Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
Jídlo do práce
Stran: [
1
]
2
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Jídlo do práce (Přečteno 1188 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Psychedelic
Newbie
Jídlo do práce
«
kdy:
23. Duben, 2008, 22:57:55 »
Ahoj, tak jsem opět začal chodit do práce a s tím vyvstali problémy s jídlem.
Jaké jídlo jíte v práci?
Já si dávám do termosky od Teskomy obilí... zeleninu si tam nedávám, protože po 20ti minutách mění PH a přijde mi, že mi v termosce
opravdu jaksi kysne. Někdy mám takový pocit i u obilí, ale asi to je jen pocit. K tomu si dávám sirovou mrkev. Přemýšlím, že bych si k tomu
nosil třeba i jinou sirovou zeleninu jako nasekané čínské zelí apod. tak nevím no.
Jak to děláte Vy?
Zaznamenáno
majkl
Full Member
Pohlaví:
Re: Jídlo do práce
«
Odpověď #1 kdy:
24. Duben, 2008, 08:16:26 »
Mě nedávno napadla taková crazy idea koupit si do práce remosku a normálně si tam dycky něco ohřát nebo upéct.
Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Koukal jsem, že se dá koupit kolem 2000...
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #2 kdy:
24. Duben, 2008, 08:36:25 »
Remoska je na elektriku, že?
Mě by spíš napadlo nosit si tam turistický vařič a kartuši
Ale ja to osobně řešil na noc uvařenýma obilovinama, které za horka dám do zavařovacích sklenic se šroubovacím závitem, ono se to víko za horka chytne a dobře utěsní, což je pak problém otevřít.
Zeleninu jsem si dělal do druhé stejné sklenice ráno.
Kdyžtak sem si ji nachystal očištěnou, pokrájenou a ráno jen povařil.
A v práci jsem ohřívání neřešil a dobře kousal, ale to bylo v létě.. já jinak nepracoval
Zaznamenáno
mirka
Jr. Member
«
Odpověď #3 kdy:
24. Duben, 2008, 10:33:07 »
máš pravdu, plyn je plyn, ale my co jsme stejně odkázáni na elektriku, myslím, že to není vůbec špatný nápad, pokud je ta možnost mít remosku v práci. když stíhnš mimo práce i tuto činnost
Zaznamenáno
milan
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #4 kdy:
24. Duben, 2008, 21:56:13 »
ahojky,
remoska??? jj, je na elektrika a je z hliniku...
. kdyz muzes remosku, proc ne varic? Dr. alzheimer by ti remosku nedoporucil... makrousi nemaji hlinik radi...
jidlo v termosce kvasi? kup si termosku skladanou, nerezovou. do spodni misky davej varenou zeleninu a na vrh s obilim... je to lepsi... syrovou zeleninu a pickles je lepsi do termosky nedavat.
sklenice? taky to jde. kdyz sklenici s obilim zabalis do textilu, tak ti zustane dele teple.
vareni na elektrice? mirko, to bydlis s rodinou v hotelu, ze nemuzes pouzivat plynovou bombu? Neznam makrouse, ktery by nepresel na plyn. je to nakladnejsi, ale plyn je plyn...
Zaznamenáno
majkl
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #5 kdy:
24. Duben, 2008, 22:32:01 »
...většina nových modelů remosek je asi teflonových, ale dá se to překrýt papírem na pečení, pak se to ani nemusí mýt, jen se vyhodí.
Zaznamenáno
kukicha
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #6 kdy:
24. Duben, 2008, 23:12:29 »
ahoj... jen jsem Vám chtěla napsat, že si velmi vážím toho, že si můžu v práci vařit, kdykoli se mi zachce a na plynu... zeleninu mám vždy čerstvou, ke každému jídlu. Ale ty nevyhody čajovny (pozdní ulehání k spánku, nejistota, jestli se vlastně stihnu najíst, život ve sklepních prostorách, bez slunce, vzduchu a pěkně podtlakovaná...) mi to zase vyvažují. Myslím, že by každému mělo byt v jeho zaměstnání umožněno, aby se mohl stravovat dle svého přesvědčení a kvalitně, v tomhle by měli nadřízení vycházet vstříc, kéž by měli pochopení
a dotaz, mám skleněnou termosku na jídlo s plastovym uzávěrem, asi 1L. ale vůbec ji nemůžu používat, protože pořád smrdí tou hnusnou chemickou novotou
... horká voda ani ekosaponát nepomáhají... máte radu, jak se toho pušáku zbavit???
díky a brou, očka se mi sama zavírají
Zaznamenáno
mirka
Jr. Member
«
Odpověď #7 kdy:
24. Duben, 2008, 23:36:56 »
Citace: milan 24. Duben, 2008, 21:56:13
ahojky,
remoska??? jj, je na elektrika a je z hliniku...
. kdyz muzes remosku, proc ne varic? Dr. alzheimer by ti remosku nedoporucil... makrousi nemaji hlinik radi...
jidlo v termosce kvasi? kup si termosku skladanou, nerezovou. do spodni misky davej varenou zeleninu a na vrh s obilim... je to lepsi... syrovou zeleninu a pickles je lepsi do termosky nedavat.
sklenice? taky to jde. kdyz sklenici s obilim zabalis do textilu, tak ti zustane dele teple.
vareni na elektrice? mirko, to bydlis s rodinou v hotelu, ze nemuzes pouzivat plynovou bombu? Neznam makrouse, ktery by nepresel na plyn. je to nakladnejsi, ale plyn je plyn...
tak na hotelu opravdu nebydlím, přesto bombu nemám a ani si nedovedu představit, kde bych ji tady v tom našem velkém bytě měla. navíc na realizaci nemám absolutně sílu. na elektriku jsem si za celých 18 let co ji používám nezvykla, přesto je jídlo z ní lepší, než jide nějaké ohřívané......prostě plyn je věc, kterou řešit nebudu a asi v současné době ani nechci
Zaznamenáno
majkl
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #8 kdy:
25. Duben, 2008, 07:13:07 »
Citace: kukicha 24. Duben, 2008, 23:12:29
a dotaz, mám skleněnou termosku na jídlo s plastovym uzávěrem, asi 1L. ale vůbec ji nemůžu používat, protože pořád smrdí tou hnusnou chemickou novotou
... horká voda ani ekosaponát nepomáhají... máte radu, jak se toho pušáku zbavit???
díky a brou, očka se mi sama zavírají
Když plast smrdí, tak to znamená, že je nestabilní - uvolňují se z něho prvky do jídla. To se smýt nedá.
Zaznamenáno
kukicha
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #9 kdy:
25. Duben, 2008, 13:16:27 »
majkl...
no jo, ale nová varná konev přeci taky "voní" novotou, než se "zajede"... my máme v čáje celoskleněné varné konve bez spirály a stejně jsme je musely zajíždět - ale pravda, to trvalo jen chvilinku...
takže myslíš, že ta termoska není o.k.
byla jsem tak ráda, že jsem sehnala skleněnou. jakou tedy používáte vy??? doporučíte mi přímo i značku. tohle já řeším třeba dnes, kdy jdu na keramiku a budu tam až do večera, abych to nemusela jíst studené ze sklenice...
každopádně plast je fuj, to máš pravdu
pa pa
Zaznamenáno
majkl
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #10 kdy:
25. Duben, 2008, 14:38:27 »
Sklo je něco jiného - to je jedna z nejstabilnějších sloučenin. Je možné, že na povrchu je něco, co časem vyprchá a pak je to pohodě.
Pokud plast smrdí už za studene, co teprve když tam dáš něco horkého...
Kvalitní plast by určitě smrdět neměl. Ale zase ani když nesmrdí, tak to není záruka, že je nezávadný.
Život je kompromis...
Zaznamenáno
kukicha
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #11 kdy:
25. Duben, 2008, 20:35:34 »
prosím, kde bych sehnala lis na zeleninu, abych si mohla lisovat saláty a dělat domácí pickles
díky moc, pa
Zaznamenáno
mirka
Jr. Member
«
Odpověď #12 kdy:
25. Duben, 2008, 21:26:12 »
jéééé co to je? já si zeleninu krájím nebo krouhám na robotu
Zaznamenáno
milan
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #13 kdy:
25. Duben, 2008, 22:10:50 »
ahojky,
mirko - lis na zeleninu = tzv. piklsacek, ve kterem se dela rychlokvasena zelenina (po nakrajeni nebo nakrouhani).
co se tyce elektriky, tak to je tvoje svobodna volba, urcite je lepsi nez mikrovlnka, ikdyz ty elektromagneticke vlny jsou hodne od prirody vzdalene... elektrice reklamu rozhodne delat nebudu... pro nemocneho cloveka zcela nevhodna... mlady clovek vydrzi vsechno...
.
neco pro kukichu,
termoska
- sezen si skladaci termosku (nekolik nerezovych kendalku nad sebou), je lepsi nez sklenena 1l, kam musis nacpat vse do jednoho prostoru
... nebo jidlonosic, ktery je v termoobalu... je to odzkousene, vim o cem mluvim...
lis
- pokud chces neco nejlevnejsiho, tak si sezen ctyrlitrovku nebo velkou sklenici se sirokym hrdlem, do ktere muzes pak dat uzkou sklenenou flasku (s vodou) jako zatez nebo kremeny/hladky sutry (ty musis varit alespon 1 hod s hodne soli a predtim poradne ocistit, nejlepe omlete z cisteho potoka), pokud chces neco lepsiho, tak si z keramiky udelej zelacek nebo ho nekde sezen! Nebo se muzes spokojit s japonskym lisem na zeleninu, ktery se z tvrdeho plastu a hodne ho pouzivaji makrousi. stoji cca 500 kc (sezenes ho pres zdravou vyzivu). Pokud chces lisovat salat, tak ho vylisujes temer na cemkoliv...
«
Poslední změna: 25. Duben, 2008, 22:43:45 od milan
»
Zaznamenáno
mirka
Jr. Member
«
Odpověď #14 kdy:
25. Duben, 2008, 22:54:06 »
že je tohle lis na zeleninu by mne nenapadlo.
http://www.minikvasak.adv.cz/
taky dělám zeleninu do sklenic. vím, co je elektrika zač, ale v mé situaci by ti bylo jasné, že zatím nic jiného nezvládnu. mikrovlnku nemáme, brrrr
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
2
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl:
-----------------------------
General Category