Stran: 1 ... 4 5 [6]
  Tisk  
Autor Téma: Menstruace a ženské problémy  (Přečteno 6688 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
lehu
Full Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #75 kdy: 25. Říjen, 2009, 12:21:43 »

Zkus ucinit stastneho cloveka, ktery ma oslabene organy slezina/slinivka, ktere souvisi s depresema

Třeba by pomohlo, kdyby si ten člověk uvědomil a byl ochoten vidět, jak je úžasný a úplně dokonalý takový, jaký je. A pokud to ještě nevidí nebo si neuvědomuje tak podle Luis Hay je návod, jak to začít vidět ten, že si prostě člověk hodněkrát za den  říká formulku "mám se rád/a a jsem se sebou spokojený/á". A třeba by bylo ještě lepší, kdyby když už si to říká při každé chvilce (třeba 100x za den), tak občas si to řekl i před zrcadlem, podíval se přitom sobě do očí a dodal "a myslím to vážně". To není "samooblbování se", ona je to pravda, každý jsme přeci úplně dokonalí pro svoji roli /poslání.

Ale upozorňuje, že v prvních dnech to spustí eliminaci, úplnou "mycí linku" Jenže po fázi "mycí linka" člověk začne vidět / začnou k němu přicházet příležitosti různě si přeuspořádat některé věci v životě a člověk je pak spokojenější.

Takže učinit nějakého člověka šťastným - s dlouhodobým účinkem - to nemůžeme přeci nikdo jiný, než on sám. Postupně. V metru jsem viděla nějakou reklamu se sloganem "štěstí je složeno z mnoha drobných kousíčků". Na co byla ta reklama už nevím, ale ten slogan se mi líbil. A pak taky je dobré cítit vděk, někdo mi říkal, že mu někdo říkal, že prý Havajani (?) když vypadnou z kanoe, (například zapomenou radovat z toho, co mají a smutní po tom, co nemají), hned najdou pět věcí, za které můžou poděkovat a jednoduše poděkují. Prostě místo zaměřování se na to, co se nedaří, se snažit radovat a myslet s vděkem na to, co se daří.

Zaznamenáno
Kaminek
Newbie
*

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #76 kdy: 01. Březen, 2010, 11:18:09 »

Ahojky Makroušci,

obracím se na Vás po čase..se zoufalstvím v hlase.. Snažím se zhruba od května loňského roku praktikovat MB. Předně začala jsem kvůli poruchám s MS, což jsem možná již v některém z fór zmiňovala. Pro upřesnění po vysazeni antiko jsem neměla 4 roky samovolně MS. Současná medicína byla bez úzpěchů, proto jsem se rozhodla vzít zdraví do svých rukou..
MS se doslavila v létě, zhruba po 4 měsících MB! Slavila jsem úžasné nadšení a o to větší když jí za cca 50 dní následovala další ještě intenzivnější..bylo to cca v srpnu a bylo mi nádherně. Pocítila jsem v sobě konečně to znovunalezené ženství.

Možná jsem slavila předčasně, nebo nevím, kde se stala chyba, ale od té doby nic.. Marně si lámu hlavu, co jsem dělala jinak než dnes, ale nějak mi to celé nejde na rozum..Ještě celý podzim jsem byla v pohodě, vařila dýni s jáhlami..Od listopadu jsem měla trochu více práce a pak se pracovní stres vezl až do dneška. Hodně cestuji. Několikrát jsem pocítila, že by už měla MS přijít, ale pak jsem musela odcestovat na několik dní a ten pocit v podbřišku se opět vytratil..Dnes jsem si vzala dovolenou, vím, že to takhle nejde dál, ale potácím se trochu na jednom místě a nevím jak opět začít..jak jít dál..

Občas..celkem často hřeším pozdním jídlem..kávou s karadmonem a vínem..jsem odpovahy Jin a červené víno mi v zimě udělá občas dobře..říkám si, tělo si řeklo, ikdyž vím, že to tak není správné..a pečivem..

Napište mi, prosím, někdo, jak opět začít a vzít tu sílu do svých rukou,..měla bych zřejmě nasadit léčebnou makrobiotiku a pořádně se do toho obout..a také relaxovat..ale jsem ted ve stavu, ža nevím, co si uvařit vhodného k obědu..
Moc Vám díky za odpověď.

Mějte se všichni krásně!
Kmaínek Wink

Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« Odpověď #77 kdy: 01. Březen, 2010, 11:47:40 »

Hledáš obecně sílu pro pokračování makrobiotiky?
Nebo chceš sílu, podpoření v tom tvém "zaujetí", že MS musí přijít, jinak to děláš špatně?
V tom druhém tě podporovat nebudu - podle mě ses moc zakousla do myšlenky, že přichod MS je hlavní věc na zdraví.
Proč na tom tak bazíruješ? Já bych to nechal plavat, celý život bych zklidnil - prací počínaje (klidně její změnou) a užíval si každodenní maličkosti života krásy makrobiotiky, byť s drobnýma úletama, za které se nijak nebudu pranýřovat, ale přes sebelásku je budu postupně transformovat k dokonalosti.

Zvolni život, kašli na to jestli máš MS, jez dobře, pořád se uč jak vařit a praktikovat a co víc... možná už nic Smiley
Zaznamenáno
Kaminek
Newbie
*

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #78 kdy: 01. Březen, 2010, 12:26:12 »

Ahoj Neone,

máš pravdu..Děkuju za nezávislý pohled. Napsala jsem to, jak to teď cítím. Problém je, že to mám jen v sobě, okolo neznám žádného makrobiotika, okolí mne má za trochu zvláštního tvora, kteří mne buď mají za někoho nezdravého a nebo naopak, že musím být zdravá až moc.

A pak si občas v tom svém světě uvědomím, zda nedělám něco špatně..Ta MS v létě mi ukázala, že jdu správným směrem. Ale to, že to nepokračuje mne občas znepokojuje..Mým problémem bude zřejmě naučit se žít život a užívat si ho..A pak jsem teď nevím, čím to, občas ve stavu, kdy nevím, jak dál..co vařit, jíst..a tak..

Kaminek
Zaznamenáno
Bystromila
Full Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #79 kdy: 01. Březen, 2010, 12:57:44 »

Kaminku, nezoufej z toho, že teď MS ne a ne přijít. Naše tělo (potažmo Příroda) má vše chytře zařízené, i tohle. Pokud máš v těle nějaký problém, něco k řešení, může být absence MS upozorněním na to. Nemusí se jednat zrovna o závažnou poruchu (čehokoliv), ale pravidelný cyklus je známkou toho, že ženské tělo je po mnoha stránkách natolik silné, aby uneslo případné těhotenství. A pokud je tu něco, co by znemožnilo zdravý vývoj dítěte, může se to projevit i takhle. Opakuju - neděs se něčeho šíleného, někdy k "vypnutí" MS stačí drobnost, která se dá napravit, třeba změnou postoje k životu, změnou práce, prostředí apod. Určitě děláš pro svoje zdraví co dovedeš, tak se nedej a dál se uč všechno, co potřebuješ vědět. 47
Zaznamenáno

Nena
Makrobioklub
Hero Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #80 kdy: 01. Březen, 2010, 13:18:53 »

Kaminku,

presne jak pise Neon a Bystromila, nezoufej, vse se spravi. Napada mne - myslim ze vloni v zime vyslo Zrneni, ktere se venovalo problemum s menstruaci a uvadeli se tam pribehy zen, ktere nemely menstruaci treba nekolik let apod.

Odkud jsi, ze nemas zadneho makrobiotika v okoli?

Nechces zajit  na nejaky kurz a udelat si zname? Koukni treba na www.makrobioklub.cz nebo i na jine kurzy od jinych lidi a nekam zajdi. Poznas nove lidi, nove nazory a posune te to dal.

Drzim palce  Kyticka

Zaznamenáno
pozorovatel
Full Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #81 kdy: 02. Březen, 2010, 17:09:46 »

Kamínek : Vzpomenul jsem si na jednu hlášku z kurzu u p.Průchové, která na podobné problémy účastnic kurzu říkala- Nebuďte netrpělivé, pohlavní orgány se čistí jako poslední.
Zaznamenáno
Kaminek
Newbie
*

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #82 kdy: 02. Březen, 2010, 21:06:26 »

Děkuji Vám všem..vím, že trpělivosti se mi občas nedostává..

a také ta makroška ještě není úplně dle mých představ..je na čem pracovat..
Nejhorší je to večer..nevím, co do pusy.. Sad

Tak se už těším na jaro, sluníčko, bylinky a nové makro receptíky Wink

Kdyby Vás něco k mému stavu ještě napadlo, sem s tím! Má hlava je všemu otevřená ;)Mějte se a užívejte života..
Zaznamenáno
Lenda
Newbie
*

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #83 kdy: 24. Červen, 2010, 12:26:51 »

Dobrý den všem:) Ráda bych vás poprosila o radu. Moje dcera (6 let) si z návštěvy koupaliště (pravděpodobně) odnesla velmi nepříjemný kožní problém na prcce (genitálu, vendulce...každý té části ženského těla říká jinak:)). Má celý poštěváček, malé stydké pysky a velké stydké pysky úplně rudé, nateklé a moc bolavé. Říká, že při čurání ji to nebolí ani nesvědí. Ale na dotek nebo ve sprše jde vidět, že ji to opravdu velmi bolí, i přes den má potřebu se poškrábat:( Je mi jí moc líto, ale na kožní ji tahat nechci, byl by to pro ni nepříjemný zážitek. Vysadily jsme ovoce, slad, pečivo (i když s kváskem). Ale nevím, jak dál. Dávám jí omáčky ze zeleniny, zahuštěné kuzu, večer švestku umeboshi, to jen občas, cca 1x za tři dny. Stav se ale bohužel nelepší. Objevila jsem tady na fóru recept na odvar z řasy Kombu, ale nevím, zda jej lze použít u tak malých dětí. Předem moc děkuji za případné rady a přeji krásné dny:)
 Lenka
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 4 5 [6]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení