Vítej,
Host
. Prosím
přihlaš se
nebo
se zaregistruj
.
1 hodina
1 den
1 týden
1 měsíc
napořád
Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Index
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Novinky
:
Akce, kurzy, srazy
Makrobiotika
>
General Category
>
Makrobiotika
>
vitarianstvi
Stran:
1
2
[
3
]
4
5
...
18
« předchozí
další »
Tisk
Autor
Téma: vitarianstvi (Přečteno 8995 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
lesnenka
Jr. Member
Re: vitarianstvi
«
Odpověď #30 kdy:
28. Červen, 2008, 20:15:13 »
No vidis, ma skvele zorganizovany cas, vsechno stihne, je prvni v CR, kdo zalozil firmu s raw produkty, zkus lifefood.cz, muzu doporucit uplne vsechny dobroty.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #31 kdy:
28. Červen, 2008, 20:23:31 »
Právě že nevidim
Koukala jsem na ty odkazy a musím se tomu smát
Informace jsou tam hezký. Hodně nemocí má příčinu v zahlenění tl.střeva. To je pravda, ale hodně nemocí má příčinu úplně někde jinde- to znamená že u takových nemocí, kde neni příčina ve střevě můžu střevíčko proplachovat jak chci a NIC. Postoj k tuků, škrobům atd je taky fajn.-ale ti pánové znají jen jedinou léčbu na všechno-klystýr a jiné očisty střeva.Navíc ANI JEDNO slovo o vitariánství.. Ani jedno slovo otom, jak máme jíst-jaké kombinace, jestli vaři, nevařit..
To že všechny orgány začleňují na různá místa tl.střeva popisují jako by si to sami vymysleli-nikde žádné vysvětlení.
No a spousta jiných prázdných informací...
Už dřív jsem koukala i na jiné knihy, které maj vitariáni na fóru... kde nic tu nic...
Zaznamenáno
lesnenka
Jr. Member
«
Odpověď #32 kdy:
28. Červen, 2008, 20:33:59 »
Tak s temi odkazy jsem myslela predevsim na kukichu, to je snad ted nejvic aktualni, ne?
A jinak jestli varit . nevarit ? Co myslis, ze se tam doctes?
«
Poslední změna: 28. Červen, 2008, 20:37:23 od lesnenka
»
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #33 kdy:
28. Červen, 2008, 20:39:17 »
Nemyslim si nic. Přečetla jsem si tam vařené recepty. Zkrátka to neni nic o vitariánech.
U kuki už to aktuální neni. Kuki už dostala kvalifikované rady a s úspěchem se léčí...
Zaznamenáno
Fiona
Full Member
«
Odpověď #34 kdy:
28. Červen, 2008, 20:47:55 »
Ahoj vsichni
Ja bych rekla ze je to dost krasne, ze je mezi nami par makrobiotiku, par vitarianu, par veganu, vegetarianu atd...
Ja taky nejspis nemam uplnou pravdu, jen ziju v souladu s tim cemu momentalne verim, protoze jinak to asi nejde. Kdyz zmoudrim, bude dobre, uz se na to tesim. Zatim jsem aspon tak daleko, ze vim ze stravou svoje problemy nevyresim, jelikoz ty co se stravou vyresit daly uz jsou vyresene
A svaty gral stale stejne daleko... Jen tolik chci rict, ze znam jen par makrobiotiku, jsou to fajn lidi a mam je rada.
Zaznamenáno
milan
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #35 kdy:
28. Červen, 2008, 20:54:24 »
byl jsem na biofachu a ochutnal jsem vyrobky od firmy lifefood, ktera tam vystavovala. Jako dobrutky mne sice nepripadly, ale neco se dalo... vyrobky byly cenove vyssi kategorie, na vyrobcich bylo videt, ze firma zacina...
Podle MB talire je pomer konzumovanych potravin navrzen tak, aby dlouhodobe odpovidal fyziologickemu pomeru typu zubu... Syrova strava v MB neni ve velke mire doporucovana, nicmene na MB taliri ma svuj prostor. Clovek, ktery dlouhodobe konzumuje syrove ovoce nebo stavy, tak ma vetsinou znacnou mezeru mezi predni zuby, pokud je ma...
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #36 kdy:
28. Červen, 2008, 20:58:51 »
No to je hrůza- pokud ty zuby má
Zaznamenáno
milan
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #37 kdy:
28. Červen, 2008, 21:07:40 »
fiono, zaklad naseho byti je voda/tekutiny, vhodne jidlo, spravne dychani a pohyb... potom tady je jeste mysl, tu ovlivuje krom genetiky, take nase strava... pokud ma nekdo problemy, mel by se nad sebou zamyslet. takze zaver spravna strava je zaklad a problemy se mohou vyresit pres stavu...
Zaznamenáno
lesnenka
Jr. Member
«
Odpověď #38 kdy:
28. Červen, 2008, 21:52:41 »
El, to je zvlastni, nejdriv chces informace pro svou nemocnou kamaradku a kdyz je mas, tak to pohori na tom, jestli je po stejne nemoci vylecena vubec casove vytizena nebo neni ...
Stejne nejvic zalezi na kuki, jak se k zomu postavi.
Milane, s tebou souhlasim, jenom zbavit se tech psychickych problemu vidis moc jenoduse, ale souhlasim, ze spravne jidlo moc pomuze.
Jo, jo, problemy se mohou vyresit pres stavu.
Hlavne milovat lidi a zivot, na tom se snad shodnem.
«
Poslední změna: 28. Červen, 2008, 22:16:18 od lesnenka
»
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #39 kdy:
28. Červen, 2008, 22:47:41 »
Nevím, kde jsi četla, že scháním info pro svoji nemocnou kamarádku.Druhé části věty téměř nerozumim.
Milan nenapsal, že zbavení psychických problémů vidí jednoduše. Jen napsal, že to může vyřešit strava.(že na ní všechno záleží)
Zaznamenáno
lesnenka
Jr. Member
«
Odpověď #40 kdy:
28. Červen, 2008, 23:21:40 »
Citace:
Víš, někdy to chce míň číst knihy, protože kdo moc čte, nechodí ven vnímat přírodu. A kdo málo vnímá přírodu, ten nemůže pochopit její pochody. Pochody přírody se z knihy vyčíst nedaj, ty se musej chápat a prožívat. Žít v její realitě...
Mě by zajímalo, jak je to u vitariánů s léčením nemocí ? čím se léčí, jestli jejich jídlo léčí, kde to mají nějak sepsané...
Jak si vysvětlují vznik nemocí?
Odpoved:
Proto jsem si myslela, ze ti clovek, ikdyz jenom na netu, da vic, nez jenom cist si knihu.
Myskim, ze ses na to ptala:
Citace:
tak to rozhodně není strava, která léčí... nebo si myslíš, že to byla detoxikace ?
A navíc kuki má nemocnou slinivku, tak jestli o tom něco víš, tak jak jí můžeš nabízet syrové ovoce se spoustou jednoduchých cukrů?
Já chci jen odpovědi na moje otázky... dá mi je někdo?
Jestli je Tereza podle tveho nazoru vytizena, nebo neni, nemeni nic na tom, ze by jeji zkusenosti mohly byt prospesne.
Odpoved pro Milana jsi asi spatne pochopila.
Mejte se tady vsichni hezky a dobrou noc.
«
Poslední změna: 28. Červen, 2008, 23:49:08 od lesnenka
»
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #41 kdy:
29. Červen, 2008, 00:37:24 »
Jetliže je člověk vytíženej, tak se sám sobě nemůže věnovat a tudíž mít otevřený smysly a zabývat se pravdou, protože má sám práci ze sebou jak se zharmonizovat. A navíc, kde ona čerpá informace, že toto je správné?
Vysvětli mi historii vitariánství.
Každá vyživa musí mít historický pramen, kterej se vztahuje k místu, kde lidi žili a co tam vlastně jedli.
Co teda předci ukázali vitariánům, že mají jíst v zimě?-dříve neexistoval obchod a s exotickými plodinami a pařníky vyhřívané nebyly.
Je pravda, že člověk byl sběračem plodů ALE taky jedli syrový maso- a dožívali 25 let, POTOM přišel oheň a lidi začali vařit, začali vařit i maso a začali se dožívat vyššího věku.Vařili maso i obiloviny, no portsě všechno a tak ničili škodliviny se syrový potravy a tím pádem se dožívali více let.
Styl života je vývojem daný-co lidi jedli. Lidská výživa se nedá vynalézt ani dnes ani v tomto století. Byla lidem dána mnohem dřív než si kdo pamatuje. A pokud by evoluce do těto fáze-vitariánů-dospěla, pak jsou potřeba fakta, že to funguje pro zdraví člověka(a ne že to poškozuje)
Lesnenko, prosím přečti si pořádně, co jsme psali. Já jsem se na nic ohledně léčby kuki neptala. To s tou detoxikací byla řečnická otázka- jestli si snad myslíš, že všechny ty ošklivé věci kterě si kuki poržila na syrové stravě byli detoxikace- snad pochopíš, že je to hloupost. Nebo si myslíš, že bych žádala o radu jak vyléčit kuki zrovna tebe?
Jak jsem tedy měla odpověď pro Milana pochopit?
Všechny ty otázky, které jsem v tom jednom příspěvku napsala byly řečnické- odpověď na ně opravdu neexistuje. To už by jsi mi na ně přece kvalitně odpověděla...nebo někdo jiný, nebo vitariánský web... a to se nestalo. Jestli si to myslím špatně, tak mi napiš historii a nějaké podklady... jinak není o čem debatovat.
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #42 kdy:
29. Červen, 2008, 11:53:06 »
Ověřuju váš systém MB a zatím jsem spokojená. Ale ty cukry, to je zlo. Strašně mi to chybí. Na vita bylo cukrů za den strašně moc a najednou skoro nic.. asi jde jen o tu chuť v puse, protože ta strava cukry obsahuje.. Snad se to nějak samo srovná.. no.
Zaznamenáno
El
Hero Member
Pohlaví:
«
Odpověď #43 kdy:
29. Červen, 2008, 12:32:49 »
Ahoj,
na cukry jsme naučení pěkně od mala- to byly samé bonbony, čokoláda. Vzpomínám si namoji každodení otázku na mámu- máme něco dobrýho, sladkýho? tati, kup mi čokoládu...
mňam mňam... ale ten organismus pak...
Potom člověk přijde na to, že z obilnin má taky energii...když se vynechá jakékoliv sladké(i slady), tak teprve potom člověk pozná jaká je pravá sladká chuť. A sladkost cukrová už mu přijde moc silná...
U cukru nejde jen o chuť v puse, jde taky o krev a mozek. Když si dám nějaký ten cukřík-třeba čokoládu. Tak se mi ihned zvýší hladina cukru- to je pro člověka příjemné opojení. slinivka glykemii zase srovná, ale tělo a mozek si pamatuje, že to bylo opojné a vyžaduje to..A tak se časem hladina cukru v krvi zvyšuje, stejně jako hladina nikotinu u kuřáka...nebo u jakékoliv jiné návykové látky... slinivka se ale snaží pořád snižovat a nakonec už to ani nezvládá... takvzniká Diabettes Melitus 2.typu...
Myslím, že přechod budeš muset udělat pozvolna, aby u tebe nedocházelo k prudkým nebo trvalým hypoglykemiím. Ale určitě to půjde...
Zaznamenáno
Elvis
Full Member
Pohlaví:
«
Odpověď #44 kdy:
29. Červen, 2008, 21:55:08 »
Na vita nejsem schopná to finančně utáhnout, je to v těchto českých podmínkách strašně náročný.. taky jsem pohyblivá a ikdyž jsem měla vždycky na tu či onu činnost energie dostatek, tak jsem stejně tak nějak bokem hřešila na rýži a chutě mě přitahovaly jinam.. tak jsem se chtěla porozhlídnout a tu jsem potkala Vlkoše.. hehe..
Na vita jsem v té době už nebyla, ale o rovnováze se taky mluvit nedalo. Tak se tak rozhlížím, zkoumám a zdá se mi to fajnéé.. a hlavně mě přesvědčilo jak vypadá Vlkoš a otatní MBéčáci..
Ale je fakt, že bydlet v Brazílii, tak by ten jídelníček taky vypadal jinak. Tolik ovoce, to by moje srdce zaplesalo :-)
Zaznamenáno
Stran:
1
2
[
3
]
4
5
...
18
Tisk