Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: odpuzovač pavouků  (Přečteno 1002 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
snowdrop
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« kdy: 30. Květen, 2008, 22:56:18 »

Chci si do pokoje pořídit odpuzovač pavouků...není na chemické bázi, ale fyzikální. Po zapojení do zásuvky by měl produkovat elektromagnetické vlny(jestli jsem to správně pochopila asi mezi 7-14 Hz) Výrobce tvrdí, že neškodí člověku ani domácím zvítřatům, zkrátka jen plaší ty osminohé potvůrky. Moc těmto věcem nerozumím, proto uvítám vaše názory na to, zda-li i tyto pro člověka neslyšitelné vlny nemůžou v pokoji, kde spím nějak škodit. 
Předem díky za názozy
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 31. Květen, 2008, 05:38:18 »

A neni lepsi si na pavouky zvyknout? A treba uklidit v kazdem rohu a vymest pavuciny?
Zaznamenáno
snowdrop
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 31. Květen, 2008, 07:22:21 »

Neone, máš logickou připomínku, kterou mi často říká i okolí. V případě fobie je to ale se zvykem trochu horší, kdo nezažil nepochopí...
Uklízím, vysávám, pavučiny doma nemáme, spíš k nám lezou ze zahrady. V Brně na privatě třeba nejsou žádní, ale doma na venkově právě  teď od léta do podzimu  nepomáhají ani sítě v oknech. Zkrátka oni ví, že se jich bojím a tak mi lezou do pokojíku  Eek Eek
Každopádně by mě opravdu zajímalo, jestli takový odpuzovač funguje a nemá nějaký negativní vliv třeba na spánek a tak. 
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #3 kdy: 02. Červen, 2008, 10:52:54 »

Ahojky,

naše pocity souvisí s orgány. Nevím přesně ale strach souvisí buď s ledvinami nebo tl. střevem- tak se na to zkus mrknout.
No a naše fobie a strach se dají ovládat myšlenkami. Je to něco jako restart, člověk si zkrátka řekne stop a začne znova.
Taky existuje léčba , říká se jí expoziční- člověk je vystavovaný svému strachu a učí se s tím bojovat.
Člověk je přece nejvyšší tvor- proč by se měl bát pavouka ?(ještě k tomu těch našich, když nejsou jedovatí).... oni nám nechtěj nic dělat- oni chtěj jen žít... ani divočáci nám nechtějí ublížit- jen jsme v tom pocitu vychovaní...
Zaznamenáno
Petrrra
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #4 kdy: 02. Červen, 2008, 13:34:46 »

EL: O neškodnosti místních pavouků můžeš někomu, kdo má opravdu fobii, vyprávět do nekonečna..Je to otázka psychiky, ale léčit se to dá jedině šokem( vím od klinického psych.).. sám si s tím člověk bohužel nepomůže, protože to řeší jiná mozková hemisféry( ne ta rozumová)- základní emoce, jako strach jsou zpracovávány v jiné části mozku, léčebná kůra zahrnuje většinou několik hodin zvracení, strachu, až vyčerpání a pak teprve můžeš pracovat dál s odstraňováním stachu a přivyknutím.

Jak je to s vlněním nevím, ale myslím, že všechny cizí vibrace jsou špatné.. možná neubližují fyz. tělu přímo, ale u těch zbylých dvou bych si tím tak jistá nebyla. Myslím, že nejlepší( nejschůdnější) by bylo dělat něco s tou fobií. pa a hodně štěstí.
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #5 kdy: 02. Červen, 2008, 17:10:36 »

Ta léčba nemusí být jen šokem. Lidičky se pak učí na ty pavoučky atak sahat... a zvykat si na ně.

Já jsem taky neškodnost pavouků nepsala jako novinku, ale jako fakt ... a to proto, že v podvědomí je vypěstovaná informace opačná.

A to, že si s tím sám člověk nepomůže si nemyslím- protože se vším se dá pracovat, ale musí se makat a nebýt líný a říkat, že to nejde, že k tomu někoho potřebuju. Protože pak budu mít jednu výmluvu za druhou a za celý svůj život se sebou nic neudělám. Když se člověk nějakého problému zbaví, tak zjistí, jaká to byla malichernost a že to mohlo být už dávno. A tak i já bojuju se svoji leností a výmluvami...
Zaznamenáno
Nena
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 03. Červen, 2008, 09:37:54 »

ahojky, ja bych taky tem vlnam neverila. ale pavouky sama nezvladam...
Zaznamenáno
snowdrop
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 03. Červen, 2008, 13:09:27 »

Díky holky za odpovědi
taky moc tomu odpuzovači nedůvěřuju. Je mi jasný, že pavouci jsou neškodní,by dokonce užiteční a potřební,  vše chápu a zkoušela a zkouším na sobě stále různý metody, jak s tím pracovat. Ale konec  rozebírání mého strachu z pavouků, nějak se s tím poperu.
 Teď mě zaujaly vaše názory na fobie samotné. Máte pravdu jsou různé typy psychoterapií ať už šokem nebo postupným přivykáním si a pracováním se strachem. Ale nemyslím si El, že to každý dokáže sám. To musí být hodně silný jedinec, aby na sobě takto zapracoval a hlavně by musel vědět, jak na to, jak si pomoci, ale to spousta lidí neví. Musí navštívit odborníka, aby je naučil se sebou pracovat. Teď ovšem nemluvím o běžném strachu člověka z něčeho, kdy nejde o poruchu a  člověk si s ním skutečně může  poradit sám).Fobie je ale  typ neurozy - fobická úzkostná neuroza, kdy člověk má panický strach z věci nebo situace apod. která většinou OBJEKTIVNĚ nehrozí pro daného jedince nebezpečím. To si také uvědomuje, ale nedokáže úzkost potlačit. Fobií je obrovské množství(jdou do řádů desítek) a to i z věcí, které by nás nikdy nenapadly, např. strach z ostrých předmětů, z čísla třináct, chorobný strach z nečistot, apod.
Pamatuju si, že jsme měli ve škole na přednášku skvělého profesora - psychiatra, který nám podával výklad fobií a my se spolužáky jen nechápavě kroutili hlavami.  Jenže pro dané jedince je to nepřekonatelná překážka, která výrazně zasahuje do kvality jejich života. Co je pak strach z bezbraných pavoučků, kteří se mě bojí víc, než já jich oproti třeba sociální fobii, kdy nemůže člověk vyjít ani na ulici, protože se děsí lidí kolem, nebo ze stísněných prostor, kdy nemůžou jít ani do kina nebo jet výtahem. Těmto lidem těžko pomůže to, že jim poradíme, aby si na to zvykli a pracovali na sobě...
Zaznamenáno
Milka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 03. Červen, 2008, 13:22:58 »

Myslím, že sa treba zamerať na ladviny, ktoré sú asi dilatované. I teraz keď si dám na návšteve u rodičov pár zemiakov, pocítim  psychickú neistotu, ktorou som trpela predtým.
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #9 kdy: 03. Červen, 2008, 21:55:07 »

Jak už jsem napsala, člověk sám se sebou má tu moc udělat mnoho. Nemůže mu v tom nikdo pomoci... nakonec to člověk stejně musí udělat sám. To, že o tom někdo ví něco odbornějšího neznamená, že tě může něco naučit. Na to aby člověk něco měnil nepotřebuje vědecký ani rozumový podklad... a navíc psychiatrovi ani jinému lékaři nevěřím- jsou to loutky naší společnosti... a společnost chce aby jsme je potřebovali.
Je to jen na tobě, co se sebou budeš chtít dělat...

milka: jo Smiley to je ono, ledviny Smiley
Zaznamenáno
Petrrra
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #10 kdy: 04. Červen, 2008, 23:24:51 »

Snowdrop: úplně ti rozumím a vidím, že o fobiích něco víš, jak říkám, slyšela jsem na přednáškách mnoho kauzuistik, kdy ta šoková terapie pomohla, je to ale opravdu náročné ( hlavně na psychiku), budu ti určitě držet palce, jestli s tím zkusíš něco dělat, ale pokud s tím umíš žít.. tak to ani řešit nemusíš.. Cool

El: ..očividně žádnou fobií netrpíš, viď? Wink...to byl jen vtip..myslím, že se to určitě dá zvládnout i bez psychologa, možná pod vedením nějakého duchovního učitele...na druhou stranu, myslím si, že on by byl první, kdo by tě hodil do pavoučího hnízda:-D
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #11 kdy: 05. Červen, 2008, 11:13:16 »

Já myslim, že každej máme svou fobii a musíme s ní bojovat. To znamená že i já Smiley
Duchovní učitel by určitě pomohl. Ale víc než ty víš ti asi nikdo neřekne. protože nic není tak složitý.... ale jsme prostě líní Smiley
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení