Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Kurz vaření.  (Přečteno 826 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Psychedelic
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« kdy: 10. Květen, 2008, 14:16:15 »

Ahoj,
 po roce vaření laické makrobiotiky jsem se rozhodl navštívit nějaký kurz vaření, jak doporučuje paní Průchová. Přemýšlím, kam bych jel,
 aby mě to co nejvíce obohatilo.
 Četl jsem zde příspěvky, že na některé lidi p. Průchová působila přísným dojmem a často se lidi neměli ani odvahu na něco ptát. Tak
 nevím. Rád bych slyšel Vaše názory a zkušenosti z kurzů a hlavně to, kam by jste se po svých zkušenostech přihlásili Vy, kdyby jste
 se měli znovu rozhodnout, u koho podstoupíte svůj první kurz.

Zaznamenáno
Petr Toman
Full Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: 10. Květen, 2008, 14:36:42 »

My byli na prvním kurzu před měsícem u pí.Kubíkové v Hostivicích u Prahy. Velmi nás obohatil zejména v té teoretické části! Paní Kubíková velice dbá na duchovno a dost silným způsobem kloubí makrobiotiku se svými prožitky, které ji před 21 lety přivodila rakovina a způsob, jakým se z ní dlouhou dobu dostávala. Takže...ač je pí.Kubíková dosti zásadová v teorii života, v kuchyni je to prostě kuchařka, která odmítá analytický postoj, ale jde ji o spokojenost strávníka. Pokud máš za sebou rok praxe v kuchyni, máš solidní základ a více si užiješ všeho okolo. Další zde doporučovaní instruktoři byli p.Dvořák z Dobrušky, prý také dělá volnou mb. U pí.Průchové jsme byli na dvouhodinové konzultaci a působila na nás velice mile, takže je to o zkušenostech. Nicméně více se prý věnuje teorii než vaření. Teorii má však určitě velice solidně zmáklou. Taky jsem koumal, ke komu jet a proč. Nakonec padla volba na pí.Kubíkovou a nelituji. Nicméně, ať pojedeš kamkoli, bude to mít svůj důvod... Wink
Zaznamenáno
milan
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 10. Květen, 2008, 20:21:13 »

ahoj, pokud nechces zbytecne utratit penize v zahranici, tak ti doporucuji zakladni kurs Makrobioklubu Dobruska. Tam se naucis vse - od teorie, vareni, sestavovani talire, zaklady diagnostiky, cviceni az po dalsi vychytavky z domaci lekarny. Program svym slozeni, prinosem a cenou podle mne je hodne nadstandarni, coz malo kdo vi... protoze Makrobioklub nedala reklamu. Z osobni zkusenosti ti da tydenni kurs Makrobioklubu vice nez 2-3 tydenni v zahranici. Ucitele z Makrobioklubu vychovali cca 16 MB poradcu. Makrobioklub ovlivnil jejich zivot a nabyte znalosti prezentuji take na svych kursech...
Jak pani Kubikovou i pani Pruchovou znam, zalezi jake mas problemy, kazdy je vhodny na neco jineho...
Sice nevim, co Petr mysli tou "volnou MB", on pristup k makrobiotice se obecne i ve svete vyviji... ani pani Pruchova uz nehlasa svoji oxtodoxni makrobiotiku... Dalsim zajimavy kursem mohou byt i Strnadelova a Zerzan, ale ti spise v posledni dobe nemluvi o makrobiotice, pricemz z ni vychazi...
Koho si vyberes, zalezi na Tobe. Muj nazor znas.
Zaznamenáno
mirka
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 11. Květen, 2008, 23:03:26 »

osobně znám pouze strnadelovou a zerzána, ostatní jen ze zkušeností druhých a spokojenost je různá. znám je již leta, hodně mi pomohli a stále pomáhají s dětmi. věnují se vlastně celkově čínské medicíně. kurz jsem absolvovala taky, je to vlastně týdení kurz různých přednášek a stravuješ se vzorným mb jídlem, o kterém se každý večer mluví a máš možnost si napsat recepty. letos jedu s dětmi rovněž, ty jsou tam vlastně něco jako na táboře, jen nebudu na přednáškách, ale v kuchyni. moc se těším Wink
Zaznamenáno
role
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 12. Květen, 2008, 13:48:51 »

Mirko, tak to se tam uvidíme :-) Plánujeme s manželem a malou pobytový kurzpro rodiče s dětmi u Strnadelové a Zerzána. Moc se těším, doktork S. velmi dobře znám z její pražské ordinace, kde nám jak Mirce mnohokrát pomohla. Kurzy v Dobrušce i u Průchové mám za sebou, teď je pro mě nejdůležitější se zaměřit na děti, proto tato volba.
Zaznamenáno
mirka
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 14. Květen, 2008, 13:21:34 »

jééé, ráda tě osobně poznám....pak se domluvíme SZ, budu vesměs zavřená v kuchyni. děti budou vlastně fakt jako na táboře.
Zaznamenáno
Lord Kikin
Full Member

97044257
Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #6 kdy: 02. Červen, 2008, 12:20:57 »

Myslim, ze jak Kubikova, Pruchova nebo Dvorak jsou skveli-urcite doporucuju. Strnadelovou jsem zatim nepoznal...
Zaznamenáno
Vendulka
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #7 kdy: 18. Červen, 2008, 12:55:49 »

Zatím tady nikdo nezmínil kurzy vaření p. Lužné...máte někdo nějakou zkušenost ? Já se chystám na kurz "Vaříme podle pěti elementů" tak jsem opravdu moc zvědavá.
Zaznamenáno
Rosta
Newbie
*

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 kdy: 01. Červenec, 2008, 16:05:22 »

Máme volno na týdenním kurzu makrobiotiky v Praze, kdo má zájem, ať vola 605 783 513.
Přeji všem hledačům Hodně zdaru nejen u vaření.

Rosťa Beránek a Eva Jersáková - marrobio poradci z Dobrušky
Zaznamenáno

Rosťa
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení