Stran: [1]
  Tisk  
Autor Téma: Zdravotni napoje  (Přečteno 1964 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Pedro
Newbie
*

Zobrazit profil
« kdy: 27. Květen, 2008, 07:53:09 »

Ahoj,

toto bude asi otazka nejspise na Milana.....
... nevite nekdo,jak se delaji napoje z lnenych a ze sezamovych seminek ?
Slysel jsem na ne samou chvalu,na MB caje bancha a kukicha samozrejme take ,pry alkalizuji krev,uz piju banchu a moc mi chutna,jen clovek potrebuje na cezeni drobne sitko. Lze ji zalivat nekolikrat a porad ma super chut....
Jo a napoje ze zazvoru a z korene lotusu zase vyrazne rozpousteji hlen v tele,coz je vyborne pro alergiky a pri zahlenenych plicich....

Diky za odkazy a pripominky
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #1 kdy: 27. Květen, 2008, 14:02:34 »

Já jsem četla , že se  ze lnu dělá odvar...
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 27. Květen, 2008, 14:41:04 »

Recept na ten lneny odvar snad mam nekde doma, pokusim se ho najit. V podstate se to lnene seminko vari, jak dlouho to presne nevim, zjistim. Pak se to scedi a vysledkem je takovy slizovity napoj. Dost to doporucuji lecitele. Myslim, ze se to ma pit rano nalacno. A aspon nejakou dobu, aby to melo efekt.
Zaznamenáno
milan
Sr. Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 28. Květen, 2008, 06:08:09 »

2 lzicky seminek na 1 salek, varit 15 min., pak scedit
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 29. Květen, 2008, 11:23:32 »

Tak jsem to nasla od te lecitelky, dala mi recept nasledujici : jednu polevkovou lzici semena lnu dame do studene vody cca 250 ml. Povarime 3 minuty, pak slejeme a pijeme teple rano nalacno. Pijeme to 3 mesice-ale to bude asi individualni. Milan pise varit 15 minut, ja nevim, ono uz po tech 3 minutach je to slizovite dost a tim padem se se to dost blbe leje pres sitko. Dobrou chut !
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member

Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 kdy: 30. Květen, 2008, 11:43:31 »

A no co je lněný drink dobrý?  Tongue
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 30. Květen, 2008, 11:53:37 »

co se tak pise, tak na dobry porod pry.... ale me to ta lecitelka dala na procisteni strev....
Zaznamenáno
role
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 30. Květen, 2008, 18:14:20 »

Odvar z lněného semínka je dobré pít celé těhotenství zejména v druhé polovině dvakrát denně, protože ten sliz (kolageny nebo co) připravují a změkčují tělo na porod. Já ho vařívala lžíci na hrnek asi deset minut. Občes si ho vařím i mimo těhot. Prostě pro změnu. Jinak je to dobré proti zácpě (což s těhotenstvím souvisí).
Zaznamenáno
ajia
Newbie
*

352243800
Zobrazit profil Email
« Odpověď #8 kdy: 04. Červen, 2008, 16:56:30 »

Tyjo  Eek to jsou věci, co se tu člověk nedoví  Wink
Zaznamenáno
Pedro
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: 15. Červenec, 2008, 08:44:17 »

No,ty napoje jsou dobre na : lnene seminko procistuje streva,ale hlavne je v tom prirodni kolagen,takze by to melo udrzovat kloubni mazivo v pohode ( neco jako geladrinky,co za ne chteji nekrestanske penize )
                                             : sezamove seminko se da zvykat anebo taky si z neho udelat drink,komu zacinaji sedivet vlasy,tak by mely zase stmavnout
Zaznamenáno
Pavlínka
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #10 kdy: 23. Červenec, 2008, 09:20:27 »

Ono to lněné semínko můžou pít i chlapy, ne jen těhulky. Obsahuje hormony, takže léčí neplodnost. A u kojících matek pomáhá při tvorbě mléka.
Zaznamenáno
tomy
Jr. Member
**

428445587
Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: 20. Září, 2008, 10:13:13 »

Zdravím všechny a přidávám recepty na různé MB "čaje", které střídám a které (nejenom mě) chutnají:

Všechny druhy vařím v litrovém plecháčku, přecedím, pak případně skladuji v termosce. Obecně lepší je nápoj světlejší barvy, tudíž nelouhovat moc dlouho! Většinou lze surovinu použít opakovaně.

1. BANCHA/KUKICHA. To je klasika, prvně stačí 1 čajovou lžičku (ČL) projít varem pár sekund, používám ho, dokud barví. Pozitivní vliv na krev byl už zmíněn.

2. MUGICHA = čaj z ječmene. Lehce opražit ječné kroupy (do zlatova, aby pěkně voněly, ne do hněda). Vsypat 1 polévkovou lžíci (PL)na minutku do vroucí vody, při dalším použití o minutu protáhnout čas vaření. Výsledný nápoj má lehce narůžovělou barvu.

3. DÝŇĚ. Dýňová seminka (v tvrdé slupce) lehce opražit, další postup jako u předchozího..

4. SEZAM. Sezamová semínka (1 PL), která byla předem pomleta v Suribashi (nebo mlýnku), povařit tak 2-3 minuty. Zcezené zbytky dávám do polévky nebo chroupu jako svačinku s rozinkama  Smiley

5. LOTOSOVÝ KOŘEN. Sušené plátky (asi 5 ks) vařit asi 5 minut.

6. MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ. 1 ČL sušeného květu vařit 2 minuty. Jen jednou. Posiluje srdce.

7. MRKEV. Sušená nať mrkve (1 ČL) poskytne po 2 minutovém varu krásně zelený voňavý nápoj.

8. SHISO. Větvičky Shisa (opět 1 ČL na 2 minuty) dávají vysoce kvalitní čaj, ale je nutné si rostlinku pěstovat..

Mezi další léčebné nápoje patří známý Sladký zeleninový nápoj, vývar z řasy Kombu nebo vývar z fazolí Adzuki. A abych nezapomněl, obzvlášť v zimě je dobrá kávovinová směs typu Melta, Špaldové kafe (občas).
Zaznamenáno
Stran: [1]
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení