Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12
  Tisk  
Autor Téma: Čištění dutin  (Přečteno 7289 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Nena
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #75 kdy: 09. Červenec, 2008, 13:18:31 »

Presne tak, potreobovala bych to jako sul, ale sama se do toho bojim jit. Drive mi delali i punkce a dutiny mam tak zanesene, ze mi staci, kdyz mi pri plavani trochu vody natece do hlavy a mam o bolest v nasledujici hodine postarano. Takze predstava, ze bych si do nosu sama dobrovolne neco lila neni moc prijemna...
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #76 kdy: 16. Červenec, 2008, 21:25:13 »

Ahojky role,

mám radost, že jsi vydržela a už je to mnohem lepší Smiley Pan Dvořák mi také doporučoval udělat to 8x za sebou- ale zezačátku se to nedalo vydržet-bylo mi blbě od žaludku. Potom už to šlo...
Já jsem teď pár dní neproplachovala- alergii nemám Smiley ale teď se xgystám zase začít. Protože, když si tlačím na bodíky na obličeji, které ukazují stav dutin, tak mě ještě bolí..

nena: problémy s dutinami mám od mala.. začalo to rýmou a pícháním uší. Pak jsem nesnesla vodu v nose a když jsem se potopila pod vodu, tak jsem mělapocit, že mi ty uši prasknou. A lít si něco do nosu mi taky přišlo hrozné...  ale není to tak hrozné jak to zní. Zkrátka zezačátku to nic příjemnýho neni. Člověk se cítí být nemocný..je to jako mít chřipku..pak to ale přejde a člověk cítí, že při nádechu mu jde vzduch hluboko do čela..je to fakt úleva, která stojí za to vydržet chvilku nepříjemností.
Odborníka k tomu nepotřebuješ...  stačí se začít poslouchat a zkoušet a být na sebe tvrdší.. ublížit si nemůžeš Smiley 

Já jsem za čištění chobotu opravdu šťastná, protože mě zbavilo alergie Smiley
Zaznamenáno
role
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #77 kdy: 16. Červenec, 2008, 22:19:52 »

El, dokázala bys tu popsat kde jsou ty body na obličeji co indikují problémy s dutinami?

Teď jsme byli pár dní pod stanem, takže jsem měla taky proplachovací pauzu a bylo to celkem v pohodě. Ale mám pocit, že to ještě není ok a zas budu pokračovat...
Zaznamenáno
mirka
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #78 kdy: 17. Červenec, 2008, 00:20:24 »

Já bych udělala slabší nálev a asi bych mu tam toho dávala míň (do jedné dírky tak 1,5-2ml)

já bych si to teda jako 5ti letá udělat nenechala  Eek a navíc vím jak je to s dětmi(z nemocnice) Ale co já vim viď Smiley asi máš statečného syna... Cool

lasička: nevím jak se na to kouká mb,ale křen funguje skvěle, citron taky skvěle čistí... a jestli ti to pomohlo, tak je to super, že jsi nemusela jít na punkci a jíst antiboule  Wink

s přesličkou a anýzem jsem začala již někdy před min. 12 lety. holka měla strašné alergie, při vlězení do trávy okamžitě oteklé oči a nejen ty. vůbec není třeba se obávat dítěti výplach udělat, i když je to spíše boj. já po prvním stříknutí do nosu týden neslyšela, hlava byla na prasknutí. dlouho jsem byla daleko hoší než před kůrou. tak ucpaný nos, ani jsem dýchat nemohla. velmi dlouho trvalo, než jsem se pročistila. u holky to bylo lepší. brzo ustoupila alergie, úplně zmizely problémy. bylo to skvělé, najednou nebylo třeba kapek do nosu. proplachy nás zachranují při každé rýmě. tím, že je kardiak, nemá ani sílu se sama vysmrkat, průplachy jí hodně pomáhají a sama si o ně říká. synovi jsem je aplikovala při rýmách taky, ale to jsme se navzájem přebíjeli....vždy jsem vyhrála a jemu se i když s pláčem hodně ulevilo....hodně úspěchů všem!!!
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #79 kdy: 17. Červenec, 2008, 09:24:40 »

Na obličeji jsou to bodíky pod uchem, přímo pod boltcem v té jamce. Když zatlačís kolmo a bude to bolet, tak je hlen i dutinách u uší.
Potom se prohmatej pod lícní kostí, je to jako kdybys sis ty prsty chtěla dát pod tu kost. Můžeš to zkusit po celé spodní části lícní kosti . Nic tam nesmí bolet ani tlačit.

Potom jsou to ještě bodíky na bříšku palce u ruku. Když si představíš bříško place a promítneš na něj obličej, a něčím tupým- třeba zaoblenou špějlí budeš tlačit na místa, tak to taky nesmí nikde bolet.
Pan Dvořák mi tyhle bodíky mačkal v horách..strašně to bolelo. A teď když jsme byli na vodě, tak mi je mačkal zas a už mě nebolely místa, kde jsou čelní dutiny a uši už mě bolely taky míň..

Pan Dvořák říkal, že proplach se má dělat do tý doby než ty body přestanou bolet.

Zaznamenáno
Rege
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #80 kdy: 23. Červenec, 2008, 20:50:58 »

Role, El, Petře Tomane.... jak pokračujete s čištěním nebo jak jste dopadli? Konečně jsem se rozhodla do toho taky jít, léčila jsem se několik let na alergii, teď jsem 9 měcíců na MB a bez léků. Jak dlouho jste měli po začátku kůry potíže? U Role jsem to spočítala na asi 10 dnů, to bych měla tak akorát. 1.8. jedu na dovolenou (14 dní na kole), tak abych byla fit. Původně jsem to chtěla odsunout až po, ale těď bych to ještě ráda stihla, přeci jen občas potáže mám.
Zaznamenáno
role
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #81 kdy: 25. Červenec, 2008, 12:54:44 »

Já asi tak těch 10 dní, ale pak jsem to přerušila kvůli pár dnům cyklo dovolené. Včera jsem tedy začala znovu a myslím, že snad začínám úplně od začátku (jelikož mezi proběhlo nějaké ovoce, sladkosti, pečivo, ...) Takže dnes mám děsně zalehlý nos a tak to bylo i v noci. Ale při výplaších toho děsně moc vysmrkám a taky mi permanentně teče z nosu. Tak to asi funguje dobře.

Ale doporučuji kůru udělat delší do úplného vyčištění (14 dní možná i déle záleží na zanesení).
Zaznamenáno
Rege
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #82 kdy: 25. Červenec, 2008, 19:23:22 »

Role, dík za odpověď a ani mi neříkej, že začínáš jako od začátku!? To jistě přeháníš. Včera 1.den jsem si dala 3 série po 6 výplaších a rýma mi tekla celý den, musela jsem si nosit ruličku toaleťáku a mám úplně odřený nos. Eek To se mi teda vůbec nelíbilo. Aplikace je vždy nejhorší ta první a jen v první chvíli, ale i tak je to dost nepříjemné, nepohodlné a otravné a zabere to dost času. Dnes už mi rýma naštěstí neteče a ani se se mnou nic jiného neobvyklého mezi výplachy neděje. Při výplaších něco odtéká, ale čekala jsem víc. No já vím, jsem na začátku, musím mít asi trpělivost. Po pravdě, nejsem si pořád jistá, že to bude stát za to. Kór, když mi role napíše, že po pár dnech pauzy začíná od začátku..... Neumím si představit, že to budu dělat třeba měsíc, už teď se mi do toho šíííleně nechce. Asi jsem pohodlná a už teď tuším, že to vzdám a zvolím jistě zdlouhavělší, ale pohodlnější cestu - dodržovat MB a cvičit. Když už jsem v tý zpovědi, tak já každé ráno v koupelně a pak při cvičení toho taky docela dost vychrchlím. Smiley
A ještě, role, měla bys nějaký postřech, co se týče jídla, z cyklodovolené, co se ti osvědčilo?
Zaznamenáno
role
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #83 kdy: 26. Červenec, 2008, 10:24:42 »

R, je to jak od začátku jan to nemá tak dramatický průběh jako prve, vytrvej.

Cyklodovolená - strávili jsme pár dní pod stanem v kempu ve Staňkově u Třeboně. Byl docela problém sehnat kemp s kuchyňkou (nechápu  Roll Eyes), ale nakonec jsme jeden našli a půjčili nám i vařič. S jídlem nebyl vůbec problém. Ráno jsem uvařila banchu, rychlou kaši z vloček (od večera namočené) nebo z krupice z obilného mléka k tomu polévku nebo zeleninu. Přes den něco v restauraci, kde jsme si vždy vybrali v rámci možností. A večer většinou nějakou vydatnější polévku a chlebík co jsem si upekla na cestu s pomazánkou a zeleninkou. Odpoledne buď nějaké ovoce, meloun nebo zbytek kaše od snídaně s rozinkami. Prostě žádný problém.
Zaznamenáno
klaeri
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #84 kdy: 26. Červenec, 2008, 10:41:49 »

Nerada bych se nejak kriticky vyjadrovala k jidelnicku z cyklodovolene. jen za sebe a svych zkusenosti bych spise doporucila nez k veceri chleba, tak radeji nejake normalni mb varene jidlo. da se pripavit rychle a jednoduche meny, treba z jahel, (knedliku) kuskusu, polenty, tempehu, sejtanu, cervene cocky. kdyz je tam varic, tak je to bez problemu a dlouheho vareni. Mouka totiz strasne zahlenuje a to je pak ta kura na ocistu dutin trosku neefektivni. kdyz se clovek trapi vyplachy a na to si da neco, co zase zahlenuje. A pak to syrove ovoce, lepsi je jej lehce tepelne upravit a v kombinaci s kasi ci obilim, tak jedine s jahlami. Me se ted ten meloun a cerstve ovoce taky trosku vymstilo v pocobe koutku a dalo telu jasny signal, ze to neni uplne OK... Grin
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #85 kdy: 29. Červenec, 2008, 11:23:37 »

Ahoj, dostala jsem tip na lecitele, ktery jednak vam poprve ten vyplach udela a take doda bylinky primo od nej, tu preslicku a anyz. Jmenuje se Pavel Sima (znamy jako Hermanek) a napsal knizku Za tajemstvim zdravi s usmevem, laskou a rozumem. Vcera jsem ji zbezne prolistovala a musim rict, ze se hodne shoduje s makrobiotikou. Zkusim se tam objednat, protoze se sama bojim si to cisteni poprve udelat. Dam vedet. Tady je neco o nem ... http://www.e-knihovnicka.cz/nej/06_bylinky/sima.htm
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #86 kdy: 30. Červenec, 2008, 07:50:58 »

ahoj, já jsem také přerušila, protože jsem byla na keramickém kurzu - týden - a tam nebylo jak a kde, spalo se na půdě dohromady, všechny prostory byly společné a program velmi nabitý...

já teda mouku takřka nejím, jen zcela výjimečně těstoviny, občas vločky, pečivo vůbec... ale zase jsem se pustila do kupovaného rýžového (nebo špaldového) mlíčka a mám obavy, že mě to hodně zahleňuje, ale zas mi to děsně zachutnalo, tak s tím nedokážu vůbec bojovat, jsem schopná vypít i litr denně - to je hrůza i po ekonomické stránce...

někdy je mi po něm dost těžko a říkám si, že už ho nikdy nechci, ale pak zase dostanu chuť a ouvej, už jsem s tím jednou bojovala, doufala jsem, že se to nevrátí, ale.... nevíte, jak to s tím kupovaným obilným mlékem je? třeba by mě to nadobro odradilo, takhle jsou to jen mé doměnky, a má slabovůle...  Cry

musím zas začít vyplachovat, mrzí mě, že jsem si tím hloupým mlíčkem asi částečně zkazila, co jsem  tak dlouho a bolestivě čistila... chjo...
no nedá se nic dělat...

tak příjemné vyplachování papa
Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #87 kdy: 30. Červenec, 2008, 08:11:50 »

Ahoj, diky za dobry tip. Tez jsem vcera zkusila Smiley
Prubeh relativne hladky, i kdyz nerikam ze jsem v zivote nezazila prijemnejsi veci. Moje konvicka na neti neukazuje ml, tak jsem tam nalila co to dalo a dal to neresila. To co slo pak ven bylo relativne ciste, ale dneska od rana citim neco v usich a pod usima v oblasti lymfatickych uzlin. Nejspis se tam rozpustila dalsi davka a ceka na dalsi akci  Cool  Zkusim poctive tahnout tech 14 dni, jestli prece jen nedojde k nejakemu uvolneni dlouholetych humusu, docela se v techhle morbidnich procedurach vyzivam   Roll Eyes
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #88 kdy: 30. Červenec, 2008, 08:53:39 »

Ahojky,

tak já teď nevyplachovala skoro dva týdny.. začala jsem znovu předevčírem. Nebylo to tak hrozný,ale pořád to tam ještě mám Smiley Ale během toho nevyplachování jsem žádné problémy neměla Smiley a to jsem byla na chalupě v přírodě...

Víš, s tím chlebem bych to neviděla zas tak zle. On sice zahleňuje, ale to se týká hlavně střev- takže pokud někdo jí nějakou dobu mb, tak se jeho střeva čistí rychle, tělo ví že to tamnepatří a co nejrychleji to vyloučí.A co se týká hlenu v dutinách- to je dloiuhodobá záležitost- která se týká hlavně nedoléčených nachlazení(rýma,nemoci dýchacích cest vyléčené antibiotiky), dlouhodobého pojídání muk a mléka.. Tím ale nechci říct, že by se chleba měl jíst každej den-ale na dovolený? proč ne..

Fiona: poprvé nikdy nic moc nevyteče, přeslička musí teprve začít rozpouštět.  A taky musím říct, že jsem do toho na začátku opravdu skočila. První týden jsem výplach dělala 2x denně a vždy 8x za sebou. A taky musim říct, že žádný černý cucky nebo jak si to kdo představuje Smiley neuvidíš.. bude to prostě jen hlen bezbarvý, nažloutlý, nezelenalý... nic hrozného .

Pan Dvořák říkal, že se to má dělat dokud tam je hlen. Dva týdny stačit nebudou to se akorát "načneš"...
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #89 kdy: 30. Červenec, 2008, 17:16:24 »

Takze mam prvni aplikci za sebou u toho lecitele Pavla Simy. Koupila jsem si tam i tu preslicku, anyz, a i vice bylinek. Udelal mi diagnostiku z duhovky. Trefil se teda presne. Takze jsem dostala i treba ostropetrec, mesicek, nejaky koupele atd. Muj nazor je ten, ze sice makrobiotika (jmenovite pani Pruchova) je proti masivnimu leceni bylinkami, ale pokud jdete k dobremu diagnostikovi, ktery vam udela kuru na miru, tak se neni ceho obavat. Prusvih je kdyz si to lidi bez znalosti ordinuji hlava nehlava. To si pak asi muzou i uskodit. Kazdopadne dlouho jsem citila, ze ten vyplach dutin je pro me stvoreny, protoze cely detstvi mam s dutinama a s usima problemy, davali me take hodne ATB, no klasika moderni mediciny... takze doktori mi nadelali spis peknou paseku v tele... tak dam vedet, jak budu pokracovat, zatim citim paleni, tedka jsem si udelala prvni vyluh a pak jdu na to, ja to musim take delat nekolikrat za sebou.
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 12
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení