Stran: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
  Tisk  
Autor Téma: Čištění dutin  (Přečteno 8445 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Peta
Sr. Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #90 kdy: 30. Červenec, 2008, 18:28:22 »

mam jeste jeden dotaz k tem, co jiz aplikuji. Jak dlouhou mezeru delate mezi jednotlivymi aplikacemi po sobe ? Delate okamzite po vysmrkani dalsi aplikaci ? Tedka jsem si to udelala v praci podruhe a jsem tak znicena, ze chvilku cekam, nedelam to hnedka znovu.
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #91 kdy: 30. Červenec, 2008, 20:35:04 »

Já to dělám podle toho jak to jde, někdy se to dá rychle za sebou. Jindy už po druhý aplikaci nechci slyšet , že mám pokračovat Smiley

A ještě jedna rada, dělej to brzo ráno a potom tak ve 14h... ono se to nezačne čistit hned, ale nějakou dobu to trvá a pak je to večer nepříjemný...a v noci se dá špatně spát... Někdy, když to nestíhám udělat odpoledne včas, tak to už ten den nedělám...
Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #92 kdy: 30. Červenec, 2008, 20:46:33 »

Je nejake doporuceni, jak tepla ma byt ta voda? Ja se tak nejak automaticky snazim aby byla priblizne tech 37 stupnu jako zbytek cloveka, ale bez teplomeru se to odhaduje dost spatne. Uz se mi i zdala na ruce akorat, a jak jsem to vlila do nosu, mi to popalilo oko zevnitr  Roll Eyes Zkratka talent  Grin
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #93 kdy: 30. Červenec, 2008, 20:58:11 »

Měla by mít tělesnou teplotu a nebo pokojovou... zkus to zkoušet tak, že si natáhneš do stříkajdy a pak si dej kapičku na zápěstí( pod dlaň) jako zkouší umělý jídlo pro mimi...
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #94 kdy: 31. Červenec, 2008, 09:53:46 »

No ja to stihla jeste 3x vecer, pekelne me pak bolela hlava, ale to je asi ten zacatek a trochu huhnam, mam to takovy zalehly vsechno. Samozrejme paleni v cele hlave, to je asi normalni. No zkratka je toho tam asi dost k cisteni. Dneska rano jsem to zvadla take 3x. No a dostanu se k tomu teda az vecer, nebo pozde odpoledne, v praci se mi to teda moc nechce delat, nejsem pak schopna moc pracovat. Ale mam jeste dotaz. V cem si nechavate ten odvar ? V plastu to asi neni moc vhodne, coz ? Staci teda v hrnicku ? A nechate to normalne venku, nebo si to date do lednice ? To jsou takove prakticke otazky...   Smiley  a jeste si asi musim koupit jeste jednu strikacku, neodhadnu totiz pri te aplikaci, kolik jsem si toho tam strikla do jedne dirky a obtezuje me pak se na to koukat, protoze mam teda co delat, abych vydrzela pekne v zaklonu  a nechala to tam pusobit. Me totiz zacne trochu stekat hlen dozadu do krku, coz je pekny fujtajbl, tak to jeste navic musim vyplivavat v tom zaklonu, je to fakt sileny... ale uz se tesim, az to trochu povoli a budu to mit aspon trochu procisteny.
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #95 kdy: 31. Červenec, 2008, 10:12:49 »

Tak to dělej jen jednou za den, večer je to fakt blbý...to půjde až později. taky si myslím, že tělo má největší možnost se čistit ráno. Mám pocit, že když to tam naleju odpoledne nebo večer, tak se mi to akorát ucpe.

Nálev mám buď v malým hrnci ve kterým ho dělám, nebo ho dám do hrnečku, misky- ty mám nerezové. Mám ho normálně v pokoj.teplotě. teď ve vedru by to chtělo někam na zem , hlavně na to prý nemá svítit slunce. A když ho budeš mít dýl(do druhého dne), tak by měl být v lednici. Já si ho do lednice ale nedávám...

Pan Dvořák nám říkal, že pro někoho jsou lepší dvě stříkačky.. já jsem měla na začátku 10ml- tam je to hezky vidět a teď mám 5ml.( ale já to mámv ruce-jako zdrav.sestra mám odhad..)

Všechny ty pocity co máš jsou ok Smiley uvidíš, brzo to povolí....a pak už to bude pohodička. Stříkneš to tam..trošku to zabolí a vyfrkáš, vysrkneš trošku nudlí:) a žádnej ucpanej nos nebude Smiley

Ty výplachy jsou fakt výborný pro každýho. nejvíc to ale pocítí alergik. já měla od dětství problémy se záněty spojivek, pořád mě pálily oči , pořád nateklý... a po pár dnech to bylo pryč. Teď jsem vydržela dva týdny bez proplachu a oči mě nepálily Smiley

Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #96 kdy: 31. Červenec, 2008, 10:26:39 »

El, diky moc za rady. Obdivuju te, s jakou vervou si do toho sla ! Rikam si, ze to asi taky neni pro kazdeho, u me ty pocity jsou teda fakt sileny, je to hodne neprijemny, ale vydrzim to, neda se nic delat. Me pripada, ze to mam zalehly porad stejne a vecer jsem usnula uplnym vycerpanim a silne me bolela hlava potom, jakoby pri horecce, ale stejne jsem usnula a rano se v pohode probudila. No tak uvidim, budu to delat podle casovych moznosti, i v te praci by to slo, akorat dneska jsem si to teda nevzala s sebou to nadobicko. Ono take delat si jeste rano bylinkovy caj, pak si pripravit jidlo s sebou a tyhle aplikace, no to abych vstavala o 2 hodky drive...ale vydrzim, fakt to stoji za to. Mozna mi to take pujde cim dal lepe, tak to nebude tak casove narocne, tedka jsem z toho jeste takova cela vyklepana...
Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #97 kdy: 31. Červenec, 2008, 10:46:38 »

To je tak vzít si na to dovolenou Smiley já byla ten první týden, jak nemocná. Ne jak ale opravdu nemocná. Určitě jsem i něco napolykala, jak mi to furt teklo do krku. Ono to je vlastně vyvolání akutní nemoci. Když spočítám kolikrát jsem měla nějaký nachlazení s rýmou a kolik bakterií a buhvíčeho tam musí někde bejt. k tomu všechny ty mouky, mlíka...  tak se divím, že to jde tak rychle. pár dní teploty, huhňání a pocitu zbití...

Teď to dělám třetí den po dvou týdnech. před chvilkou jsem to udělala 3 x a už pěkně smrkám, tak si dám pauzu, budu smrkat.. teď kdybych to tam lila, tak se mi to akorát celé ucpe.. ale uvidíš. že si to pak vychytáš. taky mám dneska silnější nálev, tak to byla trochu síla..

taky uvidíš, že postupně ti topřestane týct do krku a pak to bude víc bolet do čela...pak začne křupat v uších Smiley a pak nevim... ještě jsou místa okolo čelistí a hend vedle nosu, tam mi to ještě neteklo..tak uvidíme Smiley

On celej ten makro den není vhodnej na jakýkoliv zaměstnání mimo domov dýl jak 4 hodiny...

Já to měla právě hodně jednoduchý- byli jsme v orlickách. Setkání s panem Dvořákem bylo pro nás hodně silné..a když nám tohle radil a mluvil o tom. Tak to byla jasná věc. Bylo to stoprocentní, že to je věc která pomůže, společně ještě s dalšími doporučeními..  a když má někdo od mala problémy a medicína mu nijak nepomohla a pak slyší logickou věc, jak to s jeho nemocí vlastně je, tak není co řešit Smiley
Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #98 kdy: 31. Červenec, 2008, 10:51:53 »

Ja zas obdivuju jak to nekteri zvladate ve vsedni den rano. S tim cistenim tela to bude pravda, ale z praktickeho hlediska, nemuzu si dovolit prijit do prace s rudyma slzicima ocima, usmrkanym nosem a sadou usnich paratek  Roll Eyes Snad leda ze bych stala o to aby me poslali na nemocenskou  Grin

Spis si to vychutnavam vecer, bez casoveho stresu, jako soucast kazdodennich udrzbovych procedur. To paleni ze zacatku je trosku neprijemne, ale pak to stoji za to Smiley Vzdycky u toho pobrecim podlahu  Very Happy A kdyz si pak jeste treba i pul hodiny po tom stoupnu na hlavu, slysim jak to tam kdesi hluboko sumi.  Taky to zkousim rozmasirovat po te hlave dokud to tam je, aby to slo pod usi, pod celisti a tak, ale tam asi ty dutiny ani nesahaji... mozna to budou spis lymfaticke uzliny co oznamuji svou pritomnost  Roll Eyes Uvedomuji si svou pologramotnost co se tyce anatomie hlavy. Ani netusim pokad je to az dute a kam se tedy muze prolivat. Nebyl by k tehle procedure nejaky odbornejsi clanecek na netu, pokud mozno s obrazkem?
« Poslední změna: 31. Červenec, 2008, 10:53:47 od Fiona » Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #99 kdy: 31. Červenec, 2008, 11:07:43 »

Stačí učebnice biologie a obrázky lebky. Nebo zajdi někam do školy ť ti pučej do ruky lebku můžeš si to prohlídnout.

No jo, ale to dlouhý smrkání atd trvá týden..pak už je to mnohem lepší. Vypláchneš vysmrkáš a je to ok. Žádný červený oči, nudle z nosu , haldy kapesníků- nic. Stačí si nálev udělat večer, ráno vstát,vypláchnout.. když to člověk dělá 3x za sebou tak mu to zabere nejdýl dvacet minut a to s většíma pauzama..to pak neni potřeba. A dál dělat co jepotřeba. Žádnej horor to nejni...a lidi nic nevěděj... rozhodně se pak cítím líp s propláchym nosem než všechny ty chodící lemry kolem, který vstanou dvacet min před odjezdem vlaku autobusu nebo čeho  a ještě s oteklýma očima a přeleženým obličej jdou mezi lidi...

Člověk se holt musí naučit jinej režim dne. Večer si všechno připravit, jít co nejdřív spát, ráno se těšit na vstávání- taky se to teď všechno učim, večer se těšim na sluníčko... a být hned od rána aktivní... Hospodaření s časem je strašně těžký. Teď taky sedim u počítače,něco hledám, píšu vám a čas strašně utíká... když jsem teď byla na chalupě a večer jsem ani nesvítila, chodila spát v 21:30 a vstávala v 5:30 a hned od rána cvičila a něco dělala, neseděla ani minutu u počítače...chodila na borůvky, houby..tak jsem zjistila, že tem den je strašně dlouhej... a že na borůvkách jsem byla klidně i 5 hodin a k tomu ještě na houbách hodinku a ještě jsem stihla pracovat okolo chalupy..uvařit si , uklidit.

Pak přijedu do města a nejsem schopná ráno vstát a večer jít spát. A pořád mám pocit, že  mám málo času a nic nestihnu.... večer si ani nevšimnu, že už je tma a ráno ani nevim, kdy vylezlo sluníčko... 

Tím chci říct, že když si člověk dá tu práci a změní si režim dne, že najdenou začne stíhat a vnímat čas jinak. A potom má dost času ráno si udělat nálev, připravit jídlo  a udělat spoustu věcí ještě před odchodem do práce a ještě tam přijde svěží Smiley

Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #100 kdy: 31. Červenec, 2008, 12:23:11 »

Lebku i takovou tu anatomii svalu, mozku, oka apod znam. Na obrazky jsem taky ted koukla, ale furt jen stare zname zakladni informace. Nedokazu si plasticky a trojrozmerne predstavit, odkud pokud je to uvnitr opravdu duta dutina, kam z ni vedou dute kanalky, a kde uz je spis lymfa apod. Kde se co s cim dotyka, jaky druh tkane to ma na povrchu, kam az ten cajik muze zatect? I pod mandibulu, nebo uz je to blbost? Nedokazu rozlisit, jestli tlaky v usich pri te procedure jsou zpusobeme osmotickym tlakem lymfy, jednoduse nalitou dutinou nebo stimulaci nervu. Asi tak...  Smiley Ovsem ne ze by me to zas tak moc trapilo, spis jsem zvedava  Cool

S organizaci casu to mam dost jednoduche, budim se ciperna bez budika okolo 5, takze nejenze vse stiham, dokonce mam pocit ze vsechno potrebne stihnu uz rano, a po zbytek dne pak uz jen hakuna matata, muzu delat cokoli uznam za vhodne.  Prave ze po ranu beham jak fretka, tyhle klidnejsi aktivity jako ruzne vyplachy si nechavam spis na odpoledni relax, kdy se zaroven muzu do sebe tak nejak ponorit, vychutnavat to a zapomenout na cas. Az prijdu domu, umyju profesionala z obliceje i z duse, vyplachnu brebery z dutin a jsem opet kvitkem na strome vecnosti  Smiley  Ale kdo vi, mozna pokud by mi po tom casem prestaly cervenat oci, mozna by to slo i po ranu...

Zaznamenáno
El
Hero Member

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #101 kdy: 31. Červenec, 2008, 12:56:58 »

Tlak do uší je proto, že dutiny jsou všechny propojené.Je tam eustachova trubice. Po nervech ale bolení utíká taky.Pod mandibulu to nezateče. A s lymf.uzlinami to má málo společného..ty zmizej hned jak je tam toho míň, to je spíš takovej přepad, když už je tam toho moc, tak se zvětšej. Lymfa je jen v lymfatických cestách a uzlinách a je to hlavně víc k povrchu. Lymfa vzniká z krve, je to vlastně z plazmy, takže jde přes vlásečnice do tkání a pak už do malinkatých cestičeklymf.cest a občas jsou někde uzliny.. celé se to zvětšuje a končí to v dolní dutý žíle..

Víc než si viděla už vidět neůžeš...až budeš proplachovat dýl, tak třeba ucítíš kam až to teče, nebo odkud ten hlen jde.Pak se to bude dát možná líp představit.

Jen pro představu dutina čelní má šířku i 2,5 cm. Nevím přesně, ale vedlejší nosní dutiny jsou snad ještě širší. Ale jsou tam přepážky s dírkama a tudyma musí ten hlen vytýct, proto se musí dost rozpustit. Když někomu strkaj dráty do nosu, tak tyhle dírky uplně rozlámou a hlen pak vytejká i nerozpuštěnej, ale ne všechen. On tam spíš zaschne. Ale to je celá naše medicína, raději to zničej a prorazej, uříznou ...
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #102 kdy: 31. Červenec, 2008, 17:07:46 »

Teda El, ty mas ale prehled !!! Ja se citim stale cela zalehla v hlave, ale delam to vlastne jen jeden den, tak co bych chtela, ze... Kazdopadne vubec neresim, co kde a kam se dostava, mam tam furu bordelu, tak at to hlavne uz jde pryc !!! Punkce mi nikdy nedelali, jen davali ATB.
Zaznamenáno
vlkos
Jr. Member
**
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #103 kdy: 31. Červenec, 2008, 22:34:01 »

cau,
 me delali punkce nekolikrat v zivote- opakovane zanety celistnich dutin Sad samozrejme s ATB...
budu ty vyplachy muset taky praktikovat...ale az pote co se dam na podtivou mb..vecne ulety me toho nezbavi....chjo...kdyby mi aspon nekdo 1denne varil...snidane - obed ok, ale po praci uz se mi nechce varit, sem haldovy a snim cokoliv Roll Eyes az moc...
Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #104 kdy: 01. Srpen, 2008, 07:55:16 »

Moc diky, El, ted uz si to dokazu aspon jakz takz predstavit Smiley
Vcera me prekvapilo ze nechtelo nic moc tect. Spis to vic palilo do tech oci. Asi bude jedna vrstva pryc a dalsi se teprv rozpousti Smiley
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 12
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení