Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: MB a pojetí hemisfér  (Přečteno 695 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Psychedelic
Newbie
*

Zobrazit profil Email
0 0
« kdy: 23. Červen, 2009, 13:49:15 »

Ahoj,
při četbě Kushiho knihy Makrobiotika a přírodní léčení jsem v kapitole Vědomí a komunikace narazil na jistou nesrovnalost.
  Budu citovat:
  "Podobně rozdílné funkce má pravá a levá hemisféra mozková. Pravá hemisféra, která je více jang, umožňuje jednodušší, spíše mechanickou činnost vědomí. Levá hemisféra je více jin, umožňuje jemnější a komplexnější myšlení. Z hlediska výrazových možností platí, že v pravé hemisféře se tvoří jednoduché nebo základní výrazy, levá hemisféra vytváří výrazy jemné a vytříbené. Představivost, která je založena z velké míry na úvahách o budoucnosti, je vyhražena levé hemisféře. Myšlení pravé hemisféry se týká spíše minulých událostí (zkušeností)."
  ...
  Dále se píše:
  "Vědecké myšlení je většinou založeno na smyslovém ověření určité teorie nebo myšlenky kontrolovatelným experimentem. To je názorný příklad myšlení pravou hemisférou. Naproti tomu básníci, romanopisci a lidé s náboženskými představami než skutečnostmi, používají převážně levé poloviny mozku."
  ..
  "V mnoha vyspělých zemích jsou mladší lidé vystaveni těmto druhů potravy od narození. Někteří užívají také různé léky a drogy, např. LSD. Všechny tyto extrémní produkty způsobily rychlý přesun myšlení z pravé strany mozku, která je v moderní společnosti predominantní, převládající, na stranu levou."
 Tolik citace  Very Happy
  Je to ale naopak  Very Happy
  Hemisféra pravá je hemisféra citů, představ, jemnosti, psychedelie.
  Hemisféra levá je hemisféra logiky, systému, pravidel.
  Zde je jeden z mnoha příkladů opaku (je toho plný net i knihy):
http://www.vedeme.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=282&Itemid=181   (viz obrázek)
http://petrkral1984.blog.cz/0802/prava-a-leva-hemisfera-mozku
« Poslední změna: 23. Červen, 2009, 13:56:23 od Psychedelic » Zaznamenáno
romanS
Sr. Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #1 kdy: 25. Červen, 2009, 12:59:31 »

Psyche
Prostě si to přehoď, jako vše ostatní a jinak to platí.... Wink
Zaznamenáno
dwarf
Full Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #2 kdy: 17. Srpen, 2009, 14:26:34 »

Jaký je smysl takového přístupu, kdy aby něco platilo, tak si to člověk musí nejdřív převrátit?
Chápu, že každý pozitiv má i svůj negativ a je to jenom úhel pohledu. Ale proč se dívat na negativ, když pozitiv už dávno existuje ... 
Zaznamenáno
jezour
Full Member

405663052
Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #3 kdy: 01. Únor, 2010, 22:48:01 »

velice sugestivní show Smiley

number two

« Poslední změna: 02. Únor, 2010, 00:35:33 od jezour » Zaznamenáno
xylda
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #4 kdy: 03. Únor, 2010, 15:03:27 »

Fascinující, vyvolává to ve mně pocit, že to musí jít i bez mrtvice, ne?
Zaznamenáno
rakwička
Sr. Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #5 kdy: 03. Únor, 2010, 22:08:22 »

já tedy nevím, ale na mě to bylo moc afektované vystoupení..

(byla jsem před rokem u jedné homeopatičky, jak jinak než s ekzémem, a ona mi řekla, že můj problém je v tom, že přesně nedokážu definovat JÁ a TY, že stírám hranici, že moc dávám a málo přijímám od druhých, že se snažím být součástí něčeho, na co není dnešní svět ještě připraven, součástí všeho..Takže mi z vlastní zkušenosti vyplývá, že nelze být jednota..ještě na to nejsme připraveni..)
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« Odpověď #6 kdy: 04. Únor, 2010, 02:22:43 »

že nelze být jednota..ještě na to nejsme připraveni..)

Protože to někdo řekl? Proc tomu věřit. Poznej sama, jiná cesta není Wink O makrobiotice se toho taky nakecá, o všem.. jsou to teorie, ale lidi co praktikují se tomuto třeba můžou jen smát, proč by měli říkat něco co se nedá sdělit slovy. Tohle jsou zase moje prázdné slova Smiley
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení