Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Povídání jen tak
>
Co jsou ti doktoři zač?
Stran:
1
[
2
]
3
4
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Co jsou ti doktoři zač? (Přečteno 2697 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
Re: Co jsou ti doktoři zač?
«
Odpověď #15 kdy:
16. Září, 2008, 20:06:35 »
Myslim ze vcera na CT1 vecer byla dobra reportaz, jak to s doktory v CR je a jak to chodi. Jak predepisuji leky od firem. ktere je pozvou na tzv. kongres - coz je mnohdy dovolena se vsim vudy. Pak bylo nataceni skrytou kamerou, kde doktorky nepokryte o tom hovorily. Bylo to nataceno s koznimi lekary, co predepisuji leky na plisne. Jedna lekarka se vyjadrila v tom smyslu, ze o pacietny teda nouzui nema "tady jsou lide hodne plesnivi..." Na druhou stranu tam hovoril doktor, ktery je proti takove korupci a dost za to bojuje. Protoze tohle se mi zda fakt dost nebezpecny a nic se s tim nedela !
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #16 kdy:
16. Září, 2008, 20:09:43 »
To jsem taky viděla.
Naštěstí tam nejde o přímé ohrožování lidí, ale o korupci. Ale je to tak, jejich přístup je nechutnej. Slyšela jsem mluvit třeba doktorku z ústecký emergency-pohotovosti jak říká, že nemaj do čeho píchnout ať už konečně přivezou nějakou bouračku nebo něco..
Zaznamenáno
milan
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #17 kdy:
16. Září, 2008, 20:17:48 »
taky mam nejake info. od kamaradu z vejsky... proste kdo maze, ten jede. a maze se o sto sest. zaplaceni radoby konference pro celou rodinu
ci zatahnuti velkolepe vecere s peclive vybranym, odlezelym tekutym mokem v restauraci na Male Strane je zanedbatelnym kouskem ledovce...
Zaznamenáno
milan
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #18 kdy:
16. Září, 2008, 20:21:08 »
navic ted se rozjela i ve velkem hormonalni antikoncepce, takze do budoucna budeme mit pekne kontaminovanou vodu...
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #19 kdy:
16. Září, 2008, 20:24:33 »
Naštěstí nemáme důvod jim to závidět, když víme co jedí a jak žijou...a jak končej..
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #20 kdy:
17. Září, 2008, 12:13:06 »
S tou hormonalni antikoncepci je to podle me velky problem. Aspon ja to tak vnimam. Sama jsme uzivala asi 2 roky s prestavkou. Ocistovani da potom zabrat. Bohuzel je HA vnimana jako super vec. Nikdo nerika otevrene skryta rizika. Ani doktori, ani moc v casopisech se o tom nemluvi, snad jen na webovych forech, ale tam jsou ruzne pohledy. Uz jsem se ale take setkala s nazorem jedne byvale kolegyne, ktera znala velice mladou spoluzacku, kterou odvezli s trombozou a za pricinu urcili HA, protoze to nebyla kuracka ani jinak rizikova osoba. Tak mi to nekdo vysvetlete, proc predepisou bez upozorneni HA. Ovsem z moji zkusenosti v mem okoli se vetsina diva na HA jako na dobrou vec, ktera brani otehotneni. Ja nesouhlasim, myslim si, ze kondom chrani uplne stejne, ano je to trochu nepohodlne, ale porad lepsi nez HA. Jinou metodu nemam odzkousenou. Vim i o jinych ale fakt nemam zkusenosti.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #21 kdy:
17. Září, 2008, 16:02:25 »
to je pro lidi strašně těžký. některé ženy prostě nechápou, že jsou dny v cyklu ve kterýcj není možné aby otěhotněly. Dneska jsou i kondomy pro ženy, které jsou mnohem pohodlnější. Ale spolehlivé je i měření teploty, kontroly vaginálního čípku, výpočty plodných a neplodných dnů. Možností je strašně moc... a jsou bez rizika.
HA je velkej byznys, si představte kolik 15ti letých holek to užívá a k tomu kolik procent dospělýchj žen...
Já sama jsem to zkoušela když mi bylo 15. bylo mi strašně zle, zvracela jsem a byla jak zdetovaná... doktor mi to nevěřil a říkal, že to mám vydržet. Tak jsem dodělala měsíc a přestala to brát. Byl to strašněj zásah do organismu..
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #22 kdy:
17. Září, 2008, 16:47:57 »
no a ja zase dost pribrala, i kdyz vsechny jejich studie to vyvraceji, ze se po tom tloustne, pry se zeny spise vymlouvaji a zmeni rezim, mene sportuji atd. Tak fakt nevim, muzu posoudit jen sama sebe.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #23 kdy:
17. Září, 2008, 16:52:27 »
HA se navodí trvalý stav těhotenství-hormonálně. A to souvisí s tím tloustnutím. tělo se připravuje na výživu plodu.
nejhorší je, že ty holky a ženy co to berou, tak třeba kouřej a jedí běžně podle společnosti. To je hrůza.
Ještě k tomu díky tomu hormonálně navozenému těhotenství ani ženy nemají potřebu mít děti. Vzpomenou si ve třiceti...a pak už to jde většinou těžce...
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #24 kdy:
17. Září, 2008, 17:14:03 »
no to koureni k tomu, to je vazne bes... hlavne ze je na letaku u toho napsano, ze by se nemelo pri tom kourit. Fakt nechapu. Nikdo to ale moc neproveruje, je to na kazdem. Zajimave je take, ze kdyz maji nahodou zeny pak zdravotni problemy, tak si to moc nedavaji do souvislosti s HA. Doktori jim treba navrhnou jinou antikoncepci, nejaka ta teliska, coz jak jsem po tom badala, tak asi take nic moc, pry se neco uvolnuje do tela z toho, snad nejaky prvek... to je vubec zajimave tema na samostatnou diskuzi ! Dovedete si predstavit mit neco cizorodeho v tele
Pokud je to nevyhnutelne (napr. po uraze nejaky sroub) tak to bych jeste pochopila, ale dobrovolne si do tela neco dat, tak to jde mimo moje chapani...
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #25 kdy:
17. Září, 2008, 17:34:43 »
To dávaj starším ženám. A skoro každá má nějaké špatné reakce, nehledě na to, že se do těla něco- taky něvím přesně co vylučuje..
jo a dřív se stávalo, že se i přesto ženě narodilo dítě- ale celé pokroucené- díky tělísku--hnus. To už se dneska neděje..
a taky si myslím, že to tělísko musí sliznici dělohy stále drždit a tím pádem to vede i k rakovině. ta vzniká i tam kde se něco mechanicky dlouho dráždí- myslím místa, která normálně drářděná nejsou.
nejhorší je,že v naší době je to s cyklem uplně jinak než dří. dřív holka dostala poprvé měsíčky a ještě ten rok otěhotněla. Potom ještě několik let kojila. pak zas měla měsíčky-4 roky a pak zas dítě, takže měsíčky zas několik let neměla. Takhle to bylo tak dva až třikrát za sebou a pak už brzo přišla menopauza... tím chci říct, že ty ženy menstruovaly mnohem míň než my. u nás je to tak, že to holky dostanou ve 13 a pak až do 30 menstruují. Pak maj dítě a ještě k tomu nekojej, takže měsíčky mají normálně. A paj si to po roce nebo dvou zopakujou... Takže dnešní žena má měsíčky strašně často. To je velkou příčinou rakoviny ženských orgánů...
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #26 kdy:
17. Září, 2008, 17:46:46 »
Ja myslim, ze se uvolnuje med (s hackem nad e).. to je take otazka s tou delkou menstruace, to asi take muzeme potvrdit my, co jsme presly prevazne na rostlinnou stravu, ze menstruace je o dost kratsi (v mem pripade teda jo) a mnohdy bez bolesti, nekdy teda bolesti mam, to se priznam, ale uz ne pokazde a kolikrat se zadari delsi dobu bezbolestne. Pak treba po pul roce bolesti jsou, asi nejaka eliminace. No a prave zeny na HA jsou nadsene z toho, ze se zbavi bolesti a dlouhe menstruace, ale neni lespi upravit stravu, nebo udelat neco jineho pro sve zdravi, nez si huntovat telo ? At si kazdy odpovi sam. El, davaji ty teliska i mladym zenam, ja teda par pripadu znam. Prave kvuli nejakym problemum s hormonalnimi pilulemi. Ale urcite je to kazdeho volba. U doktora se ale asi nedozvite ta rizika.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #27 kdy:
17. Září, 2008, 18:12:41 »
Tak to je hrůza, když to dají i mladým.
Moje zkušenosti jsou podobné jako ty. Třeba tenhle měsíc mě nic nebolí a je to kratší. Jindy mě bolívaj záda. Ale dřív jsem nemohla dojít třeba domu...nebo jsem ráno nevstala bolestí zad. takže velký zlepšení.
To je pravda, že při HA menstruace nebolí a je kratší. Ona to totiž není menstruace. Navozené hormonální těhotenství totiž způsobí, že sliznice neroste do takové výšky jako u ženy, která má možnost otěhotnět.
Ještě k té délce- jistě jim to dříve ovlivňovalo i jídlo. Ale počet těhotenství a délka kojení je hodně rozhodující. Rozdíl je zas, když žena má 4 a více dětí... to už je zas další extrém..
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #28 kdy:
17. Září, 2008, 18:29:29 »
Presne jak rikas, El, drive jsem bolesti jen lezela a brala spasmoveralgin, to se hojne doporucovalo. Fakt jsem dost vdecna za to, ze to utrpeni uz neprozivam, nebo minimalne. Co se snazim o MB, tak vylozene krizove jsem to mela behem poslednich 2 let tak jednou na vylete v Amsterdamu - a to byla fakt krize, nemohla jsem bolesti ani chodit a zrovinka jsme byli na prohlidce mesta - a minuly mesic, kdy zase z niceho nic bylo silene silne krvaceni. Ale delam posledni mesic tu ocistu dutin, tak to mohlo souviset ! Jo a take je zajimave, ze se mi to ustalilo, ze to propukne vzdy v noci nebo k ranu... to drive to bylo halabala, nekdy pres den, nepravidelne, ted to jede presne jako hodinky (a to to s tou MB zase v posledni dobe neprehanim, ale zvocisnemu se snazim vyhnout, i kdyz ne vzdy to jde), takze je videt, ze se cloveku neco muze zlepsit, i kdyz neni tak stoprocentne poctivy. U me to teda tak je, drive jsem jedla hlavne silene moc mlecnych vyrobku, kravich syru, ted jen obcas, malinko, kozi zerve mam treba rada, obcas si ho dam, ale je tak drahy, ze fakt jen minimalne....kam jsme se to v te diskuzi dostaly ? Zpet k doktorum, tohle ti take zadnej doktor nepovi -slecno, jestli chcete pravidelnou a bezbolestnou menstruaci, tak to chce hlavne zacit spravne jist !
Zaznamenáno
milan
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #29 kdy:
18. Září, 2008, 20:03:28 »
misto prasku je uz pak lepsi trochu slivovicky... bolesti behem chvile prejdou...
PS: slivovice je brana jako lek, nikoliv vyzva pro alkoholicky...
Zaznamenáno
Stran:
1
[
2
]
3
4
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na: