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #9 kdy:
11. Březen, 2008, 17:03:59 »
Dík
, takže až příště půjdu do špitálu tak si sebou vezmu aku vrtačku a pořádný vrtáky a svým šarmem je tak okouzlym, že si nechaj i díru do hlavy vyvrtat a já už pak budu jenom, šroubovat a šroubovat
to uní dobře, ne?
Zaznamenáno
Veronika
Jr. Member
«
Odpověď #10 kdy:
11. Březen, 2008, 17:53:44 »
Tos mě dostala
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member
«
Odpověď #11 kdy:
11. Březen, 2008, 17:57:21 »
Taky jsem poznal na svém těle /šroubovaném rameni/, co bílé pláště dovedou. Škoda slov, v podstatě jste to už napsali za mě. Člověk překročením prahu špitálu se proměňuje v kus čehosi, s čím si doktoři můžou dělat cokoli.
Odpor nesnáší, oni to mají přece vystudovaný a ví lépe jak vám je.....
Nejlepší je dělat tak, aby se s nima člověk nepotkal.
El
Ty provádíš trepanaci lebky? Něco jsem o tom čet, někteří jedinci se tímto zásahem snaží pomoci Duchu svatému, aby na ně sestoupil právě skrz tu díru. A někteří si to dělali sami, protože je to trestné! Doktorů v Česku jsou však tisíce, to se děvče uvrtáš.
Ti pak koupím nové baterie, až ty svoje ztrháš.....
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #12 kdy:
11. Březen, 2008, 18:03:52 »
To víš, mám to naštudovaný od Egypťana Sinuheta
Je ale fakt, že tim pár lidí vyléčil.. Ale to bych musel amít nástroje vyčištěné v Amonově ohni...
Já teda doufám, že už tam nevkročim.. ať už jako "pacient" či zaměstnanec...
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #13 kdy:
16. Září, 2008, 12:00:56 »
Ahoj,
tak Vám sem musím napsat něco co mě ohledně doktorů docela zaskočilo. Když jsem minulej rok dělala na interně, tak tam byl jeden pan doktor. Takovej ten ukázkovej..léčil lidi všema těma chemikáliema, předepisoval jim různý roztoky do žil a různý vyšetření. na lidi byl hnusnej, nevrlej. všechno věděl nejlíp. A sestry pro něj byly póvl... prostě normální doktor ...
A tenhle pan doktor onemocněl rakovinou. nejdřív to měl ve slezině, pak i metastázy v kostech, v játrech...všude vbřiše. Věděl to docela brzo, takže kdyby byl normální paient, tak by hned chodil na chemoterapii atd. Ale on celou tu jejich léčbu odmítl ! Takže on "léčil" chemikáliema lidi a teď když by to měli dávat jemu, tak najednou nechce... čím to asi je ?!
teď už jeho duše někde poletuje...
Zaznamenáno
milan
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #14 kdy:
16. Září, 2008, 18:14:17 »
njn, doktor je jen clovek, pokud se dale nevzdelava, tak na celou svoji lekarskou karieru mu staci 10 ruznych leku, ktere predepisuje lidem... pokud si chceme pomoci, tak nesmime cekat na to, ze nam doktori nas problem sami vyresi... a obzvlaste pokud jsme jim lhostejni...
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
2
3
4
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl: