Ahoj všichni milí nejmilejší,
chtěla bych se ještě vrátit k tomu Voštěpovi - zdravé děti - a takové ty maso-mlíko-cukr = to nejlepší.
Jsou lidi, co se živí uzeninami, jak je rok dlouhej, tak nesní jediné ovoce a nebo zeleninu, kouří a dělají všcko proto, aby se zlikvidovali v rekordním čase ---- a teď to přijde ---- jsou fit a štíhlí, u doktora byli naposledy před pěti lety a dožili se 95.. Není to jen jeden člověk tohoto stravování, kterého jsem potkala - takoví lidé prostě jsou.
Tím bych chtěla jen poukázat na to, že se správnost stravování nedá posuzovat jen podle pěti lidí, ale podle většiny. (Vím že jsem popsala extrémní případ a že jich mnoho není, takových s tímto životním stylem, ale chtěla jsem jen navést na myšlenku, která mě při čtení tohoto tématu napadla).
Podívejme se tedy na většinu makrobiotiků. A pak se podívejme na většinu maso-mlíko-cukro-vejcožroutů..
A teď ať Voštěp mluví.
Prostě podívejte se na to z pohledu jak to dopadá a jak se co vyvíjí u většiny lidí, co papají podle drVoštěpa a pak na tu druhou stranu. A je to jasné.
Jsou lidi, co jedí všecko a nezdravě a jsou jako rybičky, jsou lidi, co jedí rádoby zdravě a jsou na tom hůř než ti první, a jsou mbtici, co jsou nervní a protivní a protiřečí si, jsou různý lidi a nejde to brát podle jedhoho člověka, ani podle deseti, ale podle tisíců.
A to že žijeme v 21. století znamená, že máme jíst maso a vejce s dobarvovanými žloudky, geneticky zdeformovaný kde co a hlavně buchty a jogurty? To je hloupost.
Zase - podívejte se jak dopadá ta většina!!!!!
Já nechci dopadnout jak většina duchodců - nateklé nohy, fleky po těle, nadváha, průser na každým rohu, nebudu to popisovat dodetailu, všichni víme o co jde.
Děti makrobiotiků jsou zcela normální, zcela vpořádku a bez problémů. (Zase většinou).
Děti těch drVoštěpů jsou hyperaktivní, věčně přežraní, znudění, protivní, agresivní, mají alergie, astma, vyrážky všeho druhu, nechodí pravidelně na záchod, --- zase většina..
Kdyby ta strava co propaguje ten chytrý pán, tak by ta většina přece vypadala jinak, ne?
A co to mele o té možnosti volby?? Co je to za blbosti??? To mi totálně ušlo, co tím jako chce vyřešit.. takže my necháme svoje děti, aby si dojebali zdraví, protože budou chtít papat to, co ostatní děti a pak je budeme napravovat a zvykat na nové chutě.. výbornej nápad a ještě do nich nasypeme Marťánky (ty vitamíny) a na Mikuláše tunu sladkého, pak jim namažeme vyrážky a dáme přášky proti hyperaktivitě, průjmu a pak proti zácpě, pak betakaroten na dobré opalování, pak třeba ještě další nepotřebné humusy..
Já jsem se rozohnila.. promiňtě mi tu peprnost. Nechala jsem se unést.
Ať mi DrVoštěp řekne, z čeho jsou ty civilizační choroby, ať mi řekne kolik seminářů měl na vysoké o stravě a jejím vlivu na tělo a nemoci a zdraví, ať mi poví co ho bolí a kde ho píchá - nechce to říct jen tady, protože by to znamenalo aby uznal chybu, tady se bude chvástat "zdravím" a se sousedem pak probírat žaludeční vředy a problémy se stolicí, prostatou, vypadáváním vlasů.. no jo.
Mě mb pomohla a to na ní nejsem ještě úplně stoprocentně a ne zrovna nejdýl.. Přesto za ní stojím. A dala bych ruku do ohně. Rozhodně bych ale nedala ruku do ohně za různé medikace, masožravce a "zdravá vejce".
Hodně síly a výdrže makrobiotikům .. ale to jim nemusím přát, mají toho dost.. žejo:-)