Bezlepkova dieta je sama o sobe zapiklenost. Staci se podivat na bezne bezlepkove vyrobky. Snad ve vsem je sojova mouka ci neco podobneho, ta zahlenuje skoro vice nez ta bila. Clovek je v podstate odkazany na tyto produkty. Vubec nevi kudy kam. S makrobiotikou se otevre uplne jiny svet. Varit bezlepkova makrobioticka jidla je temer bezproblemove. Cloveku k tomu staci uplne zakladni potraviny a nepotrebuje zadne sypane smesi a tak podobne. MB stravou se telo postupne ocistuje a stava se i odolnejsim. Takovy docela dobry clanek od Zrzana a Strnadelove je na strankach medunky
http://medunka.pvsp.cz/zobraz.php?typsekce=11&idse kce=61&idclanku=0&idpredka=0 jmenuje se Nebezpecny lepek. Ale skvele clanky tam ma i pani Pruchova, ktera se venuje rakovine. Na seminari pani Pruchova rikala, ze pokud clovek ji pouze bezlepkove obiloviny, tak je vyhladovely a zeslably. Me se zatim nedari MB delat na 100%, ale prevazne jim bezlepkove obilniny a je to celkem v pohode. Asi to pak chce nejak vhodne zarazovat i tu bilou ryzi. Ono nejde o ten lepek samotny, ale spis o jeho kombinaci se skrobem. To je hezky vysvetleno v tom clanku. Muzu ale s cistym svedomim rict, ze bezlepkova strava je pomoci MB daleko jednodussi. Potvrdila mi to i jedna pani, jejiz dcera take trpi na lepek. Male holcicce nikdo nevysvetly, co smi a co ne. Neustale chtela to co ma bratricek a tak podobne. MB do jejich rodiny vnesla harmonii. Bohuzel kontakt na ni uz nemam. Tenkrat jsem se o MB moc nezajimal. Vlastne jsem nevedel o co jde :-)