Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7
  Tisk  
Autor Téma: Filmové tipy  (Přečteno 5499 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil WWW
0 0
« Odpověď #60 kdy: 24. Leden, 2010, 17:24:56 »

Jo, Antikrist je hororové psycho, ale až ke konci Smiley
Dřív jsem byl fanda hororů, četl každého Kinga, Barkera, sledoval filmy - Vetřelce, Hellraiser, Noční můru apod.
Ale na makrobiotice v tomhle velké změna.. ne že bych na ně neměl náladu, ale mám hodně vnitřní napětí, když sedím a vím, že se to schyluje k velkému BAF, je to uplně jasné a já i přesto nedokážu uvolnit a roste ve mě napětí. Nepříjemný pocit. Na nemakro stravě jsem byl vůči tomu nějak otupělý.
Ale je fakt, že vetřelce a podobné scifi horory zvládám v pohodě, mě dělaj problém ty více psycho realné Smiley
Zaznamenáno
Lee.Blue
Jr. Member
**

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #61 kdy: 24. Leden, 2010, 17:25:33 »

A co Aronofsky...a něco o závislostech

Requiem za sen
http://www.csfd.cz/film/14317-requiem-za-sen-requiem-for-a-dream/

nebo o věčnosti...

Fontána
http://www.csfd.cz/film/116226-fontana-fountain-the/
Zaznamenáno
Lee.Blue
Jr. Member
**

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #62 kdy: 24. Leden, 2010, 17:31:24 »

Mi nejde o to napětí, to nevnímám zase tak špatně, nějak ho dokážu vyrovnávat, aspoň si to myslím, ikdyž občasná absence dechu mluví jasně Grin  Horší je to, že se mi potom určité obrazy vracejí ve tmě, snech, mám nějakou bujnou fantazii od dětství. Kinga a horory jsem na střední louskala s radostí, ale po jedné temné noci v olivovém háji jsem si řekla dost. A od té doby to eliminuji. Myslím, že mozek všechno ukládá, a při určitých situacích může opětovně vyvolat, pozměnit, či ještě přibarvit. Takže horory-né dík:-) Jenže..Trier je Trier... Roll Eyes
Zaznamenáno
La Tibor
Sr. Member

Zobrazit profil WWW Email
0 0
« Odpověď #63 kdy: 24. Leden, 2010, 22:38:44 »

nejlepsi aronofkej je PI
ale taky psycho... je to takovy hodne ze zivota
Zaznamenáno

Wl
Makrobioklub
Full Member

Zobrazit profil Email
0 0
« Odpověď #64 kdy: 25. Leden, 2010, 12:13:43 »

Tibor: Hochy z Brazílie znáš?
Zaznamenáno
La Tibor
Sr. Member

0 0
« Odpověď #65 kdy: 25. Leden, 2010, 15:15:20 »

no par jsem jich tu potkal  Grin
ne, z brazilsky kinematografie neznam vubec nic a z filmu o brazilii znam pouze "Muz z Ria"  Grin
ted si o tech hosich ctu - doufam, ze je to narazka na tu otocenou svastiku, no i kdyby ne tak je fantasticky, jak stale jeste maji symboly energii

je to offtopic, ale musim se podelit, co mi prave prislo od nejmenovane slecny, co videla pouze fake nick a obrazek
To je nejstupidnejsi facebook image co jsem kdy videla! Nechapu jak nekdo s prumernou inteligenci muze propagovat takovyto material!!!!

cimz bych se zas vratil k tematu... v tomto threadu posledne jmenovany filmy jsou tu patrne jen proto, aby clovek uplne nezmagoril

Videl prosimvas nekdo dobry cesky film, nebo jsou to vsechno jen totalni sracky za poslednich cca 30-35 let?

Treba Polaci obcas neco natoci. Naposled jsem videl Exekutora a ten film se mi opravdu libil.
http://www.csfd.cz/film/222046-komornik/?text=146087
Zaznamenáno

pozorovatel
Full Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #66 kdy: 25. Leden, 2010, 16:10:13 »

La Tibor : České filmy, které, podle mě, stojí za to : Nuda v Brně, Štěstí, Návrat Idiota, Příběhy obyčejného šílenství, Grandhotel, Knoflíkáři, Šeptej, Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí, Postel, Jedné noci v jednom městě, Fimfárum, Samotáři, .....tak to mě napadlo teď, ale určitě bych toho z nějaké databáze vylovil  mnohem víc a určitě jsem na spoustu dalších zapomenul a za 5 minut mě to bude mrzet. A hlavně máme také výborné dokumentaristy, takže tam by se dalo psát dál a dál.
Nemyslím si, že by to celkově bylo nějak katastrofální, kdo hledá najde  Wink
V poslední době jsou velmi dobré recnze na Protektora a Tři sezóny v pekle, ale ty jsem ještě neviděl.
Zaznamenáno
La Tibor
Sr. Member

0 0
« Odpověď #67 kdy: 25. Leden, 2010, 21:41:05 »

jo ted jsem si vzpomnel na jeden jedinej: Sileni od Svankmajera

z toho co pises pozorovateli cca pulku neznam a tu pulku a la Nuda v Brne nebo Slunecni stat proste nemusim, vadi mi neoriginalita, to ze nekdo zobrazi sracky presne tak, jak to vidime vsichni, to je na dobrej film podle me malo, skoro jakoby to byl vsechno jeden film..jo reziseri i filmarsky skoly celych statu jsou si vlastne dost podobny... asi to bude tak jednoduchy ze mi proste vadi ceska realita, tak mi vadi i cesky filmy..omlouvam se za psychoanalyzu on screen

preci jen bych ale cekal nejakej underground - v USA se v hollywoodu toci silenosti, ale filmova i jina kontrakultura je silna, v Cesku jsou vsichni natolik vyflusli ze nevim no

mam jednoho tak trochu kamose, jmenuje se Ondrej Andera, dela pomerne dost alternativnich hudebnich veci, ale musi se prizivovat ruznyma znelkama, reklamama apod... Cesko je asi moc maly, aby si tu nejaka opozice zila sama pro sebe a mela silu... no to jsou jen takove uvahy
Zaznamenáno

pozorovatel
Full Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #68 kdy: 25. Leden, 2010, 21:55:51 »

LA Tibor : To že jsi zahořklej vůči ČR je Tvůj problém, pak nechápu proč jsi se na české filmy ptal, když je všechny považuješ za jeden špatnej film. Je vidět, že ani nečteš, co píšu a hned máš jasno. Sluneční stát jsem vůbec nezmiňoval. Nudu v Brně považuju za originální.
Ondřeje Sifona Anděru a jeho práci sleduji- ať už ve WWW, EOST, nebo i jeho znělky- poznám jeho styl okamžitě.
V ČR je spousta alternativních kulturních scén, které si žijí mimo mainstream a daří se jim, to že o nich nevíš, neznamená, že neexitujou a nemají sílu. Dokazuje to jen to, že se v nich neorientuješ !
Zaznamenáno
La Tibor
Sr. Member

0 0
« Odpověď #69 kdy: 26. Leden, 2010, 16:22:15 »

ale jo, ja to ctu
spletl jsem si "Stesti" a "Slunecni stat" nebo tyhle filmy mam zarazeny v hlave fakt v jednom miste + trpim tim, ze mam neco s hlavou a pletu si jmena a nazvy zacinajici stejnou hlaskou

Ano, o tech filmech i o tom, co je v Cesku jasno mam, to jsem jiz napsal a sam jsem se omluvil. Ptal jsem se prave na ty alternativni sceny, ktere jsou mi, jak rikas, skryte - ne na mainstream. To, ze nekdo natoci film cernobile me k alternative nestaci. I definice umeni, ktera se mi libi je, ze je to "alternativni pohled na realitu". Ty filmy, co jsem videl, z tech co jsi ty vyjmenoval, alternativni pohled nenabizeji. Kdyz treba z Nudy v Brne vytahnes tech par pribehu - tak jsou to proste uplne klasicky veci jako i) panicka nezkusenost ii) coming out iii) vyzirani sracek 50tniku, co si sami nadrobili. Vubec mi to, stejne jako ty ostatni filmy, co jsem videl, originalni ani alternativni neprijde.

Tak kde jsou ty alternativy? Nevim, jak se dari ted Ondrejovi - ma rodinu, snad dobre. Naposledy, co jsem ho videl, tak jednou mel vyborny a originalni pripominky na jedny dost pozersky vystave obrazu, ktere ovsem byly dobre. Priznam se ze jeho soucasnou hudebni tvorbu nesleduju, vizualni me vzdy pobavila, ale filmy to nebyly. Prestoze Ondrej plno veci vidi jako nikdo, tak na 100% vim, jak ho strasne sralo, ze musel delat znelky pro CT nebo koho a pak se tusim jeste dohadovat o honorare. No a koho by tohle nesralo!!!

Pokud pouziju prave tvoji myslenku, ze clovek se stava tim, s cim prichazi do styku, tak proste neni mozny sedet na dvou zidlich. Zaroven tvorit a zaroven tvorbu nicit v reklame. Dost podobna vec me ted napada s jednim nejmenovanym chlapikem, kterej neustale pise o pasti demokratickeho rezimu a ted chce vstoupit do partaje.

Opravdu, pokud jsou v CR alternativni sceny se silou, tak bych je chtel videt. Me se zda - absolutne vymeteno. To za komancu byla kontrakultura mnohem silnejsi. Proste manicka byla manicka, co za to dostala pres hubu, ale s tema vlasama sla do prace a tim bylo receny vsechno. Jestli maji byt alternativa chlapecci s dreadama ze salonu a s bundou diesel na kreditku... coz je pro me analogie tech CR filmu, co jsem videl, tak to pro me neni.

Jestli to ma byt tech par squatteru, kteri se vzdycky muzou vratit do tepleho bytu k mamince, tak to taky neni ono. Tvori se tam nejake filmy? No netvori. Asi je to dany tou malosti.

Pohyboval jsem se v Brne v poslednich letech. Oproti Praze sice min zasahle komerci, ale delo se tam neco alternativniho? Posledni vec byl THC klub v cikanske ctvrti cejl (v 90tych letech v Praze to ale taky bylo jine) a na to navazujici pravidelne majove streetparty, coz oproti "streetparties" v Praze byl fakt mazec. Ale to je spis vykrik. Jinak se opozice v Brne ukazuje akorat v tom, ze majitel podniku neplati dane z penez, co plati servirkam a vsichni nadavaji na mestskou policii.

Vyved me z omylu priklady, to je to, co tu chci slyset! Tohle "Nuda v Brně, Štěstí, Návrat Idiota, Příběhy obyčejného šílenství, Grandhotel, Knoflíkáři, Šeptej, Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí, Postel, Jedné noci v jednom městě, Fimfárum, Samotáři" alternativni struktury faaaakt nejsou.
Zaznamenáno

pozorovatel
Full Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #70 kdy: 26. Leden, 2010, 17:26:53 »

La Tibor : Ale to jsi nezmínil, že chceš alternativní scénu!
Nežiju v centru (Praha, Brno), ale na malém městě, nicméně léta se tu s přáteli o něco, co by se dalo nazvat alternativní kultura snažíme. To, že se o tom neví v Práglu a Brně a Brazílii nás netrápí. Nebudu se tu chlubit tím, co jsme všechno dělali a děláme. Ale jsem si jist, že takových je spousta v každém druhém městě. Že to nemá sílu ? A co čekáš La Tibore revoluci se zbraní v ruce  Grin 
Jsem rád, že ti, co jsou otevření a přemýšliví se nechávají inspirovat a nakazit aktivitou mimo mainstream.
Takže znám mraky lidí co se věnují alternativnímu divadlu, hudbě, výtvarnému umění (méně už filmu, to je pravda), alternativám ve stravování a léčení, bojovým uměním, alternativnímu bydlení, atd.... Hodně z nich je nespokojeno se současným systémem a hledá svou vlastní nezávislou cestu.
Zaznamenáno
La Tibor
Sr. Member

0 0
« Odpověď #71 kdy: 26. Leden, 2010, 19:25:09 »

no ja napsal "dobry cesky film", tim jsem opravdu myslel neco jako "dobre ceske umeni", pokud jsme na stejny vlne, tak ta definice umeni je "novy pohled na realitu" u me s hvezdickou * pohled, ktery musi byt aspon trochu pozitivni (ale v tom pozitivnu se s moc lidma neshodnu a treba proto mi ten novej Aronofski o tech fetacich proste dobrej neprijde, vrtacka v hlave byla neco, fontana taky)

pokud se o neco snazis, tak si myslim, ze by ses zrovna mohl "pochlubit", protoze to zadny chlubeni neni - urcite to delas poctive, tak proc si za tim nestat, ponevadz nejaka fuze bude nutna pro tu revoluci Smiley Jo, revoluci si predstavuju tak, ze to bude mentalni zbran, ktera bude pronasledovat kazdyho a nekompromisne jako smrt  Grin

Zrovna me napadlo, nezs to napsal, ze budes mit neco spolecnyho s divadlem, o kterym nevim vubec nic, byt jsem jako capart vyrustal v zakulisi Rokoka.

Proste dokud umeni, nebo nejake rozsirene vedomi, bude tak hezky zabalene v tom balicku nekde za rohem, tak je to k prdu. Fascinujici ovsem je, jak mainstream dokaze nasat a zpracovat skoro vse, takze ten balicek je prtavej. V tom je zvracena sila sila mainstreamu. "Alternativa", dokud bude ekonomicky zivorit, tak nikdy nebude stabilni. To neni volani po konzumerizmu. To je o tom, ze proste alternativa nema moc ani ovlivnovat ani desit ty, kdo moc maji - ty kdo definuji vlastnicka prava a vytvareji si zakony sobe na miru.

Takze to co ted reknu, bude samozrejme jak nepochopitelny, tak i dost vosajstlych, ale myslim si, ze skutecna revoluce je fakt cyberpunk. Tj. vedome se vcleneni do konzumni spolecnosti - ne delani polovicatych kompromisu na civilni zivot a alternativni. Mainstreamova spolecnost sama sebe hubi a kdyz clovek zacne pracovat v jejim ramci na jejim slabem miste, tak aniz by si to ona uvedomovala, tak ji rozklada.

Bojim se tohle odeslat, je to jak Cegevarovo huhlani z hrobu. No nic, napsal jsem to, je to poradnej offtopic. A rozhodne ti fandim. Pripadne sem hod link, pokud uz jsi o tom, co delas, uz nekde psal.
Zaznamenáno

El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

0 0
« Odpověď #72 kdy: 26. Leden, 2010, 20:15:13 »

a nemyslíš, že by se z alternativy brzo stalo něco zase stejně na prd? já teda jo, protože si myslim, že tolik lidí se prostě na ničem nedohodne.. vždycky tam budou tací, kteří to budou chtít vyždímat a ti kteří sklopí uši..   Mnohem příjemnější jsou mi menší skupiny lidí, třeba jak tomu dřív bylo na vesnicích.. a ještě příjemnější je mi tvorba lidí na živo než nějaký film, který mimochodem stejně nakonec prospím Smiley Mě třeba v naší společnosti chybí živá hudba...

Jinak k filmovým tipům můžu napsat jen to, že neusínám u filmů od Akura Kurosawy(nebo jak se to píše) , u posledního samuraje a kila bila  Grin jinak po několika minutách spim jak špalek Smiley

A jak by sis tu revoluci představoval?  já si teda myslim, že žádná nutná nebude, protože to příroda zařídí sama...
« Poslední změna: 26. Leden, 2010, 20:17:08 od El » Zaznamenáno

Phoenix
Full Member

Zobrazit profil
0 0
« Odpověď #73 kdy: 27. Leden, 2010, 20:24:53 »

Very Happy

Zaznamenáno
Phoenix
Full Member

Zobrazit profil
0 0