Stran: [1] 2
  Tisk  
Autor Téma: Hygiena na MB  (Přečteno 1226 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Psychedelic
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« kdy: 29. Duben, 2008, 15:48:07 »

Ahoj.
  Přemýšlím nad tím, že bych přestal používat klasické šampony a začal si umývat hlavu makrobioticky  Very Happy Very Happy
  Jelikož nedodržuji MB naprosto korektně, u zubní pasty raději zůstanu.
  Rád se od Vás nechám inspirovat. Jak se umýváte, čistíte si zuby, jaké "přípravky" používáte?
  Cítíte zlepšení oproti používání mýdel, šamponů, past, kondicionerů apod.?
  Těším se na názory.
Zaznamenáno
lenka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 29. Duben, 2008, 16:04:02 »

Ahoj,
ja myslim, ze kazda eko kontrolovana prirodni kosmetiku (weleda, lavera, sante,logona, Dr. Hauschka... je jich docela hodne) je v souladu s mb. jasne, nic se nema prehanet a mnohdy je lepsi na osetreni obliceje bancha caj z pramenite vody nez super draha pletova voda Wink ja pouzivam vse od techto znacek, od samponu po zubni pastu (vyborne ma treba Urtekram, z tech mam fakt cisty, prirodni pocit, skoro vubec nepeni Very Happy a vyhovuje mi to skvele. je to takovy fajn lehky pocit, treba po osprchovani nebo nakremovani... mozna je to sugesce, ale rozhodne bych uz sve telo nezatezovala chemickymi preparaty, zbytky ropy, benzinu apod. 
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 29. Duben, 2008, 16:58:28 »

Mě by zajímalo jak se umývaly vlasy ještě před šamponama. Nevíte čím to dřív ženy umývaly a ošetřovaly? Nejlépe ještě v Japonsku? Smiley
Já používám na zuby sůl, na tělo často jen vodu, jinak přírodní mýdlo.
Na vlasy bohužel zatím klasický šampón.
Na prasklý ret teď používám sesamový olej.
Zaznamenáno
sokolenka
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 29. Duben, 2008, 18:25:18 »

na zuby se mi osvědčila taky sůl a jinak z kosmetiky je dobrá i přírodní nikoli biokosmetika alverde z dm, je to sice kompromis, ale za přijatelnější ceny
Zaznamenáno
Pavlínka
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #4 kdy: 29. Duben, 2008, 18:53:44 »

Kam má pamět sahá, tak na vlasy se používalo mýdlo. Jinak mě se na vlasy osvědčil Mycí olej na vlasy od fi. Karl Hadek. Je to velmi dobrá náhrada za šampon.
Zaznamenáno
lenka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 29. Duben, 2008, 20:55:56 »

co se tyce kosmetiky alverda, tak si nemyslim, ze jde o kompromis. ma uplne stejne certifikaty jako ostatni bio kosmetika a v pouzitych latkach se taktez shoduje. rozhodne tam neni nic chemickeho. od nich treba prave ten sampon a medunkovy balzam a jsou vyborne! Very Happy k oleji od firmy hadek, je fajn, ale nesmi se pouzivat moc dlouho. ja ho pouzivala pres 2 roky a pote jsem mela nehoratne mastny uz aj polstar na spani... je to prece jen olej. takze vseho s mirou a asi pestre stridat (nejen v jidle Very Happy
Zaznamenáno
Jani
Host
« Odpověď #6 kdy: 30. Duben, 2008, 03:14:03 »

Moje babicka pouzivala brizu a sama si delala brezovy sampon a ruzne odvary z bylin a vlasy mela krasne i v pozdejsim veku.  Roll Eyes
Ja pouzivam Weledu a Himalaya, coz je prirodni indicka kosmetika.
S olejem bych taky byla opatrna, maximalne jednou tydne.
Zaznamenáno
role
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 30. Duben, 2008, 10:07:23 »

Náhrada šamponu - v prodejně biokosmetiky mívají něco jako mletou lávu s jílem. Teď si nejsem úplně jistá, jestli nepletu dvě věci dohromady. Poptejte se, poradí vám. Je to takový jakoby píseček, který se rozdělá z vodou a když se tím myješ tak to do sebe balí nečistoty a odmašťuje to. Necítím se ale pak vysušená. Lze použít na celé tělo i vlasy.

Co se týče Alverde z DM - něco od této značky kupuji kvůli cenně, ale když se tím myju tak mám pocit, že to není 100% bez chemie. Možná je to podvědomé kvůli docela nízké ceně. Ale když porovnám třeba sprchové gely od Weledy nebo Logony a Alverde tak to je extra moc navoněné a na omak chemické.... Ale nedám dopustit nam Alverde balzám na rty (stojí jen 50,-)
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 30. Duben, 2008, 10:32:28 »

Mě by pořád zajímalo čím se lidé umývali ještě předtím než se začalo prodávat cokoli v obchodech. Bylo něco co si doma vyráběli místo mýdla, šamponu?
Zaregistroval jsem ten březový šampon zatím.
Zaznamenáno
Jani
Host
« Odpověď #9 kdy: 30. Duben, 2008, 11:41:20 »

Neone, ten brezovy sampon babicka pouzivala uz v dobe osvicene, ale vyrabela ho sama z mizy.
Kazdopadne, puvodne se pouzivaly ryzove slupky a slama, ktere se spalily na popel. Ten se potom rozmichal s vodou a vytvoril tak penu. Pozdeji to bylo nahrazeno mydlem.
Hodne stesti pri paleni ryze!!!!  Cool
Zaznamenáno
Milka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 30. Duben, 2008, 12:09:51 »

Z detstva u babky si pamätám, ako čistili hrnce pieskom a rastlinkou ktorá rástla pri studničke. Pamätám si jej vôňu, ale neviem či to bola mydlica. Dnes je to tam vybetónované. Mama mi spomínala, že v detstve varili mydlo doma z kostí po zabíjačke. Varili to vonku, lebo to páchlo.  Motyl  Kyticka Chce to voňavejší koniec...... Kyticka Kyticka Kyticka
Zaznamenáno
role
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 30. Duben, 2008, 15:19:40 »

Neone, jak jsem psala ve východních zemích se používala ta mletá láva:

http://www.edenshop.cz/tautropfen/tautropfen-lavova-zem-mydlovy-kamen-prod_1948.html
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 30. Duben, 2008, 15:47:53 »

Ahoj vsem, tohle je zajimave tema, tak piste svoje postrehy a zkusenosti. Ja jsem napriklad dlouhou dobu shanela vhodny sampon, ktery by mi vyhovoval a nedrazdil vlasovou pokozku. Bylo by dobre, kdyby od kazdeho samponu existoval vzorek. Aspon u tech drazsich. Vyzkousela jsem toho fakt hodne. Napriklad po Alverde me svedi hlava. Ale treba Alverde gel na myti obliceje s morskymi rasami a tonikum s morskymi rasami mi vyhovuje. V posledni dobe jsem narazila na pripravky Phyto http://www.phyto.com/ na vlasy, ale moc se tu neprodavaji v CR, jen pres internetove shopy a je to tu dost predrazene. Zatim jsem s tim spokojena. Co se tyce myti tela, stridam mydla (ruzne znacky, vetsinou ty prirodni vyrabene v CR) a sprchove gely, take jsem vyzkousela ruzne Alverde, krasne voni, az podezrele intenzivne, ale proc ne. Treba ten Lush http://www.lush.cz/ to take hoodne intenzivne voni a ty vune jsou z prirodnich zdroju, silic atd. Na me uz je to dost prevonene, ale jednu dobu me nektere vyrobky od nich moc bavily, na vlasy maji dobre heny na barveni. Pozor na to, musi se to rychle spotrebovat, ma to hodne kratkou expiracni dobu, nema to moc konzervace. Ale je u nas dost ceskych vyrobcu prirodni kosmetiky, chce to asi vyzkouset a najit si, co komu vyhovuje, ja jeste uvazuji zkusit neco od Nobilis Tilia. http://www.nobilis.cz/ Mate neco od nich nekdo vyzkousene ?
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 30. Duben, 2008, 15:59:34 »

Jeste prosim piste tipy na vhodne deodoranty/antiperspiranty. Nechci pouzivat ty bezne s tim hlinikem. Moje zkusenost s nekterymi prirodnimi neni moc dobra. Napriklad tuhy stick od Lushe je neprakticky. Alverde s mesickem zase dela silene zlute skrvny na obleceni. Co je dobre ? Co nedela skvrny a je na prirodni bazi ? Nemam teda moznost si natrhat nejake listi, ziju ve meste  Smiley
Zaznamenáno
Chiquita
Full Member

276071646
Zobrazit profil Email
« Odpověď #14 kdy: 30. Duben, 2008, 19:08:49 »

ahojky peto ja pouzivam deo kulicky od missivy je to prirodni...a krasne voni nevtirave ale vydrzi dlouho jako ze tu vuni ciitim celkem dlouho fleky mi nedelaji a nejsou ani moc drahe kolem 75korun Grin
Zaznamenáno
Stran: [1] 2
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení