Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
Čištění dutin
Stran:
1
...
9
10
[
11
]
12
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: Čištění dutin (Přečteno 7291 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
Re: Čištění dutin
«
Odpověď #150 kdy:
15. Září, 2008, 15:08:30 »
sákriš, vy tady teda máte trpělivost....
já to moc dlouho nevydržel, ale alergie by mi asi také byla mnohem vyšší motivací. nicméně fandím vám
Zaznamenáno
Peta
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #151 kdy:
15. Září, 2008, 17:22:05 »
Cistim ted 1-2x tydne, vic nezvladam. O vikendu opet bolest hlavy a jakoby "nachlazeni" nebo nevim, jak to mam popsat, proste pocit jako kdyz na cloveka neco leze. S tim fakt nemuzu chodit do prace, proto proceduru delam ted o vikendu. Verim, ze jednou se po tom budu citit v pohode a to bude signal, ze necistoty jsou pryc.
Zaznamenáno
Petr Toman
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #152 kdy:
27. Září, 2008, 00:46:58 »
včera jsem byl u pand dvořáka v dobrušce na konzultaci - dělal mi diagnostiku a doporučil mi měsíc proplachovat, pak týden veget a pak zase měsíc - takže mě čekají krušné časy
říkal, že můžu klidně jednou denně, ale o to déle se to bude táhnout. nicméně, když popisoval postup, byliny říkal přelít normálně hned vroucí vodou, neochlazovat. vím, že se to tu řešilo, tak to jen tak pro info
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #153 kdy:
27. Září, 2008, 08:20:41 »
dělej to, jak to cítíš. Mě vadí zalít byliny vařící vodou. Ta 60-70 je taková přijatelnější. Je to stejné jako si zalívat bylinný čaj... na etiketách taky píšou vroucí vodu, ale doporučuje se nevroucí..
já na to teď taky pěkně prdim, ale zas začnu. chci vyzkoušet jestli to pomůže i proti nachlazení jako prevence. Stýkám se s mnoha lidma, který můžou mít nachlazení, chřipky, anginy...
Zaznamenáno
kukicha
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #154 kdy:
27. Září, 2008, 20:11:03 »
včera u nás v čájo hráli kotulán a korbelář (indická příčná flétna bansuri a klapodastrová kytara) tak jsem řvala jako malej alík, horký slzy se mi koulely po tvářích, krku až na bříško, po koncertu jsem šla na toaletu, vysmrkat se. uvolnilo se něco hlubokého, starého, fyzicky i duševně, pěkně jsem se s tím chrchlíkem rozloučila a snad s ním spláchla i nějaký starý bordel z duše...
takže nejen přeslička
já teď nevyplachuju, mám nepříjemné zažívací potíže, snažím se chodit ven a odpočívat, nebo jen funím a koulím očkama, když je ouvej... asi už vážně klepe kosou kamarádka zuběna a říká mi: holka, člověk není tvor podzemní...
Zaznamenáno
milan
Sr. Member
Pohlaví:
«
Odpověď #155 kdy:
27. Září, 2008, 20:18:57 »
jj, ten kdo je duchovne v pohode, tak se i rychleji cisti...
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #156 kdy:
11. Listopad, 2008, 15:46:28 »
ahojky,
tak jsem pěknej lempl a už se mi to vymstilo
už docela dlouho nevyplachuju a poslední týden nejím moc dobře. Spíš takové ty rychlovky.. a je to. Už mě zkouší nějakej ten bacil... zatím jentak trošku. Trošku mi teče z nosu.. takže dneska až přijdu z práce, tak udělám honem proplach a konečně vyzkouším účinnost na začínající nachlazení!!! Už se těším
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #157 kdy:
13. Listopad, 2008, 09:24:27 »
Ahoj,
hned jak jsem přišla dom jsem si udělala výplach slanou vodou a pak přesličkou s anýzem. Akorát jsem pořád smrkala a ten pocit že je v nose bacil tam byl pořád. Přes noc jsem taky pořád smrkala.Druhej den jsem si dělala proplachy přesličkou s anýzem.. zase jsem pořád smrkala a až k večeru to bylo lepší. ještě jsem si přes den dělala zázvorovej obklad a taky jsem ponořila nožky do lavoru s teplou vodou solí a zázvorem... Jo a dala jsem si umebošku- ani jsem necítila jakou má chuť.. A v noci se to přestěhovalo na průdušnici, takže teď skoro rýmu nemam(ale proplach jdu udělat) a musim něco udělat s tím krkem... Takže je to tak, že v práci to bylo ještě ok, pak se to ale začalo rozjíždět víc. Větší účinek by výplach měl, kdyby byl použitej hned jak mi začalo z toho nosu téct Doma už bylo pozdě..ale i tak bych řekla, že to pomohlo- sice jsem smrkala a smrkala, ale teď už nemam v nose skoro nic .
Takže až Vám začne kapat z nosu a budete kýchat, tak si honem výplach udělejte !! Ale co nejdřív, ne jako já až za 4 hodiny !!!
A já jdu nco udělat s tím svým krkem..
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member
«
Odpověď #158 kdy:
13. Listopad, 2008, 13:04:34 »
El
Nevím kdo jak může, ale přesličku si můžu dát do nosu až večer doma. Takže je lepší to dělat preventivně. Což můžu říct, je sice otrava, ale nos je čistý....
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #159 kdy:
14. Listopad, 2008, 11:17:15 »
Já to psala pro ty kdo nečistí pravidelně a cítí že na ně něco leze
...
Ty jsi přece byl teď na horách a slyšel jsi mě a Káju mluvit o výplachu dutin... takže mi nemusíš nic říkat o preventivním čištění dutin..
nemám ráda, když někdo přispěje do tématu ve kterém se něco dlouhodobě řeší takovouhle novinku.. pak mi připadá, že je bu´d ten člověk hloupej a nebo z ostatních dělá blbce
Jo a ještě jedna věc-pokud už máte rýmu-takovou tu ošklivou z nachlazení.. tak nejdřív vypláchněte jen nos- takže to tam nalijete a hned vyfrkáte.. až to bude čisté, tak to tam nechte chvilku dýl...
No a když už jste z rýmy venku, tak pokračujte ve vyplachování dál a je to
super začátek pro výplachy
Zaznamenáno
Psychedelic
Newbie
«
Odpověď #160 kdy:
14. Listopad, 2008, 12:53:30 »
El, Roman a ostatní: dívám se, že výplachy děláte i preventivně. Já jsem z toho celý den slabý, SNIVÝ, jaksi bezcílný, neostrý, NIJAKÝ.
Když si ji dám večer, tak to jde - jen se mi hůře vstává, ale pokud ráno, celý den jsem úplně mimo. Přijdu si jak druhej den
po marihuaně, v mnoha směrech ještě hůř - říkám si- nejsou ty bylinky hodně jin?. Myslíte, že to je jen "léčebná krize?", nedokáži si představit to dělat delší dobu než nutnou. Samotná aplikace - pálení atd. - to mi přijde to nejmenší, horší jsou ony psychické příznaky. Jaké byly vaše začátky a pokračování v tom?
«
Poslední změna: 14. Listopad, 2008, 12:55:18 od Psychedelic
»
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #161 kdy:
14. Listopad, 2008, 13:35:35 »
Ahojky,
podle toho co píšeš je jasné, že máš dutiny zahleněné.. zezačátku to bolí pálí a tak a člověk si připadá uplně tupě.. je to jako mít chřipku. Já jsem měla i horečku..
Nemyslím si že by to na organismus působilo jinově- já jsem se díky tomu vyléčila z jinové choroby..
Má se to dělat do té doby až to přestane bolet. dá se to i kontrolovat podle bodu podobnosti na bříšku palce ruky..
Když vnikne voda do čistých dutin, tak to nebolí...
Výplachy se dělají hlavně preventivně- to že jsem to zkoušela na nachlazení je jen moje zkouška.
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member
«
Odpověď #162 kdy:
14. Listopad, 2008, 19:14:05 »
El
Kočko, co se čertíš. Reagoval jsem hlavně na toto:
"Takže je to tak, že v práci to bylo ještě ok, pak se to ale začalo rozjíždět víc. Větší účinek by výplach měl, kdyby byl použitej hned jak mi začalo z toho nosu téct. Doma už bylo pozdě."
Když mi začne "něco" dopoledne v práci, tak se prostě nemůžu sebrat a jet si dát domů výplach, abych to zarazil hned v počátku. Už si rozumíme?
Co jsi s Kájou všechno povídala nevím, nestíhám všechno.
Psychedelic
Tak to ráno nedělej, když to na tebe tak působí. Možná bys to mohl dělat slabší....?
Já se jako obvykle vymykám tomu, jak něco podle někoho má nebo nemá vypadat. Výplachy dělám asi dva a půl měsíce 5 až 6x týdně , večer (dle situace). To pálení (spíš z kraje, pak si tělo zvykne) je u mě stejné teď i na začátku. Jakýsi ukazatel je, že teď už skoro nevznikají hleny. Čajíček naliju, čajíček vypustím, dvakrát silně profouknu zleva zprava a je hotovo. Řekl jsem si, že to ještě do Vánoc vydržím a pro letošek padla!
Zkus to ještě ale násilí si nedělej.
«
Poslední změna: 14. Listopad, 2008, 19:17:59 od romanS
»
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #163 kdy:
14. Listopad, 2008, 21:44:38 »
Pokud člověk chce, aby se mu dutiny opravdu vyčistily, tak by to měl dělat tak jak je doporučované. To je kvalitním a dobře připraveným nálevem. A to nejlépe dvakrát denně. To je ráno-brzo a odpoledne tak kolem druhé hodiny. A to několikrát za sebou, vždy nechat působit 3min. A dělat to co nejdéle.
Bolest bude trvat do té doby než se to vyčistí- dá se na to trochu zvyknout.. ale vyčištěné dutiny by neměly bolet vůbec..
Zezačátku se člověk cítí opravdu divně, ale to po týdnu, u někoho po dvou... přejde. Pak už je to pohoda. jde jen o ten začátek, kdy to opravdu dost bolí, bývá to nepříjemné a smrká se hodně hlenu. Pak už je to lepší...
Když to člověk dělá jentak občas.. tak si dobu co to bolí hodně prodlužuje... prostě to bude strašně trvat než to bude čisté. A dokud tam něco je, tak se nemůžeme bavit o prevenci... - to je hlavně pro RomanaS !!!
Je lepší to dělat často a důkladně a doba čištění bude trvat mnohem kratší dobu !
A kontrola podle bodíků na bříšku palečku opravdu funguje! V orličkách mi pan Dvořák píchnul do prstíku a já málem vyletěla. Od té doby jsem měsíc proplachovala podle návodu a na Sázavě už jsem měla čelní dutiny OK... potom jsem asi dva tejdny proplachovala dál fest a pak už to bylo jak kdy.. některý týden tak jak to mělo být a jindy třeba jen třikrát za týden. Pak měsíc, možná měsíc a půl vůbec.. A to jsme byli na horách znovu a citlivé body byli dutiny nejnižší a taky kolem uší.. Ale kdybycj to dělala pořádně dál i ten měsíc, tak by to už bylo OK.. Když se to dělá v kuse, tak si na to člověk zvykne a je to pohoda.. ale když se to dělá občas a nebo se začíná po nějaký době, tak je to pitomý.. zezačátku to zas trochu víc bolí a člověku se do toho nechce.. Mě teď donutilo nachlazení- i to je důkaz že ty dutiny ještě OK nejsou..
A je opravdu důležité to dělat ráno a odpoledne- nebo prostě přes den. večer je to na nic. Mít večer ucpanej nos, když už se člověk nehejbá.. takghle přes den když se ten nos ucpe, tak je pořád nějakej pohyb a prostě se to rozhýbe.. a tělo mnohem líp čistí než večer...
nedá se to dělat tak, že si řeknu- tak to nebudu dělat ráno.. To už si člověk něco nakecává..
Důležitéí je tam nechávat nálev působit ty tři minutky, jinak to funguje tak jak to popisuje RomanS,, prostě se hleny neuvolňují.. A když se pořád neuvolňují ani když to tam necháváš tři minutky, tak to tam nech klíďo dýl, nebo trošičku teplejší nebo silnější. To si musí každej vyzkoušet. Mě se to dělá líp teplejším nálevem..
Takže v klídku do toho.. vydrž a uvidíš, že je to v pohodě.. držím pěsti
Zaznamenáno
romanS
Sr. Member
«
Odpověď #164 kdy:
14. Listopad, 2008, 22:42:48 »
El
Moc věcí si dovozuješ na základě neúplných informací a v něčem /se mi zdá/ jsi až dogmatická. Asi ti začnu říkat mladá Průchová.
Tak předně: Vím že je to dobré dělat dvakrát denně, ale i jednou denně, což je můj případ, to smysl má. /Můžeš konzultovat s M. Dvořákem starším/. Samozřejmě že dodržuji jak návod na přípravu tak 3 x po třech minutách působení. Nedělám věci polovičatě.
Hleny se nemusí každému uvolňovat, když je třeba nemáš, protože to co děláš, děláš pár let a neděláš to nejhůř.
O brzkém odpoledni /píšeš okolo druhé/ jsi se dověděla kde? Pokud umím číst /mám to černé na bílém od M. D. s/, nedoporučuje se dělat výplach na noc /před spaním/. Takže buď máš lepší informace nebo jsi to trošku pozměnila. Ve dvě odpoledne je devadesát procent lidí v práci. Asi ti zamotám šišku, ale já mám svou obvyklou dobu na přesličkoanýzovou seanci okolo deváté večer.
Mě to tak totiž vyhovuje.
Pokud bych chtěl něco poléčit akutně, dělal bych to dvakrát denně. Jako zdravý jedinec cítící se skvěle mi stačí proplach jednou denně s občasným vynecháním. Jak to dělám já neznamená, že to mají po mě dělat ostatní stejně. Každý má svou cestu....
Víc moudra /a praktických poznatků/ už nevyplodím. Těch pár věcí jsem ale chtěl ujasnit.
Měj se Listopadově a hodně zdaru!
Zaznamenáno
Stran:
1
...
9
10
[
11
]
12
Tisk