Stran: 1 [2] 3
  Tisk  
Autor Téma: Vnitřní zima  (Přečteno 1963 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
majkl
Full Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: 10. Duben, 2008, 15:51:02 »

V kvantitě se ztrácí kvalita - já mám podobný problém.
Někdy je lepší jíst nezdravě a málo, než se přejídat rýží.
Zaznamenáno
kukicha
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil Email
« Odpověď #16 kdy: 11. Duben, 2008, 07:05:48 »

hum, majkl, toto je u mě fakt problém, asi opravdu jím moc... mohlo by to souviset s tou pletí??? je to velmi o psychice... a taky o tom, jak je člověk rozežrán  rice eat   pak je těžké to zase srazit, asi jak si roztáhne žaludek

otázka na kohokoli, prosím, prosím: jsou nějaké indicie, dle kterych člověk pozná, že je tělíčko dehydrováno??? a co se vlastně v těle děje, když má nedostatek tekutin, zamezuje to např. detoxikaci, takže se to pak pouští třeba přes tu kůži??? a jak člověk nalezne ten správny balanc, aby zas nepřetěžoval ledviny? vím, záleží na počasí, ročním období, fyzické námaze a způsobu úpravy jídla... a je vhodnější mokřejší strava a méně pít nebo sušší a pít více, nebo je to jedno??? je rozdíl mezi tekutinou vázanou ve stravě, např. obilí, kaších, polévce a pitím???

díky mnoho za odpověď, koťata
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #17 kdy: 11. Duben, 2008, 09:53:53 »

Právě jsem byla na krvi a tak mě rovnou poslali za panem doktorem... zase jsme se o všem bavili, ale on prostě žije v přesvědčení, že strava a zdraví spolu nesouvisí, třeba to, že jsem rok jedla jen ovoce, podle něj s mym zdravotním stavem a problémy nemá co do činění, že to maximálně muže trochu pozlobit žaludek, žádné dlouhodobé následky, ale  už je chyba, že nejím maso, že nejím mléčné vyrobky = nedostatek vitamínů minerálů atd.

Ale já si ho stejně vážím za to jaky je, nic mi necpe, akceptuje, že už nechci žádná drastická vyšetření, že odmítám brát alopatika západní medicíny, nenutí mi to.... a sám přiznává, že u funkčních poruch západní medicína téměř vždy střílí od boku a prostě zkouší, co zabere.... a vypadá, že tomu, co provozuje jako západní alopatik vlastně moc nevěří, říkal, že taky pokukuje po vychodní medicíně.... já mu snad daruju nějakou knížku od Kushiho  Wink

vůbec to s ním nehlo když jsem mu řekla, že odmítam jít na gynekologii, protože vím, že by do mě cpali hormony, abych dostala menzes, a že na to prostě nepřistoupím... ale když jsem pronesla, že věřím, že se menzes zase vrátí, až bude tělo připravené a ozdravené, že to souvisí s mou chorobou... to na mě koukal, že jsem asi fakt cvok  Grin

je prostě skvělej mužskej... zlatíčko!!! je v něm lidské teplo!

nechápu jen, proč doktoři jednotlivé nemoci oddělují, jako by tělo byla skládačka ze samostatnych dílu, které spolu nemají co dočinění  Huh?

pardon, vím, že tenhle web dost přetěžuju, ale já se musela svěřit... určitě máte podobné zkušenosti... je fajn, že v tom není člobrda samotinky sám...
pa pa pa
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 11. Duben, 2008, 13:49:15 »

kukicho
Tak co ti v tý krvy vlastně našli? Máš potvrzené své domněnky?
Zaznamenáno
majkl
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 11. Duben, 2008, 14:04:59 »

Kukicho, rozhodně ti doporučuju tyto online MB přednášky - je to o praktickém léčení makrobiotiku. Člověk se tam docela pozná. Nevýhoda je, že je to v angličtině.
http://www.chelanews.com/Macrobiotic_Left_Panel.htm
Zaznamenáno
milan
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 11. Duben, 2008, 14:06:56 »

zdar lidicky,
omlouvam se kukiche, ze jsem jeste neodepsal, vcera jsem dorazil az v noci. Snad vecer nebo v prubehu vikendu... jako vzdy... Myslim si, ze pokud kukiche nic zavazneho nerekli, potvrzuji si domnenku, ze diabetes vubec nemusi mit. na dalku se vsechno spatne resi, muze mit treba stahle nejake beta bunky a s tim ji vznikaji problemy. Stejne si myslim, ze to chce nejakou konzultaci u MB poradce. Tech problemu tam bude vice...
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: 11. Duben, 2008, 15:01:39 »

Kuki prostě se sbal, popros Milana kdy bude mít čas a do té Dobrušky si zajeď!
Nechápu, že ti to stačí řešit takhle po netu.
A na peníze se vykašli, zdraví je hlavní priorita, tak investuj za cesty tam (případně další výdaje).
To je můj osobní názor.
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #22 kdy: 11. Duben, 2008, 22:01:43 »

ahoj, vysledky pry budou v pondělí odpo... třeba to opravdu není diabetes, já na tom rozhodně netrvám, ale zatím vše ukazuje na toto... a vycházím z verdiktu paní Matherové a táborského doktora-číňana. a problém bude opravdu komplexnější, nejen slinivka...
dneska jsem měla celé odpoledne horečku a zimniční stavy a zase celá zanícená, chjo... taky si připadám zahleněná v hlavě - oblast čela - bolest při předklonu, a v nose... je možné, že se jedná o nějaky starší hlen??? myslím, že současnou stravou se prostě zahlenit nemužu, vždyť nejím už ani celozrnnou mouku, ani gram, a poctivě vše vařím.

zkouším víc pít, ale chodím strašně často na malou... třeba desetkrát denně... tak nevím jestli je to dobře či špatně...

milane, neomlouvej se, nevadí mi čekat, jsem Ti moc vděčná...

neone, máš pravdu... asi bych měla, jestli bude milan souhlasit, se vydat... počkám ještě na ty vysledky... a na ty stránky zítra juknu, anglicky trochu umím...

dobrou koťata jdu spinkati...
 jdu chrupkat
Zaznamenáno
milan
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 11. Duben, 2008, 22:55:03 »

ahoj, tak jsem tady.
Co se tyce dehydratace: je to problem mnoha lidi, ze podcenuji prijem tekutin. Pokud se nepouzivat cista voda tak hodne toxickych latek muze zustavat v organismu a proces cisteni se zastavuje. Stazeny clovek, ktery ma nedostatek tekutin touzi po castem jidle, protoze telo chce ziskavat tekutinu, zpomaluje se mysleni a mohou byt vypadky pameti.
V tomto pripade, je normalni ze zacatku chodit hodne na malou stranou, protoze telo je stazeno (moc. mechyr atd.).
Behem nekolika dni by se to melo srovnat. Pokud telo ma moznost se cistit, muze si pomoci i zvysenou teplotou, aby se nektere necistoty spalily. Teplota je ocistny proces organismu a do 38 °C nedoporucuje se zasahovat.
Je dobre cca 2 dcl vody pred kazdym jidlem, cca 15-30 minut pred jidlem. Pul hodiny po jidle muzes pouzit caj bancha na vyrovnani kyselosti.
Problemy se slinivkou mohou byt ruzne.
Jestli chces, tak ti mohou pomoci zorganizovat konzultaci MB poradce v Dobrusce nebo v Praze.
Zaznamenáno
milan
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: 11. Duben, 2008, 23:01:32 »

Slinivka je ve středu  a kontroluje metabolismus sacharidu. Převážnou část tvoří buňky produkující pankreatickou šťávu. Mezi nimi jsou shluky nepravidelných buněk silně prostoupenými krevními kapilárami, která se nazývají Landerhanzovy ostrůvky, dva ostrůvky v jednom uvnitřní jsou beta vnější jsou alfa buňky, ve kterých vznikají dva hormony zasahující do metabolismu cukru. V alfa buňkách se vytváří hormon glukagon a beta buňkách hormon insulin.
Glukagon urychluje především štěpení jaterního glykogenu a tím zvyšuje hladinu cukru v krvi. Působí protichůdně proti insulinu.
Insulin je pro využití cukrů v organismu. Usnadňuje pronikání glukózy buněčnou membránou do buněk a tím aktivuje a urychluje všechny biochemické reakce, na kterých závisí metabolismus cukrů v těle.
Glykémie hladina glukózy v krvi se udržuje v poměrně stálém rozmezí. Na řízení se podílí hormony slinivky a nadledvinek. Pokles pod dolní hranici normy se nazývá hypoglykémie, zvýšená hladina je hyperglykémie
Při nedostatku insulinu dochází k onemocnění zvaná cukrovka (úplavice cukrová, diabetes). Vázne využití cukrů v těle. Stoupá množství glukosy v krvi a po překročení ledvinového prahu pro glukózu se přebytečné množství začne vylučovat močí. Organismus ztrácí tekutiny, denní močení se zvyšuje a člověk to kompenzuje zvýšeným pitím.

Dva typy falešní cukrovky
1. Beta buňky jsou příliš stažené a nevytváří insulin. Cukr s tukem způsobuje blokování. To je velký problém. Aromatická vůně, kterou vnímáme jako určitou formu vibrací(vlnění) prochází přes naše tělo. Suchá slezina přitahuje všechny vůně a rozděluje do dalších orgánů. V místnosti kde to voní, to stimuluje všechny žlázy a objeví se pocit hladu. Ale produkce inzulínu je normální.
2. alfa buňky vyrábí hodně glukagonu stimulace jater. V játrech se přeměňují jednoduché cukry na glykogen  a naopak glykogen se štěpí na glukozu.

Většina lidí se potáci mezi diabetem a hypoglykémii
Hypoglykémie kdy beta buňky jsou aktivní produkují insulin, hladina krevního cukru se snižuje. Stres, podrážděnost pocit hladu, touha po sladkém nejčastěji mezi 10-11 15-17 hod.

Diabetes                  Hypoglykémie   
jíst pohodlně a střídmě každé 3 hod.         jíst pohodlně střídmě
suší obiloviny               mokřejší obiloviny
dobře žvýkat               dobře žvýkat
Rýže kulatá, jáhly, hato mugi, pohanka, mochi                   dlouhá rýže, sladká rýže, kukuřice, polenta
azuki, čočka, cizrna, černé fazole         velké fazole
polévky miso ječné 2 roky fermentované                      krátkodobé rýžové
konsument gomasio 1:8- 1:10                         gomasio 1:20
zákusky rýžové a jáhlové koule          kyselé pečené jablíčko, vařené ovoce
zelenina více kořenová vařená         více kulatá a listová
řasy kombu, hiziki, arame            wakame
semena pražená se soli nebo soj. omáčkou      nesolené

Maso,  kuřata, vajíčka, sýry, chleba vytváří bloky a stahování pankreasu. Konzumace pečených jídel snižuje hladinu cukrů...
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #25 kdy: 13. Duben, 2008, 07:48:47 »

děkuju milane,
tohle vše už teď dodržuju, taky díky el, která mi zaslala něco ofoceného z cukr a sůl od Průchové...

jen nevím u toho misa, paní Matherová mi spíš doporučila to ryžové, tak teď používám na střídání obě, ryžové a ječmenné... z obilí jím navrch ještě sladkou ryži, kterou rozvářím občas na kaši ke snídani v tlak. hrnci, přes noc namočenou v menším poměru ku více ryže kulatozrnné, občas používám i červenou ryži, ale to jsou spíš vyjímky, a vždy je to v kombinaci s jáhlami nebo kulatozrnnou... teď už ryži pokaždé namáčím, a opravdu není taková zima uvnitř...
taky jsem začala jíst denně polévky... spíš do sladka, třeba dyně plus cibule plus pastynák, se zázvorem, s jemně usekanym porkem, dávám si jí rano ke snídani před kaší...
mám teď tendenci upravovat vše do sladka - vůbec neznamená, že bych používala slad nebo ovoce, toho se nedotknu, spíš jsem si vychytala úpravy zelenin a solím velmi obezřetně, na kaši dávám většinou jen trochu nori a třeba usekaného pórku, sladká chuť teď v jídelníčku dominuje... ale příjemně, je tam i slaná, hořká, kyselá (zelí)...

cítím to milane přesně jak si napsal, cítím se vysušená a stáhlá, zhoršila se velmi paměť a soustředění, vypadky... a sama cítím, že mě to táhne k jídlu taky kvůli té obsažené vodě, jako bych to jídlo chtěla vyloženě vypít!!! je to strašně intenzivní!!! nevěděla jsem, že čistá voda je nutná, piju jenom banchu a tak, tak to jsem pěkná trouba... určitě vodu před jídlem zařadím, možná se zlepší i ta moje pleť, možná to souvisí i s tou strašnou únavou...
každopádně samovolně, aniž bych si to nařídila nebo tak, si sama zmenšuju porce jídla, jak více piju a nemám touhy jíst večer, což bude určitě pro slinivku a žaludek požehnání...
cítím, že nedostatkem vody a pohybu strašně vázne detox organismu, ale na druhou stranu mám strach více pít, protože jsem si z Průchové a Kushiho zažila, že diabetici by měli pít velmi obezřetně, ale už nevím, co se pod tím termínem ukryva

a může nedostatek vody souviset i s depresemi a ztrátou chuti do života a bojovat??? já to mám dost často!!! ale je to jako na houpačce...

o konzultaci - asi spíš v Praze, i když do Dobrušky bych se ráda podívala - bych velmi stála, to bys byl velmi laskav  Very Happy

ještě dotaz milane, jak na kandidu!!! nějak se toho nemohu zbavit, stále nadymání, a přitom jí - mám pocit - opravdu ničím nekrmím, vždyť už tak dlouho jím jen obilí (celá neloupaná vařená zrna), luštěniny, řasu, zeleninu... jak na ní na potvoru, mám zařazovat pravidelně kvašené potraviny??? kupuju si zelí od bionovy - je teda strašně drahé asi 50 kč za malou skleničku, ale je nejjemnější a dobře ho snáší muj žaludek, je v něm jalovec, to snad nevadí...

a ještě: paní Matherová mi doporučila denně ráno nalačno pít ume - sho - kuzu, na ozdravení střev. opravdu jsem zaznamenala zlepšení, i tím, že můj věčně zčernaly, rozedrany a krvavy spodní ret je teď hebounky a svěží jako plátek růže  Grin jen se chci raději ujistit, že je to v pohodě, že si tím nic nespískám...

a děkuju moc, milane, a tobě a všem krásny den...
Zaznamenáno
havranka
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #26 kdy: 13. Duben, 2008, 10:53:19 »

jo  to by mě opravdu zajímalo, jak je to s tou čistou vodou... je tu nějakej zasadní rozdíl v tom jestli piju banču, hojiču atd. a nebo čistou vodu - třeba telplou, převařenou... té totiž moc nedám, popíjím vlastně jen banču, kterou mám v termosce nebo na ohříváku a tak jednou za den až dva nějakou obilnou kávu-hrneček...
díky za odpověď
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 13. Duben, 2008, 11:16:35 »

Když jsem byl minulou sobotu na kurzu v Dobrušce, tak Milan Dvořák to vysvětloval tak, že když umýváte třeba kuchyňskou desku, tak ji taky nebudete mýt banchou nebo čímkoli jiným než čístá voda. A stejně to logicky funguje v organismu. Když chcete podpořit detoxikaci, tak se doporučuje pít na lačno čístá pramenitá voda cca 20 - 30 min před jídlem. A mezi jídli třeba ty čaje a jiné.
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #28 kdy: 13. Duben, 2008, 13:03:29 »

ajaj... díky neone, to by mi mohlo hodně pomoci... každopádně si tu vodu převařím a lehce schladím, já se studené vody štítím i dotknout  Grin

Zaznamenáno
Pedro
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 16. Duben, 2008, 17:19:24 »

Můžete prosím dát nějaké vodítko na cviky DO IN ? Díky
pro kukichu : Vitamelta je kafe obsahující inulin,proto je doporučována právě pro cukrovkáře.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení