Stran: 1 [2] 3
  Tisk  
Autor Téma: Rýže - Basmati - Mochy - Bílá rýže  (Přečteno 1985 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #15 kdy: 17. Květen, 2008, 19:19:06 »

A jiný maso jíš?
Zaznamenáno
Pavlínka
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #16 kdy: 17. Květen, 2008, 21:01:12 »

Ne nejím. Pokud vím, tak se při MB ani jiné maso nedoporučuje...
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #17 kdy: 17. Květen, 2008, 21:48:36 »

Já četla i o tom, že se při mb dá jíst maso z ptáků. Ale měli by být divocí.

Já myslím, že by se to mělo brát podle toho, jak se u nás jedlo dřív, co pro střední evropu bylo typické. Protože unás když už se jedly ryby, tak naše sladkovodní- hlavně pstruzi.Jinak ale lidi jedly zvířata ulovená- takže divoce žijící. no a potom i doma chovaná. Ale nejedli ho pořád...  jedli ho hlavně v zimě, když byl nedostatek jídla...

S masem je to stejný jako s obilím a luštěninami- po asii je to rýže-soja, pro severní ameriku kukuřice-fazole a pro nás jáhly-čočka,kroupy-hrách.

Tím chci říct, že středoevropan by měl jíst hlavně jáhly a čočku nebo kroupy a hrách. Rýže , soja, kukuřice, fazole - to je taky super, ale nemělo by to být to hlavní co jíme..

Zaznamenáno
giorgino
Full Member
Pohlaví: Mužské

227663642
Zobrazit profil Email
« Odpověď #18 kdy: 17. Květen, 2008, 22:15:11 »

to ano, El: " pro asii je to rýže-soja, pro severní ameriku kukuřice-fazole a pro nás jáhly-čočka,kroupy-hrách",
ale mi přece máme možnost si v krámku koupit všechny tyto potraviny, takže všechny tyto potraviny je hlavní co jíme....  neříkej, že jíš jen kroupy a hrách Smiley

Jirka
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #19 kdy: 17. Květen, 2008, 23:16:29 »

To jsem ani tak nemyslela, abychom jedli jen to, ale aby se to stalo tím hlavním. Větčina z nás jí hlavně rejži. Ale pro středoevropana by to měly bejt jáhly a kroupy. :
Zaznamenáno
giorgino
Full Member

227663642
Zobrazit profil Email
« Odpověď #20 kdy: 18. Květen, 2008, 09:17:34 »

já vím, že jsi to tak nemyslela Smiley pro středoevropana je taky dobrá pšenice..
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #21 kdy: 18. Květen, 2008, 10:03:54 »

jojo Smiley ale aby bylo jasno- nelpim na tom,co je pro středoevropana dobrý, taky si dám ty japonské dobrůtky Smiley ale snažim se  jíst podle toho, co tady bylo dřív, a nejen jíst, ale i žít. Myslim si, že všechna pravda je v tom co dělali naši předkové...
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #22 kdy: 18. Květen, 2008, 12:07:09 »

ahoj...
no mně pan Dvořák doporučil, abych právě rýži dost omezila, ne vícekrát než dvakrát tydně, a raději ji vařila ještě s jinym obilím... tak jsem začala vařit hodně jáhly, oves, kroupy, špaldu, zkouším i bulgur a vločkovou kaši - vločky propláchnu na noc namočím a pak vařím napůl s jáhlami... říkal, že se tím zbavím zimomřivosti i sklíčenosti... no a fakt mám pocit, že to funguje  Wink

taky jsem začala chodit na boso krajem - hodně, celé dlouhé hodiny, desítky kilometrů, brodím kdejaky potůček a skáču do horskych tůněk - mám pocit, že zimomřivost mě opravdu opouští, i ten můj splín...
dřív jsem vlastně jedla jen ryži, což asi byla véliká chyba...

pap
Zaznamenáno
Pavlínka
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #23 kdy: 18. Květen, 2008, 13:37:05 »

No ne nadarmo se říká (nejen o mb), že strava má být pestrá, ne?
Zaznamenáno
giorgino
Full Member

227663642
Zobrazit profil Email
« Odpověď #24 kdy: 18. Květen, 2008, 16:46:57 »

a ty vaříš vždycky obiloviny na půl s jáhlami, kuki? jáhly vysušujou a  nejsou vhodné pro každý den, stejně jako rýže.. takže už se ti vede lépe?
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #25 kdy: 18. Květen, 2008, 17:03:44 »

Very Happy

ne to bylo v souvislosti s těmi vločkami... ale jáhly jím několikrát do tydne, hlavně ranní kašičky- takže je tam hodně vody, protože jáhly posilují slinivku a žaludek, snažím se to teď hodně vyvažovat, neujíždět na jednom, hodně to obměňovat...
je mi jako na houpačce  Nenene
pořád mám potíže s únavou... to bude asi trvat
pap
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #26 kdy: 18. Květen, 2008, 21:49:14 »

Ahoj kuki,

když čtu tvoje příspěvky, tak cítím, že už se tvoje tělo i mysl srovnává Smiley mám z toho radost. A taky se ti omlouvám, že jsem ti pořád neposlal to co jsem dlíbila- bohužel teď nemám skener a čas taky ne.

Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #27 kdy: 18. Květen, 2008, 23:37:54 »

ahoj el, díky...

ne s tím nemusíš spěchat, ono to stejně nakonec vypadá, že diabetes nemám, aspoň mi to říkal pan Dvořák, taky testy u doktora to nepotvrdily... spíš jde jen o oslabení funkce orgánů z tohoto okruhu, naopak teď jídelníček na radu pana Dvořáka rozšiřuji o potraviny a úpravy, které pí Průchová pro diabetiky nedoporučuje, a tělo si pomalu zvyká... to abych nebyla jak skleníková květinka, povídal pan Dvořák  Smiley

ale příznaky se téměř na 100 procent shodují s těmi, co pí Průchová u diabetes uvádí a mám za sebou diagnosu, která zněla jednoznačně diabetes, ale taky mi ten doktor říkal, že mám úplně zdravé střevo a plíce, takže... no on ten pán studoval vychodní medicínu na thailandu, má spoustu diplomů a asi taky hodně peněz, protože má furt narvanou ordinaci, ale sám má z přejídání snad 200 kg, sotva dychá, sotva se nad svym pacientem sehne... teď už se na to dívám jinak, už bych nevěřila člověku, ktery tím sám nežije... a očividně (i z pohledu naprostého laika) nerespektuje zákony, které tu platí pro všechny...

pap dobrou

Zaznamenáno
giorgino
Full Member

227663642
Zobrazit profil Email
« Odpověď #28 kdy: 19. Květen, 2008, 17:39:19 »

rozumim-li dobre, tak nakonec ti schazel inzulin, kuki? ja mam taky diabetes, ale inzulin nepicham. avsak nekdy z toho nemuzu ani spat. treba po ovoci se dostanu mimo meritelnou hranici, ci je-li pokrm celkove jin, tak pak mam strasnou zizen..proto treba ty ryby mi to podrzej, pak z ovoce a spol. nevylitne glykemie tak vysoko..
tak to je vse.

Jirka
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #29 kdy: 21. Květen, 2008, 14:43:49 »

pro mě je můj zdravotní stav jedna velká hádanka  Look Round
každopádně musím jíst často malé porce, větší porce a větší pomlky mezi jídly mě naprosto vyřadí z provozu, když udělám dlouhou pomlku, celá se z toho rozklepu a je mi na omdlení, když se najím, zase to pomine - ale docela to trvá, tak si to raději hlídám a jím pravidelně... větší porce ve mě zase zabije veškerou lehkost a pružnost, jsem pak hodiny jako těžká kráva, jen zabučet... kolem sice říkají, že jím vrabčí porcičky, ale víc do sebe nedám, bolí mě pak žaludek a hlavně přijdu o všechnu energii.

pap
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení