Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
Čištění dutin
Stran:
1
...
8
9
[
10
]
11
12
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Čištění dutin (Přečteno 7304 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví:
Re: Čištění dutin
«
Odpověď #135 kdy:
26. Srpen, 2008, 11:40:58 »
Podle me bude zahlenovat i kdyz se prejite (treba obilovin).
Nebo kdyz je dobre nepokousete.
To by souviselo s tim prekyselenim.
Pri dobrem kousani se obiloviny v ustech alkalizuji.
Zaznamenáno
Fiona
Full Member
«
Odpověď #136 kdy:
26. Srpen, 2008, 12:23:51 »
U cukru jeste vic nez u cehokoliv jineho zalezi na kvalite a forme.
Veskera
energie je prijimana z jednoduchych cukru. Metabolismus pracuje tak, ze cokoli clovek travi, rozklada pomoci vlastnich telesnych enzymu na jednoduche cukry. To je spousta prace, proto byvaji lidi po jidle tezkopadni a ospali. Takze cim jednodussi cukr, tim s tim ma telo min prace a zbyva mu energie na jine cinnosti. Ale bily rafinovany cukr neni totez co jednoduchy cukr. Je to relativne slozita molekula, ktera se musi dal stepit na jednodussi cukry, ale ktera je zaroven v tehle forme zbavena ostatnich zivin, ktere za normalnich okolnosti k cukrum automaticky patri a primo podminuji jejich dobrou asimilaci(vitaminy, enzymy, mineraly, jak je to od prirody namichano v ovoci).
Tim ze je rafinaci (zpravidla pomoci kyseliny sirove) zbavena enzymu usnadnujicich traveni, telo musi vynalozit vsechno z vlastnich zdroju, coz je jednak zbytecne unavujici, a jednak vede k neprirozenym reakcim v tele. Jde zejmena o kvaseni, tedy tvorbu kyseliny octove a uhlicite plus dalsich fujtajblu (kyselina octova je silna ziravina co se pouziva na leptani bradavic). Pokud se dostane do tela rychle a v koncentrovanejsich davkach, napada tuky v nervovych tkanich (krece). Nemluve o pretizeni a toxickem poskozeni dulezitych organu (slinivka, ledviny atd), coz je zaklad pro propuknuti vetsiny chorob. Prekyseleny organismus je nejen zahleneny sam o sobe, ale take navic zivnou pudou pro parazity, kteri prilezitostne vyvolavaji dalsi zahleneni (napr. chripka). Tolik k bilemu cukru, dalo by se pokracovat.
Cukr je trochu zradny dokonce i ve sve nejlepsi a nejprirozenejsi forme, v ovoci. Prestoze jde o nejprirozenejsi lidskou potravu, na kterou je lidsky organismus original staveny a prizpusobeny, ma svoje pravidla. Za prve se ovoce nesmi michat s nicim jinym. Duvod je ten, ze travici proces ovoce je a musi byt rychly. Samotne ovoce probehne rychle, nevycerpa organismus a doda energii relativne rychle a relativne nadlouho. Ovsem staci ho prohnat vyssi teplotou, cimz se zabiji potravove enzymy (katalyzatory stepeni), a uz je reakce tela podstatne pomalejsi a kyselejsi. Jeste horsi je placat ovoce s jinym druhem potraviny. Vzhledem k tomu ze vsechny ostatni potraviny potrebuji ke straveni mnohem delsi cas nez ciste ovoce, je pak ovoce nuceno v zaludku lezet nekolikanasobne dyl nez by melo, pricemz jednak samo kvasi na kyseliny, a jednak jeste zpusobuje kvaseni toho zbytku, coz uz je opravdu hodne silne kafe.
Coz ovsem nic nemeni na faktu, ze jednoduche cukry jsou jedinou potravou kterou telo umi prijmout, a vse ostatni (skroby, bilkoviny, tuky) si na tyto cukry musi samo svepomocne a za velkych obeti rozlozit.
Zaznamenáno
Fiona
Full Member
«
Odpověď #137 kdy:
26. Srpen, 2008, 12:42:20 »
Cimz chtel basnik rici, ze ovoce ano, ale:
1/ Neplacat s nicim jinym, pokud mozno ani druhy mezi sebou
2/ Uz vubec neplacat s tezkymi mastnymi jidly
3/ Neohrivat
4/ Neprezirat se jim
5/ Musi byt zrale
6/ Samozrejme cim cistejsi a organictejsi zdroj, tim lip
Pak ovoce cisti a regeneruje celeho cloveka jako balzam, protoze jednak obsahuje nejjednodussi dostupne cukry, a jednak kompletni polivku vsech moznych vitaminu, mineralu a katalyzatoru stepeni, ze se travi defacto skoro samo
«
Poslední změna: 26. Srpen, 2008, 12:44:58 od Fiona
»
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #138 kdy:
26. Srpen, 2008, 13:59:20 »
a já bych ještě dodala papat ovoce hlavně v létě na schlazení a v zimě trochu do dobrůtek-ale upečené
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #139 kdy:
28. Srpen, 2008, 08:57:42 »
A co VY, co čistíte choboty- jak Vám to jde? máte změny?
Já jsem byla v poslední době na výplachy děsně líná. Naštěstí se nic běhěm toho nečištění nezměnilo.Na pyly atd žádná reakce. Tak dneska začínám znova. A docela to jde
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #140 kdy:
28. Srpen, 2008, 11:00:37 »
Ahoj El, u me bylo nekolik prestavek. Nicmene se opet od zitrka na to chystam.
Zaznamenáno
milan
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #141 kdy:
28. Srpen, 2008, 17:04:39 »
el, tak to gratuluji k dlouhodobejsimu uspechu... musis mit sama ze sebe radost! muzes klidne prispet Elvis do rubriky "Jsem sikulka"...
vsem ostatnim, at se vam dari jako el!
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member
«
Odpověď #142 kdy:
28. Srpen, 2008, 17:18:22 »
Tak já mám v hrnku přesličku s anýzem, za pár minut to jdu nalívat do frňáku. Na kurzu jsem to nezkusil ale pečlivě sledoval /i reakce "postižených"
/ a jdu taky do toho!
Ráno to ale nestíhám, bude muset stačit večerní proplach....
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #143 kdy:
28. Srpen, 2008, 17:35:54 »
Romane, napis, jak se ti to libilo
No zkus ne moc pozde, nema se to delat pred spanim. Ja se snazila to delat bud rano, nebo dopoledne v praci, neb jsem mela jednak dost bolest v hlave a take jsem dost huhnala a spise me to ucpavalo, ale ono to jakoby odezniva. Ale reakce jsou ruzne. Kazdopadne drzim fakt palce, at to pekne odchazi !!!
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member
«
Odpověď #144 kdy:
28. Srpen, 2008, 18:40:29 »
Je to pěkně hnusný!......
Ani ne tak to, že to slabě pálí, ale že se u toho jeden skoro utopí. Jsem zvyklý dýchat nosem a najednou v něm je čajíček, takže to nejde. A tou druhou ďourou mi to moc nešlo, páč produkuji sliny a tak jsem to fakt měl problém poprvé udejchat.
Při třetím pokusu už to jakš-takš šlo....
Doufám, že si na to zvyknu nebo že to nebudu muset dlouho dělat. To druhé je samozřejmě lepčejší, pokud mé potrubí není plné nánosů, budu rád....
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #145 kdy:
28. Srpen, 2008, 20:23:32 »
Ja v tu chvili, jak to tam soupnu, tak dycham pusou !
Zaznamenáno
Fiona
Full Member
«
Odpověď #146 kdy:
28. Srpen, 2008, 22:16:33 »
No ja pri tom vlejvani radsi nedychala vubec
Az pak, kdyz uz je to tam a telo se jakz vzpamatuje z toho paliveho soku, muzu pomalu zacit dychat... Mne to smrkalo jen par dni, ale zase jsem vzdycky u toho hodne vybrecela. Az tolik, ze jsem si nebyla jista, jestli to jsou slzy, nebo jestli tam neni nekde dira a netece to ven ocima...
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #147 kdy:
01. Září, 2008, 16:43:32 »
Ahoj Peto, to je super, že už při tom dejcháš pusou. Mě to šlo po dvou týdnech
- to už to ta přeslička rozpustila pěkně hluboko
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #148 kdy:
01. Září, 2008, 19:17:53 »
No ja bych na to neprisla, ale poprve me to soupnuli do nosu u toho lecitele, proste mi rekla ta pani asistentka, at si lehnu, klidne dycham, pootevru pusinku a chvilku dycham pusou a soupla mi to tam, az se mi v hlave rozsvitilo - no proste ta sleha poprve - a ja byla v takovym soku.. a najednou se to zaclo posouvat do te pusy, jakoby zadem, coz je fakt hnus, nastesti to umim jakoby dostat do pusy a pusou vyplivnout a vysmrkam co jde nosem. Takze to byl asi prvni muj zazitek. Ty dalsi jsem tu popisovala, tedka uz dycham jak to jde, prvni sleha pusou a druha a treti klidne nosem, pokud to jde. Prece se u toho neudusim ne ? Zitra jdu na kontrolu, tak napisu, jak dopadnu. Jsem fakt zvedava. Ale po delsi prestavce je to u me huste, proste jako poprve, bolesti hlavy atd. Chtelo by to pri tom prisnou MB (nebo i mozna uvolnenou), ale ja mam takovy pracovni vypeti tedka, ze bohuzel ne vzdy dodrzuju MB.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #149 kdy:
07. Září, 2008, 14:25:46 »
Na poprvé mi to šlo taky, pak se ale začaly hleníky rozpouštět a bylo po dýchání nosem...
Pořád si na to čištění nemůžu udělat víc času, tak to dělám tak dvakrát týdně. Dneska zrovna jsem ho dělala. Na poprvé to zase hrozně bolelo, pak ale už pohoda. A ani nemám ucpaný nos, tak si to ještě zopáknu
Teď jsem si řekla, že si výplach udělám po každý když přijdu z práce..tak jsem na sebe zvědavá...
děkuju milane
radost ze sebe mám moc. Vždyť mě už netrápí alergie, kterou jsem měla od svých 3 let
A co ostatní?
Zaznamenáno
Stran:
1
...
8
9
[
10
]
11
12