Stran: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18
  Tisk  
Autor Téma: vitarianstvi  (Přečteno 8229 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
El
Hero Member
Pohlaví: Ženské

374885678
Zobrazit profil Email
« Odpověď #210 kdy: 01. Červenec, 2008, 23:45:58 »

Tam jde o páku vah uprostřed a ne o sílu v jednom bodě směrem zemi.
Zaznamenáno
milan
Sr. Member
Pohlaví: Mužské

Zobrazit profil
« Odpověď #211 kdy: 02. Červenec, 2008, 00:10:01 »

dvd, s pouzivam uriny kazdodenne jako ala homeotika nesouhlasim, ale je to vec nazoru a debata by byla na dlouho... podle mne se aplikuje pri leceni... navic hrozi i kvasinkova kontaminace a pak se deji veci, obzvlast kdyz je nakrmis z 80% sacharidama...
co se tyce B12, tak telo si ji samo neudela, ale je mozne, ze ji vytvori nektera probioticka mikroflora ve strevech, pokud je tam obsazena... telo vitamin B12 pak umi vstrebat...
s tou bilanci vody jsem to spocital spatne (resp. jsem to nepocital), obsah vody v ovoci je kolikrat vice nez 90%...
zajimalo by mne jak na tom budes v zime a jesli budes s to udrzet telesnou teplotu a jestli se ti nebude podchlazovat organismus... ono prijimat tolik vody a zarivat ji v zime nebude asi vhodne... kapilarni jevy a zakony zachovani energie je dalsi kapitolou... takze s timto jidelnickem v zime asi nepochodis... nebo se stacis prestehovat do te Brazilie  Wink
vitarianstvi bych vzal pozitivne kratkodobe(mozna nejaka strava na tyden v obdobi tropickeho vedra), jakou formu nejake ocisty, ale dlouhodobe je v nasich podminkach nevhodne...

Newtonovy zakony ala fyzika a houpacka - DVD, existuji myslim celkem 3 Newtonovy zakony: Jestlize je vyslednice opacnych sil nulova, pak se soustava nachazi v rovnovaze. Pokud budes mit 2 nestejne deti a ktere nebudou sedet na kraji houpacky tak jak maji a zacnou skotacit, tak z ni diky dalsimu pohybovemu zakonu spadnou - akce-reakce. Spadnou obe, protoze jsou na konci houpacky, jedno znich spadne samozrejme drive a druhe diky zesileni ucinku sil na tom bude jeste hure... Jejich dopad je primo umerny jejich zrychleni, jedna se zde zrychleni z odstredive sily houpacky a z gratacniho zrychleni. pokud by sedely obe u stredu, tak by si tolik nenamlatily... jak je to jednoduche, proto MB rika, ze clovek by se mel vyvarovat extremu a snazit se byt do nejblize ke stredu a v rovnovaze...
PS: jeste je moznost, ze se skutecne deti nebudou vubec hybat a tak extremni situaci zvladnou... deti jsou ale deti... clovek je jenom clovek... kdo nic nedela taky nic nezkazi... Wink

fiona: melouny v zime nejsou, ale co takhle siky nebo tak?

« Poslední změna: 02. Červenec, 2008, 00:17:11 od milan » Zaznamenáno
dvdmchl
Jr. Member
**

Zobrazit profil Email
« Odpověď #212 kdy: 02. Červenec, 2008, 00:58:31 »

jak bude v zime proste uvidime. Smiley Vim ze v te dobe ubude ovoce a bude vice zeleniny.
Ono se vitarianstvi obecne doporucuje jako nekolika tydeni program na detoxikaci a pak zpatky na "normalni" stravu. Tim, ze na teto strave zustavam se umistuju do extremu, vim o tom moc dobre. Ale porad verim, ze tento "extrem" (ono to totiz jako extrem vice vypada ze strany pozorovatele, ode mne to vypada uplne jinak) je mozne zvladnout. Jen je potreba vice se hlidat.

Ad houpacka, vid vyse, proste je potreba vice se hlidat. Mimochodem pri pohybu na extremech mam vetsi obvodovou drahu. Jak uz jsem psal jinde, opatrne vibrovani u stredu neni cesta pro mne. Mne se libi litat nahoru a dolu a ziskavat tim vice zkusenosti a silnejsich zazitku. Ale verim ze spousta lidi ma klidnejsi povahu, chteji byt vice v klidu a poklidne si meditovat, pro ty je urcite vyhodnejsi drzet se u stredu.

Znovu zopakuji, cil je stejny, dosahnout rovnovahy. Cest k dosazeni rovnovahy je nekonecne mnozstvi, neni zadna univerzalni cesta pouzitelna pro kazdeho.

« Poslední změna: 02. Červenec, 2008, 01:17:23 od dvdmchl » Zaznamenáno
800914
Jr. Member
**

Zobrazit profil
« Odpověď #213 kdy: 02. Červenec, 2008, 01:21:48 »

vazeni pratele,
dovolte mi,jako zakladateli tohoto tematu, napsat taky nejakou radku Roll Eyes
1. ja bych na syrove strave nevydrzel. hlavne kuli cukru,na ktery sem si (doufam od ted naporad) konecne skoro odvykl. poznam to jednoduse tak, ze kdyz sem si dal vcera trochu vic jahelniku a pred tim jeste kousek Halvy (obasuje nevim proc cukr) , horne se mi z toho cukru rozbusi srdce....fuj.a neni mi z toho dobre.
2. ten cukr je opravdu droga-jak tak koukam na vitariany, kteri tu pisi jeden prispevek za druhym jako ¨zdrogovani Roll Eyes navic ty vase fotky ve me moc duvery nebudi...vypadate jako strasaci do zeli (ale ne meho co mam na zahrade! )
myslim ze nema cenu presvedcovat MB na vita-protoze kdo jednou na sobe vyzkousi MB , pociti krasnou psychickou i fyzickou ulevu...te psychicke se memuzu nabazit Wink
a za 3... prestante se hadat a bezte nekam ven kdyz je tam tak krasne!!
PAPA Cool

pises to ako keby sa kazdy rawfoder musel nutne prezierat cukrom, a frcal z toho ako na kokse, a vyspeedovany  nevedel co skor so sebou. Smiley

ja si to nemyslim.

kolko sacharidov do seba dam je kazdy den ine, pre mna maju ale viac vyhod sacharidy rychle, ak je ti to proti gustu, a mas to zariadene inak, preco nie.
viackrat som sa tu stretol s tym ze niektori si velmi lahko robite zavery, ktorym sami uverite, aj ked realita moze byt niekedy hodne daleko. (tym ale tiez netvrdim ze musi byt vzdy tam kde myslim ja)
sam seba cez makrobioticky  pohlad presvedcis ze ked niekto napise za jednu noc prispevkov ako iny za tyzden, ze musel byt nutne v extremnom jine, zrejme s polkilom glukozy v krvi, a pritom, mozno dotycny celu noc nepozil sacharidov ani za lyzicku. Smiley
mozno si tym kratil pracovny cas, a akurat popri tom vypil tri pohare vody. Smiley
myslis ze to je jedine co ma bavi? vytukavat na klavesnici o rawfoode a sirit propagandy po diskusnych forach? Smiley
viem si predstavit aj ine zabavne cinnosti, reagoval som hlavne na prispevky EI, ktora zhrnutie raw tematiky ziadala (hoci si to mohla precitat aj inde).
tak som sem zhrnul ako to osobne chapem a nalinkoval odkazy, keby to niekoho zaujimalo.

ale preco by si si to nemohol vylozit aj inym sposobom.. akurat mi prislo, ze to hodnotis tak trochu mimo zmyslu mojho umyslu.  Smiley

co si myslis o vzhlade kohokolvek je tvoja vec, ja som s tym svojim az na par detailov Smiley  ako napriklad uz spominane neforemne brucho, a pmn ZATIAL Smiley pomerne male svalove objemy, celkom spokojny.
nevidel som ale este toho tvojho strasiaka, to musi byt fesak, pripadne napostuj fotku.

este k tym sacharidom, das si jahelnik a halvu, je ti z toho zle, a chces to porovnavat s tym ako sa trebars niekto iny citi po ovoci? Smiley

telesna energia je o ATP (adenosin tryfosfat), pre mna je lepsia volba dodavat sacharidy ktore su do vyuzitelnej formy spracovane rychlejsie, pre teba je mozno vyhodnejsi polysacharid.

a aby som upresnil, ja tiez prebytky rychlej energie nemusim. regulujem to ako mnozstvom, tak aj vyrovnavanim alkalickymi pozivatinami, idealne ako som uz pisal, zelenymi juicami.

mam dojem ze mas o niektorych veciach zatvrdnute predstavy, rawfood bez balancovania je pmn to iste ako MB bez balancovania, ako vsezravost bez balancovania, alebo cokolvek ine.

dotaz na EI..
pises tam ze v mojom chlivecku na vita.cz neveris ze som sympatizant s rawfoodom, prosim vysvetlit, nepochopil som.

prajem vsetkym pekne sny,  aslubujem ze prednes uz som s prispevkami skoncil. Smiley)

take care peopl.
« Poslední změna: 02. Červenec, 2008, 01:51:11 od 800914 » Zaznamenáno
Milka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #214 kdy: 02. Červenec, 2008, 07:25:19 »

Rýchle sacharidy som jedla celý život. Dávala mi ich mama, ktorá má z nich cukrovku a je na inzulíne. Ja som mala z nich hypoglykémiu /inzulín mi fungoval/  kvôli ktorej ani teraz nemám odvahu pustiť sa do nejakého pôstu.
No - vidím, narobili tu  na fóre poriadny vietor, poriadne rozčerili  pokojnú navonok nudnú makrobiotickú debatu.
Dúfam, že pre nemakro to bude mať aspoň nejaký prínos. kaktus
Zaznamenáno
Standa K.
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #215 kdy: 02. Červenec, 2008, 07:26:00 »

Standa,
budeš takto funkční i za pět deset let?

člověk na WC chodí 1x denně, nikoliv 3x denně..

ahoj,

ad funkčnost - nikdo neví, že ale : naprosto vše nasvědčuje, že ano a nyní se prisaham bohu cítím celkově líp než v 18 letech - i kdybych mohl tak bych neměnil...

ad WC - proč člověk jako jediný živočišný druh několikrát denně jí ale jen jednou vyměšuje ?? Kde je logika v tom, že ty s dovolením hovínka se mají v tobě hromadit celý den a až pak jít zaráz ven ??
Zaznamenáno
Standa K.
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #216 kdy: 02. Červenec, 2008, 07:28:04 »

S tema klukama zjinovanyma je sranda.. ja bych jim to ovoce nebral  Grin
neone, chtěl jsem to napsat už několikrát i u nás na vitariánovi - skládám čest tvýmu stylu prezentace...
Zaznamenáno
Standa K.
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #217 kdy: 02. Červenec, 2008, 07:33:36 »

A co bys z toho vykoukal, když vy vitariáni nemáte žádnou diagnostiku?
jakto, že nemáme, jsme stejně chlípný jako vařáci..   Grin Grin Grin  ale na rozdíl od nich "můžem" třeba 3x denně...  Very Happy - a co vy makrobiotici, jak jste v sexu na tom - to je super průkazná diagnostika !!!

... zatím mi tu nikdo neodpověděl na předchozí otázky ..  Sad

Zaznamenáno
Milka
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #218 kdy: 02. Červenec, 2008, 07:53:19 »

Nemaj starosť, vo vylučovaní i v sexe sme jedničky.
Zaznamenáno
Standa K.
Newbie
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #219 kdy: 02. Červenec, 2008, 07:57:10 »

tak jsem zběžně prolítl poslední příspěvky a fakt jsme každej úplně jinde... skoro "vyčítat" nám, že máme moc energie a sílu na mnoho sportu - to mi hlava fakt nebere... to jako ideálem má být sladké nicnedělání, maximálně proložené četbou básní ??

vy jste celkově velmi odtrženi od přírody (pohybujou se tam všici a to celý den, jen lev občas spí  Smiley ) - od přírodních zákonů (pohyb versus nečinost, vyměšování atd.) - věříte systému, který je podle mne naprosto odtržený od přírody a jejích zákonů a navíc sám tvrdí, že je to dobře, že my jsme něco extra než zbytek té ubohé přírody...

pokud vím Vaši guru to nedotáhly ani k 80. (možná se mýlím, je to už dlouho co jsem to někde četl)a to se spoustou operací (např.Kushi) a zákroků, naši atakují 100 .... asi musí být nutná hodně velká víra v tento systém aby ho mohl člověk praktikovat...

nicméně proti gustu žádný dišputát ale kdyby někdo chtěl konvertovat  Wink je na vitariánovi vítán  Smiley Smiley Smiley Smiley

(nějak mi tento příspěvek zní konfrontačně tak sorry ale nebylo tak myšleno)
Zaznamenáno
neon
Administrator
Hero Member
Pohlaví: Mužské

66940519
Zobrazit profil
« Odpověď #220 kdy: 02. Červenec, 2008, 09:08:27 »

S tou souvislosti jidla a aktivity me tak jeste napadly priklady jako:
samurajove
zakladatel aikida, juda
shaolin monks
fukuoka - bezorebne pestovani
kushi
mnisi v tibetu
spousta dalsich..

Tihle jedi/jedli neco co se podle me silne priblizovalo makrobiotickemu idealu.
Aktivitu meli obrovskou a navic klidnejsi mysl.
Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #221 kdy: 02. Červenec, 2008, 09:09:36 »

Prosim, nepletme si bily rafinovany cukr (je ho plna halva, au) a cukr v prirozenych molekularnich a bunecnych vazbach tak jak je pritomny v ovoci. Je pravda ze oboji jsou jednoduche sacharidy, ale je to nebe a dudy  Wink
Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #222 kdy: 02. Červenec, 2008, 09:39:32 »

U tech mnichu apod to vidim asi tak, ze proc ne. Jak rikam, nemit v zime cerstvy spenat, byla bych na ryzi. Vubec si nemyslim ze by MB nekomu skodila, telo se to za ta tisicileti opravdu naucilo zpracovat.

Ale ja zkratka verim na jin-jang - v tom smyslu jak jsem us popsala kdesi driv. Neni v moci cloveka narusit jejich rovnovahu v cemkoliv, uz proto ze jedno je obsazeno v druhem, mmj. Kazde nazyvani nejakeho lidskeho atributu jinovym ci jangovym beru jako metaforu. Nedaji se rozdelit, ani kdyby se clovek rozkrajel. Clovek se muze zanest, znicit, vychylit, zkamenet a nevim co jeste, ale rucicku vah mezi jin a jang nevychyli ani o pid. Nanejvys tak snizi napeti ze mu nebude svitit, nebo to prepiskne a vyhodi pojistky, pripadne vyhori. Jako v elektrice. Muzeme si libovolne hrat s voltama, amperama, ohmama, ale nikdy nedocilime toho aby na jednom z polu probihal vetsi funkcni naboj nez na druhem. Takze proces vyrovnavani a harmonizace cloveka probiha PMN na jine rovine nez na primce jin-jang. Nazyvam to ladeni struny Smiley

Tim padem, vetsi vibrace z zivejsiho jidla ma PMN za nasledek jednoduse vetsi spektrum energetickych mpoznosti. Nic vic, nic min. Neznamena to ze neni co harmonizovat, naopak. Clovek je odpovedny za to co udela se svou energii. Je cas behat, blaznit, kecat, zpivat, je cas mlcet, relaxovat, meditovat, nechat vsecko odplout. S tim jidlo samo o sobe neudela nic.

Tedy smysl harmonie vidim v tom, dobre naladit tu strunu a pak na ni dobre hrat. Staticky stav ve stredu primky = ticho. To taky bude, ale zatim zijeme  Wink
Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #223 kdy: 02. Červenec, 2008, 10:10:52 »

Z cehoz vyplyva, ze cim zivejsi potrava, tim vetsi vibrace, tim vetsi energeticky potencial. Vitarian nebeha proto, ze by jinak nejspis z toho jinu stradal, nybrz proto, ze je nabity jak Super Mario, jen ho vypustit. To je projev zdravi a vitality, ne vychyleni. Na ryzi se taky da dost dobre byt, jen zkratka ty moznosti jsou vic "v norme". Mozna je prejinovany, ale zaroven bude primo umerne i prejangovany, jelikoz jinak to nejde. Az se vybeha, muze relaxovat a meditovat, s dobre okyslicenym mozkem to jde lip nez "natuho"  Cool

Jak rikam, zivot je chvenim struny napnute mezi jin a jang, je na cloveku samotnem, jak si ji vyladi a jak na ni bude hrat. Ale zivot neni statickym stavem nekde uprostred na primce jin-jang. To je ulohou kamene, ne cloveka. Ticho ma sve misto v zivote, ale je-li to setrvaly stav, uz to neni zivot.
« Poslední změna: 02. Červenec, 2008, 10:14:58 od Fiona » Zaznamenáno
Fiona
Full Member

Zobrazit profil
« Odpověď #224 kdy: 02. Červenec, 2008, 10:33:28 »

Podobne jako v umeni. Znamena snad veliky rozsah tonu v hlase nevyrovnanost? Nekdo to tak muze videt, a nekdo jiny zas pochopi, ze je to zakladni predpoklad k mistrovstvi, bez toho jsou moznosti zpevu dost omezene.

Nebo jako v sexu. Predpokladam ze makrobiotici jakozto lidi zabyvajici se energii jsou nejspis obeznameni s tantrou. Zkratka - nejdriv ze vseho je treba naboj, cim vyssi naboj, tim lip (namekko nebo s "migrenou" se zadne zazraky dit asi nebudou). Dalsi krok je vyladeni energie, a dalsi jeji pouziti. V kazdem z tech kroku se da dosahnout mistrovstvi, nebo taky ne, ale preskocit se nedaji ani nahodou. Neni naboj? OK, nebude velky tresk, muzeme si namisto toho treba cist knizku o vyzive, ze.
Zaznamenáno
Stran: 1 ... 13 14 [15] 16 17 18
  Tisk  

Skočit na:  

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení