Stran: [1] 2
  Tisk  
Autor Téma: Jsem "v tom" už 3 dny  (Přečteno 1421 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
Andilek
Newbie
*

Zobrazit profil
« kdy: 22. Květen, 2008, 17:56:49 »

Čauky MB lidičky,
mám na vás velkou prosbu. S makrobiotikou začínám, stravuji se tak teprve tři dny. Zatím jsem četla knížky od Kim da Silvy, MUDr. Petra Hoffmanna, teď louskám Makrobiotickou cestu od Mischio Kushi. Čtu různé články na netu, ale mám v tom trošku zmatek. Třeba ohledně brambor, někdo je pro, jiný proti konzumaci.... Rajčata a papriky jsem zavrhla, na tom se shodují všichni odborníci. Také nejím rafinovaný cukr, mléko a mléčné produkty....., vyměnila jsem běžnou stravu za MB.
K MB mě přivedly zdravotní problémy, které klasická medicína ani různé diety nedokáží vyřešit. Už od 15 trpím akné ve středně těžké formě, půst vždy pomohl jen krátkodobě. Takže to určitě nění řešení, ale MB by třeba mohlo být. Nechci se stát fanatikem, ani to nemám v povaze, ale MB mi přijde jako rozumné řešení. Studuji posledním rokem VŠ, a jsem příšerně unavená. Někdy tak, že je pro mě problém vůbec vztát z postele a něco začít dělat. Se studiem to nemá nic společného, učím se lehce, ale něco dělám špatně a to něco je podle mně jídlo. Zkouším MB teprve třetí den a už mi je lépe, dnes jsem se vzbudila dřív než budík a to s dobrou náladou, přestože je venku ošklivo a mně počasí náladu dost ovlivňuje. Taky se mi upravilo zažívání...prostě samé pozitivní věci. Jen pořádně nevím, jak na to.

Poskytněte mi prosím pár osvědčených rad do začátku a moc bych prosila za např. týdenný jídelníček.
Děkuji moc a přeji všem krásný den
Andrea
Zaznamenáno
milan
Sr. Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: 22. Květen, 2008, 18:55:18 »

ahoj andreo,
jsme radi, ze jsi "v tom", alespon mame na foru dalsi prirustek...
Navrhuji ti jednoduche reseni: prijed pristi tyden na Vikendovku do Orlicek a my te "vylecime"... Very Happy
Teda vylecit se budes muset sama, my Ti jen poradime jak na to, jak tvoje nemoc funguje a co delat, aby bys ji zkrotila.
Na Vikendu bude pritomny i dlouholety ucitel MB, ktery myslim, ze v roce 1992 zorganizoval specialni kurs pro lide trpici podobnymi koznimi problemy, bylo to ve spolupraci s Nemocnici na Zlutem kopecku. Dostahovali tam neskutecnych vysledku uz po 14 dnech. Pamatuji si, ze ubrecena holcicka, ktera mela problemy vubec mit na sobe obleceni a kdyz nekde chodila tak byla ustrojena od hlavy az k pate, jak se stydela, tak po kurse odjizdela usmevava v sukynce, kterou snad v nikdy nemela/nemohla mit na sobe...
Vetsina nemoci s kuzi je spojena podle hvezdice 5 elementu s prvkem kovu - kombinace TL.STREVO-PLICE, pokud je na tom nekdo hodne spatne, problem muze byt i dale... tyto organy odebiraji energii jinym nebo naopak.
Akne se zpravidla dela pokud je pleť mastna, mastna muze byt pokud nechas telo postavit latky, ktere mastnou plet nebo akne tvori... Dobra a pravidelna strava je zaklad! Rozhodne nejez na noc, pres noc se tvori tuky... Kdyz prijedes, tak ti vysvetlime, jak sestavit spravny jidelnicek. Drz se, uc se, at muzes prijet!
Zaznamenáno
Jani
Host
« Odpověď #2 kdy: 23. Květen, 2008, 03:36:42 »

milane,

zaujal me tvuj prispevek. Rada bych jela, ale z Tokia to mam ponekud dale. Mohl bys mi, prosim, napsat vice ohledne akne. Vim, ze jet na kurz by bylo mnohem lepsi, ale tentokrat to nedam.  Shocked
Zaznamenáno
kukicha
Full Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil Email
« Odpověď #3 kdy: 25. Květen, 2008, 13:35:42 »

ahoj  Evil,

hi hi...

jsem na tom asi dost podobně, tak jedna malinká rada, co jsem u sebe odpozorovala i vyčetla z knih... mastná pleť s uhříky - to taky znamená, že se člověk přejídá, jí víc, než tělo potřebuje a zpracuje... píše o tom třeba Kushi v Orientální diagnostice a Váš obličej nikdy nelže... pokud máš např. ještě lupy, tak to je další projev přílišné konzumace bílkovin nebo přílišné konzumace obecně. Mám odzkoušeno, že když se začnou dělat lupy, stačí snížit "dávky" a do pár dnů jsou pryč, stejně to funguje i u pleti.
hodně sil a vydrže

to s tím jídlem na noc - můj velky problém, můj denodenní hřích - to je důležité info... snad mi pomůže s tímto prohřeškem bojovat  Wink

díky a pa pa
Zaznamenáno
ajia
Newbie
*

352243800
Zobrazit profil Email
« Odpověď #4 kdy: 27. Květen, 2008, 16:21:12 »

Ahojky,
chtěla jsem tě jenom podpořit... Já "v tom" jsem už pět týdnů, ale taky toho ještě moc nevím. Ale začla jsem kvůli lupénce. Nikdy jsem ji neměla, ale před třema rokama se mi to spustilo a místo, aby se to uzdravovalo, tak se to začalo zhoršovat. Doktoři mi řekli, že se to vyléčit nedá a já tyhle slova typu "nejde", "nedá", "není možné" tak strašně nesnáším, že jsem se rozhodla jít MB cestou sama a bez nich. S MB by se měla lupénka prý za rok spravit a věřím, že jakákoli jiná choroba taky. Zatím pozoruji jen pozitiva v tom, že se cítím líp celkově svěží a zdravá zevnitř a hubnu, ale jsme obě teprve na začátku, musíme vydržet! Postupně mi začínají chutnat i řasy a takové ty věci, které bych dříve obcházela velkým obloukem... Neboj, to půjde, musíš si najít kolem sebe co nejvíc lidí, kteří taky jí MB, to tě hodně podpoří a dodá ti to sílu, že ses rozhodla správným směrem. Můžeš taky vyzkoušet nápoj GAB, je to výtažek zmladého ječmene, dá se prý sehnat na internetu a na kožní nemoci je taky výborný. Každopádně ti budu moc držet pěsti. Odkud jsi?
Zaznamenáno
Jani
Host
« Odpověď #5 kdy: 09. Červen, 2008, 15:59:24 »

Tato otazka bude asi na Milana. Tyka se pleti. S makrobiotikou se mi plet celkove zlepsila, zmizely zanety a vicemene se vycistila. S jidelnickem si taky poradim. Co me trapi jsou zanesene pory, i kdyz plet jako takova je spise sucha. Snazila jsem se prijit na to, co to zpusobuje, ale at jim sebestriktneji bez oleje, orechu a s minimem seminek, tak se mi pory vesele ucpavaji dale. Na noc nejim a po rozsahlem vyzkumu se mi nic kloudneho najit nepodarilo. Dekuji za pripadne pripominky.  Cry
Zaznamenáno
Vendulka
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #6 kdy: 16. Červen, 2008, 19:46:35 »

Já s makrobiotikou taky teprve začínám..teda nezačala jsem tak úplně strikně ale snažím se postupně vynechávat nevhodné potraviny a zařazovat MB. Stále pročítám MB literaturu..mám knížky od p. Strnadelové, Dagmar Lužné a Makrobiotickou cestu od Kushiho. Zatím se v tom tak plácám, ale v srpnu jedeme i s manželem  na týdenní pobyt k paní Lužné...tak jsem na to moc zvědavá  Wink. Bohužel ve svém okolí znám jen jediného člověka zabývajícího se MB ...takže si o svých začátcích nemám ani s kým povykládat. Jsem ráda, že jsem objevila tyhle stránky.............
Zaznamenáno
Elvis
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #7 kdy: 04. Červenec, 2008, 14:52:21 »

A je nás více, taky teprve začínám a zkoumám. Uděláme si sraz, hm??
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #8 kdy: 06. Červenec, 2008, 22:59:03 »

AHOJ jani

já mám s pletí teda fakt velký problémy, jak se moje tělo pomalu srovnává, mohla jsem zařadit do jídelníčku nějaká semínka a mandle a taky používám olej a mám pocit, že se pleť trochu zlepšila... pro mě je nejhorší asi sůl, když víc solím, pleť se okamžitě děsně zanítí a taky mám horečky... proto solím fakt minimálně.
jinak se u mě pleť řídí i fázemi měsíce, doposud to bylo tak, že na úplněk to bylo nejhorší... teď po slunovratu se to - mám pocit - otočilo a nejhorší je nov a po novu se to zase spravuje... loni to tak aspoň bylo

každopádně se mi pleť velmi špatně a pomalu hojí, často se zanítí... jizvy se drží celé měsíce, klidně se znovu podeberou a zas vše nanovo...

dělám si teď výplachy čelních dutin, to by mělo pomoci, ale neznáte někdo ještě nějakou jinou radu, jak pleti pomoci... je mi dvacet pět a často vypadám jako puberťák a mám z toho docela mindrák, ani se nedokážu dát dohromady s nějakým mužským, zalézám do ulity... Funny Lebka

díky pap
Zaznamenáno
Vendulka
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #9 kdy: 07. Červenec, 2008, 11:14:17 »

Elvis, nějaký sraz začátečníku by byl fajn, já jsem ze Severní Moravy a ty ?
Zaznamenáno
Jani
Host
« Odpověď #10 kdy: 07. Červenec, 2008, 15:14:58 »

Ahoj Kuki,

ja zase takove problemy nemam. Drive to bylo daleko horsi, i kdyz to, cim prochazis ty jsem asi nepoznala. Kazdopadne, chapu, jak moc deprimujici to je.
Mne se plet hezky vycistila, po zaniceni ani pamatky. Je pravda, ze jsem velmi zjednodusila jidelnicek, bez excesu a cukru v jakekoli podobe a plet byla do 14 dnu jako vymenena. Taky jsem intenzivne delala jogu a medituji.

Jedine, co me trapi, je nadmerna produkce mazu. A to olej pridavam do jidla minimalne, kdyz uz, pouzivam ten nejcistsi sezamovy olej. Zase se to o trochu zlepsilo, mozna je to stale pozustatek mych syrovych excesu. Dalsi faktor muze byt hormonalni nerovnovaha.

V ramci studia me zajima kazdy detail. To, co je v Kushim, jsem uz vicemene prelouskala a tak se pidim po dalsich info.

No, drzim pesti. Nejak to zvladnem.
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #11 kdy: 07. Červenec, 2008, 18:49:32 »

ahoj jani,

jsem na mb teď necelé dva roky a pleť se zatím nijak nelepší... pořád zhnisaná a zanícená, nepomohly ani rýžové půsty... ani pobyt v přírodě a denní intenzivní rychlochůze do kopců, ani jóga
a jsem fakt přísná, největším úletem je pár mandlí, lžička sladu do kaše nebo kupované rýžové mlíčko, které si přidám do obilné kaše pro sladkou chuť...
možná že jím příliš mnoho možná bych neměla jíst tak pozdě... možná
nebo je to možná tím hlenem v hlavě, jak říkal pan Dvořák... ten mi "slíbil", že se pleť spraví, až to všechno vypláchnu... no a samozřejmě nadále poctivost...

a taky moc nesolit a dostatek pít...

pa pa
Zaznamenáno
dvdmchl
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #12 kdy: 07. Červenec, 2008, 19:23:09 »

delsi pust jen o vode ti pomuze....viz. kalendare a doporucene postupy na pust.cz. Pripadne je mozne se detoxikovat pomoci syrove stravy, ale po mesici rychle zpatky na MB, at nezustanes v jinovem stavu jako ja. Smiley
Ne vazne, pust je nejrychlejsi a take nejdrastictejsi metoda ocisty, syrova strava druha nejrychlejsi, ale moc lidi na ni pak nezustava. U MB nevim, at me opravi zkusenejsi ale prijde mi ze MB je vhodna spise pro uz zdraveho cloveka, pripadne pro pomalejsi leceni.
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #13 kdy: 07. Červenec, 2008, 21:30:22 »

dvd... juj, já si jen neumím představit, jak bych to zvládala v práci... musela bych si asi vzít volno. Na půstu jsou nejhorší právě večery, kdy se tělo nejvíc čistí a já musím v čaji svítit často až do půlnoci nebo i déle, a pak tak nějak brzo vstávám sama od sebe, tak toho moc nenaspím. Už jsem to při práci zkoušela a pokaždé to dopadlo hrozně  Mimoza takže to mám od kolegy zakázáno  Wink
bohužel mě žádné delší volno nečeká, ale možná by stačil tří denní půst s chozením do přírody a dostatkem odpočinku...

dnes jsem si dala při ranní procházce po hřebeni v hájku borovém hrst borůvek a moc dobře mi nebylo... ani nechutnalo, a trnuly zoubky... já to ovoce prostě nedávám a to jsou borůvky ještě malé "zlo", podobně to mám se syrovou zeleninou, žaludek to nezvládá, takže tím to mám vyřešené s očistou syrovou stravou...

navíc se mi syrovou stravou horší pleť a střeva taky dostávají zabrat...
tak že by ta cesta pooommmaaalá  Tongue
díky pa dobrou

Zaznamenáno
dvdmchl
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #14 kdy: 07. Červenec, 2008, 22:11:12 »

no po tridennim pustu se teprve zastavuje prace zaludku a strev, mizi pocit hladu a telo se prepina na rezim spalovani tuku. O nejake ociste muzeme mluvit az po 7 dnech. Samozrejme se neda udelat 7 dni hned napoprve, nejdrive se zacina s jednodenimi pusty kazdy tyden. Po ctryrech jednickach si muzes zkusit trojku. Pak zase mesic jednicky a pak hura na sedmicku. Pak mesic jednicky a jdes na patnactku. Ale tam jsem jeste nebyl, takze dal uz radit nemuzu.
Podle zkusenosti ostatnich je kompletni ocista zarucena po 21dnech. Ale je dost dobre mozne, ze tolik ani nepotrebujes. Jestli nekouris, nepijes, nekafujes, nejis maso a chodis pekne pravidelne spat, tak by to nemelo byt potreba. Smiley Pokud tam neni nejaka nemoc.
To ze ti dela syrova strava problem je divne a rozhodne to neni v poradku.
Fakt bych ti doporucil pust, ten vyresi spoustu veci. A taky dle vlastni zkusenosti muzu rict, ze uz po sedmi dnech clovek ziska i urcitou vedomost co delat dal. Neptej se me jak ji ziska to nevim. Smiley Ale proste tam najednou je. (tech sedm dni bylo u mne, u vice "zamorenych" lidi to muze vzit vice dni)
Po pustu si pri navratovce muzes davat zeleninu zmekcenou nad parou, nemusis jit syrovou. A ostatne vetsina lidi ani syrovou zeleninu nedava.

Zaznamenáno
Stran: [1] 2
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení