Stran: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12
  Tisk  
Autor Téma: Čištění dutin  (Přečteno 8436 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Cpt_Morgan
Jr. Member
**
Pohlaví: Mužské

419315231
Zobrazit profil
« Odpověď #120 kdy: 22. Srpen, 2008, 15:14:01 »

Super  Very Happy,děkuji, ano jdu do toho,protože více méně pořád posmrkávám
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví: Ženské

Zobrazit profil
« Odpověď #121 kdy: 22. Srpen, 2008, 15:19:57 »

Tak to je dobre, ze posmrkavas.... ja nemela poradnou rymu ani nepamatuju a take nemivam ani vysoke teploty, coz je podle me problem. Ale zacni nekdy o vikendu, protoze jestli jsi v minulosti mel s dutinama problemy (ja jo, lecili to ATB), tak je to docela pecka do hlavicky, ja jsem jakoby byla nemocna, bolela me nejen hlava, ale vicemene cele telo, vsak si to tu precti, ale dobre je "vydrzat" a tesit se, ze vsecko neciste odejde.
Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #122 kdy: 23. Srpen, 2008, 10:02:17 »

No, ja se tedy priznam ze ze me nic moc neslo, snad az na prvni 3-4 dny. Pak uz spis jen ten sok v dutinach z te nove davky, dva smrky o nicem a nasledne hluboke sucho. Taky to mohlo mit souvislost s tim ze jsem byla akorat po tydennim pustu. Ale zas si rikam, ze to nemusi byt nutne jen o hlenech. Prece uz jen ta stimulace tou preslickou musi v tech dutinach a potazmo hlave spoustu veci probudit. Jako treba kdyz se vycisti strevo, zacne strevni stena propoustet ziviny do krve a odpady z lymfy do streva, i kdyz se o tom tomu telu uz leta nesnilo. Pokud jde o dutiny, nevim, ale co kdyz se treba zlepsi okysliceni mozku nebo oci, cich nebo tak neco, proste zacne fungovat neco co leta spalo  Smiley
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #123 kdy: 25. Srpen, 2008, 10:56:12 »

Fiono, podle me take zalezi na tom, zda jsi v minulosti mela s dutinami problemy a jak se to lecilo. Ja si uzila svoje a vzdy mi nakonec dali ATB s tim, ze nic jineho nepomuze. A to jsem mela cekem osviceneho doktora, ktery velice nerad daval ATB, jenze kdyz po 3 tydnech nebylo zlepseni, tak holt nebylo na vyber a tohle cisteni asi neznal. A take mi nikdo nedaval rady ve smyslu toho, co jeste vice zahlenuje, takze jsem vesele dal jedla mlecne vyrobky a tropicke ovoce, mouku atd. Takze neni se co tedka divit. Ja tedka delam trochu pauzy, neb me to dost zmaha, ale nevadi. Hlavne ze to uplne nevzdavam, proste to budu akorat cistit delsi dobu.
Zaznamenáno
lesnenka
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #124 kdy: 25. Srpen, 2008, 11:12:46 »

Ja porad nechapu, cim si logicky vysvetlujete, ze ovoce zahlenuje?Huh??? Prosim vysvetlit!!!
To jedine tak leda dokaze spustit ocistnou fazi..
Vzdyt si to preved na Fionu, ta by doted nedelala nic jineho, nez smrkala a smrkala..... a misto toho vitezi a vitezi Wink
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #125 kdy: 25. Srpen, 2008, 11:21:12 »

Tropicke ovoce v nasem pasmu podle MB je zahlenujici. Nemuzeme motat dohromady 2 systemy, kazdy funguje po svem. Fiona asi neni makrobioticka, dela asi neco jineho. Zahlenovani take nerika, ze smrkas a smrkas, ale ze se ti vytvari hleny v tele, nemusi to byt zakonite v dutinach. Nemusis o tom vubec vedet. Ale jak rikam, at si kazdy vybere svuj system, co mu funguje a co je mu blizke. Ja dam spise na tu makrobiotiku, me se to zda logicke.
Zaznamenáno
lesnenka
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #126 kdy: 25. Srpen, 2008, 11:30:41 »

Ne ne, tak jsem to nemyslela. Psala jsem to proto, ze fiona zkousela taky tu ocistu dutin a nemela za cas co smrkat... Ja jsem se neptala, co na to rika makrobiotika, ale jak si to logiky vysvetlujete vy? A to, ze at si kazdy dela, co chce, neni odpoved, me to opravdu zajima. Zajima me to i presto, ze si kazdy pravdepodobne bude i dal delat , co uzna za vhodne. Copak ovoce obsahuje skroby? Co tedy je na ovoci tak zanasejiciho?  Mate nejaky svuj nazor?
Zaznamenáno
lesnenka
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #127 kdy: 25. Srpen, 2008, 11:41:12 »

Ze se hleny a toxiny a nanosy usazuji nejen v dutinach hlavy vim a vim taky, jak takovy clovek vypada. Jak vypada takovy clovek podle mb? Poznas na nekom pouhym okem, ze nema zanesene dutiny v hlave, ale jinak telo sajrajtem   ano? Poznas to na nekom treba pomoci nejake diagnostiky? Pochop, ze to neni zadne rypani, fakt me to zajima.  Wink
Zaznamenáno
lesnenka
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #128 kdy: 25. Srpen, 2008, 11:53:43 »

Nemuzeme motat dohromady 2 systemy, kazdy funguje po svem.

Aha, tak ono je to mozna tak, ze na  makrobiotice se clovek  ovocem  zahlenuje, kdezto vsichni ostatni  se ovocem  cisti. Je to tak?
« Poslední změna: 25. Srpen, 2008, 11:57:28 od lesnenka » Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #129 kdy: 25. Srpen, 2008, 12:09:43 »

Lesnenko, to je muj osobni nazor, mel byse zapojit nekdo zkusenejsi. Nejsem zadny diagnostik, pokladas mi zapeklite otazky.   Wink O tom zahlenujicim tropickem ovoci nehovori ale jen makrobiotika. Ja si to vysvetluji tim, ze jednak neni to z naseho pasma, je to extremni JIN, obsahuje to mnohdy nepekne latky (spatne skladovani, chemicke osetreni, dozravani v plynu - banany atd.), celkove chutna dost hnusne to koupene v supermarketu - uz jsem to nekde zminovala, ze v Jizni Americe to chutna uplne, ale uplne jinak. Tak proto tropicke ovoce nemusim. Na druhou stranu v detstvi jsem si ho uzila az az a jak jsem dopadla  Roll Eyes  Jestli nekomu chutna a dela dobre, ze se po nem cisti, tak to vazne nemohu posoudit. Treba je to i nevhodnou kombinaci, ale jak rikam, me vadi to, ze tady koupene je dost nechutne.
Zaznamenáno
lesnenka
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #130 kdy: 25. Srpen, 2008, 12:16:27 »

Takze to neni tak, ze by makrobiotika zavrhovala veskere ovoce, ale jenom tropicke, ktere je chemicky osetreno? Lepe receno vsechno ovoce, ktere je chemicky osetreno?  Tak to potom je i vitarianstvi na tom stejne. To se shodneme.  Takze, pokud je tropicke ovoce kvalitni, neosetrene chemicky a neni dozravane v plynu, tak i potom je podle makrobiotiky zahlenujici?
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member

Zobrazit profil
« Odpověď #131 kdy: 25. Srpen, 2008, 12:21:43 »

Ja bych ti to rekla asi tak, ve velkem mnozstvi a v zime ano, ale pokud si sem tam das platek neceho tropickeho na nejaky makro moucnik a jeste lepe to oblansirujes a jsi uplne zdrava, tak ti to pravdepodobne neuskodi. MB jen rika, abychom byli s tropickym ovocem opatrni. Vzdy jde o mnozstvi, kondici, konstituci a i jina hlediska. Makrobiotika nic nezakazuje, jen nas uci jak s temi energiemi pracovat ! Hezky o ovoci zde http://ekozahrady.com/pokrmy_ekozahrady/nase_ovoce.htm
Zaznamenáno
kukicha
Full Member

Zobrazit profil Email
« Odpověď #132 kdy: 26. Srpen, 2008, 06:35:19 »

ahoj,

mohli bychom si zde vypsat, co všechno vlastně lidské tělo zahleňuje...

tak já začnu, a moc prosím, doplňte mě, protože by to bylo opravdu zajímavé vypsat si to zde komplexně...

mléko - živočišné a všechny výrobky z něj
mouka - veškerá, i celozrnná
vločky - méně než mouka
oves - četla jsem v průchové, prý není příliš vhodný pro lidi silně zahleněné, na odhlenění doporučuje kombinaci rýže jáhly 1:1
mléko obilné - to kupované, mléko sojové - kupované (též všechny jogurty atd.)...

tak prosím můžete pokračovat, jak je to třeba s olejem???

děkuji pa
Zaznamenáno
Irena
Newbie
*

Zobrazit profil
« Odpověď #133 kdy: 26. Srpen, 2008, 09:59:47 »

Díky kuki, určitě je dobře si vypsat, co všechno může zahleňovat. Mě by u té mouky zajímalo, zda zahleňuje i bezlepková mouka, tj. kukuřičná, rýžová...?
Irena
Zaznamenáno
lenka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #134 kdy: 26. Srpen, 2008, 11:26:03 »

Nekde jsem cetla (tusim u Pruchove), ze zahlenuje vse, co PREKYSELUJE. tudiz zejmena cukr a vyrobky z nej.
ale prave cukr muze byt hlavnim duvodem, proc se rika, ze OVOCE zahlenuje. neni to sice cista sacharoza, ale ani fruktoza neni pro telo uplne super... je to furt monosacharid (jednoduchy cukr).
a taky zname kombinace obilovin (polysacharidu) s ovocem (monosacharidu).
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 7 8 [9] 10 11 12
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení