Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
priprava ras
Stran: [
1
]
2
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: priprava ras (Přečteno 1066 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
vlkos
Jr. Member
Pohlaví:
priprava ras
«
kdy:
23. Duben, 2008, 12:06:49 »
ahojte
muzete poradit s pripravou ras prosim? koupil sem kombu,kde se pise ze se ma varit hodinu a nejlepe s lusteninami. ma se s temi lusteninami i namacet? a po uvareni se ma vyjmout?
diky
H.
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví:
Re: priprava ras
«
Odpověď #1 kdy:
23. Duben, 2008, 12:25:28 »
To nemáš žádnou knížku, že studuješ návody na potravinách?
Nevím jestli namáčet s nebo bez, ale já to namáčím bez ní, vodu po namáčení sliju, a řasa se normálně konzumuje.
Nebo ji přidávám do tlakáče k obilí.
Zaznamenáno
vlkos
Jr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #2 kdy:
23. Duben, 2008, 12:44:09 »
neco malo mam.ale zajima me nazor ostatnich.jeste jsem na zadnem kurzu nebyl,teprva se chystam.
kolik te rasy tak davas na 1 osobu? v baleni co sem koupil jsou takove siroke listy-pouzijes jeden cely pro jednoho?
diky
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #3 kdy:
23. Duben, 2008, 13:03:58 »
Já dávám polovinu toho dlouhého do obilovin, které mám na den a půl. Ale nedávám ji pokaždé. Občas je jen osolím. Takže sním tak polovinu té dlouhé kombu řasy za 3 dny a k tomu jím obden wakame v miso polívce. Nevím jestli je to moc nebo málo.
Zaznamenáno
mirka
Jr. Member
«
Odpověď #4 kdy:
23. Duben, 2008, 13:31:38 »
stačí kolusek. já dávám půl pásu kombu do rýže-půl kg, nebo k vaření luštěnin. řasu nepřidávám jen k jáhlům. jinak používám vesměs wakame a a dulse. ty mi baští děti jen tak na chut...
Zaznamenáno
bobes
Newbie
«
Odpověď #5 kdy:
24. Duben, 2008, 19:08:48 »
Na kurzu nam tvrdili, ze by clovek mel snist kazdy den rasy cca velikosti postovni znamky
Zaznamenáno
mirka
Jr. Member
«
Odpověď #6 kdy:
24. Duben, 2008, 23:28:17 »
ted nevím zda to myslíš jako minimum nebo max
mé děti se o řasy hádají, kdo bude mít víc
Zaznamenáno
kukicha
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #7 kdy:
25. Duben, 2008, 20:56:53 »
ahoj,
mně říkal pan Milan Dvořák, tak 5cm dlouhy proužek řasy Kombu, asi 8 cm Wakame, lžičku arame, lžičku hiziky, ale na talíř, ne na den... ty délky odhaduju, ukazoval to na prstech
četla jsem v knize Radost z jídla, že ryži VŽDY vařit s řasou (a solí), aby se srazila kyselotvornost. Já přidávám řasy skoro do každého obilí, někdy jen sůl, někdy nic. Do luštěnin vždy, proužek kombu, jinou řasu k luštěninám nepoužívám. Když vařím obilí s řasou, luštěninu s řasou a k tomu třeba zeleninu nishime a dospodu dám trochu wakame, tak se mi na talíři sejdou i tři druhy řas najednou... snad to nevadí, navíc já jsem asi extrémě demineralizovaná vším tím jednoduchym cukrem, co jsem do sebe roky cpala v ovoci a džusech a tropickém ovoci na svych zázračnych dietách
každopádně se snažím umírňovat i v tomto a hodně to střídat, jednou jo, jednou ne...
proč nevařit jáhly s řasou? že jsou samy zásadotvorné a není tedy řasy zapotřebí? nebo se to nějak "tříská"?
díky za odpověď
pa
Zaznamenáno
mirka
Jr. Member
«
Odpověď #8 kdy:
25. Duben, 2008, 21:29:12 »
určitě i jáhly můžeš vařit s řasou. minule říkala vladka na přednášce, že i jáhly jsou pro nás kyselé, že jsou stále nové poznatky. ale z obilovin stále nejzásadovější. taky dávám řasy do všeho-téměř. navíc chodíme plavat, to hodně bere minerály z těla
Zaznamenáno
milan
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #9 kdy:
25. Duben, 2008, 22:22:39 »
ahoj, jahly s temi rasami jsem se jeste nesetkal
, ale koneckoncu proc ne, myslim si, ze je to ale zbytecne. Jahly se vari cca 20-25 min, takze lze pouzit pouze mekci rasy - wakame nebo arame. s kombu pouze vyvar. nikdy jsem to ale nezkousel... To jsou ale nove poznatky, ze jsou jahly kysele...
proc ne, kdyz se s nimi clovek preji...
Zaznamenáno
mirka
Jr. Member
«
Odpověď #10 kdy:
25. Duben, 2008, 23:00:50 »
já taky s jáhlami řasy nevařím, ale píši co jsem slyšela. jinka bych dala taky jen měkou řasu, stejně jako k pohance,...
Zaznamenáno
Cpt_Morgan
Jr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #11 kdy:
09. Září, 2008, 21:59:11 »
Co říkáte tomuhle :
Hijiki
Oblíbenost této řasy však výrazně klesla poté, co několik nezávislých výzkumů potvrdilo, že řasa hijiki může obsahovat vysoké množství anorganického arseniku.
Zaznamenáno
Cpt_Morgan
Jr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #12 kdy:
09. Září, 2008, 22:05:54 »
Arzen byl zaznamenán ve všech vzorcích, přičemž jeho celková koncentrace se pohybovala od 18 do 124 mg/kg. Anorganický arzen, který může způsobovat rakovinu jater, byl nalezen pouze u devíti vzorků mořské řasy “hijiki”, a to v koncentraci 67–96 mg/kg. Všechny ostatní typy mořských řas obsahovaly anorganického arzenu méně než 0,3 mg/kg, což byl limit detekce použité metody.
Vzhledem k tomu, že by konzumace řas “hijiki” mohla významně zvýšit dietetický příjem anorganického arzenu, doporučil Úřad pro bezpečnost potravin ve Velké Británii (FSA) spotřebitelům, aby tuto řasu nekonzumovali. Více informací je uvedeno v příloze.
http://www.agronavigator.cz/UserFiles/File/Agronavigator/Kvasnickova/arsen_rasy.pdf
Zaznamenáno
Nena
Full Member
«
Odpověď #13 kdy:
10. Září, 2008, 14:51:24 »
tak ten arzen me teda prekvapil... k tem rasam a s cim varit - ja je do ryze moc nedavam, nemam pak rada tu chut ryze. specialne kombu davam jen do lustenin. hiziky a arame varim zvlast v trosce vody se shoyu, nekdy cibulkou apod. jako kondiment. wakame davam do polevky. nebo nejakeho salatu.
Zaznamenáno
Nena
Full Member
«
Odpověď #14 kdy:
10. Září, 2008, 15:48:58 »
http://www.macrobiotics.co.uk/seavegetables.htm
Zaznamenáno
Stran: [
1
]