Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Jste zde poprvé?
Přečtěte si -
Jak začít s makrobiotikou
- jasný návod.
Makrobiotika
>
Makrobiotické diskuzní fórum
>
Recepty
>
seitan
Stran:
1
[
2
]
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: seitan (Přečteno 5323 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Pavlínka
Full Member
0
0
Re: seitan
«
Odpověď #15 kdy:
22. Duben, 2008, 18:20:31 »
Rádo se stalo
Zaznamenáno
giorgino
Host
0
0
«
Odpověď #16 kdy:
28. Duben, 2008, 15:45:30 »
jak jsme tady probírali seitan, lepek a celialikii a pod. tak je škoda, že vy celiatici lepek prostě nemůžete; nejde ani tak o ten seitan. však ten organismus taky potřebuje občas zvláčnit kroupama.. holt každý máme něco a musíme se přizpůsobit..
no nic. tak pěkný den.
Jirka
Zaznamenáno
Cpt_Morgan
Full Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #17 kdy:
28. Duben, 2008, 19:01:30 »
Tak jsem si vcera udelal poprve Seitan z mouky spaldove celozrne,povedl se mi uplne krasne a to je uplne moc
.
Ja zatim kazdy den objevuji nove a nove dobrutky,jen jsem zvedavy,az vsechno ochutnam,jestli nedostanu chut zase na uzene koleno
Ale zatim ani nahodou
Zaznamenáno
lesou
Newbie
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #18 kdy:
29. Duben, 2008, 08:21:39 »
Ahoj, jen me napada - pokud z te mouky vymyjes vsechno krome lepku, neni ta celozrnna spaldova "zbytecny" luxus? Chapu, jestli ji chces bio, ale z tech celych zrn Ti tam toho stejne moc nezbyde:-)) Co vy na to ostatni?
Zaznamenáno
Jani
Host
0
0
«
Odpověď #19 kdy:
30. Duben, 2008, 04:26:25 »
Pokud nepouzivas vodu dal na vareni, tak to asi vyjde nastejno. Cilem je to proprat k cistemu lepku, takze teoreticky by to melo byt totez.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #20 kdy:
01. Květen, 2008, 08:31:21 »
Ahoj, mě se zdá seitan z celo mouky lepší. Kdyyž jsem ho dělala z necelo,tak to nebylo ono
Zaznamenáno
www.mimiskove.cz
torquiose
Sr. Member
0
0
«
Odpověď #21 kdy:
05. Červenec, 2009, 21:55:20 »
Mohli byste mi nekdo prosim presne popsat jak se dela to vymyvani? Jeste jsem to nikdy nedelala a nerada bych to cele zkazila a vyhodila. Nasla jsem si recept zde
http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=342
a precetla vsechny prispevky v tomhle vlakne, ale pres to vymyvani kazdy tak nejak jen prejde, a to je prave to o cem si nejsem jista. Diky.
Zaznamenáno
milan
Makrobioklub
Hero Member
Pohlaví:
0
0
«
Odpověď #22 kdy:
05. Červenec, 2009, 22:13:03 »
ten recept ma velke vyrobni ztraty. lepsi je pouzivat studenou a teplou vodu a nechat testo vice odpocnout. s tou variantou lepku, pozor at te nehydratuje. pokud se spatne seitan udela, bude z tebe tahat vodu.
pak chudak deti...
Zaznamenáno
Milan podporuje:
www.makrobioklub.cz
(neziskova organizace zabyvajici se makrobiotikou),
www.makrobiotika.info
(MB diskuzni forum).
suzZzZy
Newbie
0
0
«
Odpověď #23 kdy:
31. Červenec, 2009, 11:00:18 »
Nazdar lidičkyy! našla jsem návod jak si doma vyrobit seitan... dost mě zaujal, takže zvedám kotvy, fičím do obchodu pro mouku a jdu kuchtit, takže jsem zvědavá, co zas vytvořím:D
tady máte recept,zkuste taky
DOMÁCÍ VÝROBA SEITANU:
1 kg hladké mouky smícháme s 0,5 l studené vody a důkladně vypracujeme v nelepivé, hladké těsto. Zalijeme horkou vodou a necháme 15 - 45 minut odpočinout. Potom začneme s vymýváním. Hmotu vložíme do mísy se studenou vodou a oběma rukama promýváme tak, aby se hmota stále udržovala v celku. Rukama těsto hněteme, až se začne uvolňovat obilný škrob. Voda zbělí, těsto se zmenší a začne se trhat. Proces stále opakujeme, dokud není voda čistá cca 4x. Nakonec v míse zbude asi třetina hmoty podobná gumě - což je gluten neboli čistý lepek.
Škrobovou vodu necháme ustát ve velké nádobě, slijeme a škrob uchováme k zahuštění omáček, zeleniny a moučníků. Pokračujeme tak, že do hrnce dáme vodu, nakrájenou kořenovou zeleninu, mořskou řasu a sójovou omáčku, koření např. libeček, bobkový list, česnek, soj. omáčku, wurzl, bazalku. Hmotu můžeme obarvit šťávou z červené řepy. Přivedeme vodu do varu a vhazujeme plátky vytvarované z glutenové hmoty. Vaříme asi půl hodiny.
Seitan vyjmeme z hrnce a dále zpracováváme. Z vývaru uděláme polévku. Vývar obsahuje velké množství minerálů.
A tady i s obrázky:-P
http://www.nasezdravi.ic.cz/hlavni_jidla_seitan.html
... tak ať se povede!!!...
Zaznamenáno
torquiose
Sr. Member
0
0
«
Odpověď #24 kdy:
04. Srpen, 2009, 09:20:55 »
Dekuju Suzzi, zas to nekdy zkusim. Z meho prvniho pokusu byly presolene placate celozrne knedliky pac jsem to nejak z jinych receptu nepochopila. Oni totiz myslim v americe nebo kde prodavaji asi uz samotny praskovy gluten a s tim prave muj recept operoval, takze tam nebylo to vymyvani. Pouzila jsem mouku chlebovou, ktera ma vic glutenu nez obycejna, ale i tak evidentne potrbuje vymyt. Ted uz to chapu co jsem zblbla, tak holt priste.
Zaznamenáno
suzZzZy
Newbie
0
0
«
Odpověď #25 kdy:
06. Srpen, 2009, 15:14:48 »
torquiouse
:[/color] no jeejej!tak to jsem ráda, že to tady někomu poslouží
hele ale každopádně, stačí obyčejná, bílá hladká mouka, vůbec nemusíš kupovat dražší chlebovou
teda já to takto dělala a seitan se mi krásně poved, zrovna se chystám dát si ho k večeři:-P když se budeš držet pokynů, kt.jsem sem dala, tak není co zkazit!
držím palečky!
Zaznamenáno
Makrobiotička
Newbie
0
0
«
Odpověď #26 kdy:
17. Prosinec, 2009, 15:16:21 »
Seitan zásandně nejím, lepek je totiž silný potravinový alergen, navíc naprosto nestravitelný. Vím, že mnozí z vás se mnou nebudete souhlasit, ale za svým názorem si stojím.
«
Poslední změna: 17. Prosinec, 2009, 15:20:34 od Makrobiotička
»
Zaznamenáno
giorgino
Host
0
0
«
Odpověď #27 kdy:
17. Prosinec, 2009, 15:59:18 »
Neseitanová Makrobiotičko,
seitan se v těle chová jinak než zrno či mouka. Jelikož je to bílkovina, převážně se tráví v žaludku. Polysacharid se pozvolna tráví ve střevech.
Pokud ho nejíš, neumřeš, vždyť koho by v minulosti napadl seitan, že jo. Avšak ze zdravotního hlediska je naprosto v pořádku.
Zaznamenáno
dwarf
Full Member
0
0
«
Odpověď #28 kdy:
19. Prosinec, 2009, 23:19:49 »
Ahoj Makrobiotičko, seitan taky nejím. A taky mě k tomu přemlouvali ...
Zaznamenáno
giorgino
Host
0
0
«
Odpověď #29 kdy:
20. Prosinec, 2009, 19:21:19 »
a tebe někdo přemloval, dwarfe, abys byl prním skřítkem, kterej si pochutnává na obilném mase?
já myslím, že člověk spíše napíše názor, než aby druhého přemlouval...
Zaznamenáno
Stran:
1
[
2
]
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------