Stran: 1 [2]
  Tisk  
Autor Téma: pstruh  (Přečteno 1020 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
tomy
Jr. Member
**
Pohlaví: Mužské

428445587
Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: 08. Říjen, 2008, 17:59:02 »

druhá strana
Zaznamenáno
tomy
Jr. Member
**

428445587
Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 08. Říjen, 2008, 17:59:33 »

třetí
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #17 kdy: 08. Říjen, 2008, 18:37:18 »

jo super... až budu mít chvilku tak to pročtu. děkuju, pak napíšu Smiley
Zaznamenáno
milan
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 08. Říjen, 2008, 19:04:57 »

nevim co je to za borce, ale v nekolika vecech bych s nim s usmevem polemizoval. lusteniny se urcite neskladaji pouze z bilkovin nebo bilkovinovych komponentu...  pokud bude propagovat puriny, popr. pyrimidiny tak je mozne, ze za par roku bude mit DNU... lusteniny se z MB hodnoti jako dobry zdroj bilkovin, naopak ziviny a vitaminy lze ziskat lepe z dalsi polozek stravy... kazdy clovek mam svou vlastni enzymatickou vybavu, takze traveni ma kazdy jine... 
co se tyce problematiky rostlinnych nebo zivocisnych bilkovin, tak mame sice nektere esencialni aminokyseliny, ale existuji i bilkoviny, ktere obsahuji neesencialni aminokyseliny. je dokazano, ze telo netravi bilkoviny pouze na aminokyseliny, ale spotrebovava i kratke peptidy... problem je vsak s prebytekem bilkovin, ktere se nevyuziji a pri degradaci vznikaji toxicke latky.
stranky na mne pusobi populisticky, mirne chaoticky, s povrchnimi znalostmi... ale je mozne, ze stranky jsou vytrzeny z kontextu...
« Poslední změna: 08. Říjen, 2008, 19:16:44 od milan » Zaznamenáno
tomy
Jr. Member
**

428445587
Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 08. Říjen, 2008, 19:32:59 »

Milane díky za názor. Obdivuji tvoje znalosti.. (Taky by se mi takové hodily, abych s tím borcem (nebo jinýma) mohl lépe diskutovat.) Já když tady něco nadhodím, tak mám vždycky radost, že lidi reagují a tak se nejlíp učím nové věci Smiley Taky mi některý ty věci nesedí, ale jak jsem se už zmínil, hledám informace z více směrů, zamýšlím se nad nima a zkouším.
Zaznamenáno
Nena
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 09. Říjen, 2008, 14:02:59 »

ahoj El, ted jsem si vzpomnela, ze p.Kubikova nam kdysi rikala, ze k rybe musi byt hodne zeleniny. Takze rybu nam jednou pripravila na porku - dala snad cely porek - hlavne tu zelenou cast na pekac (mozna tam byla i cibule a nejaka jina zelenina), na to poskladala rybu, dala kousky zazvoru (jin vuci jangu v rybe), podlila vodou s trochou oleje a dala trochu sojovky. presne detaily si nepamatuji, tak se omlouvam, pokud si to nekdo pamatuje lepe... a rozhodne bych k rybe jedla varenou zeleninu -napr.brokolici. zduraznovala nam jak je potreba k te rybe mit dostatek zeleniny. a ja osobne k rybe jim vzdy ryzi.
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #21 kdy: 09. Říjen, 2008, 17:30:15 »

děkuju neno, zeleninu už jsme řešili Smiley

děkuju za rady...
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: 13. Říjen, 2008, 15:49:40 »

Nemluvi  o tomto tematu take Cingros v Sam sobe doktorem ? Kdyz jsem to kdysi cetla, zaujalo me to, protoze to sama dost pocituju, kdyz jim zivocisny protein spolu se sacharidy (knedliky, obili atd...). Jsem potom dost unavena a driv mi byvalo hodne zle. Po lusteninach (a lusteninovych vyrobcich) v kombinaci s celozrnnym obilim ale problemy nemam. Take si davam v restauraci rybu se zeleninou, kdyz uz jsem na nejake oslave, je to kombinace, kterou maji snad vsude. I na kurzech Zuzky Teresove jsme si rikali, ze rybu se zeleninou, v receptech to mam aspon tak napsane. Aby se podporilo traveni toho zivocisneho asi.
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #23 kdy: 05. Listopad, 2008, 13:25:43 »

ano, ta zelenina tam je kvůli zmírnění toxické zátěže z živočišné bílkoviny. proto ji má být hodně a nejlépe zelená. pokud zahušťujeme, nemělo by to být z kuzu, prohloubil by se tím jang, ale maizenou, tedy jinovou kukuřicí. jáhly se doporučují kvůli zásaditosti, jelikož ryba zakyseluje. a trocha citronu zase pomůže játrům.
jáhly jsou ale jen doporučení. uvolňující energie krup je také logická. rýže je však "údajně" nejvíce zakyselující obilovina. ale také mi k rybičce chutná:-)) fakt je ale ten, že já ty ryby jím velmi sporadicky. tak jednou za 3 týdny. nevím, jestli to něčemu vadí. paní kubíková například nejí ryby řadu let, ale ta je také trochu jinde...hehe:-)))
Zaznamenáno
Pavlínka
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #24 kdy: 06. Listopad, 2008, 15:38:28 »

Já jím rybu jen se zeleninou upravenou jiným způsobem než je ryba. Rybu s rýží nedoporučuji kvůli zakyselení. Když už nouzově obilovina, tak jáhly. Ale raději jen zelenina. Proč taky přidávat obilí, když ryba je kompletní bílkovina?
Zaznamenáno
Katarina
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 10. Listopad, 2008, 20:34:49 »

prosim vas, vy, ktori ste z Prahy, kde kupujete ryby? Este som si nejak nestihla okukat tunajsie rybnikove chovy a podobne a neviem teda, ktoremu z nich mozem verit.  Mozete mi poradit?
Zaznamenáno
tomy
Jr. Member
**

428445587
Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 11. Listopad, 2008, 10:22:20 »

Já kupuju na sádkách v Chuchli. Jsou u řeky naproti dostihovému závodišti. Dostupné autem nebo autobusem ze Smíchovského nádraží (zastávka Lahovičky). Tam mají čerstvé ryby, obzvlášť teď na zimu široký výběr.. Vřele doporučuji Smiley
Zaznamenáno
Katarina
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 11. Listopad, 2008, 14:02:39 »

dakujem, dobra rada je vzdy nad zlato Wink
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení