Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
Chřipka a takové ty různé kýchací nemoci
Stran: [
1
]
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Chřipka a takové ty různé kýchací nemoci (Přečteno 538 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Elvis
Full Member
Pohlaví:
Chřipka a takové ty různé kýchací nemoci
«
kdy:
29. Červen, 2008, 22:25:03 »
Velmi by mě zajímalo, jak se v MB stavíte ke chřípce a dalším těm kýchacím nemocem - prostě rýma, kašel, chřípka, a další takové věci - já nevím co všechno se dá chytnout ale příznaky jsou stejný, skoro -
no jde o to - mám si dát čaje? Půst? Něco spešl? Jak s tím naložit? Ne že by mě zrovna teď něco trápilo, ale tak nějak mě to napadlo.. když jsem si četla to vyplachování úst (nedočetla)..
Předem děkuju všem ochotným zkušeným, co mi pošlou odkaz, nebo nějak odpoví.
Mějte se makrobioticky. Pa
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví:
Re: Chřipka a takové ty různé kýchací nemoci
«
Odpověď #1 kdy:
30. Červen, 2008, 06:30:08 »
No ja se k tomu stavim tak, ze jsem rad, ze telo konecne zareagovalo na to moje "hrisne" obdobi a zacalo se zbavovat sracek a omezim jinovejsi pokrmy a zacnu vice zvykat a mozna mene jist - coz jde ale vsechno prirozene, protoze pri teplote nemam ani moc hlad a chut - a nic vic neresim. Popripade pridam lecivky jako umeshokuzu drinky apod.
2-3 dny a jsem vetsinou v poradku
Snazim se hodne potit, zabalit se poradne do perin a donutit se vydrzet co nejdyl, abych urychlil odchod toho spatneho.
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #2 kdy:
03. Červenec, 2008, 21:08:25 »
Okej, takže prostě nejvíc jednoduše jak to je. Já jen že mě napadlo, jesli MBtici nemají nějaký spešl čaje a kůry a bůh ví co dalšího..
Zaznamenáno
milan
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #3 kdy:
03. Červenec, 2008, 21:15:27 »
jasne, hodne se pouziva v MB spesl napoj kuzu+umeboshi, docela zabira...
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #4 kdy:
03. Červenec, 2008, 21:35:26 »
Jsem tady nově a tak studuju a zkoumám. Každopádně děkuju všem, co mi ASERTIVNĚ podávají informace a odpovídají. Cením si vašich rad a názorů.
Zrovna jsem dočetla Vermírný řád a teď čtu Průchovou.. zatím mě to zajímá.. uvidíme jak pokročím. Nechci odsoudit nic, co bych důkladně neprozkoumala.. a tak zkoumám.
Já jen tak aby bylo jasno že nejsem odborní, odpůrce, zastánce a ni nic jinýho.. jsem tady bezprizorně.
Vyhledám si o co se jedná a pokoukám po tom..
Ale stejně.. Ti japonci jsou pro mě složitej kousek (aby to někdo háklivej nebral jako záminku - nejsem xenofobní ani rasista, jen mi to připádá pro mě osobně hodně vzdálené)..
Mějte se hezky a užívejte krásnýho počasí..
Elvis
Zaznamenáno
dvdmchl
Jr. Member
«
Odpověď #5 kdy:
03. Červenec, 2008, 23:04:18 »
kdyz je horecka tak pustovat a nechat telo at si to v klidu vybojuje...traveni zatezuje, energie je pri nemoci potreba na leceni...
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #6 kdy:
04. Červenec, 2008, 06:39:24 »
Ahoj Elvis,
makrobiotika je na celým světě- ne jen v Japonsku. Byla i u nás. Ještě naše pra babičky věděli jak a co mají uvařit. Například: proč se dává špetka soli do sladkého pečiva?
Ještě naše prababičky vařily kroupy s hrachem , čočku s jáhlami... ony to nedělaly jentak. Akorát se už na tohle všechno zapomnělo..a je potřeba to znovu oživit. Měli bysme jíst a správně kombinovat všechno, co u nás přirozeně rostlo(je hodně plodin, které jsou dovezeny a my jim pomáháme aby tu rostly..) Ale nám je dáno to, co tu rostlo odjakživa... Stejně tak asiatům je daná kombinace rýže a soja... Tohle si člověk nejvíc uvědomí, když by si měl všechno co jí vypěstovat sám...takovou rejži...to by bylpro mě problém...ale za to u pšenice(žita, ovsa, ječmene..) mi nic nebrání....
a k té léčbě.V knize Potraviny lék náš vezdejší od kushiho je spousta receptů na různé neduhy...ale základem je jíst vyrovnanou stravu...
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #7 kdy:
04. Červenec, 2008, 14:48:24 »
Milá El,
snažím se to všecko co nejrychleji a nejdůkladněji nastudovat, abych se do toho mohla rychle pustit. Strašně mě to zaujalo a tak nějak mi to ve všech možných směrech víc sedí.. prostě si to nějak začínám uvědomovat, ale cesta je přede mnou ještě dlouhá, než budu vědět alespoň polovinu toho, co víš ty. Zatím jsem přečetla ten Vesmírný řád, a teď čtu Průchovou - paráda.
Zaujaly mne účinky rýže natural a to, že se tu pěstovala.. hm, o tom jsem neměla ni tucha.
A díky za tvoji reakci.
Pa pa a mějte se všeci krásně.
Pokoušející se Elvis
Zaznamenáno
Stran: [
1
]
Tisk
« předchozí
další »
Skočit na:
Prosím vyber cíl: