Stran: 1 [2]
  Tisk  
Autor Téma: cerstva voda  (Přečteno 257 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
lin
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: 07. Leden, 2009, 20:26:32 »

Také bych měla jeden dotaz a budu moc ráda, když mi někdo odpoví.
Již několik let si jezdíme nabírat vodu k pramenům zdejších hor. Do nedávna bylo vše v pohodě, mě tato voda vellmi chutná, je jak bych to řekla, lahodná. Nedávno ale jeden ze známých mého otce provedl rozbor této vody, je to člověk, který se tomuto oboru ve svém životě profesně věnoval. A ten mému otci "nakukal", že složení této vody se podobá destilované vodě, která je pro nedostatek minerálů, pro organismus nebezpečná. Podle něj prý vypití jednoho až dvou litrů denně může být vellmi katastrofální. Já  z této vody dělám vše, včetně čaje a polívek. Je prý příliš měkká. Co vy na to?
Zavedli, jsme také to, že do ní dáváme tzv. žabku. Je to nějaká stříbrná či ocelová nebo nerezová "tyčinka", na konci ní je vymodelovaná žabka, ve které je vsazen prý diamant. My jsme to dostali darem, ke zlepšení zdarvotního stavu, čili s dobrým úmyslem, ale nevím co si mám o tom popravdě myslet.
Od té doby začal táta šílet, a podržte se on si tu vodu ředí s takovvými "zajery", jako je coca-cola a podobně. Tomu on ovšem holduje od pradávna, jen si je ode mne nenechá vymluvit. A teď to ospravedlňuje tím, že se to vše ředí.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #16 kdy: 07. Leden, 2009, 22:01:32 »

Neřekla bych že ta voda je téměř jako destilka- nebrala bych ho tak vážně. Chci říct, že ta voda asi má málo minerálů než by podle těch rozborů měla mít. Ale v obchodě se prodávají vody, které mají "málo minerálů" ale při tom jich je tam pořád hodně. A i kdyby měla tak nepatrné množství minerálů, jen o něco víc než destilka tak je to podle mě Ok, protože pokud v té vodě vařím zeleninku s trochou soli, nebo cokoliv jiného, tak se to v té vodě krásně rozpustí. To se ve vodě plné minerálů nestane Smiley člověk pokud solí tak akorát  a jí dostatek zeleniny má dostatek minerálů , že je nemusí ve vodě přijímat Smiley Totálního demineralizování bych se nebála Smiley Za celý svůj nemb život jsme až dost zanešení a vodou, která má málo minerálů se nám to naše tělo může lépe čistit Smiley

Zaznamenáno
Stran: 1 [2]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení